Wasmachine.com

Hoover wasmachine

Met een Hoover wasmachine haal je een mooi apparaat met een aantal handige extra functies in huis. De wasmachines integreren innovatieve en unieke technologieën om de waservaring te optimaliseren, zoals AI-DDS, all in one technology, KG mode, en wifi connectiviteit. Houd er wel rekening mee dat het geluidsniveau van deze modellen over het algemeen vrij hoog ligt, waardoor ze niet altijd voor iedere ruimte geschikt zijn.

Beste hoover wasmachine van 2024

1

Hoover HWE 49AMBS/1-S

2

Hoover HWP 48AMBC/1-S

3

Hoover HWE4 47AMBS/1-S

Laatste update: 28 mei 2024

Beste hoover wasmachine van 2024

1

Hoover HWE 49AMBS/1-S

2

Hoover HWP 48AMBC/1-S

3

Hoover HWE4 47AMBS/1-S

Laatste update: 28 mei 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Hoover maakt wasmachines die goed geprijsd zijn.
  • Voor de prijs mag je rekenen op een aantal fijne technologieën.
  • Let erop dat het geluidsniveau bijzonder hoog is.
  • De beste hoover wasmachine is de Hoover HWE 49AMBS/1-S

Over het merk Hoover

Hoover, opgericht in 1908, is een iconisch merk in de wereld van huishoudelijke apparaten. Het bedrijf, begonnen met de revolutionaire uitvinding van de elektrische stofzuigers, heeft zijn assortiment uitgebreid en biedt nu een breed scala aan apparaten, waaronder wasmachines.

Hoover staat bekend om zijn innovatieve technologieën, zoals de AI-DDS en All in One Technology, die gericht zijn op het verbeteren van het gemak en de efficiëntie van het dagelijkse huishouden.

Het merk blijft altijd trouw aan zijn toewijding om kwaliteitsproducten te leveren die voldoen aan de behoeften van de moderne consument. Met meer dan een eeuw aan ervaring blijft Hoover zich positioneren als een betrouwbare keuze voor huishoudelijke apparaten.

Dit zijn de beste Hoover wasmachines van 2024

Als je eenmaal hebt besloten om voor een wasmachine van Hoover te kiezen, wil je natuurlijk wel een model dat goed bij je past. Om je daar bij te helpen, hebben we het assortiment getest en met elkaar vergeleken. We keken daarbij naar het vulgewicht in kg, toerental, het energielabel, hoe zuinig het apparaat met water is, het geluidsniveau en natuurlijk de verhouding tussen prijs en kwaliteit. Dit zijn de beste wasmachines van Hoover van 2024:

1

Beste hoover wasmachine

Voordelen Nadelen
Goedkoop
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Bediening via app
Heeft geen WiFi
Maakt veel geluid
De Hoover HWE 49AMBS/1-S wasmachine is uitgerust met diverse gebruikersvriendelijke, innovatieve functies. Een opvallend kenmerk is de ruime laadcapaciteit van 9 kg, die vooral gunstig is voor grote huishoudens of mensen die veel was in één keer willen doen. Bovendien biedt de machine integratie met de hOn app, waardoor gebruikers het waslabel van kleding kunnen scannen om de meest geschikte wascyclus te vinden.

De machine beschikt ook over een Power Care systeem dat wasmiddel over de kleding sprayt voor een extra grondige reiniging. Daarnaast is het apparaat energie-efficiënt met een A energielabel, wat zowel goed is voor de portemonnee als het milieu.

Toch zijn er ook enkele nadelen. De machine heeft een hoog geluidsniveau van 77 dB en komt zonder lekbeveiliging. Daarnaast wordt het niet aanbevolen om een droger bovenop deze wasmachine te plaatsen, wat voor sommigen een belemmering kan zijn bij beperkte ruimte.

2
De Hoover HWP 48AMBC/1-S wasmachine onderscheidt zich door zowel efficiëntie als gebruiksgemak. Het apparaat is uitgerust met innovatieve functies zoals de hOn-app, waarmee gebruikers waslabels kunnen scannen om de optimale wascyclus te vinden. Daarnaast zorgt het Power Care systeem voor een grondige reiniging door het wasmiddel direct op het wasgoed te spuiten.

