Wasmachine.com

Wasmachine 8 kg

Voor een gemiddeld huishouden van 3 tot 4 personen is een wasmachine 8 kg vaak meer dan voldoende. Je moet er echter wel rekening mee houden dat je voor grotere wasbeurten, bijvoorbeeld dekbedden en winterjassen, waarschijnlijk niet genoeg aan zal hebben. Kijk dus niet alleen naar de grootte van je huishouden, maar ook naar de soorten wasgoed die je hebt. Met het verkeerde vulgewicht wassen kan namelijk leiden tot te veel wassen of met een half lege trommel wassen. In beide gevallen verspil je meer water en energie dan nodig.

Beste wasmachine 8 kg van 2024

1

Samsung WW80TA049AE EcoBubble

2

Samsung WW80T654ALX AddWash

3

LG GC3V708S2 TurboWash 39

4

Samsung WW80T734ABH QuickDrive Autodose

5

AEG LR73CW86 ProSteam

Laatste update: 28 mei 2024

Beste wasmachine 8 kg van 2024

1

Samsung WW80TA049AE EcoBubble

2

Samsung WW80T654ALX AddWash

3

LG GC3V708S2 TurboWash 39

4

Samsung WW80T734ABH QuickDrive Autodose

5

AEG LR73CW86 ProSteam

Laatste update: 28 mei 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Het aantal kilogram vulgewicht geeft aan hoeveel droge was er in de trommel past.
  • Over het algemeen is 8 kg voldoende voor een middelgroot huishouden.
  • Kijk wel altijd goed naar het soort wasgoed dat je hebt.
  • De beste wasmachine 8 kg is de Samsung WW80TA049AE EcoBubble

Wat is een wasmachine met 8 kg vulgewicht?

Een wasmachine met een vulgewicht van 8 kg is een model dat is ontworpen om een lading wasgoed van maximaal 8 kilogram te wassen. Het vulgewicht verwijst naar de hoeveelheid wasgoed die je in één wascyclus in de trommel kwijt kunt. Het is belangrijk om het vulgewicht van een wasmachine te respecteren, omdat overbelasting kan leiden tot inefficiënte reiniging en mogelijk schade aan de machine.

Een wasmachine met een vulgewicht van 8 kg is over het algemeen geschikt voor middelgrote tot grote huishoudens. Ze zijn perfect voor een gezin met 1 of 2 kinderen. Het kan gemakkelijk omgaan met de dagelijkse wasbeurten van kleding, beddengoed, handdoeken en andere textielitems die in een gemiddeld gezin voorkomen. Het is echter altijd raadzaam om de handleiding van de specifieke wasmachine te raadplegen voor gedetailleerde instructies en richtlijnen met betrekking tot het vulgewicht en de optimale werking van het apparaat.

Dit zijn de beste wasmachines met 8 kg vulgewicht van 2024

We hebben een groot aantal wasmachines vergeleken aan de hand van het vulgewicht in kg, toerental, energielabel, het geluidsniveau, de wasprogramma’s en eventuele extra’s. Ben je benieuwd naar de beste wasmachines met 8 kg vulgewicht van 2024? Wij hebben ze hieronder voor je opgesomd!

Voordelen Nadelen
Goedkoop
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Heeft geen WiFi
De Samsung WW80TA049AE EcoBubble is een ideale wasmachine voor huishoudens van 2 tot 3 personen, dankzij een laadvermogen van 8 kg en diverse gespecialiseerde wasprogramma's. De machine combineert functionaliteit en efficiëntie, en is daarom een uitgebalanceerde keuze voor middelgrote huishoudens.

De machine beschikt over twee opvallende functies: de Steam Wash-cyclus en EcoBubble-technologie. De Steam Wash-cyclus maakt gebruik van stoom voor een extra hygiënische was, ideaal voor het verwijderen van allergenen zoals huisstofmijt en dierenharen. De EcoBubble-technologie is energiezuinig en effectief, zelfs bij lage temperaturen, wat zowel goed is voor het milieu als voor de duurzaamheid van je kleding.

Ondanks de vele voordelen heeft de Samsung WW80TA049AE EcoBubble ook enkele nadelen. Het mist een AddWash-deur om vergeten wasgoed toe te voegen, biedt geen mogelijkheid voor automatisch doseren van wasmiddel via een Autodose-functie, en heeft geen volledige snelle wascyclus. Deze beperkingen zijn het overwegen waard voordat je tot aankoop overgaat.

