Wasmachine.com

Wasmachine verhuizen

Ga jij jouw wasmachine verhuizen of verplaatsen naar een andere ruimte? Dan zijn er een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten. Een wasmachine vervoeren hoort op een goede manier te gaan, anders kun je onnodig schade aan de wasmachine maken. Met deze tips verhuis je de wasmachine zelf veilig.
Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Volg ons stappenplan om de wasmachine tijdens het verhuizen veilig te vervoeren.
  • Belangrijk is om de wasmachine rechtop te vervoeren.
  • Geen zin of geen tijd? Schakel een verhuisbedrijf in.

Dit heb je nodig bij het verhuizen van je wasmachine

Een wasmachine verhuizen van je huidige woning naar een nieuwe woning vergt de nodige voorbereiding. Zo moet je ervoor zorgen dat al het water weggelopen is, de trommel vast staat met speciale beugels en dat de wasmachine rechtop vervoerd wordt. Ook is het belangrijk om de wasmachine te beschermen met bijvoorbeeld bubbeltjesplastic of een verhuisdeken. Volg het stappenplan om de wasmachine op de juiste manier te verhuizen.

Hoe verhuis je een wasmachine?

Stap 1: Zorg dat al het water eruit is

Om geen onnodig gewicht te dragen en schade te brengen aan je vloer of andere meubels is het noodzakelijk om al het water uit de wasmachine te halen. Dit doe je door de dag ervoor eerst het stroom eraf te halen en daarna de waterkraan goed dicht te draaien. De wasmachine heeft tijd nodig om uit te lekken. De afvoerslang kan nog vol water zitten, zet er een emmer bij en laat deze goed uitlekken. Verwijder daarna de slang uit de afvoer en plak deze met tape vast aan de wasmachine. In het filter zit waarschijnlijk ook nog water. Leg een aantal handdoeken hiervoor zodat het filter langzaam al het water eruit lekt. Het filter bevindt zich vaak achter een klepje aan de voorkant van de wasmachine.

Stap 2: Maak de trommel vast met transportbouten

Nu al het water weg is, zul je merken dat de wasmachine al een stukje lichter is. De tweede stap die je moet uitvoeren is het vastzetten van de trommel. Dit doe je met de transportbouten die je bij de levering van de wasmachine hebt gekregen. Deze pinnen zorgen ervoor dat de trommel niet kan bewegen tijdens het verhuizen en zo de wasmachine niet beschadigd. Ben je de transportbouten kwijt dan is het aan te raden om een nieuw setje aan te schaffen. Deze koop je het best bij de fabrikant zelf of via de winkel waar de wasmachine vandaan komt.

Stap 3: Verhuis de wasmachine rechtop

Het water is eruit, de trommel staat vast. De wasmachine is klaar om vervoerd te worden. Een wasmachine is zwaar en weegt gemiddeld tussen de 65 en 80 kilo. Til de wasmachine dan ook zeker met twee personen om het gewicht te verdelen. Het verhuizen van een wasmachine doe je rechtop. Doe je dit niet dan kunnen leidingen en kabels platgedrukt worden en beschadigen met verhuizen. Bescherm de wasmachine met bubbeltjesplastic of een deken om geen krassen en deuken in de wasmachine te krijgen en om de muren en hoekjes te beschermen mocht je hier tegenaan botsen. Ook in de verhuiswagen zet je de wasmachine rechtop. Zet de wasmachine goed vast om te voorkomen dat deze beweegt in de verhuiswagen tijdens het rijden naar het nieuwe adres.

Stap 4: Sluit de wasmachine weer aan

Aangekomen bij je nieuwe woning kun je de wasmachine weer rechtop tillen uit de wagen en vervolgens naar de nieuwe plek tillen. Check eerst even of de wasmachine gaat passen op de plek die je voor ogen hebt. Het zou zonde zijn als je hem daarheen gaat tillen en hij past niet. Doe de stekker in het stopcontact en sluit de afvoerslang aan. Kijk of de wasmachine waterpas staat om geluidsoverlast te voorkomen. Vergeet niet de transportbouten te verwijderen voordat je de wasmachine voor het eerst weer gebruikt. De verhuizing is gelukt en je bent klaar om te wassen!

Schakel een verhuisbedrijf in

Vind je het te veel werk, te zwaar of heb je geen tijd om de wasmachine te verhuizen? Schakel dan een verhuisbedrijf in. Zij zijn gespecialiseerd om wasmachines op een veilige manier te verplaatsen. Ook wanneer wasmachines niet door de deur of trap passen, kunnen zij je helpen door de wasmachine via het raam naar boven of beneden te liften. Met een verhuisbedrijf kun je dus de wasmachine gemakkelijk laten verhuizen.

Veelgestelde vragen over een wasmachine verhuizen

Hoe vervoer je een wasmachine zonder transportbouten?

Ben je de transportbouten kwijt? Een wasmachine verhuizen zonder transportbouten is niet handig, dus wij raden zeker aan om een nieuw setje te kopen. Deze pinnen koop je het best bij de fabrikant zelf of via de winkel waar de wasmachine vandaan komt. Zonder transportbouten kan de wasmachine echt beschadigen tijdens het vervoeren.

Een wasmachine laten verhuizen, wat kost het?

De prijs van het laten verhuizen van je wasmachine is tussen de 100 en 200 euro. De definitieve prijs is afhankelijk van de afstand tussen de woningen, het gewicht van de wasmachine en het aantal verdiepingen.

Hoe zet je de trommel van de wasmachine vast?

Je maakt de trommel vast met transportbouten. Deze heb je gekregen bij de aanschaf van de wasmachine. Deze bouten schroef je aan de onderkant of achterkant (dit verschilt per type wasmachine) in de trommel. Hierdoor bescherm je de trommel tijdens het verhuizen van je wasmachine en beschadig je de wasmachine niet.

Hoe kun je een wasmachine verhuizen op een trap?

Als je de wasmachine de trap op moet tillen, dan is het belangrijk om dit altijd met twee personen te doen. Om de wasmachine makkelijker naar boven te krijgen, kantel je deze eerst een beetje op zijn zij, met de deur naar boven gericht. De persoon aan de onderkant tilt de wasmachine omhoog terwijl de persoon die de bovenkant vasthoudt ervoor zorgt dat de wasmachine in balans blijft en niet botst tegen de muur.