Wasmachine.com

Wasmachine voor 2 personen

Woon je samen met je partner of een huisgenoot en zijn jullie op zoek naar een wasmachine die past bij jullie tweepersoons huishouden? De perfecte wasmachine voor twee personen heeft een vulgewicht van 8 kg. Met dit vulgewicht kun jij meerdere keren per week met een volle trommel wassen. Welke wasmachine voor een klein huishouden je moet aanschaffen en wat de beste wasmachines voor 2 personen zijn lees je in dit artikel.

Beste wasmachine voor 2 personen van 2024

1

Samsung WW80TA049AE EcoBubble

2

Samsung WW80T654ALX AddWash

3

LG GC3V708S2 TurboWash 39

4

Samsung WW80T734ABH QuickDrive Autodose

5

AEG LR73CW86 ProSteam

Laatste update: 18 april 2024

Beste wasmachine voor 2 personen van 2024

1

Samsung WW80TA049AE EcoBubble

2

Samsung WW80T654ALX AddWash

3

LG GC3V708S2 TurboWash 39

4

Samsung WW80T734ABH QuickDrive Autodose

5

AEG LR73CW86 ProSteam

Laatste update: 18 april 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Het vulgewicht van een wasmachine geeft aan hoeveel kilo wasgoed in de trommel past.
  • De ideale wasmachine voor 2 personen heeft een vulgewicht van 8 kg.
  • Met het juiste vulgewicht bespaar je energie en water.
  • De beste wasmachine voor 2 personen is de Samsung WW80TA049AE EcoBubble

Een wasmachine voor 2 personen, wat is dat?

Het vulgewicht van de wasmachine geeft aan hoeveel kilo wasgoed er in de trommel past. Een wasmachine voor 2 personen is dus een passende wasmachine waarbij de wastrommel groot genoeg is om de kleding van een tweepersoons huishouden te wassen. Het ideale vulgewicht voor een klein huishouden bestaande uit twee personen is 8 kg. Je hebt niet een hele grote wasmachine nodig en met dit vulgewicht kun je per wasbeurt 8 kilo wasgoed wassen.

Dit zijn de beste wasmachines voor 2 personen of een stel van 2024

Ben je op zoek naar een nieuwe wasmachine voor 2 personen en heb je nog geen keuze kunnen maken door het grote aanbod? We hopen voor jou de keuze wat makkelijker te maken door de beste wasmachines hieronder voor je uit te lichten. We hebben hierbij niet alleen gekeken naar het ideale vulgewicht voor een klein huishouden, maar ook naar andere eigenschappen zoals de energieklasse, het geluidsniveau, het toerental en de verschillende wasprogramma’s. Ook hebben we gekeken naar het gebruiksgemak. Een goede wasmachine beschikt over specificaties zoals een zelfreinigende wasmiddellade, bediening via de app of wasmiddel dat automatisch gedoseerd wordt. Dit zijn allemaal zaken die het gebruiksgemak verhogen. Dit is volgens ons de beste wasmachine voor 2 personen van 2024.

Voordelen Nadelen
Goedkoop
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Heeft geen WiFi
De Samsung WW80TA049AE EcoBubble is een ideale wasmachine voor huishoudens van 2 tot 3 personen, dankzij een laadvermogen van 8 kg en diverse gespecialiseerde wasprogramma's. De machine combineert functionaliteit en efficiëntie, en is daarom een uitgebalanceerde keuze voor middelgrote huishoudens.

De machine beschikt over twee opvallende functies: de Steam Wash-cyclus en EcoBubble-technologie. De Steam Wash-cyclus maakt gebruik van stoom voor een extra hygiënische was, ideaal voor het verwijderen van allergenen zoals huisstofmijt en dierenharen. De EcoBubble-technologie is energiezuinig en effectief, zelfs bij lage temperaturen, wat zowel goed is voor het milieu als voor de duurzaamheid van je kleding.

Ondanks de vele voordelen heeft de Samsung WW80TA049AE EcoBubble ook enkele nadelen. Het mist een AddWash-deur om vergeten wasgoed toe te voegen, biedt geen mogelijkheid voor automatisch doseren van wasmiddel via een Autodose-functie, en heeft geen volledige snelle wascyclus. Deze beperkingen zijn het overwegen waard voordat je tot aankoop overgaat.

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Bediening via app
Heeft geen WiFi
De Samsung WW80T654ALX AddWash wasmachine is ontworpen voor de moderne huishouding en heeft diverse innovatieve functies. Een opvallend kenmerk is de AddWash-deur, die het mogelijk maakt om vergeten kledingstukken toe te voegen terwijl de wascyclus al draait. Verder zorgt de EcoBubble-technologie voor een efficiënte reiniging bij lage temperaturen, wat zowel milieuvriendelijk is als beter voor de kleding.

Hoewel het apparaat hoog scoort op gebruiksgemak en efficiëntie, zijn er ook enkele nadelen. Het mist een Autodose-functie voor automatische wasmiddeldosering en heeft geen QuickDrive-functie voor snellere wascycli. Ook kan het draaigeluidsniveau van 72 dB als storend worden ervaren in kleinere woonruimtes.

De machine biedt ook slimme connectiviteit via de SmartThings-app en verschillende lekbeveiligingsmechanismen. In geval van een lek wordt de watertoevoer automatisch afgesloten, wat extra veiligheid en gemoedsrust biedt. De app maakt het mogelijk om favoriete wascycli op te slaan en te selecteren, wat bijdraagt aan een gebruiksvriendelijke ervaring op de lange termijn.

