Wasmachine.com

Beko wasmachine

Beko wasmachines zijn simpele, maar toch betrouwbare apparaten die dankzij een relatief lage aanschafprijs een erg goede prijs-kwaliteitverhouding hebben. Energiezuinig, gebruiksvriendelijk en betaalbaar; dit moet je weten over Beko wasmachines.  

Beste beko wasmachine van 2024

1

Beko B3WT5941WS IronFast

2

Beko WTV8716XBWST SteamCure

3

Beko B5WT5941082W IronFast

4

Beko WTV9716XBWST SteamCure

5

Beko WTV10725XCW1

Laatste update: 27 mei 2024

Beste beko wasmachine van 2024

1

Beko B3WT5941WS IronFast

2

Beko WTV8716XBWST SteamCure

3

Beko B5WT5941082W IronFast

4

Beko WTV9716XBWST SteamCure

5

Beko WTV10725XCW1

Laatste update: 27 mei 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Beko wasmachines hebben de beste prijs-kwaliteitverhouding volgens de Consumentenbond.
  • Betaalbare kwaliteit: was stil, energiezuinig en met gemak met je Beko wasmachine.
  • Een gloed nieuwe wasmachine voor slechts €400 tot €600 euro.
  • De beste beko wasmachine is de Beko B3WT5941WS IronFast

Over het merk Beko

Beko is van oorsprong een Turks bedrijf dat huishoudelijke apparaten en consumentenelektronica produceert. Inmiddels zijn ze erg gegroeid en is Beko een erg populair merk in Europa. Beko geeft aan gebruiksgemak erg belangrijk te vinden, en rust haar wasmachines dan ook uit met allerlei opties en functies om het wassen voor jou zo makkelijk en efficiënt mogelijk te maken.

Wat vinden consumenten van hun Beko wasmachine?

De Consumentenbod doet regelmatig onderzoek naar wat consumenten van hun wasmachine vinden. Daarbij wordt ook gekeken naar de verschillen tussen merken. Uit dat onderzoek blijkt, dat van alle wasmachine merken, de wasmachines van Beko het beste scoren op prijs-kwaliteitverhouding, gevolgd door Zanussi. Beko wasmachines zijn relatief goedkoop in aanschaf. Je betaalt gemiddeld tussen de €400 en €600 voor een nieuwe wasmachine van Beko.

Daartegenover staat echter wel dat men minder tevreden is over de prestaties van Beko wasmachines. De meeste producten van Beko hebben een waskwaliteit van basisklasse, wat de laagst-scorende waskwaliteit is. Beko heeft daarnaast enkele modellen met een waskwaliteit van middenklasse, maar geen wasmachines die op topkwaliteit wassen. Alsnog scoort Beko een 8 voor merktevredenheid volgens de Consumentenbond.

Dit zijn de beste Beko wasmachines van 2024

Als je op zoek bent naar een relatief goedkope en simpele wasmachine, ben je hier aan het juiste adres. Beko produceert betaalbare wasmachines, geschikt voor ieder type huishouden. Dit zijn de beste Beko wasmachines van 2024!

1

Beste beko wasmachine

Voordelen Nadelen
Goedkoop
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Bediening via app
Basisklasse bouwkwaliteit
De Beko B3WT5941WS IronFast wasmachine focust op efficiëntie en gebruiksgemak in de dagelijkse wasroutine. Met de IronFast-stoomfunctie komen kledingstukken minder gekreukt uit de machine, wat tijd en moeite bespaart bij het strijken.

Daarnaast heeft de wasmachine een royale laadcapaciteit van 9 kg, ideaal voor gezinnen en mensen met een druk schema. Het toestel beschikt ook over een StainExpert-functie die 24 soorten hardnekkige vlekken effectief verwijdert, wat het bijzonder handig maakt voor huishoudens met kinderen.

Echter, de machine kent ook nadelen zoals het ontbreken van een AutoDose-functie voor wasmiddel en wasverzachter, en een geluidsniveau van 75 dB tijdens het centrifugeren. Ook mist het apparaat een automatische wasmiddeltoevoer, wat tegenwoordig vaker in moderne wasmachines wordt aangetroffen.

