Wasmachine.com

Wasmachine 1600 toeren

Bij een wasmachine 1600 toeren draait het apparaat tijdens het centrifugeren 28 keer per seconde rond. Hierdoor blijft er ongeveer 44% van het vocht in je wasgoed achter. Dit is voornamelijk handig als je wasgoed hebt dat niet al te gevoelig is, zoals dekbedden en handdoeken. Delicate stoffen kunnen er vaak minder goed tegen om zo vaak rond te draaien, waardoor je beter voor een lager toerental kunt kiezen, zoals 1400 of 1200.

Beste wasmachine 1600 toeren van 2024

1

AEG LR73CU86 ProSteam UniversalDose

2

AEG LR73CW86 ProSteam

3

AEG LF62CS86 ProSense

4

AEG LR86CB86 PowerCare

5

AEG LR7596AD4 7000 ProSteam AutoDose

Laatste update: 22 juli 2024

Beste wasmachine 1600 toeren van 2024

1

AEG LR73CU86 ProSteam UniversalDose

2

AEG LR73CW86 ProSteam

3

AEG LF62CS86 ProSense

4

AEG LR86CB86 PowerCare

5

AEG LR7596AD4 7000 ProSteam AutoDose

Laatste update: 22 juli 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Hoe hoger het toerental, hoe korter de droogtijd.
  • Bij 1600 toeren is het restvochtpercentage 44%.
  • Ook met energielabel B kun je een hoog toerental verwachten.
  • De beste wasmachine 1600 toeren is de Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos

Een wasmachine met 1600 toeren: wat is dat?

Een van de dingen bij een wasmachine waar niet vaak naar gekeken wordt is het toerental. Dit staat voor het aantal keer dat een wasmachine tijdens het centrifugeren ronddraait. Bij een wasmachine 1600 toeren is dat dus 1600 keer, wat betekent dat je wasgoed droger uit de machine komt.

Hoge toeren wasmachines laten gemiddeld slechts 44% van het restvocht achter in het wasgoed, waardoor je het minder lang hoeft te laten drogen. Als je een energiezuinige wasmachine hebt gekozen, maar toch af en toe je droger gebruikt om wasgoed te drogen, kun je het beste voor een zo hoog mogelijk toerental kiezen. Je hoeft de droger dan minder lang te gebruiken. Er zijn veel modellen met een goed energielabel en een hoog toerental beschikbaar, het een hoeft het ander niet uit te sluiten.

Hoe hoger de toeren, hoe meer geluid je wasmachine maakt. 1600 toeren staat namelijk gelijk aan bijna 28 toeren per seconde. Kijk altijd naar het geluidsniveau centrifugeren dat op het energielabel staat aangegeven. Ook heeft een stille wasmachine vaak een een koolborstelloze motor.

Dit zijn de beste wasmachines met 1600 toeren van 2024

Lijkt het je wel wat om minder lang te moeten wachten tot je wasgoed droog is? Wij hebben hier de modellen verzameld die allemaal 1600 toeren per minuut kunnen leveren. Om ervoor te zorgen dat je met de beste nieuwe wasmachine eindigt, hebben we ook gelet op andere eigenschappen, zoals het aantal kg vulgewicht, het energielabel, de verhouding tussen prijs en kwaliteit en extra functies zoals automatische wasmiddeldosering, een zelfreinigende wasmiddellade en een stoomfunctie.

Voordelen Nadelen
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Topklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
Met de AEG LR73CU86 ProSteam UniversalDose was je jouw wasgoed ook schoon op een lagere temperatuur. In de speciale UniversalDose lade plaats je pods, zodat deze sneller oplossen in het water. Zo spoelt je favoriete trui nog beter schoon, ook bij koude en snelle wasbeurten. Dankzij ProSteam ben je minder tijd kwijt aan strijken. De stoom vermindert kreukels in jouw blouses en shirts. Ruikt je gedragen kleding een beetje muf, maar is het niet vies? Gebruik het stoomprogramma dan om je kleren op te frissen zonder deze te wassen. Met 8 kilogram vulgewicht heb je in deze A-10% AEG EcoLine wasmachine plek voor kleine en grote ladingen wasgoed. Bij een minder volle trommel past de ProSense sensor de programmaduur aan, zodat je water en energie bespaart.
Voordelen Nadelen
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Heeft geen WiFi
De AEG LR73CW86 ProSteam wasmachine biedt een reeks nuttige functies, zoals de ProSteam-technologie die kreukels in kleding vermindert en zo de strijktijd verkort. Deze functie is bijzonder gunstig voor mensen die weinig tijd hebben of een hekel hebben aan strijken. Bovendien zorgt de stoom ervoor dat kleding fris blijft, zelfs als deze niet direct uit de machine wordt gehaald.

Een ander hoogtepunt is de ProSense beladingssensor die de hoeveelheid was in de trommel meet en de duur van het wasprogramma dienovereenkomstig aanpast. Dit bespaart zowel tijd als energie. Daarnaast heeft de machine een A-10% energielabel, waardoor het apparaat extreem energiezuinig is en je gedurende de levensduur tot €320 kunt besparen op energiekosten.

