Wasmachine.com

Kleine wasmachine

Een kleine wasmachine heeft een vulgewicht van maximaal 7 kg, zo zijn ze perfect voor kleine huishoudens met 1 of 2 personen. Omdat de trommel van de wasmachine kleiner is dan andere wasmachines, is de wasmachine zelf ook meestal wat kleiner. We hebben hieronder de beste kleine wasmachines van 2024 voor je opgesomd!

Beste kleine wasmachine van 2024

1

Haier HW70-B14636N

2

Hoover HWE4 47AMBS/1-S

3

Miele WSA 033 WCS

4

Beko WTV7742A1 Steamcure

5

Whirlpool FFS 7458 W EE

Laatste update: 14 juni 2024

Beste kleine wasmachine van 2024

1

Haier HW70-B14636N

2

Hoover HWE4 47AMBS/1-S

3

Miele WSA 033 WCS

4

Beko WTV7742A1 Steamcure

5

Whirlpool FFS 7458 W EE

Laatste update: 14 juni 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

 • Kleine wasmachines hebben een vulgewicht van maximaal 7 kg.
 • Een kleine wasmachine is geschikt voor een huishouden met 1 of 2 personen.
 • Overweeg een mini wasmachine met 2 tot 5 kg vulgewicht.
 • De beste kleine wasmachine is de Haier HW70-B14636N

Wat is een kleine wasmachine?

Een kleine wasmachine is een wasmachine met een vulgewicht van maximaal 7 kg. Ze worden vaak gebruikt in een klein huishouden met maar 1 of 2 personen. Het vulgewicht van een wasmachine bepaalt namelijk voor welk huishouden het geschikt is. We kunnen van het volgende uit gaan:

Aantal personenKilogram vulgewicht
1 of 2 personenMaximaal 7 kilogram vulgewicht
3 of 4 personen8 kilogram vulgewicht
5 of meer personenMinimaal 9 kilogram vulgewicht

Omdat een kleine wasmachine een kleinere wastrommel heeft, is deze wasmachine meestal kleiner dan een reguliere wasmachine. Zo zijn ze ook vaak lichter en makkelijker te verplaatsen. Sommige modellen hebben ook speciale functies zoals een eenvoudig verwijderbaar reservoir, een waterbesparende sensor, speciale wasprogramma’s en een geïntegreerde timer. Ideaal dus voor de kleine wasjes!

Dit zijn de beste kleine wasmachines van 2024

De beste kleine wasmachines van 2024 zijn bekend! De meest innovatieve, slimme en energiezuinige wasmachines zijn nu beschikbaar voor consumenten. Deze wasmachines zijn ontworpen om gemakkelijk te kunnen bedienen, energie efficiënt te zijn en om te helpen je kleding en ander wasgoed zoals beddengoed en handdoeken in topconditie te houden. Bekijk hieronder de best geteste kleine wasmachine van 2024 en hopelijk vind jij jouw perfecte wasmachine.

De Haier HW70-B14636N wasmachine onderscheidt zich vooral door zijn stille werking en energie-efficiëntie. De Direct Motion motor is borstelloos, wat minder trillingen en geluid produceert, ideaal voor wie een rustige woonomgeving of thuiswerkplek wenst. Bovendien heeft de machine een A-energielabel en een ingebouwde beladingsensor die het water- en energieverbruik aanpast aan de hoeveelheid was, wat extra besparingen oplevert.

Naast de stille motor beschikt het apparaat over een Steam Plus stoomfunctie. Deze functie reduceert kreukels in je was met stoom, wat niet alleen tijdbesparend is bij het strijken maar ook effectief is tegen bacteriën en allergenen. Met een totaal geluidsniveau van slechts 67 dB kun je de machine zelfs 's nachts laten draaien zonder je nachtrust te verstoren.

Ondanks deze voordelen heeft de Haier HW70-B14636N ook enkele nadelen. Met een beperkte laadcapaciteit van 7 kg is deze minder geschikt voor grotere huishoudens. Daarnaast biedt de machine geen optie voor een volledige snelle wascyclus en ontbreekt een automatische wasmiddeldosering, wat op de lange termijn zowel tijd als geld kan besparen.
De Hoover HWE4 47AMBS/1-S wasmachine heeft verschillende interessante functies die de aandacht trekken. Een daarvan is de Active Steam-functie, die kleding met stoom behandelt om kreukels en geurtjes te verminderen, ideaal voor wie niet graag strijkt. Een ander opvallend kenmerk is de anti-allergiecyclus, die op hoge temperaturen wast om bacteriën, huisdierharen en pollen te verwijderen, vooral handig voor mensen met allergieën of huisdieren.

De wasmachine is ook uitgerust met een borstelloze Eco-Power inverter motor. Deze motor is niet alleen duurzaam, maar vermindert ook trillingen, wat nuttig kan zijn als de wasmachine in een gedeelde ruimte staat waar je geen overlast wilt veroorzaken.

