Wasmachine.com

Wasmachine voor 2 personen

Woon je samen met je partner of een huisgenoot en zijn jullie op zoek naar een wasmachine die past bij jullie tweepersoons huishouden? De perfecte wasmachine voor twee personen heeft een vulgewicht van 8 kg. Met dit vulgewicht kun jij meerdere keren per week met een volle trommel wassen. Welke wasmachine voor een klein huishouden je moet aanschaffen en wat de beste wasmachines voor 2 personen zijn lees je in dit artikel.

Beste wasmachine voor 2 personen van 2024

1

LG GC3V708S2 TurboWash 39

2

AEG LR73CU86 ProSteam UniversalDose

3

AEG LR73CW86 ProSteam

4

AEG LR73842 ProSteam

5

AEG LF62CS86 ProSense

Laatste update: 23 juli 2024

Beste wasmachine voor 2 personen van 2024

1

LG GC3V708S2 TurboWash 39

2

AEG LR73CU86 ProSteam UniversalDose

3

AEG LR73CW86 ProSteam

4

AEG LR73842 ProSteam

5

AEG LF62CS86 ProSense

Laatste update: 23 juli 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Het vulgewicht van een wasmachine geeft aan hoeveel kilo wasgoed in de trommel past.
  • De ideale wasmachine voor 2 personen heeft een vulgewicht van 8 kg.
  • Met het juiste vulgewicht bespaar je energie en water.
  • De beste wasmachine voor 2 personen is de LG GC3V708S2 TurboWash 39

Een wasmachine voor 2 personen, wat is dat?

Het vulgewicht van de wasmachine geeft aan hoeveel kilo wasgoed er in de trommel past. Een wasmachine voor 2 personen is dus een passende wasmachine waarbij de wastrommel groot genoeg is om de kleding van een tweepersoons huishouden te wassen. Het ideale vulgewicht voor een klein huishouden bestaande uit twee personen is 8 kg. Je hebt niet een hele grote wasmachine nodig en met dit vulgewicht kun je per wasbeurt 8 kilo wasgoed wassen.

Dit zijn de beste wasmachines voor 2 personen of een stel van 2024

Ben je op zoek naar een nieuwe wasmachine voor 2 personen en heb je nog geen keuze kunnen maken door het grote aanbod? We hopen voor jou de keuze wat makkelijker te maken door de beste wasmachines hieronder voor je uit te lichten. We hebben hierbij niet alleen gekeken naar het ideale vulgewicht voor een klein huishouden, maar ook naar andere eigenschappen zoals de energieklasse, het geluidsniveau, het toerental en de verschillende wasprogramma’s. Ook hebben we gekeken naar het gebruiksgemak. Een goede wasmachine beschikt over specificaties zoals een zelfreinigende wasmiddellade, bediening via de app of wasmiddel dat automatisch gedoseerd wordt. Dit zijn allemaal zaken die het gebruiksgemak verhogen. Dit is volgens ons de beste wasmachine voor 2 personen van 2024.

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Bediening via app
Heeft WiFi
Basisklasse waskwaliteit
De LG GC3V708S2 TurboWash 39 wast snel en energiezuinig kleine en grotere wasbeurten. Zo was je het beddengoed van een 2-persoonsbed in één keer. Dankzij het TurboWash programma van deze wasmachine is je favoriete outfit in 39 minuten schoon. De Steam+ optie wast je kleding en beddengoed extra goed schoon. Het stoomprogramma verwijdert allergenen en bacteriën en zorgt bovendien voor minder kreukels. Dat scheelt weer strijkwerk en vermindert jeuk. Met de AI DD technologie in deze machine blijven je outfits langer mooi. De automaat meet naast het gewicht ook de zachtheid van je wasgoed en past daar de trommelbewegingen op aan. Zo slijt je kleding minder snel, waardoor deze langer als nieuw blijft.
Voordelen Nadelen
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Topklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
Met de AEG LR73CU86 ProSteam UniversalDose was je jouw wasgoed ook schoon op een lagere temperatuur. In de speciale UniversalDose lade plaats je pods, zodat deze sneller oplossen in het water. Zo spoelt je favoriete trui nog beter schoon, ook bij koude en snelle wasbeurten. Dankzij ProSteam ben je minder tijd kwijt aan strijken. De stoom vermindert kreukels in jouw blouses en shirts. Ruikt je gedragen kleding een beetje muf, maar is het niet vies? Gebruik het stoomprogramma dan om je kleren op te frissen zonder deze te wassen. Met 8 kilogram vulgewicht heb je in deze A-10% AEG EcoLine wasmachine plek voor kleine en grote ladingen wasgoed. Bij een minder volle trommel past de ProSense sensor de programmaduur aan, zodat je water en energie bespaart.
Voordelen Nadelen
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Heeft geen WiFi
De AEG LR73CW86 ProSteam wasmachine biedt een reeks nuttige functies, zoals de ProSteam-technologie die kreukels in kleding vermindert en zo de strijktijd verkort. Deze functie is bijzonder gunstig voor mensen die weinig tijd hebben of een hekel hebben aan strijken. Bovendien zorgt de stoom ervoor dat kleding fris blijft, zelfs als deze niet direct uit de machine wordt gehaald.

