Wasmachine.com

Refurbished wasmachine

Een refurbished wasmachine is een tweedehands wasmachine die is gerenoveerd en gereviseerd om weer in goede staat te functioneren, vaak met een lagere prijs dan een nieuwe wasmachine. Op zoek naar een refurbished wasmachine? Op deze pagina staan de beste refurbished wasmachines van 2024!
Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

 • Een refurbished wasmachine is een wasmachine die volledig nagekeken en gerepareerd is.
 • Het verschil tussen een tweedehands en een refurbished wasmachine is de garantie en de levensduur.
 • Enkele voordelen van een refurbished wasmachine zijn de prijs, zekerheid, kwaliteit en duurzaamheid.

Wat is een refurbished wasmachine?

Een refurbished wasmachine is een wasmachine die al gebruikt is, maar volledig nagekeken en schoongemaakt is zodat hij in goede staat werkt. De wasmachine krijgt als het ware een tweede leven. De kapotte of erg gebruikte onderdelen worden vervangen waardoor de wasmachine weer beter werkt. Een refurbished wasmachine is goedkoper dan een nieuwe wasmachine. Er zijn soms wel lichte gebruikssporen zichtbaar.

Wat kost een refurbished wasmachine?

De prijs van een refurbished wasmachine kan erg verschillen. Het ligt er namelijk aan in wat voor conditie de gebruikte wasmachine is aangeleverd, of de wasmachine al vaak gebruikt is en of alle onderdelen nog goed werken. De prijs kan oplopen van 200 euro tot 800 euro.

Dit zijn de beste refurbished wasmachines van 2024

Ben je op zoek naar een nieuwe wasmachine, maar wil je niet de hoofdprijs betalen? Overweeg dan een refurbished wasmachine! Deze gereviseerde apparaten zijn niet alleen vriendelijker voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Hieronder laten we je de beste refurbished wasmachines van 2024 zien, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Voor- en nadelen van een refurbished wasmachine

Wij hebben de voor- en nadelen van refurbished wasmachines voor jou uitgezocht.

Voordelen:

De voordelen van een refurbished wasmachine zijn de prijs, de duurzame keuze, de kwaliteit en de zekerheid.

 1. Het eerste voordeel van refurbished wasmachines is de prijs. Het aanschaffen van een refurbished wasmachine is goedkoper dan een nieuwe wasmachine. Bespaar honderden euro’s door een refurbished wasmachine te kopen. Ze worden vaak aangeboden voor een aantrekkelijke prijs en een stuk goedkoper dan een nieuw apparaat, maar er zijn ook zeker duurdere refurbished wasmachines op de markt.
 2. Het tweede voordeel is de duurzame keuze die je maakt bij het kopen van een refurbished wasmachine. Doordat de wasmachine hergebruikt wordt en niet weggegooid wordt is dit beter voor het milieu. Zo hoeven er minder nieuwe wasmachines gemaakt te worden, wat voor vervuiling zou zorgen.
 3. De kwaliteit is daarnaast ook zeer goed. Doordat de hele machine is nagekeken en schoongemaakt zul je van een betere kwaliteit genieten dan bij een tweedehands wasmachine.
 4. Winkels bieden garantie bij het kopen van een refurbished machine. Zo heb je meer zekerheid van de machine die je hebt aangeschaft. Werkt de machine niet meer goed na een jaar? Meestal krijg je garantie van minimaal 2 jaar en kun je de machine dus gewoon nog laten nakijken. Als je een wasmachine via Marktplaats koopt zul je geen garantie krijgen.

Nadelen:

De nadelen van een refurbished wasmachine zijn de gebruikssporen, het beperktere aanbod en het feit dat je niet het allernieuwste model kunt kopen.

 1. Het eerste nadeel is de zichtbare schade. Je zult waarschijnlijk enkele gebruikssporen opmerken aangezien de wasmachine al gebruikt is. Dit betekent alleen niet dat de wasmachine ook minder goed werkt. De wasmachines worden onderverdeeld in 3 categorieën: zo goed als nieuw, zeer goed en goed.
 2. Bij het kopen van de wasmachine zul je merken dat er een beperkter aanbod is dan bij de nieuwe wasmachines. Dit komt omdat je afhankelijk bent van mensen die hun gebruikte wasmachine wegdoen. De winkels hebben hier geen controle over en je kunt dus elk soort wasmachine tegenkomen.
 3. Ook zul je bij het kopen niet de allernieuwste modellen tegenkomen. Deze zijn net op de markt verschenen dus het zal wel een paar maanden duren voordat mensen deze nieuwe machines wegdoen.

