Wasmachine.com

Grote wasmachine

Heb je vaak een volle wasmand, maar kun je niet alles kwijt in de wasmachine die je nu hebt? Dan is een grote wasmachine misschien precies wat je nodig hebt. Met een vulgewicht van 10 kg of meer kun je altijd alle vuile was weer schoon krijgen, zonder dat je dubbele ladingen hoeft te draaien. Let daarbij wel op dat je niet voor een model gaat wat te groot is, anders verspil je meer water en energie dan nodig is. Houd er ook rekening mee dat er niet heel veel grote modellen zijn, waardoor er een kans bestaat dat je niet alle punten op je wensenlijst kunt afvinken.

Beste grote wasmachine van 2024

1

AEG LR76CUC16 ProSteam UniversalDose

2

Whirlpool FFB 10469E BV BE

3

Samsung WW11BB704AGBS2 Bespoke EcoBubble

4

Beko WTV10725XCW1

5

Samsung WW11BB704AGES2 Bespoke EcoBubble

Laatste update: 18 mei 2024

Beste grote wasmachine van 2024

1

AEG LR76CUC16 ProSteam UniversalDose

2

Whirlpool FFB 10469E BV BE

3

Samsung WW11BB704AGBS2 Bespoke EcoBubble

4

Beko WTV10725XCW1

5

Samsung WW11BB704AGES2 Bespoke EcoBubble

Laatste update: 18 mei 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Een grote wasmachine heeft een inhoud van 10 kg of meer.
  • Voor thuisgebruik heeft de grootste wasmachine een inhoud van 12 kg.
  • Huishoudens met 5 personen of meer kunnen een grote wastrommel gebruiken.
  • De beste grote wasmachine is de AEG LR76CUC16 ProSteam UniversalDose

Wat is een grote wasmachine?

Je kunt een grote wasmachine herkennen aan het aantal kg wasgoed dat je erin kwijt kunt. In een grote trommel past 10 kg of meer, wat voor de meeste huishoudens eigenlijk te veel is.

De meeste wasmachines die in Nederland worden verkocht hebben een capaciteit van 7 kg of 8 kg, wat in principe voldoende is voor 2/3 volwassenen of 2 volwassen en 2 kleine kinderen. Pas vanaf 4 volwassenen moet je kijken naar een vulgewicht van 9 kg en pas vanaf 5 volwassenen of 4 volwassenen en kinderen heb je echt baat bij grotere wasmachines.

Als je geen groot huishouden hebt, kan het alsnog wel voordelig zijn om voor een groter model te kiezen. Dit is wanneer je iemand bent die altijd veel wasgoed heeft (bijvoorbeeld omdat je het lang opspaart of omdat je veel sportkleding wil wassen) of als je vaak grote items (zoals gordijnen en dekbedden) wil wassen.

Vergeet niet dat je zowel water als energie verspilt als er niet voldoende wasgoed in de trommel zit. Het wassen van een halflege trommel is zonde en moet je zo veel mogelijk proberen te vermijden.

Wassen in een trommel die te klein is, is ook niet goed. Je kleding kan dan niet voldoende ronddraaien, waardoor het niet goed schoon zal worden. De kans is groot dat vlekken er niet goed uit zullen komen, waardoor je sommige dingen alsnog nog een keer moet wassen.

Dit zijn de beste grote wasmachines van 2024

Denk je dat een grotere wasmachine voor jou de beste oplossing is? Kijk dan eens naar deze modellen. Wij hebben ze namelijk getest en met elkaar vergeleken en we zijn van mening dat dit de beste zijn. Hiervoor keken we niet alleen naar het vulgewicht, het toerental, het energielabel en de verhouding tussen de prijs en kwaliteit, maar ook naar extra functies die jouw leven gemakkelijker maken zoals een automatische dosering, waterbeveiliging en de aanwezigheid van een koolborstelloze motor. Dit zijn de beste grote wasmachines van 2024:

Voordelen Nadelen
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Bediening via app
Heeft geen WiFi
De AEG LR76CUC16 ProSteam UniversalDose wasmachine staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie. Met de ProSteam-stoomfunctie kunnen gebruikers kreuken uit kleding halen, wat het strijken aanzienlijk vermindert. Daarnaast is de UniversalDose-wasmiddellade speciaal ontworpen om wasmiddelpods snel te activeren, resulterend in een efficiëntere wasbeurt.

Met een laadcapaciteit van 10 kg biedt deze wasmachine genoeg ruimte voor grote wasladingen, ideaal voor huishoudens met veel wasgoed. Bovendien maakt de AEG Care-app het mogelijk om instellingen naar de wasmachine te sturen en biedt het toegang tot extra wasprogramma's, waardoor het gebruiksgemak wordt vergroot.

