Wasmachine.com

Wasmachine 1600 toeren

Bij een wasmachine 1600 toeren draait het apparaat tijdens het centrifugeren 28 keer per seconde rond. Hierdoor blijft er ongeveer 44% van het vocht in je wasgoed achter. Dit is voornamelijk handig als je wasgoed hebt dat niet al te gevoelig is, zoals dekbedden en handdoeken. Delicate stoffen kunnen er vaak minder goed tegen om zo vaak rond te draaien, waardoor je beter voor een lager toerental kunt kiezen, zoals 1400 of 1200.

Beste wasmachine 1600 toeren van 2024

1

Samsung WW90T986ASH QuickDrive AddWash

2

AEG LR73CW86 ProSteam

3

AEG LR73CU86 ProSteam UniversalDose

4

AEG LF62CS86 ProSense

5

AEG LR86CB86 PowerCare

Laatste update: 4 maart 2024

Beste wasmachine 1600 toeren van 2024

1

Samsung WW90T986ASH QuickDrive AddWash

2

AEG LR73CW86 ProSteam

3

AEG LR73CU86 ProSteam UniversalDose

4

AEG LF62CS86 ProSense

5

AEG LR86CB86 PowerCare

Laatste update: 4 maart 2024

Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Hoe hoger het toerental, hoe korter de droogtijd.
  • Bij 1600 toeren is het restvochtpercentage 44%.
  • Ook met energielabel B kun je een hoog toerental verwachten.
  • De beste wasmachine 1600 toeren is de Samsung WW90T636ALH Autodose

Een wasmachine met 1600 toeren: wat is dat?

Een van de dingen bij een wasmachine waar niet vaak naar gekeken wordt is het toerental. Dit staat voor het aantal keer dat een wasmachine tijdens het centrifugeren ronddraait. Bij een wasmachine 1600 toeren is dat dus 1600 keer, wat betekent dat je wasgoed droger uit de machine komt.

Hoge toeren wasmachines laten gemiddeld slechts 44% van het restvocht achter in het wasgoed, waardoor je het minder lang hoeft te laten drogen. Als je een energiezuinige wasmachine hebt gekozen, maar toch af en toe je droger gebruikt om wasgoed te drogen, kun je het beste voor een zo hoog mogelijk toerental kiezen. Je hoeft de droger dan minder lang te gebruiken. Er zijn veel modellen met een goed energielabel en een hoog toerental beschikbaar, het een hoeft het ander niet uit te sluiten.

Hoe hoger de toeren, hoe meer geluid je wasmachine maakt. 1600 toeren staat namelijk gelijk aan bijna 28 toeren per seconde. Kijk altijd naar het geluidsniveau centrifugeren dat op het energielabel staat aangegeven. Ook heeft een stille wasmachine vaak een een koolborstelloze motor.

Dit zijn de beste wasmachines met 1600 toeren van 2024

Lijkt het je wel wat om minder lang te moeten wachten tot je wasgoed droog is? Wij hebben hier de modellen verzameld die allemaal 1600 toeren per minuut kunnen leveren. Om ervoor te zorgen dat je met de beste nieuwe wasmachine eindigt, hebben we ook gelet op andere eigenschappen, zoals het aantal kg vulgewicht, het energielabel, de verhouding tussen prijs en kwaliteit en extra functies zoals automatische wasmiddeldosering, een zelfreinigende wasmiddellade en een stoomfunctie.

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse waskwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
Duur
De Samsung WW90T986ASH QuickDrive AddWash wasmachine onderscheidt zich met unieke functies zoals QuickDrive-technologie, die een halfvolle trommel in slechts 39 minuten kan wassen. Dit maakt het apparaat bijzonder geschikt voor mensen met een drukke levensstijl. Ook de AI Wash-functie voor automatische dosering van wasmiddel en wasverzachter is een groot pluspunt; het bespaart zowel geld als milieu.

Aan de andere kant kent de machine ook enkele nadelen. Zo ontbreekt een trommelverlichting, wat lastig kan zijn in een donkere ruimte zoals een kelder. Daarnaast is met een geluidsniveau van 72 dB tijdens het centrifugeren, de wasmachine niet de stilste in zijn soort.

