Wasmachine.com

Tweedehands wasmachine

Het kopen van een tweedehands wasmachine scheelt veel geld. Vaak zijn tweedehands wasmachines in goede staat en kunnen deze nog jaren mee. Een tweedehands apparaat kopen is daarom een slimme keuze voor het milieu en voor jouw portemonnee. Lees hier alles over het aanschaffen van een tweedehands wasmachine.
Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Een tweedehands wasmachine kopen is voordeliger dan een nieuwe wasmachine.
  • Bij het kopen van een tweedehands wasmachine moet je op een aantal dingen letten.
  • Ook een refurbished wasmachine kan een optie zijn voor jou.

Wat is een tweedehands wasmachine?

Een tweedehands wasmachine is een wasmachine die al door iemand gebruikt is geweest. Deze gebruikte wasmachines hebben soms wat lichte gebruikssporen of wat krassen maar doen het nog goed. Een tweedehands wasmachine is een goede keuze wanneer je niet veel geld wilt betalen aan A merken wasmachines zoals Siemens, Samsung, Miele of Bosch. Ten opzichte van een nieuwe wasmachine is het kopen van een tweede kans wasmachine een stuk voordeliger en krijg je ook een wasmachine die vaak nog jaren mee kan.

Dit zijn de beste tweedehands wasmachines van 2024

Het assortiment aan tweedehands wasmachines is enorm. In het assortiment vind je veel A merken zoals Siemens, Samsung, Miele of Bosch. Zo koop je een wasmachine van een van de bekende merken voor een lage prijs. Wij hebben voor jou uitgezocht wat de beste tweedehands wasmachines zijn en waarom.

Tweedehands wasmachine vs een nieuwe wasmachine

De belangrijkste keus voor een tweedehands wasmachine kopen ten opzichte van een nieuw wasmachine is de scherpe prijs. Een gebruikte wasmachine is voordelig en werkt vaak net zo goed als een nieuwe. Het is wel zo dat een tweedehands al een aantal jaar oud is waardoor er misschien wat lichte beschadigingen op de wasmachine kunnen zitten. Een nieuw apparaat gaat gemiddeld 10 jaar mee. Bij een gebruikte wasmachine zal dit misschien iets minder zijn, maar hier betaal je dan natuurlijk ook minder voor. Ook is tweedehands kopen een stuk beter voor het milieu.

Energieklasse

Een reden om voor een nieuwe wasmachine te gaan in plaats van een gebruikte wasmachine is hoe zuinig de wasmachine is. De nieuwste modellen wasmachines zijn vaak het meest zuinig in gebruik. Een tweedehands wasmachine is dan wel goedkoper maar kan in het energieverbruik uiteindelijk in de loop van de jaren duurder uitvallen.

Tweedehands wasmachine kopen: waar moet je op letten?

Een goedkope tweedehands wasmachine koop je meestal niet via de leverancier of een officiële webwinkel, maar vaak via een particulier of bijvoorbeeld een kringloopwinkel. Het is daarom belangrijk dat je op een aantal punten wat beter let dan wanneer je een nieuwe wasmachine zou kopen. Op de volgende aspecten moet je letten bij het aanschaffen van gebruikte wasmachines.

Specificaties

Bij het zoeken naar een wasmachine is het goed om te kijken naar de specificaties. Als je de wasmachine koopt via een particulier of een kringloopwinkel, dan zijn soms niet alle specificaties bekend. Kijk daarom goed of de tweedehands wasmachine aan jouw wensen voldoet. Welke wensen jij hebt is natuurlijk afhankelijk van jou, maar het is goed om te kijken naar het bouwjaar en het merk van de wasmachine, wasprogramma’s die de wasmachine heeft, het vulgewicht (hoeveel kg wasgoed er in de trommel past) en de afmetingen van de wasmachine.