Hoewel het apparaat veel voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen. Het ontbreekt aan een AutoDose-functie, wat betekent dat gebruikers handmatig het wasmiddel moeten doseren. Het apparaat heeft ook een geluidsniveau van 76 dB tijdens het centrifugeren, wat als hinderlijk kan worden ervaren. Bovendien is er geen volledig snelle wascyclus beschikbaar.
De Whirlpool FFB 10469E BV BE wasmachine biedt diverse voordelen waaronder een royale laadcapaciteit van 10 kg, ideaal voor grote gezinnen of veel wasgoed. Een bijzondere functie is de Steam Refresh-cyclus, die kleding opfrist zonder een volledige wasbeurt, waardoor tijd en energie worden bespaard.

De machine heeft een A-energielabel, wat het een energiezuinige keuze maakt. Volgens experts kunnen gebruikers gedurende de levensduur van het apparaat tot wel €290 besparen op energiekosten, wat goed is voor zowel de portemonnee als het milieu.

Ondanks de positieve aspecten, kent de wasmachine ook enkele nadelen. Zo is er geen AutoDose-functie voor automatische dosering van wasmiddel en ontbreekt lekbeveiliging. Bovendien produceert de machine een geluidsniveau van 76 dB tijdens het centrifugeren, wat als storend kan worden ervaren in bepaalde woonsituaties.

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Heeft een stoomfunctie
Bediening via app
Heeft geen WiFi
De Samsung WW11BB704AGBS2 Bespoke EcoBubble wasmachine biedt diverse aantrekkelijke functies die hem onderscheiden in de categorie wasmachines. Een van de meest opvallende is de Steam Wash-cyclus, die allergenen en bacteriën uit kleding verwijdert door middel van stoom. Dit is met name nuttig voor mensen met een gevoelige huid of allergieën en zorgt voor een hoger hygiëneniveau in jouw was.

Een andere grote troef van dit apparaat is de EcoBubble-technologie, waardoor de machine schuimbellen creëert die diep in de vezels van de kleding dringen, zelfs bij lage temperaturen. Dit zorgt voor een efficiënt en effectief wasproces terwijl je energie bespaart, een win-win voor zowel de gebruiker als het milieu.

De wasmachine biedt een royaal laadvermogen van 11 kg, ideaal voor grote huishoudens. Dit betekent dat je naast jouw normale lading beddengoed ook jouw dekbed kunt wassen. Het grote laadvermogen bespaart tijd omdat je minder vaak hoeft te wassen, wat op de lange termijn ook energie- en waterkosten bespaart.

Voordelen Nadelen
Goedkoop
Voor een gezin
Geen stoomfunctie
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
De Beko WTV10725XCW1 wasmachine wordt in de markt gezet als een gebruiksvriendelijk en efficiënt apparaat. Met een grote laadcapaciteit van 10 kg is het vooral geschikt voor grotere gezinnen of mensen die veel wasgoed hebben. Een unieke StainExpert-cyclus helpt bij het verwijderen van 24 verschillende soorten hardnekkige vlekken, waardoor je favoriete kledingstukken langer meegaan.

Daarnaast beschikt de machine over een Daily Xpress-cyclus die een kleine was in slechts 30 minuten kan voltooien. Dit is bijzonder handig voor mensen die weinig tijd hebben of een snelle wasbeurt nodig hebben.

Ondanks de vele voordelen kent de Beko WTV10725XCW1 ook enkele nadelen. Zo ontbreekt een SteamCure stoomfunctie voor extra hygiëne en moet je wasmiddel en wasverzachter handmatig doseren. Het geluidsniveau van 76 dB bij het centrifugeren kan bovendien storend zijn in kleinere woonruimtes of tijdens nachtelijke wasbeurten.

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Heeft een stoomfunctie
Bediening via app
Heeft geen WiFi
De Samsung WW11BB704AGES2 Bespoke EcoBubble wasmachine heeft meerdere functies die het wassen verbeteren. Een van de meest onderscheidende is de Steam Wash-cyclus, die allergenen en bacteriën verwijdert door gebruik van stoom, ideaal voor mensen met allergieën of een gevoelige huid. De machine is ook energie-efficiënt dankzij de EcoBubble-technologie, die zelfs bij lage temperaturen zorgt voor een effectieve reiniging door het gebruik van luchtbellen. Bovendien biedt de machine een ruime trommelcapaciteit van 11 kg, geschikt voor grote gezinnen of veel was.

Aanvullend heeft het model nog extra voordelen zoals AI Control voor gepersonaliseerd wasadvies via je smartphone en een efficiënt energielabel van A, waarmee men tot € 290 kan besparen over de levensduur van het apparaat.

Toch zijn er ook minpunten. Het model mist een Autodose-functie voor automatische dosering van wasmiddel, wat het risico op overdosering verhoogt. Ook ontbreekt de QuickDrive-functie voor snellere wasbeurten, en is de maximale centrifugesnelheid beperkt tot 1400 RPM, wat lager is dan sommige andere modellen.