Tenslotte, op het gebied van energiebesparing valt de Samsung WW90T986ASH QuickDrive AddWash tegen. Hoewel de machine in staat is om de wastijd te verkorten, levert dit op de lange termijn een geschatte energiebesparing van slechts 290 euro op. Dit is niet bijzonder indrukwekkend in vergelijking met andere energiezuinige modellen.

Voordelen Nadelen
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Heeft geen WiFi
De AEG LR73CW86 ProSteam wasmachine biedt een reeks nuttige functies, zoals de ProSteam-technologie die kreukels in kleding vermindert en zo de strijktijd verkort. Deze functie is bijzonder gunstig voor mensen die weinig tijd hebben of een hekel hebben aan strijken. Bovendien zorgt de stoom ervoor dat kleding fris blijft, zelfs als deze niet direct uit de machine wordt gehaald.

Een ander hoogtepunt is de ProSense beladingssensor die de hoeveelheid was in de trommel meet en de duur van het wasprogramma dienovereenkomstig aanpast. Dit bespaart zowel tijd als energie. Daarnaast heeft de machine een A-10% energielabel, waardoor het apparaat extreem energiezuinig is en je gedurende de levensduur tot €320 kunt besparen op energiekosten.

Hoewel de machine over het algemeen efficiënt en betrouwbaar is, zijn er ook nadelen. Het apparaat mist een PowerCare-systeem voor gelijkmatige wasmiddelverdeling en heeft geen functie voor een volledige snelle wascyclus. Ook ontbreekt een automatische wasmiddeldoseerfunctie, wat voor sommigen een gemis kan zijn.
Voordelen Nadelen
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Heeft geen WiFi
De AEG LR73CU86 ProSteam UniversalDose wasmachine richt zich op zowel gemak als efficiëntie voor de gebruiker. Met ProSteam-technologie vermindert de machine kreuken in kleding, waardoor strijken na het wassen minder tijdsintensief is. Dit is vooral nuttig voor mensen met een drukke agenda.

Naast ProSteam biedt het apparaat een UniversalDose-lade die specifiek ontworpen is voor het snel oplossen van wasmiddelpods. Dit maakt de wascyclus efficiënter, zelfs bij lagere temperaturen. De ProSense-sensor in de wasmachine past de duur van de wascyclus aan op de hoeveelheid was, wat zowel water als energie bespaart.

Ondanks de voordelen heeft de AEG LR73CU86 enkele nadelen. Zo ontbreekt een AutoDose-functie voor automatische dosering van wasmiddel. De laadcapaciteit is beperkt tot 8 kg, wat het apparaat minder geschikt maakt voor grote gezinnen. Bovendien is er geen optie voor een volledige snelle wascyclus, wat een belemmering kan zijn voor mensen met tijdsdruk.

Voordelen Nadelen
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
De AEG LF62CS86 ProSense wasmachine is ontworpen met een focus op gebruiksgemak en efficiëntie, en biedt diverse geavanceerde functies zoals de ProSense beladingsensor. Deze sensor past de duur van de wascyclus aan op basis van de hoeveelheid wasgoed, wat zowel water als energie bespaart. Bovendien resulteert het in minder slijtage van de kleding. Het apparaat heeft een beladingscapaciteit van 8 kg, wat het geschikt maakt voor middelgrote huishoudens en het mogelijk maakt grotere items te wassen.

Er zijn ook meerdere lekbeveiligingsopties; bij een lek sluit het apparaat automatisch de watertoevoer af om schade te voorkomen. Een andere interessante functie is de stoomoptie, die niet alleen bacteriën en allergenen verwijdert maar ook het strijken na het wassen makkelijker maakt.

Ondanks de vele voordelen zijn er ook enkele nadelen. De machine mist een volledige snelle wascyclus, wat een probleem kan zijn voor mensen met een druk schema. Bovendien is er geen automatische wasmiddeltoevoer, wat sommige gebruikers als ongemakkelijk kunnen ervaren. Tot slot is het apparaat met een geluidsniveau van 75 dB tijdens het centrifugeren niet de stilste optie op de markt.
Voordelen Nadelen
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Heeft geen WiFi
De AEG LR86CB86 PowerCare wasmachine scoort hoog op snelheid, efficiëntie en gebruiksgemak. Met de PowerClean 59 min functie kunnen gebruikers een halfvolle trommel in slechts 59 minuten wassen, wat handig is voor wie tijd wil besparen zonder in te leveren op reinigingskwaliteit. Daarnaast biedt de ProSteam stoomfunctie het voordeel van minder strijkwerk door kreuken in kleding te verminderen, en voert tevens een hygiënische stoombehandeling uit.

