Wasmachine.com

Wasmachine 10 kg

Een wasmachine 10 kg is geschikt voor huishoudens met 5 personen of meer, de samenstelling maakt daarbij niet uit. In de grote trommel kun je als het goed is al je wasgoed kwijt, zonder dat je trommel te vol of juist te leeg is. Let wel altijd op dat je niet alleen maar af gaat op het vulgewicht van de wasmachine, kijk ook naar het gebruiksgemak, het geluidsniveau en het energieverbruik van het apparaat, zo weet je zeker dat je altijd een wasmachine kiest die past bij jouw wensen en behoeftes.

Beste wasmachine 10 kg van 2024

1

AEG LR76CUC16 ProSteam UniversalDose

2

Whirlpool FFB 10469E BV BE

3

Beko WTV10725XCW1

4

Siemens WG56B205NL

5

Siemens WG56B2A7NL intelligentDosing

Laatste update: 28 mei 2024

Beste wasmachine 10 kg van 2024

1

AEG LR76CUC16 ProSteam UniversalDose

2

Whirlpool FFB 10469E BV BE

3

Beko WTV10725XCW1

4

Siemens WG56B205NL

5

Siemens WG56B2A7NL intelligentDosing

Laatste update: 28 mei 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Een wasmachine 10 kg is voor een huishouden van 5 perosnen of meer.
  • Let altijd op het geluidsniveau, de energieklasse en het gebruiksgemak.
  • Kies voor een waterbesparend programma voor kleinere wasjes.
  • De beste wasmachine 10 kg is de AEG LR76CUC16 ProSteam UniversalDose

Wat is een wasmachine met 10 kg?

De 10 kg wasmachines hebben een trommel met een hoog vulgewicht. Je kunt er 10 kg aan wasgoed in kwijt, wat betekent dat je genoeg ruimte hebt voor het wasgoed van 5 personen. Het kan je erg veel tijd, werk, energie, wasmiddel en water schelen als je investeert in een grotere wasmachine.

Dit zijn de beste wasmachines met 10 kg vulgewicht van 2024

Heb je interesse in een grote wasmachine met een vulgewicht van 10 kg? Kijk dan eens naar de modellen die wij voor jou hebben getest en met elkaar hebben vergeleken. We keken daarbij naar het vulgewicht in kg, toerental, het geluidsniveau, de energieklasse en natuurlijk de verhouding tussen de prijs en kwaliteit. Dit zijn de beste wasmachines met een vulgewicht van 10 kg van 2024:

Voordelen Nadelen
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Bediening via app
Heeft geen WiFi
De AEG LR76CUC16 ProSteam UniversalDose wasmachine staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie. Met de ProSteam-stoomfunctie kunnen gebruikers kreuken uit kleding halen, wat het strijken aanzienlijk vermindert. Daarnaast is de UniversalDose-wasmiddellade speciaal ontworpen om wasmiddelpods snel te activeren, resulterend in een efficiëntere wasbeurt.

Met een laadcapaciteit van 10 kg biedt deze wasmachine genoeg ruimte voor grote wasladingen, ideaal voor huishoudens met veel wasgoed. Bovendien maakt de AEG Care-app het mogelijk om instellingen naar de wasmachine te sturen en biedt het toegang tot extra wasprogramma's, waardoor het gebruiksgemak wordt vergroot.

Hoewel het apparaat veel voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen. Het ontbreekt aan een AutoDose-functie, wat betekent dat gebruikers handmatig het wasmiddel moeten doseren. Het apparaat heeft ook een geluidsniveau van 76 dB tijdens het centrifugeren, wat als hinderlijk kan worden ervaren. Bovendien is er geen volledig snelle wascyclus beschikbaar.
De Whirlpool FFB 10469E BV BE wasmachine biedt diverse voordelen waaronder een royale laadcapaciteit van 10 kg, ideaal voor grote gezinnen of veel wasgoed. Een bijzondere functie is de Steam Refresh-cyclus, die kleding opfrist zonder een volledige wasbeurt, waardoor tijd en energie worden bespaard.