Garantie

Het scheelt veel geld om een tweedehands wasautomaat te kopen, maar er zitten ook risico’s aan verbonden. Je weet pas of de wasmachine goed werkt wanneer je deze zelf voor het eerst gebruikt. En wat als de wasmachine er na een maand mee ophoudt? Bij een tweedehands wasmachine heb je vaak geen garantie en zul je moeten betalen wanneer deze gerepareerd moet worden. Wil je dit risico niet lopen? Kijk dan bijvoorbeeld naar een refurbished wasmachine. Dit is ook een gebruikte wasmachine, maar deze is volledig nagekeken en werkt in goede staat. Bij refurbished wasmachines krijg je vaak nog maanden garantie.

Bezorging

Een wasmachine is een lastig apparaat om te vervoeren, het is groot en erg zwaar. Bij de aankoop van een nieuw apparaat wordt deze vaak gratis thuis bezorgd. Sommige winkels die tweedehands of refurbished wasmachines aanbieden hebben ook een bezorgservice. Echter bij een tweedehands wasmachine die je via een particulier koopt moet je ervoor zorgen dat je hem zelf op de nieuwe plek krijgt. Het is goed om dit in je achterhoofd te houden bij het kopen van een wasmachine.

Alternatieven voor een tweedehands wasmachine

Vind je het kopen van een tweedehands wasmachine toch te veel risico? Er zijn ook andere alternatieven waarbij je meer zekerheid hebt wanneer de wasmachine bijvoorbeeld kapot gaat of er iets anders mee aan de hand is. We hebben ze voor je uitgezocht.

Wasmachine kopen op afbetaling

Wil je graag een nieuwe wasmachine kopen maar heb je momenteel het geld er niet voor? Sommige winkels zoals BCC en Mediamarkt bieden aan dat je de wasmachine gespreid kunt betalen in termijnen. Zo hoef je het grote bedrag niet in één keer op te hoesten. Houd er wel rekening mee dat je bij afbetaling vaak ook rente betaalt.

Refurbished wasmachines

Een refurbished wasmachine is een wasmachine die al gebruikt is, maar volledig nagekeken en schoongemaakt is waardoor hij in uitstekende staat is. Een refurbished wasmachine is goedkoper dan een nieuw apparaat en bij een refurbished wasmachine krijg je altijd nog een aantal jaren of maanden garantie. Zo heb je wel een goedkope wasmachine, maar ook een stukje zekerheid met de garantie. Een refurbished wasmachine koop je vaak bij officiële webwinkels, bijvoorbeeld bij Coolblue.

Goedkope wasmachine

De prijzen van nieuwe wasmachines kunnen nogal uiteen lopen. Een goedkope wasmachine kun je vaak al vinden vanaf €370. Merken zoals Beko, Indesit, Hoover, Haier en Zanussi bieden een voordelige wasmachine aan. Deze merken zijn daarom ook zeker het onderzoeken waard. Kijk ook hierbij welke wensen jij hebt en waar de wasmachine aan moet voldoen.

Wasmachine aanbiedingen

Heb je een mooie wasmachine op het oog maar kun je het nu nog niet betalen? Het loont vaak om te wachten op mooie aanbiedingen. Dit kan jou zeker een paar honderd euro schelen. Houd daarom webshops in de gaten, schrijf in op de nieuwsbrief en blader zo af en toe de folders door. De beste periode om nieuwe wasmachines in de aanbieding te kopen is tijdens Black Friday.

Veelgestelde vragen over een tweedehands wasmachine

Wat is een tweedekans wasmachine?

Tweedehands wasmachines zijn wasmachines die al door iemand in gebruik zijn geweest. Tweedekans wasmachines kunnen wat lichte gebruikssporen hebben maar werken vaak goed. Je koopt tweedehands wasmachines voor een scherpe prijs.

Waar koop ik een tweedehands wasmachine?

Tweedehands wasmachines kun je op veel plekken kopen. Denk bijvoorbeeld aan Marktplaats via een particulier of bij een kringloopwinkel. Je kunt ook kijken bij een witgoed outlet voor een tweedehands apparaat. Daarnaast zijn er diverse webwinkels die tweedehands wasmachines aanbieden. Hierbij worden ze de wasmachines ook vaak gratis thuis bezorgd.