2
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Bediening via app
Basisklasse waskwaliteit
De Beko WTV8716XBWST SteamCure wasmachine biedt verschillende handige functies die het dagelijks leven vergemakkelijken. Met zijn stille en energiezuinige ProSmart-motor is de machine ideaal voor mensen die thuis werken. Het geluidsniveau van 72 dB tijdens het centrifugeren maakt het mogelijk om ongestoord andere taken te verrichten.

De machine beschikt tevens over een SteamCure-functie, die extra hygiëne garandeert bij het wassen van kleding. Deze functie is niet alleen effectief tegen vieze geuren, maar doodt ook bacteriën en micro-organismen. Daarnaast helpt de StainExpert-functie bij het verwijderen van 24 verschillende soorten veelvoorkomende vlekken, zoals koffie- en make-upvlekken.

Toch heeft de wasmachine ook enkele nadelen. Zo ontbreekt een AutoDose-functie voor wasmiddel en wasverzachter, waardoor gebruikers deze zelf moeten doseren. Daarnaast heeft de machine een energielabel A, terwijl er efficiëntere modellen met bijvoorbeeld een A++ label beschikbaar zijn. Tot slot is de maximale laadcapaciteit van 8 kg mogelijk beperkend voor grotere huishoudens.

3
Voordelen Nadelen
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Bediening via app
Basisklasse bouwkwaliteit
De Beko B5WT5941082W IronFast is een wasmachine die uitblinkt in gebruiksgemak en efficiëntie. Met zijn unieke IronFast stoomfunctie zorgt het apparaat ervoor dat kleding minder snel kreukt, waardoor je minder tijd hoeft te besteden aan strijken. De StainExpert wascyclus is in staat om 24 verschillende soorten vlekken te verwijderen zonder voorbehandeling, wat zowel tijd als geld bespaart.

Qua energie-efficiëntie scoort de wasmachine hoog met een A-10% energielabel, waarmee je tot €320 kunt besparen gedurende de levensduur van het apparaat. Daarnaast heeft het een laadcapaciteit van 9 kg en biedt het 15 verschillende wascycli, wat zorgt voor grote veelzijdigheid bij het wassen van diverse soorten kleding.

Toch heeft de wasmachine enkele nadelen. Zo moet je handmatig wasmiddel en wasverzachter doseren, omdat er geen AutoDose-functie aanwezig is. Ook kan het geluidsniveau van 75 dB tijdens het centrifugeren als hinderlijk worden ervaren. Ten slotte kan de beperkte diepte van 58 cm problematisch zijn voor kleinere ruimtes.

4
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Bediening via app
Basisklasse waskwaliteit
De Beko WTV9716XBWST SteamCure wasmachine is geliefd om zijn veelzijdige functies. De ProSmart motor zorgt voor minder trillingen en geluid, wat het een van de stillere modellen op de markt maakt. Daarnaast is de SteamCure stoomfunctie ideaal voor mensen die hygiëne hoog in het vaandel hebben staan, zoals gezinnen met baby's of mensen met allergieën.

De wasmachine heeft ook een effectieve vlekverwijderingsfunctie genaamd StainExpert, die tot wel 24 verschillende soorten vlekken kan aanpakken. Dit maakt het apparaat bijzonder geschikt voor huishoudens met kinderen of mensen die vaak te maken hebben met hardnekkige vlekken.

Toch zijn er enkele minpunten. Het apparaat heeft geen AutoDose-functie, wat betekent dat gebruikers handmatig de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter moeten toevoegen. Daarnaast heeft het een energielabel van A, wat weliswaar goed is maar niet uitmuntend, vooral in vergelijking met andere modernere modellen die een beter energielabel hebben.

5
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Voor een gezin
Geen stoomfunctie
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
De Beko WTV10725XCW1 wasmachine wordt in de markt gezet als een gebruiksvriendelijk en efficiënt apparaat. Met een grote laadcapaciteit van 10 kg is het vooral geschikt voor grotere gezinnen of mensen die veel wasgoed hebben. Een unieke StainExpert-cyclus helpt bij het verwijderen van 24 verschillende soorten hardnekkige vlekken, waardoor je favoriete kledingstukken langer meegaan.