Ondanks de vele voordelen zijn er ook enkele nadelen om te overwegen. De machine heeft een beperkte laadcapaciteit van 7 kg, waardoor hij vooral geschikt is voor kleinere huishoudens. Daarnaast is het niet mogelijk om een droger bovenop te plaatsen vanwege de diepte van de machine. Ook moet je zelf wasmiddel toevoegen, aangezien er geen automatische wasmiddeltoevoer is.

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een klein huishouden
Topklasse bouwkwaliteit
Geen stoomfunctie
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
De Miele WSA 033 WCS wasmachine is ontworpen met een focus op duurzaamheid en efficiëntie. Het apparaat beschikt over unieke functies zoals CapDosing technologie, waarmee speciale detergent capsules kunnen worden gebruikt voor de optimale verzorging van delicate stoffen zoals wol en zijde. Daarnaast zorgt de ProfiEco motor voor een stillere werking met minder vibraties, ideaal voor kleine appartementen of huizen waar de wasmachine dicht bij de leefruimte staat.

Een ander kenmerkende functie is de SoftCare trommel met een honingraatstructuur. Deze trommel biedt een zachtere behandeling van de kleding tijdens het wassen, waardoor slijtage en beschadiging worden geminimaliseerd.

Ondanks de vele voordelen kent het apparaat ook enkele nadelen. Zo ontbreekt de TwinDos technologie voor automatische wasmiddeldosering en de PowerWash 2.0 functie voor snelle wasbeurten. Bovendien heeft de wasmachine een beperkte laadcapaciteit van 7 kg, wat het minder geschikt maakt voor grotere huishoudens.

Voordelen Nadelen
Goedkoop
Maakt weinig geluid
Voor een klein huishouden
Heeft een stoomfunctie
Bediening via app
Basisklasse bouwkwaliteit
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
De Beko WTV7742A1 SteamCure wasmachine blinkt uit in gebruiksgemak en effectiviteit. Met een stille ProSmart inverter motor die een maximaal geluidsniveau van 72 dB produceert tijdens het centrifugeren, kan de wasmachine vlakbij een slaapkamer of thuiskantoor worden geplaatst zonder veel overlast te veroorzaken. De machine beschikt tevens over een StainExpert-functie die 24 veelvoorkomende vlekken zoals koffie en make-up effectief kan verwijderen.

De SteamCure-functie biedt extra hygiënisch wassen, wat met name handig is tijdens griepseizoenen of als je kleine kinderen hebt. Bovendien is er een snelle Xpress-cyclus die 2 kg wasgoed in slechts 14 minuten kan opfrissen en een laadvermogen van 7 kg, wat voldoende is voor één of twee personen.

Toch zijn er enkele nadelen aan de Beko WTV7742A1 SteamCure. Het apparaat heeft een D-energielabel, wat niet bijdraagt aan duurzaamheid. Daarnaast ontbreekt er een automatische wasmiddeldosering en wordt het gebruik van een stapelkit om de wasmachine bovenop een droger te plaatsen, niet aanbevolen.
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Voor een klein huishouden
Geen stoomfunctie
Basisklasse bouwkwaliteit
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
Maakt veel geluid
De Whirlpool FFS 7458 W EE is een wasmachine ontworpen voor efficiëntie en gebruiksgemak, met functies zoals de 6th Sense technologie die de wascyclus automatisch aanpast. Deze technologie zorgt niet alleen voor tijdbesparing maar helpt ook water en energie te besparen. Bovendien houdt de FreshCare+ functie wasgoed tot 6 uur fris na het voltooien van de wascyclus, waardoor muffe geuren worden voorkomen.

Toch heeft de machine ook enkele nadelen. Met een geluidsniveau van 78 dB kan het apparaat vrij luid zijn, wat een probleem kan vormen als de machine dichtbij een leefruimte of slaapkamer staat. Daarnaast ontbreekt een automatische wasmiddeltoevoer en is de snelle wascyclus van 30 minuten niet geschikt voor een volle waslading.

Qua energie-efficiëntie kan deze wasmachine op de lange termijn een besparing van 230 euro opleveren. Dit is niet alleen voordelig voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. De machine biedt ook snelle wascycli zoals de Rapid 30' cyclus, wat handig is voor het snel opfrissen van kleding.

Kleine wasmachine kiezen op basis van het vulgewicht

Het is belangrijk dat je een wasmachine altijd op basis van vulgewicht kiest, controleer dus altijd het maximaal toegestane vulgewicht. Dit gewicht wordt meestal in kg vulgewicht weergegeven en is te vinden in de specificaties van de wasmachine. Het is belangrijk om het vulgewicht te controleren om te zorgen dat de wasmachine het maximale aantal kledingstukken dat u in één wasbeurt wilt wassen, aankan. Een volledige outfit kan zo al snel een kilo of twee wegen.