De machine heeft een A-energielabel, wat het een energiezuinige keuze maakt. Volgens experts kunnen gebruikers gedurende de levensduur van het apparaat tot wel €290 besparen op energiekosten, wat goed is voor zowel de portemonnee als het milieu.

Ondanks de positieve aspecten, kent de wasmachine ook enkele nadelen. Zo is er geen AutoDose-functie voor automatische dosering van wasmiddel en ontbreekt lekbeveiliging. Bovendien produceert de machine een geluidsniveau van 76 dB tijdens het centrifugeren, wat als storend kan worden ervaren in bepaalde woonsituaties.

Voordelen Nadelen
Goedkoop
Voor een gezin
Geen stoomfunctie
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
De Beko WTV10725XCW1 wasmachine wordt in de markt gezet als een gebruiksvriendelijk en efficiënt apparaat. Met een grote laadcapaciteit van 10 kg is het vooral geschikt voor grotere gezinnen of mensen die veel wasgoed hebben. Een unieke StainExpert-cyclus helpt bij het verwijderen van 24 verschillende soorten hardnekkige vlekken, waardoor je favoriete kledingstukken langer meegaan.

Daarnaast beschikt de machine over een Daily Xpress-cyclus die een kleine was in slechts 30 minuten kan voltooien. Dit is bijzonder handig voor mensen die weinig tijd hebben of een snelle wasbeurt nodig hebben.

Ondanks de vele voordelen kent de Beko WTV10725XCW1 ook enkele nadelen. Zo ontbreekt een SteamCure stoomfunctie voor extra hygiëne en moet je wasmiddel en wasverzachter handmatig doseren. Het geluidsniveau van 76 dB bij het centrifugeren kan bovendien storend zijn in kleinere woonruimtes of tijdens nachtelijke wasbeurten.

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
Duur
De Siemens WG56B205NL is een moderne, slimme wasmachine met een reeks functies die het dagelijkse leven vergemakkelijken. Eén van de meest opvallende is de mogelijkheid om de machine op afstand te bedienen via de Home Connect app. Dit biedt het gemak van het instellen of pauzeren van wascycli vanaf uw smartphone, waar en wanneer u maar wilt. Daarnaast heeft de machine een powerSpeed 59' functie waarmee een halfvolle trommel in slechts 59 minuten kan worden gewassen; ideaal voor situaties waarin snel een wasje nodig is.

De wasmachine is echter niet zonder gebreken. Het ontbreekt aan een intelligentDosing systeem voor automatische dosering van wasmiddel en wasverzachter, wat een gemiste kans is voor verder gebruiksgemak. Daarnaast is de smartFinish stoomfunctie handig voor het verminderen van kreukels, maar ongeschikt voor het opfrissen van muf wasgoed.

Qua omvang kan de machine zowel een voordeel als een nadeel zijn. Met een capaciteit van 10 kg is het apparaat ideaal voor grote gezinnen, maar de fysieke grootte kan een belemmering vormen voor mensen met beperkte ruimte. Zorg dus voor voldoende installatieruimte alvorens tot aanschaf over te gaan.
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Topklasse waskwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
Duur
De Samsung Siemens WG56B2A7NL intelligentDosing wasmachine biedt een reeks van geavanceerde functies gericht op gebruiksgemak en efficiëntie. De intelligentDosing technologie doseert automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter, wat bijdraagt aan een langere levensduur van je kleding. Daarnaast heeft de machine een snelle powerSpeed 59' wascyclus en een laadcapaciteit van 10 kg, ideaal voor grote gezinnen en last-minute wasjes.

Het apparaat beschikt ook over een smartFinish stoomfunctie die het strijkwerk halveert door kreukels in de kleding te verminderen. Verder is de wasmachine energie- en waterbesparend dankzij intelligente sensoren en het automatische doseringssysteem, waardoor je zo'n 290 euro aan energiekosten kunt besparen over de levensduur van de machine.

