Wasmachine.com

LG Smart Diagnosis wasmachine

Ben je op zoek naar een nieuwe wasmachine waar je jarenlang plezier van kunt hebben? Door een LG wasmachine met Smart Diagnosis te kopen, heb je eventuele problemen en reparaties zelf in de hand omdat de LG app je helpt om het probleem vast te stellen én vervolgens op te lossen. Die prijzige servicemonteur heb je voortaan niet meer nodig. Hoe LG Smart Diagnosis werkt en wat de beste LG wasmachines met Smart Diagnosis zijn lees je hier.

Beste lg smart diagnosis wasmachine van 2024

1

LG GC3V509S2 TurboWash 59

2

LG GC3R709S1 Turbowash 39

3

LG GC3R309S3

4

LG F4WR3511S0W Steam

Laatste update: 19 mei 2024

Beste lg smart diagnosis wasmachine van 2024

1

LG GC3V509S2 TurboWash 59

2

LG GC3R709S1 Turbowash 39

3

LG GC3R309S3

4

LG F4WR3511S0W Steam

Laatste update: 19 mei 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • LG Smart Diagnose is een slimme wasmachine die via een app vaststelt wat het probleem is.
  • Door Smart Diagnosis kun je zelf de storingen van je wasmachine verhelpen zonder dure monteur.
  • De meeste LG wasmachines hebben Smart Diagnosis waardoor er een ruim aanbod is.
  • De beste lg smart diagnosis wasmachine is de LG GC3V509S2 TurboWash 59

Een LG Smart Diagnosis wasmachine, wat is dat?

Een LG wasmachine met Smart Diagnosis is een slimme wasmachine die een extra handige functie heeft genaamd Smart Diagnosis. Deze functie gebruikt technologieën en slimme diagnostiek om problemen van je wasmachine via de app op te sporen en gelijk op te lossen. Super handig, want zo kun je de meest voorkomende wasmachine problemen gemakkelijk zelf oplossen en hoef je niet professionele hulp in te schakelen.

Met de Smart Diagnosis functie heb je binnen één klik toegang tot alle instellingen, installatie-instructies en foutmeldingen van je LG wasmachine. Je gebruikt de Smart Diagnosis functie via de LG Thinq App. Deze kun je gratis op je smartphone downloaden. Via de app kun je snel en eenvoudig een diagnose vaststellen en zie je gelijk wat er mis is met je LG wasmachine. Niet alleen stelt de app een diagnose vast, maar deze helpt je ook om het probleem gelijk te verhelpen zodat jij weer zorgeloos verder kunt wassen.

Dit zijn de beste LG Smart Diagnosis wasmachines van 2024

Wanneer je nogal wat problemen hebt gehad met je oude wasmachine, wil je met een nieuw apparaat dit natuurlijk voorkomen? Door een LG Smart Diagnosis wasmachine aan te schaffen heb je altijd inzicht in hoe de wasmachine werkt en kun je via de app eventuele problemen en storingen opsporen om vervolgens zelf gemakkelijk op te lossen. LG heeft een groot aanbod van wasmachines met Smart Diagnosis, we hebben voor de beste wasmachines daarom ook gekeken naar andere kenmerken van LG zoals het vulgewicht, aantal toeren, verschillende wasprogramma’s en het energieverbruik. Dit zijn de beste LG Smart Diagnosis wasmachines van 2024.

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Bediening via app
Heeft WiFi
Basisklasse waskwaliteit
De LG GC3V509S2 TurboWash 59 wasmachine biedt verschillende innovatieve functies die zowel tijd- als energiebesparend zijn. Met de TurboWash 59-functie kunnen gebruikers een halve waslading binnen 59 minuten reinigen, wat erg gunstig is voor mensen met een hectische levensstijl. Het Anti-Allergie-programma gebruikt stoom om bacteriën te doden en allergenen zoals pollen en dierenharen te verwijderen, waardoor het geschikt is voor mensen met een gevoelige huid of allergieën.

Aan de andere kant kent de wasmachine enkele nadelen. Het ontbreken van een functie voor automatische wasmiddeldosering kan leiden tot verspilling van wasmiddel. Bovendien is met een geluidsniveau van 71 dB tijdens het centrifugeren het apparaat niet het stilste op de markt, wat storend kan zijn in open woonruimtes of tijdens nachtelijk gebruik.

De machine is uitgerust met AI DD-technologie (Artificial Intelligence Direct Drive), waardoor de trommel de soort stof kan herkennen en de bewegingen daarop kan aanpassen. Dit draagt bij aan de levensduur en kwaliteit van de kleding. Desondanks kunnen mensen zonder smartphone of technische kennis problemen ondervinden bij het downloaden van extra wasprogramma's via de bijbehorende smartphone-app.
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Bediening via app
De LG GC3R709S1 TurboWash 39 is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van drukke huishoudens, met speciale focus op snelheid en efficiëntie. Met zijn TurboWash 39-functie kan het een halfvolle trommel in slechts 39 minuten wassen. Het apparaat is bovendien energiezuinig met een label van klasse A, en biedt een ruime laadcapaciteit van 9 kg.

Ook op het gebied van geluid scoort de wasmachine goed met een laag geluidsniveau van 71 dB, wat het ideaal maakt voor plaatsing nabij een thuiskantoor of slaapkamer. Verder biedt het een hygiënische stoomfunctie die effectief pollen en dierenharen verwijdert, en is dus geschikt voor huishoudens met huisdieren of kleine kinderen.

Hoewel het apparaat veel voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen. Het mist de ezDispense-functie voor automatische zeepdosering, biedt een beperkt aantal wasprogramma's voor specifieke soorten stoffen, en zijn diepte van 55 cm kan een probleem zijn voor kleinere ruimtes.

