Wasmachine.com

Beko SteamCure wasmachine

De stoomfunctie van Beko SteamCure wasmachines zorgt ervoor dat je kleding beter gereinigd wordt en minder kreukels heeft. Dit scheelt jou weer een hoop strijkwerk. De Beko wasmachine voegt stoom aan het begin en eind van een wasprogramma toe om vlekken los te weken en kreukels te verdwijnen. Hoe Beko SteamCure werkt en wat de beste Beko wasmachines met SteamCure zijn lees je in dit artikel.

Beste beko steamcure wasmachine van 2024

1

Beko B3WT5941WS IronFast

2

Beko WTV8716XBWST SteamCure

3

Beko B5WT5941082W IronFast

4

Beko WTV9716XBWST SteamCure

5

Beko WTV7742A1 Steamcure

Laatste update: 22 juli 2024

Beste beko steamcure wasmachine van 2024

1

Beko B3WT5941WS IronFast

2

Beko WTV8716XBWST SteamCure

3

Beko B5WT5941082W IronFast

4

Beko WTV9716XBWST SteamCure

5

Beko WTV7742A1 Steamcure

Laatste update: 22 juli 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Beko SteamCure voegt stoom toe aan het begin en eind van een wasprogramma.
  • SteamCure weekt vlekken en vuil los waardoor kleding schoner uit de trommel komt.
  • Beko SteamCure vermindert kreukels in je kleding waardoor je minder strijkwerk hebt.
  • De beste beko steamcure wasmachine is de Beko B3WT5941WS IronFast

Een Beko SteamCure wasmachine, wat is dat?

De Beko SteamCure wasmachine is een wasmachine die werkt met stoom. De wasmachine maakt gebruik van stoom om wasgoed grondig te reinigen en meest voorkomende vlekken direct te verwijderen. De toevoeging van stoom tijdens het wassen is een effectieve manier om bacteriën en allergenen te doden, waardoor je wasgoed schoner en hygiënischer uit de trommel komt. Een voorbehandeling van hardnekkige vlekken is niet meer nodig door SteamCure technologie.

De stoom wordt aan het begin en aan het eind van het wasprogramma in de trommel geblazen waardoor vuil en vlekken losweken van de kleding en makkelijker verdwijnen. Bovendien zorgt de SteamCure stoomfunctie van Beko ervoor dat wasgoed minder kreukels heeft na het wassen. Hierdoor zal je kleding makkelijker gestreken worden en bespaar je een hoop tijd.

Dit zijn de beste Beko SteamCure wasmachines van 2024

Wil je een nieuwe wasmachine gaan kopen en ben je op zoek naar een wasmachine mét stoomfunctie? De Beko SteamCure wasmachine is dan een uitstekende optie voor jou. Beko is een goed wasmachine merk met goed wasresultaat voor een voordelige prijs. Naast de SteamCure technologie hebben we ook gekeken naar andere eigenschappen om de beste wasmachines te verzamelen. We hebben hierbij ook rekening gehouden met zaken zoals het vulgewicht, energieverbruik, toerental, gebruiksgemak en verschillende wasprogramma’s. Dit zijn de beste Beko SteamCure wasmachines van 2024.

1

Beste beko steamcure wasmachine

Voordelen Nadelen
Goedkoop
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Bediening via app
Basisklasse bouwkwaliteit
De Beko B3WT5941WS heeft een IronFast stoomfunctie waarmee je kreukels vermindert. Na het wasprogramma voegt deze wasmachine stoom toe, zodat je minder strijkwerk hebt. Met de 15 wasprogramma's vind je gemakkelijk de juiste instellingen voor jouw wasgoed, bijvoorbeeld voor je spijkerbroeken, overhemden of donkere T-shirts. Heb je per ongeluk geknoeid met wijn, ketchup of chocola? Gebruik dan het StainExpert programma. Hiermee verwijder je 25 verschillende vlekken uit je kleding. Dankzij het ruime vulgewicht van 9 kilogram was je gemakkelijk een grote lading wasgoed in 1 keer, zoals beddengoed. Wanneer je een keer minder was hebt, past het beladingssensor het verbruik aan. Zo verbruik je nooit teveel.
2
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Bediening via app
Basisklasse waskwaliteit
De Beko WTV8716XBWST SteamCure wasmachine biedt verschillende handige functies die het dagelijks leven vergemakkelijken. Met zijn stille en energiezuinige ProSmart-motor is de machine ideaal voor mensen die thuis werken. Het geluidsniveau van 72 dB tijdens het centrifugeren maakt het mogelijk om ongestoord andere taken te verrichten.

