Wasmachine.com

Wasmachine met stoomfunctie

Een wasmachine met stoomfunctie heeft verschillende voordelen. Zo wordt je wasgoed door de stoom extra schoon, kun je vies ruikende kleding snel opfrissen en heb je minder of zelfs helemaal geen strijkwerk. Je kunt ervoor kiezen om stoom toe te voegen aan een gewoon wasprogramma, maar ook om een lading wasgoed alleen te stomen. Je verbruikt dan minder water en wasmiddel en ook slijt je kleding minder snel. Houd er rekening mee dat een stoomfunctie op je wasmachine alleen een goed idee is als je ook echt wasgoed hebt wat gevoelig is voor kreukels of als je behoefte hebt aan extra schoon wasgoed.

Beste wasmachine met stoomfunctie van 2024

1

Samsung WW80TA049AE EcoBubble

2

Samsung WW90TA049AE EcoBubble

3

Samsung WW80T654ALX AddWash

4

LG GC3V708S2 TurboWash 39

5

Hoover HWE 49AMBS/1-S

Laatste update: 18 april 2024

Beste wasmachine met stoomfunctie van 2024

1

Samsung WW80TA049AE EcoBubble

2

Samsung WW90TA049AE EcoBubble

3

Samsung WW80T654ALX AddWash

4

LG GC3V708S2 TurboWash 39

5

Hoover HWE 49AMBS/1-S

Laatste update: 18 april 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Een wasmachine maakt veel sneller en hygienischer schoon met een stoomfunctie.
  • Je hoeft na het stomen minder of helemaal niet te strijken.
  • Bijzonder handig voor allergenen, babykleding en een gevoelige huid.
  • De beste wasmachine met stoomfunctie is de Samsung WW80TA049AE EcoBubble

Wat is een wasmachine met stoomfunctie?

Bij een wasmachine met stoomfunctie wordt er hete lucht door de trommel geblazen, wat hetzelfde effect heeft als wanneer je je kleding stoomt. Natuurlijk heeft het apparaat ook dezelfde functies als een normale wasmachine, de stoomfunctie is altijd optioneel.

Qua voordelen ten opzichte van een normale wasmachine moet je denken aan sneller kleding opfrissen, minder kreukels en veel hygiënischer wassen. Ook heb je geen wasmiddel nodig als je get stoomprogramma gebruikt, waardoor je daar ook op kunt besparen.

Er zijn verschillende merken die goede wasmachines met een stoomfunctie in hun assortiment hebben. Zo heeft AEG de ProSteam lijn, Miele heeft SteamCare en LG heeft bijvoorbeeld TrueSteam. Bij alle merken mag je erop rekenen dat je wasgoed extra fris uit de trommel komt.

Dit zijn de beste wasmachines met stoomfunctie van 2024

Wil je een wasmachine met stoomfunctie kopen, maar weet je totaal niet waar je moet beginnen met zoeken? Geen stress! Wij hebben voor jou een aantal modellen getest en met elkaar vergeleken. Daarbij keken we niet alleen naar de stoomfunctie, maar ook naar het geluidsniveau, de energieklasse, het aantal verschillende wasprogramma’s en de verhouding tussen prijs en kwaliteit. Dit zijn de beste wasmachines met stoomfunctie van 2024:

1

Beste wasmachine met stoomfunctie

Voordelen Nadelen
Goedkoop
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Heeft geen WiFi
De Samsung WW80TA049AE EcoBubble is een ideale wasmachine voor huishoudens van 2 tot 3 personen, dankzij een laadvermogen van 8 kg en diverse gespecialiseerde wasprogramma's. De machine combineert functionaliteit en efficiëntie, en is daarom een uitgebalanceerde keuze voor middelgrote huishoudens.

De machine beschikt over twee opvallende functies: de Steam Wash-cyclus en EcoBubble-technologie. De Steam Wash-cyclus maakt gebruik van stoom voor een extra hygiënische was, ideaal voor het verwijderen van allergenen zoals huisstofmijt en dierenharen. De EcoBubble-technologie is energiezuinig en effectief, zelfs bij lage temperaturen, wat zowel goed is voor het milieu als voor de duurzaamheid van je kleding.

Ondanks de vele voordelen heeft de Samsung WW80TA049AE EcoBubble ook enkele nadelen. Het mist een AddWash-deur om vergeten wasgoed toe te voegen, biedt geen mogelijkheid voor automatisch doseren van wasmiddel via een Autodose-functie, en heeft geen volledige snelle wascyclus. Deze beperkingen zijn het overwegen waard voordat je tot aankoop overgaat.