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Bediening via app
Heeft geen WiFi
De Samsung WW80T654ALX AddWash wasmachine is ontworpen voor de moderne huishouding en heeft diverse innovatieve functies. Een opvallend kenmerk is de AddWash-deur, die het mogelijk maakt om vergeten kledingstukken toe te voegen terwijl de wascyclus al draait. Verder zorgt de EcoBubble-technologie voor een efficiënte reiniging bij lage temperaturen, wat zowel milieuvriendelijk is als beter voor de kleding.

Hoewel het apparaat hoog scoort op gebruiksgemak en efficiëntie, zijn er ook enkele nadelen. Het mist een Autodose-functie voor automatische wasmiddeldosering en heeft geen QuickDrive-functie voor snellere wascycli. Ook kan het draaigeluidsniveau van 72 dB als storend worden ervaren in kleinere woonruimtes.

De machine biedt ook slimme connectiviteit via de SmartThings-app en verschillende lekbeveiligingsmechanismen. In geval van een lek wordt de watertoevoer automatisch afgesloten, wat extra veiligheid en gemoedsrust biedt. De app maakt het mogelijk om favoriete wascycli op te slaan en te selecteren, wat bijdraagt aan een gebruiksvriendelijke ervaring op de lange termijn.

De LG GC3V708S2 TurboWash 39 is een geavanceerde wasmachine die verschillende indrukwekkende functies biedt. Aan de positieve kant heeft de machine een snelle TurboWash 39 cyclus die een halve lading in slechts 39 minuten wast. Daarnaast biedt het een stoomcyclus voor het verwijderen van allergenen en een AI DD-technologie die intelligente trommelbewegingen mogelijk maakt.

Echter, de wasmachine is niet zonder nadelen. Het mist een functie voor automatische wasmiddeldosering, wat als een gemis kan worden ervaren. Daarnaast is het geluidsniveau tijdens het centrifugeren met 71 dB wellicht storend voor sommigen, en de diepte van 56,5 cm kan installatie in kleinere ruimtes bemoeilijken.

LG heeft zich gericht op een balans tussen efficiëntie en zorg voor kleding. Technologieën zoals TurboWash 39 en AI DD maken dit een veelzijdig apparaat dat geschikt is voor verschillende textielsoorten. Toch is het gebrek aan automatische wasmiddeldosering en het potentieel storende geluidsniveau punten om te overwegen bij het maken van een aankoopbeslissing.

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Topklasse waskwaliteit
Bediening via app
Heeft geen WiFi
De Samsung WW80T734ABH QuickDrive Autodose is een wasmachine die ontworpen is met het oog op de moderne consument. De machine biedt tal van innovatieve functies zoals QuickDrive-technologie voor snelle wascycli en Autodose, die automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter doseert. Deze eigenschappen maken het apparaat tijd- en energie-efficiënt en helpen kleding langer mooi te blijven.

Daarnaast beschikt de wasmachine over een Steam Wash-programma dat zorgt voor een extra hygiënische wasbeurt door het verwijderen van allergenen en bacteriën. Deze functie is vooral nuttig voor gezinnen met jonge kinderen of mensen met allergieën. Ook is het apparaat compatibel met de SmartThings app, waarmee je de wasmachine op afstand kunt bedienen voor extra gemak en flexibiliteit.

Toch zijn er ook enkele nadelen. De machine heeft geen AddWash-deur, wat betekent dat je vergeten kledingstukken niet eenvoudig kunt toevoegen tijdens een lopende wascyclus. Bovendien produceert het apparaat een geluidsniveau van 72 dB tijdens het centrifugeren, wat voor sommige mensen storend kan zijn. Tot slot is de laadcapaciteit beperkt tot 8 kg, wat voor grotere gezinnen een nadeel kan zijn.

Voordelen Nadelen
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Heeft geen WiFi
De AEG LR73CW86 ProSteam wasmachine biedt een reeks nuttige functies, zoals de ProSteam-technologie die kreukels in kleding vermindert en zo de strijktijd verkort. Deze functie is bijzonder gunstig voor mensen die weinig tijd hebben of een hekel hebben aan strijken. Bovendien zorgt de stoom ervoor dat kleding fris blijft, zelfs als deze niet direct uit de machine wordt gehaald.