Met een beladingscapaciteit van 8 kg is deze wasmachine geschikt voor zowel kleine als grotere huishoudens. Bovendien passen de trommelsensoren het water- en energieverbruik aan op basis van de belading, wat zowel milieuvriendelijk als kostenbesparend is.

Ondanks de voordelen kent het apparaat ook enkele nadelen. Het ontbreekt aan een lekbeveiliging, wat kan leiden tot schade bij defecten. Daarnaast heeft de machine een geluidsniveau van 77 dB tijdens het centrifugeren, wat niet bijzonder stil is. Ook ontbreekt een functie voor automatische wasmiddeldosering, wat als een gemiste kans voor extra gebruiksgemak kan worden beschouwd.

3
De Hoover HWE4 47AMBS/1-S wasmachine heeft verschillende interessante functies die de aandacht trekken. Een daarvan is de Active Steam-functie, die kleding met stoom behandelt om kreukels en geurtjes te verminderen, ideaal voor wie niet graag strijkt. Een ander opvallend kenmerk is de anti-allergiecyclus, die op hoge temperaturen wast om bacteriën, huisdierharen en pollen te verwijderen, vooral handig voor mensen met allergieën of huisdieren.

De wasmachine is ook uitgerust met een borstelloze Eco-Power inverter motor. Deze motor is niet alleen duurzaam, maar vermindert ook trillingen, wat nuttig kan zijn als de wasmachine in een gedeelde ruimte staat waar je geen overlast wilt veroorzaken.

Ondanks de vele voordelen zijn er ook enkele nadelen om te overwegen. De machine heeft een beperkte laadcapaciteit van 7 kg, waardoor hij vooral geschikt is voor kleinere huishoudens. Daarnaast is het niet mogelijk om een droger bovenop te plaatsen vanwege de diepte van de machine. Ook moet je zelf wasmiddel toevoegen, aangezien er geen automatische wasmiddeltoevoer is.

De unieke eigenschappen van Hoover wasmachines

Hoover staat erom bekend dat ze een aantal technieken hebben die het gebruiksgemak voor jou aanzienlijk verhogen. Kijk bij je zoektocht eens naar:

AI-DDS (Artificial Intelligence-Driven Dynamic Spin)

Dit is een functie waarmee de wasmachine de lading kan wegen en de waterinname, temperatuur en spin-snelheid kan aanpassen voor de optimale wasbeurt.

All in One Technologie

Met deze technologie kunnen gebruikers verschillende kleuren en stoffen in dezelfde wasbeurt mengen, met een minimaal risico op verkleuring.

KG Mode

Deze functie meet de hoeveelheid wasgoed en past de hoeveelheid water, energie en tijd aan om de wasmachine efficiënter te maken. Zo kun je ook zonder zorgen delicate stoffen in je wasmachine wassen.

Connectie met wifi

Sommige Hoover wasmachines kunnen worden bediend en gecontroleerd via een app op je smartphone, waar je ook een extra wasprogramma kunt vinden.

Waarom kiezen voor een wasmachine van Hoover?

Hoover wasmachines, met een erfgoed dat teruggaat tot een eeuw van innovatie en reputatie, staan synoniem voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Deze machines zijn uitgerust met geavanceerde technologieën zoals de AI-DDS, KG Mode en All in One Technology. Het is een ervaring die in één seconde, oftewel ‘1 s’, jouw perceptie van het wassen van kleding kan veranderen.

De handleiding leidt je eenvoudig door het gebruik van de intuïtieve interface en de handige functies zoals uitgestelde start en smartphone-connectiviteit. Of je nu op zoek bent naar een compact model voor een kleine ruimte of een grotere, robuustere machine voor een groot gezin, Hoover biedt een breed scala aan opties. Investeren in een Hoover wasmachine betekent investeren in duurzaamheid, efficiëntie en gemoedsrust.