Toch zijn er enkele nadelen. De stoomfunctie is niet geschikt voor het opfrissen van muf wasgoed. Het geluidsniveau van 72 dB tijdens het centrifugeren kan als storend worden ervaren, vooral in open ruimtes. Daarnaast kan de diepte van 63,8 cm een probleem zijn in kleinere wasruimtes.

Waarom kiezen voor een wasmachine met 10 kg

Je kiest voor een wasmachine met een vulgewicht van 10 kg als je een groot huishouden van 5 personen of meer hebt. Dat kunnen drie volwassenen en twee kinderen zijn of twee volwassenen en drie kinderen, de samenstelling maakt niet uit.

Bij een 10 kg wasmachine weet je zeker dat al je wasgoed in de trommel past, waardoor het niet langer nodig is om meerdere keren kleinere wasjes te draaien. Dat scheelt je niet alleen veel tijd, maar je bespaart ook op water en energie.

Grote ladingen in een wasmachine die te klein is, kan tot gevolg hebben dat je wasgoed niet goed schoon wordt. Het heeft namelijk niet genoeg plek om goed rond te draaien en goed alle zeep op te nemen en weer uit te spoelen. Uiteindelijk moet je dan twee aparte wassen draaien.

Wil je toch ook kleine wasjes kunnen draaien? Kies dan voor een ruime wasmachine met een speciaal waterbesparend programma. De meeste wasmachines die na 2020 op de markt zijn gebracht hebben hier een optie voor.

Als je op zoek bent naar een grote trommel, moet je er rekening mee houden dat een was droogcombinatie waarschijnlijk niet binnen je bereik ligt. Om je wasgoed te drogen is namelijk een veel grotere trommel nodig, waardoor het aantal kg wasgoed dat je kunt wassen nooit helemaal overeenkomt met het aantal kg wasgoed dat je kunt drogen. Je moet er dan halverwege wat wasgoed uit halen, waardoor je alsnog extra werk hebt.

Kies in plaats daarvan voor een losse droger of een wasmachine met een hoog toerental, waarbij je wasgoed zo droog mogelijk uit de wasmachine komt.

Wasmachine met 10 kg: hier moet je op letten

Je hebt verschillende opties als je op zoek bent naar een wasmachine met een inhoud van 10 kg. Om er zeker van te zijn dat je een model uitkiest dat echt bij jou en je huishouden past, zijn er een aantal eigenschappen waar je goed op moet letten:

Het geluidsniveau

Bij een grote wasmachine kan het geluidsniveau centrifugeren vaak iets hoger liggen, omdat het apparaat nu eenmaal iets groter is. Wanneer je klein, of dicht op elkaar, woont, kun je ervoor kiezen om een model met een koolborstelloze motor te kiezen. De wasmachine centrifugeert dan op een niveau van 70 dB of stiller, waardoor je deze gemakkelijk naast een slaap- of werkkamer kunt plaatsen.

Het energielabel

Ondanks dat je een hoog vulgewicht hebt, kun je er nog steeds voor kiezen om een wasmachine met energieklasse A te kopen. Over de hele levensduur bespaar je dan bijna €300 ten opzichte van wasmachines die het allerlaagste energielabel hebben. Bij energielabel B is dat bijna €250.

Het gebruiksgemak

Met een wasmachine van 10 kg heb je vast veel was en daarom is het altijd goed om te letten op de functies voor gebruiksgemak die jouw wasmachine heeft. Bespaar bijvoorbeeld op wasmiddel met automatische wasmiddeldosering of zorg ervoor dat je nooit over de trommelinhoud heen gaat met de beladingssensor.

Verschillende wasprogramma’s

Veel was betekent vaak ook dat je veel verschillende soorten wasgoed hebt. Van sportkleding en beddengoed tot aan babykleding. Het is in dat geval handig als je ook voor iedere soort kleding een speciaal wasprogramma hebt, zodat je zeker weet dat alles op de juiste en meest efficiënte manier gewassen wordt.