De LG GC3V708S2 TurboWash 39 is een geavanceerde wasmachine die verschillende indrukwekkende functies biedt. Aan de positieve kant heeft de machine een snelle TurboWash 39 cyclus die een halve lading in slechts 39 minuten wast. Daarnaast biedt het een stoomcyclus voor het verwijderen van allergenen en een AI DD-technologie die intelligente trommelbewegingen mogelijk maakt.

Echter, de wasmachine is niet zonder nadelen. Het mist een functie voor automatische wasmiddeldosering, wat als een gemis kan worden ervaren. Daarnaast is het geluidsniveau tijdens het centrifugeren met 71 dB wellicht storend voor sommigen, en de diepte van 56,5 cm kan installatie in kleinere ruimtes bemoeilijken.

LG heeft zich gericht op een balans tussen efficiëntie en zorg voor kleding. Technologieën zoals TurboWash 39 en AI DD maken dit een veelzijdig apparaat dat geschikt is voor verschillende textielsoorten. Toch is het gebrek aan automatische wasmiddeldosering en het potentieel storende geluidsniveau punten om te overwegen bij het maken van een aankoopbeslissing.

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Topklasse waskwaliteit
Bediening via app
Heeft geen WiFi
De Samsung WW80T734ABH QuickDrive Autodose is een wasmachine die ontworpen is met het oog op de moderne consument. De machine biedt tal van innovatieve functies zoals QuickDrive-technologie voor snelle wascycli en Autodose, die automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter doseert. Deze eigenschappen maken het apparaat tijd- en energie-efficiënt en helpen kleding langer mooi te blijven.

Daarnaast beschikt de wasmachine over een Steam Wash-programma dat zorgt voor een extra hygiënische wasbeurt door het verwijderen van allergenen en bacteriën. Deze functie is vooral nuttig voor gezinnen met jonge kinderen of mensen met allergieën. Ook is het apparaat compatibel met de SmartThings app, waarmee je de wasmachine op afstand kunt bedienen voor extra gemak en flexibiliteit.

Toch zijn er ook enkele nadelen. De machine heeft geen AddWash-deur, wat betekent dat je vergeten kledingstukken niet eenvoudig kunt toevoegen tijdens een lopende wascyclus. Bovendien produceert het apparaat een geluidsniveau van 72 dB tijdens het centrifugeren, wat voor sommige mensen storend kan zijn. Tot slot is de laadcapaciteit beperkt tot 8 kg, wat voor grotere gezinnen een nadeel kan zijn.

Voordelen Nadelen
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Heeft geen WiFi
De AEG LR73CW86 ProSteam wasmachine biedt een reeks nuttige functies, zoals de ProSteam-technologie die kreukels in kleding vermindert en zo de strijktijd verkort. Deze functie is bijzonder gunstig voor mensen die weinig tijd hebben of een hekel hebben aan strijken. Bovendien zorgt de stoom ervoor dat kleding fris blijft, zelfs als deze niet direct uit de machine wordt gehaald.

Een ander hoogtepunt is de ProSense beladingssensor die de hoeveelheid was in de trommel meet en de duur van het wasprogramma dienovereenkomstig aanpast. Dit bespaart zowel tijd als energie. Daarnaast heeft de machine een A-10% energielabel, waardoor het apparaat extreem energiezuinig is en je gedurende de levensduur tot €320 kunt besparen op energiekosten.

Hoewel de machine over het algemeen efficiënt en betrouwbaar is, zijn er ook nadelen. Het apparaat mist een PowerCare-systeem voor gelijkmatige wasmiddelverdeling en heeft geen functie voor een volledige snelle wascyclus. Ook ontbreekt een automatische wasmiddeldoseerfunctie, wat voor sommigen een gemis kan zijn.

Het vulgewicht van je wasmachine kiezen

Een goed vulgewicht kiezen is belangrijk. De juiste wasmachine past bij jouw kleine huishouden en zorgt er voor dat je niet met een halflege trommel of juist een te volle trommel aan het wassen bent. Met het juiste vulgewicht bespaar je op den duur ook water en stroom. In de tabel hieronder zie je het beste vulgewicht voor jouw huishouden.

HuishoudenVulgewicht
1-2 personen7-8 kg
3-4 personen8-9 kg
5 personen of meer9 kg of meer

7 of 8 kg vulgewicht voor 2 personen?

Over het algemeen raden wij een wasmachine van 8 kg aan voor 2 personen. De keus voor een kleinere wasmachine of grotere wasmachine is afhankelijk van een aantal factoren. Zo kom je met 7 kg perfect uit wanneer je niet al te veel groot wasgoed hebt. Je kunt met deze wasmachine makkelijk meerdere keren per week wassen met een volle trommel, met een halflege trommel wassen kost je namelijk meer energie en is ook niet zo goed voor je wasmachine.

Merk je toch dat je meer wasgoed hebt en vooral wat groter wasgoed zoals gordijnen of beddengoed of grotere aantallen van bijvoorbeeld sportkleding? Dan is een grotere wasmachine handig, zo hoef je niet vaker dan gebruikelijk een was te draaien omdat niet alles in één keer in de trommel past. Een vulgewicht van 8 kg heeft dan een betere capaciteit voor jullie gezinssamenstelling.

Veelgestelde vragen bij een wasmachine voor 2 personen

Wat is de beste wasmachine voor 2 personen?

De beste wasmachine voor 2 personen heeft een vulgewicht van 8 kg. Daarnaast is een wasmachine perfect voor jullie wanneer deze aan jullie behoeften voldoet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ruim aanbod aan wasprogramma’s, een laag energieverbruik, het juiste toerental en een hoog gebruiksgemak voor jou en je huishouden.

Hoeveel kg wasmachine voor 2 personen?

Een wasmachine voor 2 personen heeft een vulgewicht van 8 kg. Dit betekent dat je per wasbeurt 8 kilo wasgoed in de trommel van je wasmachine kunt stoppen.