Waar let je op bij het kopen van een Hoover wasmachine?

Er zijn een aantal karakteristieken waar je op moet letten wanneer je specifiek deze wasmachine wil kopen:

Het energielabel

Als je op zoek bent naar een energiezuinige wasmachine zit je bij Hoover aan het juiste adres, zo goed als alle modellen hebben energieklasse A, wat inhoudt dat je over de gehele levensduur flink op je energiekosten kunt besparen. Met een wat minder zuinige wasmachine, bijvoorbeeld een model met energielabel B, kan het energieverbruik over de gehele levensduur tientallen euro’s duurder zijn.

Het geluidsniveau

Ben je op zoek naar een wasmachine die niet te veel geluid maakt tijdens het centrifugeren? Dan zit je bij Hoover niet direct goed, want ze zijn niet erg stil. De meeste modellen uit het assortiment hebben een geluidsniveau van 77 dB of luider, wat over het algemeen wordt gezien als erg luid. Je laagste optie is een model met een geluidsniveau tussen 73 dB en 76 dB, wat als normaal kan worden gezien.

Het vulgewicht

In het assortiment van Hoover vind je modellen met vulgewichten tussen de 6 kg en 10 kg. Het is belangrijk dat je altijd een vulgewicht kiest dat bij je past, anders loop je het risico dat je meerdere wasjes moet draaien of juist altijd een half lege trommel hebt.

Extra functies

Ondanks de relatief lage prijs, mag je bij Hoover toch rekenen op een aantal extra mogelijkheden die het wassen gemakkelijker maken. Denk daarbij aan bediening via een app, startuitstel, een zelfreinigende lade voor wasmiddel en een stoomfunctie. Een beladingssensor behoort helaas niet tot de mogelijkheden.

Veelgestelde vragen over een hoover wasmachine

Lees voordat je wegklikt nog eens de vragen die andere consumenten stellen over Hoover, zo weet je zeker dat je geen informatie zal missen.

Wat kost een Hoover wasmachine gemiddeld?

De prijs van een wasmachine van het merk Hoover kan aanzienlijk variëren, afhankelijk van het model, de grootte en de specifieke functies. Doorgaans mag je uitgaan van een prijs tussen ongeveer 300 en 700 euro.

Hoe lang gaat een Hoover wasmachine mee?

Het is niet precies bekend hoe lang de levensduur bij Hoover is, want dat hangt af van een aantal specifieke factoren. Hoe vaker je de wasmachine zal gebruiken, hoe minder lang deze mee zal gaan. Ook speelt het mee hoe goed je de wasmachine onderhoudt

Wat is de service en garantie op Hoover wasmachines?

Het specifieke garantiebeleid van Hoover kan variëren, maar over het algemeen bieden ze een garantie van een of twee jaar op hun wasmachines, die defecten in materiaal en vakmanschap dekt. Als je de wasmachine registreert, kun je vaak nog een extra garantie van twee jaar krijgen, maar let op dat je dit wel binnen een bepaalde periode na de aankoop moet doen.

Is Hoover een goed merk?

Hoover staat bekend als een gevestigd en gerespecteerd merk in de wereld van huishoudelijke apparaten. Ze bieden een breed scala aan producten, waaronder wasmachines, en zijn bekend om hun innovatieve functies.

Is Hoover wasmachine goed?

Over het algemeen hebben Hoover wasmachines een goede reputatie voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Ze worden vaak goed beoordeeld voor hun efficiëntie, reinigingsprestaties en gebruiksgemak. Zoals bij elk product, kan de specifieke ervaring variëren afhankelijk van het model en de individuele behoeften van de gebruiker.

Waar wordt Hoover gemaakt?

Het merk Hoover werd oorspronkelijk opgericht in Ohio, Verenigde Staten. Echter, na verschillende overnames en veranderingen in eigendom, worden Hoover-producten nu geproduceerd in verschillende landen over de hele wereld. Sommige Hoover wasmachines worden bijvoorbeeld geproduceerd in Italië.