2
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Heeft geen WiFi
De Samsung WW90TA049AE EcoBubble wasmachine staat vooral bekend om zijn efficiëntie en veelzijdigheid, geschikt voor zowel grote als kleine wasladingen. De machine biedt innovatieve technologieën zoals EcoBubble voor een hygiënische reiniging bij lage temperaturen en een Steam Wash-cyclus om allergenen en bacteriën te verwijderen. Deze functies maken het apparaat bijzonder nuttig voor mensen met allergieën en voor het wassen van babykleding.

Ondanks de voordelen kent de wasmachine ook enkele nadelen. Zo heeft het apparaat geen AutoDose-functie, wat betekent dat gebruikers hun wasmiddel handmatig moeten doseren. Dit kan als een gemis worden ervaren voor degenen die gewend zijn aan meer geautomatiseerde systemen.

Daarnaast ontbreekt de mogelijkheid om de wasmachine op afstand te bedienen via een app. Hoewel dit voor sommige gebruikers geen doorslaggevende factor zal zijn, zou deze functie een extra laag van gebruiksgemak toevoegen.

3
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Bediening via app
Heeft geen WiFi
De Samsung WW80T654ALX AddWash wasmachine is ontworpen voor de moderne huishouding en heeft diverse innovatieve functies. Een opvallend kenmerk is de AddWash-deur, die het mogelijk maakt om vergeten kledingstukken toe te voegen terwijl de wascyclus al draait. Verder zorgt de EcoBubble-technologie voor een efficiënte reiniging bij lage temperaturen, wat zowel milieuvriendelijk is als beter voor de kleding.

Hoewel het apparaat hoog scoort op gebruiksgemak en efficiëntie, zijn er ook enkele nadelen. Het mist een Autodose-functie voor automatische wasmiddeldosering en heeft geen QuickDrive-functie voor snellere wascycli. Ook kan het draaigeluidsniveau van 72 dB als storend worden ervaren in kleinere woonruimtes.

De machine biedt ook slimme connectiviteit via de SmartThings-app en verschillende lekbeveiligingsmechanismen. In geval van een lek wordt de watertoevoer automatisch afgesloten, wat extra veiligheid en gemoedsrust biedt. De app maakt het mogelijk om favoriete wascycli op te slaan en te selecteren, wat bijdraagt aan een gebruiksvriendelijke ervaring op de lange termijn.

4
De LG GC3V708S2 TurboWash 39 is een geavanceerde wasmachine die verschillende indrukwekkende functies biedt. Aan de positieve kant heeft de machine een snelle TurboWash 39 cyclus die een halve lading in slechts 39 minuten wast. Daarnaast biedt het een stoomcyclus voor het verwijderen van allergenen en een AI DD-technologie die intelligente trommelbewegingen mogelijk maakt.

Echter, de wasmachine is niet zonder nadelen. Het mist een functie voor automatische wasmiddeldosering, wat als een gemis kan worden ervaren. Daarnaast is het geluidsniveau tijdens het centrifugeren met 71 dB wellicht storend voor sommigen, en de diepte van 56,5 cm kan installatie in kleinere ruimtes bemoeilijken.

LG heeft zich gericht op een balans tussen efficiëntie en zorg voor kleding. Technologieën zoals TurboWash 39 en AI DD maken dit een veelzijdig apparaat dat geschikt is voor verschillende textielsoorten. Toch is het gebrek aan automatische wasmiddeldosering en het potentieel storende geluidsniveau punten om te overwegen bij het maken van een aankoopbeslissing.

5
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Bediening via app
Heeft geen WiFi
Maakt veel geluid
De Hoover HWE 49AMBS/1-S wasmachine is uitgerust met diverse gebruikersvriendelijke, innovatieve functies. Een opvallend kenmerk is de ruime laadcapaciteit van 9 kg, die vooral gunstig is voor grote huishoudens of mensen die veel was in één keer willen doen. Bovendien biedt de machine integratie met de hOn app, waardoor gebruikers het waslabel van kleding kunnen scannen om de meest geschikte wascyclus te vinden.

De machine beschikt ook over een Power Care systeem dat wasmiddel over de kleding sprayt voor een extra grondige reiniging. Daarnaast is het apparaat energie-efficiënt met een A energielabel, wat zowel goed is voor de portemonnee als het milieu.

Toch zijn er ook enkele nadelen. De machine heeft een hoog geluidsniveau van 77 dB en komt zonder lekbeveiliging. Daarnaast wordt het niet aanbevolen om een droger bovenop deze wasmachine te plaatsen, wat voor sommigen een belemmering kan zijn bij beperkte ruimte.

Hoe werkt de stoomfunctie in een wasmachine?