Grote wasmachine: voordelen en nadelen

Om te beginnen is het grootste voordeel natuurlijk dat je altijd al je wasgoed kwijt kunt. Zeker als je hiervoor gewend was om altijd meerdere wasjes achter elkaar te draaien, zal dat een hele opluchting zijn.

Op het gebied van energiezuinigheid hoef je niet in te leveren, er zijn genoeg modellen beschikbaar die een energielabel A hebben, waarmee je ten opzichte van het minst zuinige label tot wel €300 kunt besparen. Tel daarbij op hoeveel je bespaart door geen dubbele wasjes meer te draaien en het bedrag kan aardig oplopen.

Daar staat wel tegenover dat de aanschaf van een grote wasmachine iets hoger ligt dan van de kleinere modellen. Houd er rekening mee dat je tussen de €800 en €1500 kwijt zal zijn.

Ook moet je niet vergeten dat het niet mogelijk is om een droger te vinden met dezelfde inhoud. De technologie bij drogers werkt namelijk net iets anders, waardoor de trommel niet groter dan 9 kg kan worden. De kans is dus groot dat je een gedeelte van je wasgoed alsnog op een andere manier moet drogen.

Grote wasmachine kopen: hier moet je op letten

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe wasmachine met een grote inhoud, moet je er rekening mee houden dat je keuze wat beperkter is. Niet alle merken maken namelijk modellen die grote hoeveelheden wasgoed kunnen verwerken, waardoor het kan dat je wat moet inleveren op je wensenlijstje. Houd bij je zoektocht in ieder geval altijd rekening met:

Het geluidsniveau centrifugeren

Wanneer een wasmachine een geluidsniveau onder de 73 dB heeft, mag je erop rekenen dat hij stil genoeg is om naast je slaap- of werkkamer te plaatsen. De grotere modellen hebben echter vaak een geluidsniveau dat daar (tijdens het centrifugeren) boven ligt. Als je zoekt naar een stille wasmachine, moet je er rekening mee houden dat je uit slechts een paar opties kunt kiezen.

De verschillende wasprogramma’s

Een groot gezin betekent vaak dat je veel verschillende soorten wasgoed hebt. Van sportkleding tot aan beddengoed en meer delicate stoffen. Zorg er dus altijd voor dat je verschillende programma’s hebt die aansluiten op de behoeftes die jullie hebben. Het juiste wasprogramma zorgt er namelijk voor dat je kleding minder snel zal slijten.

Extra functies

Per wasmachine zijn er weer merkspecifieke functies, waarbij je altijd moet kijken naar wat bij je past. Het is altijd fijn als je wasmiddel automatisch gedoseerd wordt, omdat je zo per wasbeurt flink kunt besparen en snelle slijtage van je kleding tegengaat. Als je veel delicate was hebt of er niet van houdt om overhemden te strijken, kun je bijvoorbeeld ook een wasmachine met stoomfunctie overwegen. Denk ook aan een beladingssensor en bediening via app.

Toerental

Het aantal toeren geeft aan hoeveel restvocht er overblijft nadat je wasgoed klaar is met centrifugeren. Bij veel kilo wasgoed is het fijn als je alles zo kort mogelijk hoeft te laten drogen. Bij 1600 toeren zal de trommel per minuut 1600 keer draaien, wat als gevolg heeft dat meer dan de helft van het vocht al uit je wasgoed is geslingerd. Erg handig voor handdoeken en kleding die veel ruimte inneemt op je wasrek.

Veelgestelde vragen over een grote wasmachine

Als afsluiting behandelen we nog een aantal vragen die andere consumenten vaak stellen over grote wasmachines. Dan weet je echt alles wat je kan helpen bij je beslissing!

Hoeveel kg wasmachine voor 5 personen?

Voor 5 personen zit je altijd goed met een wasmachine van 10 kg, ook als het huishouden uit 2 volwassenen en 3 kinderen bestaat of andersom.

Waar staan grote wasmachines?

Een grote wasmachine kan op dezelfde aansluitingen als een model met een gemiddelde grote. Je hebt geen extra grote aan- en afvoer van water nodig en ook niet meer elektriciteit.

Hoe groot moet je wasmachine zijn om een dekbed te wassen?

Als je een dekbed voor twee personen van 200×200 cm wil wassen heb je een inhoud van ten minste 8 kg nodig. In de trommel moet je ongeveer een kwart van de ruimte over hebben om ervoor te zorgen dat alles goed schoon kan worden.

Wat is de grootste wasmachine?

Voor thuisgebruik heeft de grootste wasmachine een inhoud van 12 kg. Er zijn ook modellen die een nog grotere inhoud hebben, deze staan vaak bij tankstations.