De machine beschikt tevens over een SteamCure-functie, die extra hygiëne garandeert bij het wassen van kleding. Deze functie is niet alleen effectief tegen vieze geuren, maar doodt ook bacteriën en micro-organismen. Daarnaast helpt de StainExpert-functie bij het verwijderen van 24 verschillende soorten veelvoorkomende vlekken, zoals koffie- en make-upvlekken.

Toch heeft de wasmachine ook enkele nadelen. Zo ontbreekt een AutoDose-functie voor wasmiddel en wasverzachter, waardoor gebruikers deze zelf moeten doseren. Daarnaast heeft de machine een energielabel A, terwijl er efficiëntere modellen met bijvoorbeeld een A++ label beschikbaar zijn. Tot slot is de maximale laadcapaciteit van 8 kg mogelijk beperkend voor grotere huishoudens.

3
Voordelen Nadelen
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Bediening via app
Basisklasse bouwkwaliteit
De Beko B5WT5941082W IronFast is een wasmachine die uitblinkt in gebruiksgemak en efficiëntie. Met zijn unieke IronFast stoomfunctie zorgt het apparaat ervoor dat kleding minder snel kreukt, waardoor je minder tijd hoeft te besteden aan strijken. De StainExpert wascyclus is in staat om 24 verschillende soorten vlekken te verwijderen zonder voorbehandeling, wat zowel tijd als geld bespaart.

Qua energie-efficiëntie scoort de wasmachine hoog met een A-10% energielabel, waarmee je tot €320 kunt besparen gedurende de levensduur van het apparaat. Daarnaast heeft het een laadcapaciteit van 9 kg en biedt het 15 verschillende wascycli, wat zorgt voor grote veelzijdigheid bij het wassen van diverse soorten kleding.

Toch heeft de wasmachine enkele nadelen. Zo moet je handmatig wasmiddel en wasverzachter doseren, omdat er geen AutoDose-functie aanwezig is. Ook kan het geluidsniveau van 75 dB tijdens het centrifugeren als hinderlijk worden ervaren. Ten slotte kan de beperkte diepte van 58 cm problematisch zijn voor kleinere ruimtes.

4
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Bediening via app
Basisklasse waskwaliteit
De Beko WTV9716XBWST SteamCure wasmachine is geliefd om zijn veelzijdige functies. De ProSmart motor zorgt voor minder trillingen en geluid, wat het een van de stillere modellen op de markt maakt. Daarnaast is de SteamCure stoomfunctie ideaal voor mensen die hygiëne hoog in het vaandel hebben staan, zoals gezinnen met baby's of mensen met allergieën.

De wasmachine heeft ook een effectieve vlekverwijderingsfunctie genaamd StainExpert, die tot wel 24 verschillende soorten vlekken kan aanpakken. Dit maakt het apparaat bijzonder geschikt voor huishoudens met kinderen of mensen die vaak te maken hebben met hardnekkige vlekken.

Toch zijn er enkele minpunten. Het apparaat heeft geen AutoDose-functie, wat betekent dat gebruikers handmatig de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter moeten toevoegen. Daarnaast heeft het een energielabel van A, wat weliswaar goed is maar niet uitmuntend, vooral in vergelijking met andere modernere modellen die een beter energielabel hebben.

5
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Maakt weinig geluid
Voor een klein huishouden
Heeft een stoomfunctie
Bediening via app
Basisklasse bouwkwaliteit
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
De Beko WTV7742A1 SteamCure wasmachine blinkt uit in gebruiksgemak en effectiviteit. Met een stille ProSmart inverter motor die een maximaal geluidsniveau van 72 dB produceert tijdens het centrifugeren, kan de wasmachine vlakbij een slaapkamer of thuiskantoor worden geplaatst zonder veel overlast te veroorzaken. De machine beschikt tevens over een StainExpert-functie die 24 veelvoorkomende vlekken zoals koffie en make-up effectief kan verwijderen.