Het lijkt wel alsof er iedere dag weer nieuwe geavanceerde technieken voor wasmachines worden uitgevonden. Van het reinigen met zo min mogelijk water en zeep tot aan wassen op lage temperaturen en nu dus ook stomen.

De meeste wasmachines met stoomfunctie hebben een tweeledige functie. Je kunt ervoor kiezen om een normaal wasprogramma te draaien, waarbij je extra de stoomfunctie gebruikt. Dit zorgt ervoor dat je wasgoed extra schoon wordt en na afloop minder of helemaal niet gestreken hoeft te worden.

Je kunt er vaak ook voor kiezen om je wasgoed alleen te laten stomen. Er wordt dan helemaal geen water gebruikt, maar alleen stoom. Dit is sneller en zorgt ervoor dat je kleding minder snel slijt en verkleurt.

Waarom kiezen voor een wasmachine met stoomfunctie?

Een wasmachine met stoomfunctie heeft verschillende voordelen, maar toch is het niet voor iedereen de beste keuze. Voornamelijk mensen die veel kleding hebben die gestreken moet worden, zoals overhemden, kunnen veel baat hebben bij een stoomfunctie. Deze zal er namelijk voor zorgen dat deze niet meer of veel korter gestreken hoeven te worden. De stoomfunctie wasmachine kan je dan veel tijd besparen.

Ook als je vaak kleding hebt die stinkt, maar niet vies is, zal een wasmachine met stoomfunctie voor jou een goede uitkomst zijn. Stel bijvoorbeeld dat je een shirt maar even aan hebt gehad, maar dat het wel een beetje muf ruikt. Dan kun je voorkomen dat je shirt kleur verliest en sneller slijt door het in plaats van te wassen even te stomen. Je wasmachine frist het shirt weer op, zonder de nadelen die bij het normale wasprogramma komen kijken.

Tot slot kan het ook erg handig zijn als je bepaalde allergieën hebt. Wasmachines die tijdens het wassen stoom toevoegen, zijn extra hygiënisch. Dit is bijzonder handig als je een gevoelige huid hebt of als je overmatig reageert op dierenharen, huisstofmijt of pollen. Hiervoor moet je wel opletten dat je nieuwe wasmachine beschikt over een hygiënische stoomfunctie, anders is de manier waarop je wasgoed wordt gestoomd niet per se schoner dan bij een gewoon wasprogramma.

Veelgestelde vragen over een wasmachine met stoomfunctie

Tot slot beantwoorden we nog een aantal vragen die gaan over wasmachines met een stoomfunctie. Zo weet je heel zeker dat je alle informatie over deze apparaten hebt.

Wat is de beste wasmachine met stoomfunctie?

Wat voor jou de beste wasmachine met stoomfunctie is, hangt af van je persoonlijke voorkeuren. Als je op zoek bent naar een schoner resultaat, dan moet je zoeken naar een model dat hygiënisch stomen aanbiedt. Is voor jou juist het kreukvrij wassen belangrijk? Zoek dan naar een model dat zich richt op het stomen met als doel minder strijken.

Is stoomfunctie wasmachine handig?

Ja, maar alleen als je er ook echt gebruik van maakt. Het kan erg helpen om kleding met nare luchtjes even op te frissen zonder deze helemaal te wassen. Ook als je veel kleding hebt die gestreken moet worden, kan deze functie erg handig zijn. De hoeveelheid wasgoed die na het wassen gestreken moet worden, kan worden verminderd of zelf helemaal verdwijnen. Heb je dus veel kleding die je wilt opfrissen of vind je het zonde om een heel wasprogramma te draaien voor een paar shirts die niet eens echt vies zijn? Dan is stoom voor jou de beste oplossing.

Wat is een stoomwasmachine?

Een stoomwasmachine gebruikt hete lucht om ervoor te zorgen dat bijvoorbeeld overhemden minder gekreukt uit de wasmachine komen. Ook kun je de functie gebruiken om ervoor te zorgen dat bepaalde kledingstukken weer lekker fris ruiken zonder dat je daarvoor een volledig wasprogramma af hoeft te draaien. Je kunt je kleding direct weer aan, het verwijdert 99% van alle bacteriën en je hebt minder last van slijtage dan bij een gewone wasmachine. Uiteraard kun je ook gewoon een normaal wasprogramma zonder stoom draaien.

Wat is een stoomwasprogramma?

Bij een stoomwasprogramma wordt er na het spoelen nog eens hete lucht door de trommel geblazen. Dit zorgt ervoor dat de meeste kreukels uit je kleding verdwijnen en dat ook de laatste bacteriën worden gedood. Door met een stoomwasprogramma te wassen zorg je er dus voor dat je kleding zo schoon mogelijk is en zo min mogelijk kreukels heeft.