Het apparaat is ook energiezuinig, met een A-20% label dat kan leiden tot een besparing van wel €360 op de energierekening over de levensduur van de machine. Deze energie-efficiëntie maakt de wasmachine niet alleen milieuvriendelijk maar ook kostenbesparend, een belangrijke overweging in een tijd van stijgende energiekosten.

Echter, de AEG LR86CB86 PowerCare is niet zonder nadelen. Het mist de AbsoluteCare-technologie die water verzacht met zout, wat kan bijdragen aan een langere levensduur van kleding. Het apparaat heeft ook geen automatische wasmiddeldosering en heeft een relatief hoog geluidsniveau van 75 dB tijdens het centrifugeren, factoren die als nadelig kunnen worden ervaren.

Verschillende toerentallen van een wasmachine

Bij een lager toerental moet je er rekening mee houden dat je wasgoed niet zo droog uit je wasmachine komt. Toch kunnen er redenen zijn dat het juist voordelig is dat je wasmachine ronddraait op een lager tempo, zo is het bijvoorbeeld beter voor bepaalde stoffen om wat minder snel door te trommel te draaien. We hebben hier de specificaties per toerental voor je op een rijtje gezet:

1200 toeren wasmachine

Het allerlaagste toerental van een wasmachine is 1200, wat ervoor zorgt dat er ongeveer 52% vocht in je wasgoed achter blijft. In de praktijk betekent dit dat je meer tijd nodig hebt in een droger of op het wasrek.

1400 toeren wasmachine

Bijna iedere wasmachine heeft de optie om je wasgoed op 1400 toeren per minuut te drogen. Hierbij houd je 50% van het vocht over in je wasgoed, waardoor je de meeste soorten kleding gemakkelijk droog krijgt.

1600 toeren wasmachine

Bij 1600 toeren houd je gemiddeld 44% vocht over in je wasgoed. Dit is voornamelijk prettig als je wasgoed hebt dat niet zo gemakkelijk beschadigt, zoals beddengoed en handdoeken. Deze hoeven vervolgens minder lang op een andere manier te drogen.

Waarom zou je kiezen voor een wasmachine met 1600 toeren?

Je kiest voor een wasmachine met een hoog toerental als je geen zin hebt om lang te wachten tot je wasgoed droog is. Hoe minder vocht er in je wasgoed achter blijft, hoe korter de droogtijd na de wasbeurt is.

Veelgestelde vragen over een wasmachine 1600 toeren

Wil je weten of een hoger toerental echt iets voor jou is? Lees dan hier de vragen die vaak worden gesteld door andere consumenten met interesse.

Wat is een goede wasmachine 1600 toeren?

Wat voor jou een goede wasmachine 1600 toeren is, hangt af van je persoonlijke voorkeuren. Tegenwoordig hebben bijna alle wasmachines de optie om per programma te kiezen welk toerental je wil gebruiken, waardoor het niet de belangrijkste factor is om op te letten.

Kijk altijd naar een wasmachine die bij jouw huishouden past op basis van het vulgewicht, het energielabel, de verschillende wasprogramma’s en de verhouding tussen prijs en kwaliteit. Ook andere eigenschappen zoals een stoom programma, automatisch uitschakelen, een beladingssensor en bedienen via app kunnen voor jou persoonlijk een goede keuze zijn.

Wat is het verschil tussen 1400 en 1600 toeren wasmachine?

Met het toerental wordt het aantal wentelingen van de trommel per minuut bedoeld. Bij 1600 toeren wasmachines gaat dat dus om 1600 omwentelingen per minuut. Hoe hoger het toerental, hoe droger je wasgoed uit de machine komt, waardoor je minder lang op een andere manier hoeft te drogen.