Daarnaast beschikt de machine over een Daily Xpress-cyclus die een kleine was in slechts 30 minuten kan voltooien. Dit is bijzonder handig voor mensen die weinig tijd hebben of een snelle wasbeurt nodig hebben.

Ondanks de vele voordelen kent de Beko WTV10725XCW1 ook enkele nadelen. Zo ontbreekt een SteamCure stoomfunctie voor extra hygiëne en moet je wasmiddel en wasverzachter handmatig doseren. Het geluidsniveau van 76 dB bij het centrifugeren kan bovendien storend zijn in kleinere woonruimtes of tijdens nachtelijke wasbeurten.

De meest populaire modellen van Beko

Het merk Beko heeft een aantal populaire modellen en die hebben we hier voor je verzameld. Klik op het model waar je interesse in hebt om er meer over te weten te komen.

  1. Beko HomeWhiz wasmachine
  2. Beko SteamCure wasmachine

De unieke eigenschappen van Beko wasmachines

De meeste wasmachine merken zijn uitgerust met speciale, merkspecifieke functies waardoor het wassen van je wasgoed, makkelijker, sneller, beter of efficiënter gebeurt. Hier behandelen we de merkspecifieke functies van de wasmachines van Beko.

Beko HomeWhiz

HomeWhiz is een mobiele applicatie waar je je Beko wasmachine op aan kunt sluiten. Dit maakt bediening via app van je wasmachine mogelijk. Door deze functie kun je waar en wanneer je maar wilt je wasmachine bedienen. Je houdt op je telefoon of tablet bij hoe lang het wasprogramma nog duurt. Let op: niet alle Beko wasmachines beschikken over bediening via app. Dus als je denkt hier baat bij te hebben, kies dan specifiek voor een Beko wasmachine die je aan kunt sluiten op HomeWhiz.

Beko SteamCure

Beko wasmachines met ‘SteamCure‘ in de naam, beschikken over een stoomfunctie. Dit is ideaal voor het verwijderen van vlekken in bijvoorbeeld je outdoorkleding, sportkleding of de kleding van je kinderen. Ook zorgt stoom voor minder kreukels in je kleding en beddengoed, waardoor je je wasgoed minder of zelfs niet meer hoeft te strijken – perfect als je vaak overhemden draagt!

Waarom kiezen voor een wasmachine van Beko?

Twijfel je er nog aan of een wasmachine van Beko de juiste keuze is voor jouw gezin? Hieronder zetten we alle voordelen van een Beko wasmachine voor je op een rijtje.

Goede prijs-kwaliteitverhouding

We lichtten her eerder al toe: Beko wasmachines zijn relatief goedkoop, en scoren daardoor erg goed op prijs-kwaliteitverhouding in het onderzoek van de Consumentenbond. Als je momenteel vast zit aan een budget en écht een nieuwe wasmachine nodig hebt, is Beko daarom een uitstekende keuze.

Gebruiksgemak

Vrijwel alle Beko wasmachines zijn uitgerust met een kledingbeschermende trommel, resttijdindicatie, startuitstel en een volwaardig snelwasprogramma om het wassen voor jou zo makkelijk en snel mogelijk te maken. Daarnaast zijn ook verschillende Beko wasmachine uitgerust met een stoomfunctie, automatisch uitschakelen, bediening via app en een beladingssensor.

Was energiezuiniger

We spreken van een energiezuinige wasmachine vanaf energieklasse C. De meeste Beko wasmachines hebben energieklasse A, B of C. Zuinig wassen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je energierekening. Daarom raden wij altijd aan een energiezuinige wasmachine te kopen. Let op: Beko biedt ook enkele modellen met energieklasse D.

Waar let je op bij het kopen van een Beko wasmachine?

Er zijn geen twee wasmachines hetzelfde en dat is om een reden: iedereen heeft andere eisen en behoeften tijdens het wassen. Je koopt niet vaak een wasmachine, daarom weet je misschien niet zo goed wat bij je past en waarop je moet filteren. In de checklist hieronder lees je precies waar je allemaal rekening mee moet houden bij de aanschaf van een nieuwe Beko wasmachine.