Daarentegen, een wasmachine met een té hoog vulgewicht vullen is vaak een uitdaging voor huishoudens met weinig wasgoed. Hierdoor moet je kiezen tussen wachten tot de trommel vol is of te wassen met een halflege trommel. Helaas verspil je veel water en energie als je vaak met een halflege trommel moet wassen, erg onzuinig dus. Om dit te vermijden is het aanschaffen van een kleinere wasmachine met een klein vulgewicht de perfecte optie. Kies dus altijd voor een wasmachine van maximaal 7 kg als je in je eentje of met z’n tweeën bent.

Kleine wasmachine kiezen op basis van de afmetingen

Als je wasmachine maar in een bepaalde ruimte kan staan is het belangrijk om de wasmachine te kiezen op basis van de afmetingen. Meet de ruimte waarin je de wasmachine gaat plaatsen en kijk vervolgens naar de afmetingen van de wasmachine. Let op de afmetingen van de hoogte, breedte en diepte. De standaard afmetingen van een wasmachine zijn: 85 cm hoog, 60 cm breed en 60 of 70 cm diep.

In de meeste gevallen is de diepte van de wasmachine variabel, deze kun je dus afstemmen op jouw wensen en behoeften. De diepte van een wasmachine is minimaal 44 cm en maximaal 70 cm. Als je een wasmachine kiest, zorg er dan voor dat je rekening houdt met de ruimte die nodig is om de wasmachine goed te laten functioneren, zoals de afvoer, de luchtcirculatie en het openen van de deur.

Als je op zoek bent naar een wasmachine voor in een smalle ruimte, dan kun je kiezen voor een bovenlader wasmachine. Deze zijn 40 cm breed, in plaats van de standaard 60 cm. Ze zijn iets hoger, namelijk 90 cm in plaats van 85 cm. Ze hebben een standaard diepte van 60 cm. Met een bovenlader wasmachine hoef je geen rekening te houden met de draairichting van de deur, aangezien je de wasmachine kunt vullen legen via de bovenkant. Zo kun is dit een ideale wasmachine om te plaatsen in hele kleine ruimtes.

Kleine wasmachine: voordelen en nadelen

Voordelen

 1. Zeer energie-efficiënt en milieuvriendelijk, minimaal energielabel b.

 2. Omdat kleine wasmachines kleiner zijn dan gewone wasmachines, nemen ze veel minder ruimte in beslag.

 3. Zeer betaalbaar en geschikt voor kleine gezinnen.

 4. Ideaal voor mensen die weinig wasgoed hebben.

 5. Laag geluidsniveau.

Nadelen

 1. Kleine ladingcapaciteit.

 2. Bieden minder opties dan gewone wasmachines.

 3. Heeft een langere wascyclus.

 4. Ervaren meer trillingen tijdens het wassen dan gewone wasmachines. De meest smalle wasmachines zijn bovenlader wasmachines

Overweeg een mini wasmachine

Als je op zoek bent naar een hele kleine wasmachine, dan is het misschien een optie om te kijken naar een mini wasmachine. Mini wasmachines, ook wel camping wasmachines genoemd, hebben een vulgewicht van tussen de 2 en 5 kg. Door het compacte formaat zijn deze mini wasmachines populair om mee te nemen op reis.

Echter, deze wasmachines zijn niet alleen ideaal om mee te nemen op reis maar je kunt ze ook thuis gebruiken. Omdat het een hele compacte wasmachine is, is hij ideaal om thuis neer te zetten als je weinig ruimte hebt. De meeste mini wasmachines zijn ongeveer 40 á 50 cm breed, 40 cm diep en 65 cm hoog. Daarnaast zijn mini wasmachines heel energiezuinig, mini wasmachines hebben namelijk minimaal energieklasse a!

Veelgestelde vragen over een kleine wasmachine

Welke wasmachine voor 1 persoon?

Het is afhankelijk van je budget en je persoonlijke behoeften welke wasmachine bij jou past. Als je een wasmachine zoekt voor 1 persoon, dan kun je overwegen om een kleine of mini wasmachine te kopen. Er zijn veel kleine wasmachines beschikbaar die geschikt zijn voor één persoon, waaronder top-loading modellen, front-loading modellen en combinatie was-droogmachines. Het is belangrijk om rekening te houden met de capaciteit van de wasmachine en de verschillende functies die worden aangeboden. Vergelijk de verschillende modellen om te kiezen welke het beste bij je past.

Wat is de kleinste wasmachine?

Als je op zoek bent naar een redelijk kleine wasmachine, kies dan voor een wasmachine met een vulgewicht met 6 of 7 kg. Dit zijn de kleinste ‘normale’ wasmachines die te vinden zijn op de markt.

De meest kleine wasmachines zijn mini wasmachines en hebben een vulgewicht van 2 t/m 5 kilogram. De kleinste mini wasmachine heeft een vulgewicht van 2 kilogram.