Wasmachine.com

LG True Steam wasmachine

Met de True Steam technologie van LG wasmachines wordt je wasgoed schoner, frisser en kreukvrij. Het stoomprogramma haalt bacteriën en allergenen uit je kleding waardoor je deze weer met een gerust hart kunt dragen. Ook vermindert de stoom kreukels in je kleding en hoef je een stuk minder langer te strijken. Ideaal toch? Hoe True Steam werkt en welke LG wasmachines met True Steam het beste zijn lees je hier.

Beste lg true steam wasmachine van 2024

1

LG F4WM309S0 Steam

Laatste update: 18 april 2024

Beste lg true steam wasmachine van 2024

1

LG F4WM309S0 Steam

Laatste update: 18 april 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Een True Steam LG wasmachine maakt je was schoon en kreukvrij door middel van stoom.
  • LG True Steam zorgt ervoor dat allergenen en hardnekkige vlekken verwijderd worden.
  • Goed onderhoud van LG wasmachines is belangrijk wanneer je de stoomfunctie gebruikt.
  • De beste lg true steam wasmachine is de LG F4WM309S0 Steam

Een LG True Steam wasmachine, wat is dat?

Een LG True Steam wasmachine is een wasmachine met een stoomfunctie. Deze stoomfunctie van LG wordt op twee manieren gebruikt: de stoom maakt je was schoner en zorgt ervoor dat je kleding minder kreukels heeft. De True Steam technologie zorgt ervoor dat vuil en vlekken losweken waardoor deze verdwijnen. Ook zorgt de hoge temperatuur van de stoom ervoor dat 99,8% van alle allergenen uit het wasgoed geblazen wordt en dat is erg voordelig wanneer je last hebt allergieën of een gevoelige huid hebt. Ook voor het goed reinigen van babykleding is het slim gebruik van stoom ideaal.

Daarnaast zorgt de stoom dat in de wastrommel van LG wasmachines kreukels uit kleding geblazen wordt. Hierdoor komt je wasgoed zichtbaar gladder uit de wasmachine en heb je een stuk minder strijkwerk. Dit bespaart je ook weer tijd. De wasmachine verwarmt water tot een kookpunt waardoor het wordt omgezet in stoom.

Dit zijn de beste LG True Steam wasmachines van 2024

Ben je op zoek naar een nieuwe LG wasmachine en wil je graag de True Steam stoomfunctie erbij hebben? LG heeft een ruim aanbod van True Steam wasmachines waardoor de keuze soms lastiger is te maken. We helpen je er graag bij en hebben daarom voor jou de beste wasmachines uitgezocht en hieronder verzameld. Hierbij hebben we niet alleen gekeken naar de stoomfunctie maar ook naar extra functies zoals bediening via een app of automatische wasmiddeldosering. Ook hebben we onderzoek gedaan naar andere kenmerken zoals het energieverbruik, vulgewicht, toerental en verschillende wasprogramma’s om de perfecte wasmachine te selecteren. Dit zijn de beste LG True Steam wasmachines van 2024.

1

Beste lg true steam wasmachine

Voordelen Nadelen
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
De LG F4WM309S0 Steam is ontworpen met een verscheidenheid aan gebruikers in gedachten, van milieubewuste consumenten tot mensen met specifieke gezondheidsproblemen. Het apparaat beschikt over een stoomcyclus die effectief allergenen zoals pollen en dierenharen verwijdert, wat het een ideale keuze maakt voor mensen met allergieën of huidaandoeningen. Bovendien is deze functie gunstig voor het hygiënisch wassen van babykleding.

Op het gebied van energie-efficiëntie scoort de wasmachine een A-label, wat naar schatting een besparing van € 290 gedurende de levensduur van het apparaat oplevert. Dit maakt het een kostenefficiënte en milieuvriendelijke optie. Daarnaast biedt de machine een royale laadcapaciteit van 9 kg, wat vooral handig is voor grotere huishoudens.

Toch zijn er enkele nadelen om in overweging te nemen. De machine mist de TurboWash 59-functie voor snelle wasbeurten en een automatische wasmiddeltoevoer. Daarnaast heeft het een geluidsniveau van 76 dB tijdens het centrifugeren, wat storend kan zijn voor mensen die gevoelig zijn voor geluid.

Hoe werkt LG True Steam?

LG True Steam is een baanbrekende technologie die de manier waarop we kleren wassen heeft veranderd. Ontdek de innovatieve voordelen van LG True Steam en hoe het je wasroutine kan transformeren naar een geheel nieuw niveau van efficiëntie en gemak. Bekijk de onderstaande video om een beter inzicht te krijgen in hoe LG True Steam werkt en hoe het helpt bij het bereiken van schonere, frissere en kreukvrije kleding.

LG True Steam wasmachine: voor- en nadelen

Voordelen

Minder strijkwerk

Door de toevoeging van stoom worden kreukels en vouwen verminderd in je kleding. Hierdoor hoef je minder lang te strijken en ben je er ook een stuk minder tijd aan kwijt.

Schonere was

De stoom technologie helpt om vieze geuren uit kleding te verwijderen, waardoor de was frisser en schoner ruikt. Ook wordt door de hoge temperatuur van stoom allergenen, vuil en bacteriën beter verwijderd uit de kleding. Pollen, huisstofmijt en dierenharen worden eenvoudig weggeblazen waardoor dit stoomprogramma ideaal is voor mensen met gevoelige huid en allergieën.

Verschillende prijsranges

Er is een groot aanbod van LG wasmachines met stoomfunctie waardoor je een nieuwe LG wasmachine in verschillende prijsranges kan kopen. True Steam LG wasmachines heb je al vanaf €500. Wil je een luxere wasmachine met extra functies dan kan de prijs oplopen tot €1200.

Nadelen

Niet geschikt voor alle kledingstukken

Omdat stoom warm en vochtig is, kan het bepaalde kledingstukken beschadigen. Het is daarom belangrijk om de wasvoorschriften van kleding zorgvuldig te lezen en te volgen. Delicate stoffen zoals zijde en wol kunnen niet met stoom worden gewassen en zullen met een ander wasprogramma mee moeten.

Stoom leidt tot condensatie

Omdat stoom in de trommel van de wasmachine wordt geblazen, kan dit leiden tot condensatie in de wasmachine, wat kan leiden tot schimmelvorming als de machine niet regelmatig wordt schoongemaakt. Het is daarom noodzakelijk om je LG wasmachine regelmatig te reinigen en ook goed te laten luchten. Dit doe je door de wasmachinedeur niet dicht te doen en de wasmachine niet in een afgesloten ruimte te zetten.

Veelgestelde vragen over een LG True Steam wasmachine

Wat is LG True Steam?

De True Steam technologie van LG zorgt ervoor dat kleding snel schoon wordt omdat stoom vuil en vlekken los weekt. Ook zorgt de stoom ervoor dat allergenen en bacteriën worden verwijderd waardoor kleding en beddengoed heerlijk fris uit de was komt. Tot slot hoef je veel minder te strijken omdat stoom kreukels en vouwen uit kleding haalt.

Hoe werkt LG True Steam?

LG wasmachines hebben een speciaal True Steam wasprogramma waardoor water in stoom verandert. Deze stoom wordt, zonder chemische toevoeging, gebruikt om kleding schoner te wassen en allergenen zoals pollen en dierenharen weg te blazen. Door de stoom worden vlekken opgelost en krijg je een frissere was.