Vulgewicht

Het vulgewicht van een wasmachine geeft de maximum waslading aan. Dus hoeveel kg wasgoed er per wasbeurt in de trommel past. Hoeveel vulgewicht je nodig hebt, ligt voornamelijk aan de grootte van je huishouden. Ben je met 1 of 2 personen? Dan heb je aan 6 of 7 kg genoeg. Heb je een gezin van 3 of 4? Kijk naar naar modellen met 8 kg vulgewicht. Als je een huishouden van 5 personen of meer hebt, kun je het beste kijken naar wasmachine met 9 kg vulgewicht of meer.

Energieklasse

Sommige wasmachines verbruiken meer energie dan andere. Hoeveel energie een wasautomaat precies verbruikt, lees je af van het energielabel. Hierop staan het energieverbruik en de energieklasse vermeld. Wasmachines worden als energiezuinige beoordeeld vanaf energieklasse C. Energieklasse A is uiteraard het meest zuinig.

Toerental

Het toerental van een wasmachine geeft aan hoe snel de trommel draait tijdens het centrifugeren. Hoe sneller de trommel draait, hoe droger je wasgoed uit de trommel komt. Beko wasmachines hebben allemaal een hoog toerental. De meeste maken 1400 rounds per minute (rpm), maar er zijn ook enkele Beko wasmachines met een toerental van 1600 rpm.

Geluidsniveau

Als je graag een stille wasmachine wilt, kijk je hiervoor naar het geluidsniveau. Dit geeft aan hoeveel geluid de wasmachine maakt wanneer hij op zijn luidst is; tijdens het centrifugeren. De meeste Beko wasmachines hebben geluidsniveau ‘normaal’ en produceren 74 to 77 decibel (dB). Daarnaast zijn er verschillende modellen met geluidsniveau ‘stil’, 72 – 73 dB en een enkele wasautomaat met geluidsniveau ‘extra stil’, 71 dB of minder.

Wasprogramma’s

De meeste wasmachines beschikken over een aantal standaard wasprogramma’s, zoals handwas, katoen, korte was en synthetisch. Veel Beko wasmachines zijn tegenwoordig echter ook uitgerust met speciale wasprogramma’s voor onder andere wol, dons, opfrissen, zijde, beddengoed, gordijnen outdoorkleding en meer. Denk jij baat te hebben bij deze verschillende wasprogramma’s? Kies dan voor een wasmachine die hierover beschikt.

Type motor

Goed nieuws: alle wasmachines zijn Beko zijn uitgerust met een koolborstelloze motor. Dit maakt de wasmachines extra stil, duurzaam en energiezuinig. Een groot deel van alle Beko wasmachines zijn zelfs uitgerust met koolborstelloze motor met Direct Drive, waardoor hij nog stiller, duurzamer en zuiniger wast.

Veelgestelde vragen over een Beko wasmachine

Wat kost een Beko wasmachine gemiddeld?

Beko wasmachines kosten tussen de €375 en €625, afhankelijk van het verkooppunt.

Hoe lang gaat een Beko wasmachine mee?

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat wasmachines gemiddeld 13,4 jaar meegaan. Hoe lang de wasmachines van Beko gemiddeld meegaan, zijn helaas (nog) geen cijfers van. De wasmachines van Miele hebben de langste levensduur, die gaan namelijk gemiddeld 16,6 jaar mee.

Wat is de service en garantie op Beko wasmachines?

Alle Beko wasmachines hebben een garantie van 120 maanden, oftewel 10 jaar.

Hoe goed is het merk Beko?

Beko verkoopt relatief simpele maar stevige wasmachines voor een mooie prijs. Deze wasautomaten zijn eenvoudig in gebruik en bieden je alles wat je nodig hebt in een wasmachine. Volgens het onderzoek van de Consumentenbond naar de merktevredenheid van verschillende wasmachine merken, krijgt Beko gemiddeld een 8! Vooral op de prijs-kwaliteitverhouding scoort Beko goed.

Waar komt het merk Beko vandaan?

Beko is van oorsprong een Turks bedrijf dat onder andere witgoed produceert.