De SteamCure-functie biedt extra hygiënisch wassen, wat met name handig is tijdens griepseizoenen of als je kleine kinderen hebt. Bovendien is er een snelle Xpress-cyclus die 2 kg wasgoed in slechts 14 minuten kan opfrissen en een laadvermogen van 7 kg, wat voldoende is voor één of twee personen.

Toch zijn er enkele nadelen aan de Beko WTV7742A1 SteamCure. Het apparaat heeft een D-energielabel, wat niet bijdraagt aan duurzaamheid. Daarnaast ontbreekt er een automatische wasmiddeldosering en wordt het gebruik van een stapelkit om de wasmachine bovenop een droger te plaatsen, niet aanbevolen.

Hoe werkt Beko SteamCure?

In de wereld van huishoudelijke apparaten is er de afgelopen jaren veel veranderd en geïnnoveerd. Een van de nieuwste ontwikkelingen is de Beko SteamCure-technologie. Met deze innovatieve technologie is het mogelijk om je wasgoed sneller en beter schoon te maken dan ooit tevoren. Benieuwd hoe Beko SteamCure precies werkt? Bekijk dan onderstaande video waarin we de technologie stap voor stap uitleggen.

Beko SteamCure wasmachine: voor- en nadelen

Voordelen

Minder strijkwerk

Door de toevoeging van stoom aan het wasprogramma worden kreukels verminderd en komt je wasgoed zoals overhemden een stuk gladder uit de wasmachine. Hierdoor ben je een stuk sneller met strijken en kun je de gewassen kleding zo in de kast wegleggen.

Schonere was

Doordat het stoom doordringt in de vezels van je wasgoed, weken verschillende soorten vlekken en vuil los waardoor je was een stuk schoner uit de trommel komt. SteamCure reinigt je kleding grondiger en doodt ook bacteriën en allergenen. Hierdoor is de SteamCure wasmachine ook ideaal voor mensen met allergieën of een gevoelige huid.

Goede prijs-kwaliteitverhouding

Een wasmachine van Beko is relatief goedkoop. Voor huishoudens met een lager budget is een Beko wasmachine een goede optie. De wasmachines zijn van prima kwaliteit en met de SteamCure wasmachine krijg je een uitstekend wasresultaat. Een nieuwe Beko SteamCure wasmachine heb je al vanaf €380.

Nadelen

Kortere levensduur

Beko heeft prima wasmachines, maar het is geen A-merk. Daarom kun je van Beko niet verwachten dat de wasmachines even lang meegaan als duurdere wasmachines van A-merken. De levensduur zal minder lang zijn, echter is de aanschafprijs van een Beko wasmachine wel weer een stuk gunstiger.

Niet geschikt voor alle was

De SteamCure functie van Beko zal niet geschikt zijn voor alle soorten was. Dit komt doordat de stoom een hoge temperatuur heeft en er veel vocht in de wasmachine zit. Delicate stoffen zoals satijn, zijde of wol zijn niet geschikt hiervoor.

Langere wasprogramma’s

Door de extra stoomfunctie van Beko duren de wasprogramma’s iets langer dan je gewend bent. Het kost meer tijd om je kleding schoon te krijgen met de toevoeging van stoom. Het standaard wasprogramma van Beko duurt 207 minuten.

Veelgestelde vragen over een Beko SteamCure wasmachine

Wat is Beko SteamCure?

Beko SteamCure wasmachine is een wasmachine die stoom gebruikt om je kleding te reinigen. De stoomfunctie zorgt ervoor dat kleding grondig schoon wordt gemaakt en bacteriën en allergenen verdwijnen.

Hoe werkt Beko SteamCure?

Beko SteamCure maakt gebruik van stoom om kleding schoner te krijgen. De stoom wordt aan het begin en aan het eind van een wasprogramma toegevoegd om door de vezels van je kleding te dringen. Vlekken en vuil weekt los waardoor kleding schoner wordt. Aan het eind van het wasprogramma wordt de stoom gebruikt om kreukels in wasgoed te verminderen waardoor je minder strijkwerk hebt.