Een ander hoogtepunt is de ProSense beladingssensor die de hoeveelheid was in de trommel meet en de duur van het wasprogramma dienovereenkomstig aanpast. Dit bespaart zowel tijd als energie. Daarnaast heeft de machine een A-10% energielabel, waardoor het apparaat extreem energiezuinig is en je gedurende de levensduur tot €320 kunt besparen op energiekosten.

Hoewel de machine over het algemeen efficiënt en betrouwbaar is, zijn er ook nadelen. Het apparaat mist een PowerCare-systeem voor gelijkmatige wasmiddelverdeling en heeft geen functie voor een volledige snelle wascyclus. Ook ontbreekt een automatische wasmiddeldoseerfunctie, wat voor sommigen een gemis kan zijn.

Waarom kiezen voor een wasmachine met 8 kg

8 kg wasmachines bieden verschillende voordelen. Allereerst zijn ze geschikt voor gemiddelde huishoudens, omdat het voldoende capaciteit biedt om de dagelijkse wasbehoeften van een gezin te verwerken.

Energiezuinig

Daarnaast heb je door een groter vulgewicht vaak ook een meer energiezuinige wasmachine. Door meer wasgoed in één cyclus te kunnen wassen, bespaar je energie en water in vergelijking met het uitvoeren van meerdere kleinere wasbeurten. Dit is gunstig voor zowel het milieu als je portemonnee.

Overweeg een was droogcombinatie

Als je beperkte ruimte hebt in je huis, kun je ook overwegen om een was droogcombinatie aan te schaffen. Deze apparaten combineren een wasmachine en een droger in één unit, waardoor je ruimte bespaart. Met een 8 kg vulgewicht kun je nog steeds voldoende wasgoed wassen en drogen in één cyclus.

Koolborstelloze motor

Tot slot is het de moeite waard om te kijken naar de motor van de wasmachine. Een koolborstelloze motor is energiezuiniger en stiller dan een traditionele motor met koolborstels. Dit zorgt voor een efficiëntere werking van de machine en vermindert het geluidsniveau tijdens het wassen.

Bij het kiezen van een nieuwe wasmachine is het belangrijk om al deze factoren in overweging te nemen, naast andere criteria zoals energie-efficiëntie, wasprogramma’s en extra functies. Zo kun je de juiste wasmachine vinden die past bij jouw behoeften en voorkeuren.

Wasmachine met 8 kg: hier moet je op letten

Als je kiest voor een 8 kg wasmachine, moet je je ervan bewust zijn dat je veel verschillende opties hebt. De machine is namelijk geschikt voor een middelgroot huishouden en wordt veel verkocht. Kijk altijd goed naar de volgende eigenschappen als je de juiste keuze wil maken:

Het geluidsniveau centrifugeren

Wil jij je wasmachine naast een ruimte zetten waarin je slaapt of studeert? Let dan goed op het geluidsniveau. Alles onder de 72 dB wordt gezien als stil en zorgt voor veel minder geluidsoverlast.

Aantal toeren

Een ander aspect om te overwegen is de snelheid waarmee de wasmachine centrifugeert, ook wel het toerental genoemd. Als de trommel snel centrifugeert, is je wasgoed sneller droog en dat zorgt ervoor dat je wasgoed minder vochtig uit de machine komt, waardoor het droogproces sneller verloopt. Dit kan handig zijn als je niet veel tijd hebt om je wasgoed buiten te laten drogen of als je geen droger hebt.

De energieklasse

Met energieklasse A kun je over de gehele levensduur van een wasmachine honderden euro’s op je energiekosten besparen. Bij energielabel B loopt dit bedrag al snel terug. In sommige gevallen kan het dus de moeite waard zijn om iets meer in je wasmachine te investeren, omdat je op de lange termijn goedkoper uit zal zijn.

De verschillende wasprogramma’s

De keuze is reuze, dus het kan lonen om behalve naar het aantal liter vulgewicht ook te kijken naar de opties die je hebt voor het wassen. Korte wasbeurten voor snel wassen kunnen een fijne optie zijn als je niet altijd even veel tijd hebt. Kijk ook naar het soort wasgoed dat je hebt, zoals bijvoorbeeld baby- of sportkleding.

Eventuele extra functies

Een wasmachine kan veel gebruiksgemak bieden, denk daarbij aan automatische wasmiddeldosering, startuitstel of een stoomfunctie. Ook heeft ieder merk weer zo zijn eigen technologieën, zoals de inverter motor of Samsung addwash. Het loont zeker om daar eens wat beter naar te kijken.