Wasmachine.com

Beste wasmachine merk

Het is moeilijk om eenduidig te kunnen zeggen wat het beste wasmachine merk is. Miele wasmachines hebben de langste levensduur, maar de wasmachines van Indesit zijn het voordeligst geprijsd, terwijl er op dit moment een wasmachine van Zanussi door de Consumentenbond is uitgeroepen tot beste koop. Je kunt het merk van een wasmachine zeker gebruiken als richtlijn, maar het is verstandiger om uit te gaan van je eigen wensen en behoeften, dan vind je altijd een wasmachine die goed bij je past.
Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

 • Wat voor jou de beste wasmachine is afhankelijk van je eigen wensen.
 • Weeg bij een goedkoop model altijd de levensduur mee.
 • Miele, AEG, Bosch en Siemens zijn de beste merken.

Wat zijn de beste wasmachine merken?

Wanneer je kijkt naar testresultaten van betrouwbare instanties zoals de Consumentenbond blijkt het dat je voor de beste wasmachine het beste terecht kunt bij Miele, Samsung, Bosch en Siemens. Maar dit betekent niet dat deze merken ook voor jou altijd de beste wasmachine in huis hebben. Zo is dit jaar bijvoorbeeld een specifiek model van Zanussi als beste uit de test gekomen.

Ieder merk heeft weer zijn eigen specialiteiten, voor een extra stille wasmachine kan een model van LG bijvoorbeeld de beste keuze voor je zijn. Als je liever een hele zuinige wasmachine hebt, dan kan een AEG wasmachine of een Bosch wasmachine juist de beste optie voor je zijn.

Welke wasmachine merken zijn er?

Het aanbod in Nederland is erg groot als het op wasmachines aankomt, We hebben hier de bekendste wasmachine merken voor je verzameld:

 1. Asko wasmachine
 2. AEG wasmachine
 3. Bauknecht wasmachine
 4. Beko wasmachine
 5. Bosch wasmachine
 6. Haier wasmachine
 7. Hoover wasmachine
 8. Indesit wasmachine
 9. LG wasmachine
 10. Miele wasmachine
 11. Samsung wasmachine
 12. Siemens wasmachine
 13. Whirlpool wasmachine

De merken Miele, AEG, Bosch, Siemens worden gezien als de absolute A merken, maar deze hebben ook een aanzienlijk hogere aanschafprijs.

De gemiddelde levensduur per wasmachine merk

De beste wasmachines mogen wat kosten, maar daarvoor verwacht je natuurlijk wel dat je er ook lang van kunt genieten. Bij wasmachines wordt de levensduur bepaald aan de hand van het aantal wasbeurten. Dit kan vervolgens worden omgerekend in jaartallen door dit te delen door 52 weken en vervolgens door het aantal keer dat je per week wast.

Merk wasmachineAantal wasbeurten
Miele wasmachines2351 wasbeurten
Siemens wasmachines1946 wasbeurten
Bosch wasmachines1929 wasbeurten
AEG wasmachines 1777 wasbeurten
Zanussi wasmachines1701 wasbeurten
Bauknecht wasmachines1545 wasbeurten
Candy wasmachines1500 wasbeurten
Whirlpool wasmachines1370 wasbeurten
Indesit wasmachines1324 wasbeurten

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je wasmachine zo lang mogelijk mee gaat. In de eerste plaats kun je zo min mogelijk wassen, bijvoorbeeld door geen halve ladingen te sparen maar altijd je wasgoed op te sparen. Maak daarnaast ook altijd je wasmachine goed schoon, haal een doekje over de rubbertjes van de deur en draai af en toe een lege trommel met een kookprogramma en een beetje soda. Controleer ten slotte altijd of het apparaat nog wel waterpas staat, zo voorkom je dat er tijdens het centrifugeren meer klappen moeten worden opgevangen dan nodig is.

Goedkope wasmachine merken

Een nieuwe wasmachine is een flinke investering, je moet erop rekenen dat je minstens een paar honderd euro kwijt zal zijn. Voor de A merken betaal je soms zelfs meer dan duizend euro. Wij begrijpen dat dat niet voor iedereen een optie is en daarom hebben we ook een overzicht gemaakt van de wasmachine merken die de goedkoopste modellen aanbieden.

Als je op zoek bent naar een goedkope wasmachine dan kun je het beste eens naar de Indesit wasmachines kijken. Dit zijn goede wasmachines voor een hele schappelijke prijs. Verder hebben ook Beko wasmachines de reputatie dat ze betaalbaar zijn en ook bij Zanussi heb je een goede kans om een wasmachine te vinden voor een schappelijke prijs.

Bij je zoektocht naar goedkopere wasmachines is het wel belangrijk dat je er rekening mee houdt dat je naast de aanschafprijs ook nog een aantal andere kosten hebt. Zo betaal je ook voor energie- en waterverbruik. Je doet er altijd goed aan om het energielabel te controleren en aan de hand daarvan uit te rekenen wat een wasmachine je nu echt zal kosten. In sommige gevallen kan

Veelgestelde vragen over een beste wasmachine merk

Er zijn veel consumenten op zoek naar het beste wasmachine merk en daarom worden er altijd veel vragen over gesteld. Hier hebben wij voor jou de vragen verzamelen die het vaakst door anderen worden gesteld.

Is Miele nog steeds de beste wasmachine?

Miele wasmachines worden al generaties lang aangeraden door hun gebruikers. Iedereen kent wel een huishouden waar een Miele wasmachine al jaren lang ongedeerd staat te draaien. Het merk heeft een solide reputatie opgebouwd en tests van de Consumentenbond bevestigen dit. De bouwkwaliteit is goed, waardoor er weinig risico op slijtage of andere mankementen is. Ook de levensduur is vergeleken met verschillende merken wasmachines erg lang, waardoor je niet zo snel over vervanging hoeft na te denken.

Wat is de wasmachine beste koop volgens de Consumentenbond?

De beste koop wasmachine volgens de Consumentenbond vind je op onze pagina. Wat voor jou de beste wasmachine is, hangt altijd af van je persoonlijke voorkeuren. Het is altijd beter om daar rekening mee te houden dan blind op de keuze van een ander af te gaan, dan is de kans veel groter dat je thuis komt met een wasmachine waar je echt blij mee bent.

Welke wasmachine gaat het langst mee?

Met een gemiddelde levensduur van 17 jaar is Miele het merk wat de wasmachines met de langste levensduur maakt. Dit is op basis van 3 keer in de week een wasje draaien. Een moderne wasmachine van dit A merk is uitgerust met alle gemakken die je je maar kan wensen en waar je dus ook lang plezier van kunt hebben. Miele wasmachines zijn flink wat duurder, maar gezien de lange levensduur hebben ze een goede prijs kwaliteit verhouding.