Een ander hoogtepunt is de ProSense beladingssensor die de hoeveelheid was in de trommel meet en de duur van het wasprogramma dienovereenkomstig aanpast. Dit bespaart zowel tijd als energie. Daarnaast heeft de machine een A-10% energielabel, waardoor het apparaat extreem energiezuinig is en je gedurende de levensduur tot €320 kunt besparen op energiekosten.

Hoewel de machine over het algemeen efficiënt en betrouwbaar is, zijn er ook nadelen. Het apparaat mist een PowerCare-systeem voor gelijkmatige wasmiddelverdeling en heeft geen functie voor een volledige snelle wascyclus. Ook ontbreekt een automatische wasmiddeldoseerfunctie, wat voor sommigen een gemis kan zijn.
Voordelen Nadelen
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Topklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
De AEG LR73842 ProSteam wasmachine scoort hoog op het gebied van gemak en efficiëntie. Een unieke eigenschap is de ProSteam stoomfunctie, die het strijken van kleding aanzienlijk vergemakkelijkt door kreuken en vouwen te verminderen. Daarnaast biedt de wasmachine een speciale Steam Refresh-cyclus die nare geurtjes uit kleding verwijdert.

Met de ProSense beladingssensor past de machine de duur van de wascyclus aan op basis van de hoeveelheid wasgoed, wat tijd, water en energie bespaart. Bovendien is het apparaat erg energiezuinig met een energielabel van A-10%, waardoor je op lange termijn tot wel € 320 kunt besparen op energiekosten.

Ondanks deze voordelen zijn er ook enkele nadelen. Zo ontbreekt een AutoDose functie voor het automatisch doseren van wasmiddel en biedt de machine geen volledige snelle wascyclus voor grotere ladingen. Het geluidsniveau van 74 dB tijdens het centrifugeren kan ook als storend worden ervaren, vooral in open ruimtes of nabij slaapkamers.
Voordelen Nadelen
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
Met de AEG LF62CS86 was je altijd zuinig, ook als je de 8 kilogram ruime trommel niet helemaal vult. De ProSense sensoren meten nauwkeurig hoeveel wasgoed er in de trommel zit en de wasmachine past de programmaduur daarop aan. Hierdoor blijft je favoriete trui langer mooi. Met energieklasse A wast de automaat extra zuinig. Je bespaart hierdoor jaarlijks op je energierekening. Daarnaast heb je minder last van trillingen en geluid dankzij de koolborstelloze motor. Je kiest uit 10 wasprogramma's voor onder andere wol, fijne was en zijde. Dankzij de zelfreinigende wasmiddellade spoelt er na elk wasprogramma water door het zeepbakje. Dit scheelt jou een schoonmaakklus.

Het vulgewicht van je wasmachine kiezen

Een goed vulgewicht kiezen is belangrijk. De juiste wasmachine past bij jouw kleine huishouden en zorgt er voor dat je niet met een halflege trommel of juist een te volle trommel aan het wassen bent. Met het juiste vulgewicht bespaar je op den duur ook water en stroom. In de tabel hieronder zie je het beste vulgewicht voor jouw huishouden.

HuishoudenVulgewicht
1-2 personen7-8 kg
3-4 personen8-9 kg
5 personen of meer9 kg of meer

7 of 8 kg vulgewicht voor 2 personen?

Over het algemeen raden wij een wasmachine van 8 kg aan voor 2 personen. De keus voor een kleinere wasmachine of grotere wasmachine is afhankelijk van een aantal factoren. Zo kom je met 7 kg perfect uit wanneer je niet al te veel groot wasgoed hebt. Je kunt met deze wasmachine makkelijk meerdere keren per week wassen met een volle trommel, met een halflege trommel wassen kost je namelijk meer energie en is ook niet zo goed voor je wasmachine.

Merk je toch dat je meer wasgoed hebt en vooral wat groter wasgoed zoals gordijnen of beddengoed of grotere aantallen van bijvoorbeeld sportkleding? Dan is een grotere wasmachine handig, zo hoef je niet vaker dan gebruikelijk een was te draaien omdat niet alles in één keer in de trommel past. Een vulgewicht van 8 kg heeft dan een betere capaciteit voor jullie gezinssamenstelling.

Veelgestelde vragen bij een wasmachine voor 2 personen

Wat is de beste wasmachine voor 2 personen?

De beste wasmachine voor 2 personen heeft een vulgewicht van 8 kg. Daarnaast is een wasmachine perfect voor jullie wanneer deze aan jullie behoeften voldoet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ruim aanbod aan wasprogramma’s, een laag energieverbruik, het juiste toerental en een hoog gebruiksgemak voor jou en je huishouden.

Hoeveel kg wasmachine voor 2 personen?

Een wasmachine voor 2 personen heeft een vulgewicht van 8 kg. Dit betekent dat je per wasbeurt 8 kilo wasgoed in de trommel van je wasmachine kunt stoppen.