Waar let je op bij het kopen van een refurbished wasmachine?

Bij het kopen van een refurbished product is het belangrijk om je goed te laten informeren over de staat van de wasmachine, te letten op de garantie en om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. De prijzen tussen verschillende kopers kunnen namelijk erg verschillen. Ook zullen er allerlei verschillende wasmachines aangeboden worden in verschillende condities.

Welke webwinkels verkopen gereviseerde wasmachines?

Een webwinkel die gereviseerde wasmachines verkoopt is bijvoorbeeld Coolblue. Zij noemen deze wasmachines ‘Tweedekans wasmachines’. Deze tweedekans wasmachines zijn besteld door consumenten, maar teruggestuurd. Coolblue gooit deze wasmachines niet weg, maar ze bieden ze nog een keer aan maar dan voor een lagere prijs. Voordat ze deze wasmachines verkopen als tweedekans wasmachine testen ze de apparaten of alle functies nog naar behoren werken. Het kan zijn dat hier en daar een krasje of deukje zit op de wasmachine, maar alle functies van de wasmachine werken naar behoren!

Het verschil tussen tweedehands wasmachines en refurbished wasmachines

De grootste verschillen tussen tweedehands wasmachines en refurbished wasmachines zijn de levensduur en de garantie.

Levensduur

Doordat de gebruikte wasmachine volledig nagekeken is en niet alleen de kapotte, maar ook de twijfelachtige delen zijn vervangen, is de levensduur van een refurbished wasmachine veel hoger dan een tweedehands wasmachine. Van binnen en buiten wordt de wasmachine schoongemaakt en geüpdatet. Hierdoor gaat de wasmachine simpel gezegd veel langer mee dan een tweedehands wasmachine waarbij dit niet is gebeurd.

Garantie

Bij het kopen van een refurbished wasmachine krijg je automatisch garantie. Deze garantie kan soms wel oplopen tot 3 jaar! Dat is meer dan de garantie die je krijgt bij het aanschaffen van een nieuwe wasmachine. Als je via Marktplaats een tweedehands wasmachine koopt zul je geen garantie krijgen en is de machine ook niet nagekeken. Je weet dus niet wat je kunt verwachten.

Goedkope wasmachine kopen

Als je geen tweedehands of refurbished wasmachine in huis wilt halen, maar liever een nieuw exemplaar wilt aanschaffen kun je er ook voor kiezen om een goedkope wasmachine te kopen. De prijzen van wasmachines verschillen enorm. Van 350 euro tot meer dan 1500 euro. De gemiddelde prijs van een wasmachine is 700 euro. Als je op zoek wilt gaan naar een goedkopere machine kun je het beste zoeken naar een kleinere wasmachine met niet al te veel extra functies en handigheidjes. Ook kan de prijs per winkel verschillen. Ga daarom op zoek naar de goedkoopste aanbieder.

Hieronder hebben wij een paar goedkope merken wasmachines op een rijtje gezet:

 1. Indesit wasmachine

 2. Beko wasmachine

 3. Zanussi wasmachine

De gemiddelde prijs van een goedkope wasmachine is 400 euro. Houd wel in gedachten dat je meer kwijt bent aan energieverbruik, aangezien goedkopere wasmachines vaak minder zuinig zijn dan duurdere wasmachines.

Veelgestelde vragen over een refurbished wasmachine

Hieronder lees je de veelgestelde vragen over refurbished wasmachines.

Is een refurbished wasmachine betrouwbaar?

Ja, een refurbished wasmachine is zeker betrouwbaar. Voordat ze in de verkoop gaan worden de wasmachines uitgebreid gecontroleerd en waar nodig gerepareerd. Bovendien worden ze verkocht met garantie. Het is wel belangrijk om een betrouwbare webwinkel uit te kiezen als je de wasmachine online wilt kopen.

Wat is een refurbished wasmachine?

Een refurbished wasmachine is een gebruikte wasmachines die helemaal is gecontroleerd en waar nodig gerepareerd.