Hoewel de machine over het algemeen efficiënt en betrouwbaar is, zijn er ook nadelen. Het apparaat mist een PowerCare-systeem voor gelijkmatige wasmiddelverdeling en heeft geen functie voor een volledige snelle wascyclus. Ook ontbreekt een automatische wasmiddeldoseerfunctie, wat voor sommigen een gemis kan zijn.
Voordelen Nadelen
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
Met de AEG LF62CS86 was je altijd zuinig, ook als je de 8 kilogram ruime trommel niet helemaal vult. De ProSense sensoren meten nauwkeurig hoeveel wasgoed er in de trommel zit en de wasmachine past de programmaduur daarop aan. Hierdoor blijft je favoriete trui langer mooi. Met energieklasse A wast de automaat extra zuinig. Je bespaart hierdoor jaarlijks op je energierekening. Daarnaast heb je minder last van trillingen en geluid dankzij de koolborstelloze motor. Je kiest uit 10 wasprogramma's voor onder andere wol, fijne was en zijde. Dankzij de zelfreinigende wasmiddellade spoelt er na elk wasprogramma water door het zeepbakje. Dit scheelt jou een schoonmaakklus.
Voordelen Nadelen
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Heeft geen WiFi
De AEG LR86CB86 (8000 serie) wast 8 kilogram wasgoed schoon dankzij het PowerCare systeem. Met deze techniek verspreidt de wasmachine het wasmiddel gelijkmatig. Zo verwijder je vlekken ook op een lage temperatuur en bespaar je energie. Je vult de trommel met het beddengoed van één 2-persoonsbed. Met 'PowerClean 59 min' was je een halfvolle trommel binnen één uur. Handig, wanneer je haast hebt. Met energieklasse A-20% was je met deze AEG EcoLine automaat zeer energiezuinig schoon. Hiermee bespaar je tot € 270,- over de levensduur. Om kreukels te verminderen, zet je de stoomfunctie aan. Deze stoomt je overhemden glad, waardoor je sneller klaar bent met strijken. Je beddengoed centrifugeer je op 1.600 toeren, zodat dit droger uit de trommel komt.
Voordelen Nadelen
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Topklasse waskwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
Duur
De AEG LR7596AD4 7000 ProSteam AutoDose wasmachine biedt verschillende voordelen die zijn ontworpen voor het gebruiksgemak en efficiëntie. De ProSteam stoomfunctie verwijdert ongewenste geurtjes uit kleding binnen 25 minuten zonder een volledige wascyclus, wat de levensduur van kleding kan verlengen. De AutoDose-technologie doseert automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter, wat tot 60% besparing op wasmiddel oplevert.

De machine heeft ook een laadcapaciteit van 9 kg, ideaal voor grotere huishoudens, en bezit een energielabel A, waardoor gebruikers tot €290 kunnen besparen op energiekosten gedurende de levensduur van de machine.

Echter, het apparaat heeft ook nadelen zoals het ontbreken van een 'Absolute Wash 49 min'-cyclus en een relatief hoog geluidsniveau van 76 dB tijdens het centrifugeren. Ook biedt het geen volledige snelle wascyclus, wat een beperking kan zijn voor mensen die enkele items snel willen wassen.

Verschillende toerentallen van een wasmachine

Bij een lager toerental moet je er rekening mee houden dat je wasgoed niet zo droog uit je wasmachine komt. Toch kunnen er redenen zijn dat het juist voordelig is dat je wasmachine ronddraait op een lager tempo, zo is het bijvoorbeeld beter voor bepaalde stoffen om wat minder snel door te trommel te draaien. We hebben hier de specificaties per toerental voor je op een rijtje gezet:

1200 toeren wasmachine

Het allerlaagste toerental van een wasmachine is 1200, wat ervoor zorgt dat er ongeveer 52% vocht in je wasgoed achter blijft. In de praktijk betekent dit dat je meer tijd nodig hebt in een droger of op het wasrek.

1400 toeren wasmachine

Bijna iedere wasmachine heeft de optie om je wasgoed op 1400 toeren per minuut te drogen. Hierbij houd je 50% van het vocht over in je wasgoed, waardoor je de meeste soorten kleding gemakkelijk droog krijgt.

1600 toeren wasmachine

Bij 1600 toeren houd je gemiddeld 44% vocht over in je wasgoed. Dit is voornamelijk prettig als je wasgoed hebt dat niet zo gemakkelijk beschadigt, zoals beddengoed en handdoeken. Deze hoeven vervolgens minder lang op een andere manier te drogen.

Waarom zou je kiezen voor een wasmachine met 1600 toeren?

Je kiest voor een wasmachine met een hoog toerental als je geen zin hebt om lang te wachten tot je wasgoed droog is. Hoe minder vocht er in je wasgoed achter blijft, hoe korter de droogtijd na de wasbeurt is.

Veelgestelde vragen over een wasmachine 1600 toeren

Wil je weten of een hoger toerental echt iets voor jou is? Lees dan hier de vragen die vaak worden gesteld door andere consumenten met interesse.

Wat is een goede wasmachine 1600 toeren?

Wat voor jou een goede wasmachine 1600 toeren is, hangt af van je persoonlijke voorkeuren. Tegenwoordig hebben bijna alle wasmachines de optie om per programma te kiezen welk toerental je wil gebruiken, waardoor het niet de belangrijkste factor is om op te letten.

Kijk altijd naar een wasmachine die bij jouw huishouden past op basis van het vulgewicht, het energielabel, de verschillende wasprogramma’s en de verhouding tussen prijs en kwaliteit. Ook andere eigenschappen zoals een stoom programma, automatisch uitschakelen, een beladingssensor en bedienen via app kunnen voor jou persoonlijk een goede keuze zijn.

Wat is het verschil tussen 1400 en 1600 toeren wasmachine?

Met het toerental wordt het aantal wentelingen van de trommel per minuut bedoeld. Bij 1600 toeren wasmachines gaat dat dus om 1600 omwentelingen per minuut. Hoe hoger het toerental, hoe droger je wasgoed uit de machine komt, waardoor je minder lang op een andere manier hoeft te drogen.