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
De LG GC3R309S3 wasmachine is ontworpen met gebruiksgemak en efficiëntie als uitgangspunt. Een van de meest opvallende eigenschappen is de Direct Drive motor, die een stille werking garandeert met een maximaal geluidsniveau van slechts 71dB. Dit is een uitkomst voor mensen die thuiswerken of de machine 's nachts willen gebruiken.

Een andere belangrijke functie is het stoomprogramma, dat met name gunstig is voor mensen met een gevoelige huid of allergieën. Het stoomprogramma is effectief in het verwijderen van pollen, huisdierharen en andere allergenen. Bovendien is de machine milieuvriendelijk met een energielabel A, wat tot € 290 besparing op de energierekening kan opleveren.

Ondanks de voordelen zijn er ook enkele nadelen. Het model mist de TurboWash 39-functie voor een snelle wasbeurt en de ezDispense-functie voor automatische dosering van wasmiddel. Ook is de laadcapaciteit van 9 kg wellicht niet optimaal voor grotere gezinnen, gezien er vergelijkbaar grote modellen zijn die meer kunnen bevatten.

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Heeft geen WiFi
De LG F4WR3511S0W Steam wasmachine onderscheidt zich door een efficiënte en stille werking. Het apparaat beschikt over een EZDispense-systeem voor automatische dosering van wasmiddel, wat bijdraagt aan gebruiksgemak en efficiëntie. Bovendien heeft de wasmachine een laag geluidsniveau van 71 dB, wat handig is voor mensen die vanuit huis werken of de machine 's nachts willen gebruiken.

Naast de positieve eigenschappen heeft de LG F4WR3511S0W Steam ook enkele nadelen. Zo ontbreekt de TurboWash 59-functie, waardoor snelle halve ladingen niet mogelijk zijn. Ook biedt het apparaat geen volledige snelle wascyclus, ondanks een behoorlijke laadcapaciteit van 11 kg.

Een ander punt van aandacht is de diepte van de machine, die 55 cm bedraagt. Dit kan problematisch zijn voor mensen met beperkte ruimte. Hoewel de wasmachine overwegend positieve eigenschappen heeft, kunnen deze nadelen voor sommige mensen een dealbreaker zijn.

LG Smart Diagnosis wasmachine: voor- en nadelen

Voordelen

Je bespaart geld

Doordat de app de problemen van je wasmachine kan diagnosticeren, heb je geen monteur meer nodig. De Smart Diagnosis functie geeft ook gelijk instructies hoe je het probleem stap voor stap kunt oplossen waardoor je LG wasmachine weer naar behoren werkt. Doordat je het probleem door de slimme diagnostiek nu zelf kunt oplossen hoef je geen geld uit te geven om een monteur langs te laten komen.

Groot aanbod

LG heeft een groot aanbod van wasmachines met Smart Diagnosis. Hierdoor zit er altijd de perfecte wasmachine voor jouw budget bij. Een Smart Diagnosis wasmachine is helemaal niet zo prijzig en heb je al vanaf €500. Wil je extra functies en uitgebreidere wasprogramma’s dan kan de prijs ook oplopen tot €1299.

Nadelen

Afhankelijk van techniek

Wanneer je zelf niet zo technisch bent dan biedt deze slimme diagnose functie niet zoveel extra’s voor jou. Je moet een smartphone of iPhone hebben en sommige ouderen hebben dit bijvoorbeeld niet. Ook ben je afhankelijk van de techniek van de app. Als er een storing in de app is, kun je de diagnose al niet meer vaststellen en moet je alsnog professionele hulp in gaan schakelen.

Hoe gebruik je LG Smart Diagnosis?

De LG Smart Diagnosis gebruik je via de Thinq app die je op je smartphone kunt installeren. Je gebruikt de app en bijbehorende diagnose functie als volgt:

  1. Download de LG Thinq App op je smartphone. Dit kan geheel gratis via Google Play of de App Store en maak een account aan. Voeg je wasmachine toe via de + button.

  2. Zet je wasmachine aan en houd de Smart Diagnosis-knop op de wasmachine ingedrukt totdat je een hard geluid van een pieptoon hoort.

  3. Houd je smartphone tegen de microfoon op de wasmachine (deze zit bij het Smart Diagnosis logo) en tik op de “Smart Diagnosis” knop in de app.

  4. De app zal nu automatisch communiceren met de wasmachine om te kijken wat het probleem is en geeft hierna een analyse van het probleem dat zich voordoet.

  5. Afhankelijk van het probleem of de storing kan de app je voorzien van instructies voor het oplossen van het probleem, zoals het resetten van de machine of het vervangen van een onderdeel.

  6. Wanneer het probleem niet wordt opgelost met behulp van de instructies via de Thinq app, geeft de app je de mogelijkheid om gelijk contact op te nemen met LG met alle details zodat een van de LG medewerkers je kan helpen en assisteren.

Veelgestelde vragen over een LG Smart Diagnosis wasmachine

Wat is LG Smart Diagnosis?

LG Smart Diagnosis is een handige functie van LG die met behulp van de LG app onderzoekt wat het probleem of storing van je wasmachine is. Dit doe je met de app en je smartphone. De app geeft je ook een oplossing waardoor jij gemakkelijk zelf je wasmachine weer laat werken en je geen dure monteur hoeft in te schakelen.

Hoe werkt LG Smart Diagnosis?

LG Smart Diagnosis werkt met behulp van de LG Thinq app. De slimme diagnose wordt via de app vastgesteld waardoor je gelijk de oorzaak weet waarom je LG wasmachine het niet doet. Via de app krijg je vervolgens oplossingen aangeboden waardoor jij snel en eenvoudig je wasmachine repareert en geen professionele hulp nodig hebt.