Wasmachine.com

Wasmachine voor een gezin

Ben je op zoek naar een nieuwe wasmachine die past bij de samenstelling van jouw gezin? Het eerste waar je dan naar moet gaan kijken is het vulgewicht van de wasmachine. Het vulgewicht geeft aan hoeveel kilo wasgoed er in de trommel past. De ideale wasmachine voor een huishouden bestaande uit 3 tot 4 personen heeft een vulgewicht van 9 kg. Heb je een groter gezin dan is het aan te raden om een grotere wasmachine te kopen waarin je 9 kg of meer wasgoed in kwijt kunt.

Beste wasmachine voor een gezin van 2024

1

Samsung WW90TA049AE EcoBubble

2

Hoover HWE 49AMBS/1-S

3

Samsung WW90T986ASH QuickDrive AddWash

4

Bosch WGG244A5NL i-DOS

5

Bosch WGG14408NL

Laatste update: 18 april 2024

Beste wasmachine voor een gezin van 2024

1

Samsung WW90TA049AE EcoBubble

2

Hoover HWE 49AMBS/1-S

3

Samsung WW90T986ASH QuickDrive AddWash

4

Bosch WGG244A5NL i-DOS

5

Bosch WGG14408NL

Laatste update: 18 april 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Hoe meer wasgoed je hebt, hoe groter het vulgewicht van je wasmachine moet zijn.
  • Voor een gezin van 3-4 personen heb je een wasmachine nodig met 9 kg vulgewicht.
  • Voor een gezin van 5 of meer is een wasmachine met 9 of meer kg vulgewicht aan te raden.
  • De beste wasmachine voor een gezin is de Samsung WW90T534AAW Autodose

Een wasmachine voor een gezin, wat is dat?

Een goede wasmachine past bij de behoefte van jouw huishouden. De ideale wasmachine voor een gezin van 3 of 4 personen heeft een vulgewicht van 9 kg. Dat betekent dat je per wasbeurt tot 9 kilogram wasgoed kunt wassen. Ook groot wasgoed zoals gordijnen, handdoeken en beddengoed kunnen prima in een trommel van 9 kilo gewassen worden. Grotere gezinnen met 5 of meer personen hebben baat bij een grotere wasmachine met een hoger vulgewicht. Voor deze grote gezinnen is het aan te raden om een wasmachine te kiezen die minimaal 9 kilo vulgewicht heeft. Soms is een 10 of zelfs 11 kg wasmachine nog geschikter.

Dit zijn de beste wasmachines voor een gezin van 2024

Wil je een nieuwe wasmachine gaan kopen voor je gezin maar is de juiste keuze door het grote aanbod lastig te maken? Door de beste wasmachines geschikt voor een gezin alvast voor je uit te zoeken, hopen we de zoektocht wat makkelijker voor je te maken. We hebben hierbij niet alleen gekeken naar het vulgewicht, maar ook naar andere specificaties zoals het energieverbruik, aantal toeren, geluidsniveau en de diverse wasprogramma’s. Ook hebben we naar de factoren gekeken die het gebruiksgemak van een grote wasmachine verhogen. Dit zijn extra functies zoals een stoomfunctie, beladingssensor, bediening via wifi of automatische wasmiddeldosering. Dit zijn de beste wasmachines voor een gezin van 2024.

Voordelen Nadelen
Goedkoop
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Heeft geen WiFi
De Samsung WW90TA049AE EcoBubble wasmachine staat vooral bekend om zijn efficiëntie en veelzijdigheid, geschikt voor zowel grote als kleine wasladingen. De machine biedt innovatieve technologieën zoals EcoBubble voor een hygiënische reiniging bij lage temperaturen en een Steam Wash-cyclus om allergenen en bacteriën te verwijderen. Deze functies maken het apparaat bijzonder nuttig voor mensen met allergieën en voor het wassen van babykleding.

Ondanks de voordelen kent de wasmachine ook enkele nadelen. Zo heeft het apparaat geen AutoDose-functie, wat betekent dat gebruikers hun wasmiddel handmatig moeten doseren. Dit kan als een gemis worden ervaren voor degenen die gewend zijn aan meer geautomatiseerde systemen.

Daarnaast ontbreekt de mogelijkheid om de wasmachine op afstand te bedienen via een app. Hoewel dit voor sommige gebruikers geen doorslaggevende factor zal zijn, zou deze functie een extra laag van gebruiksgemak toevoegen.

Voordelen Nadelen
Goedkoop
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Bediening via app
Heeft geen WiFi
Maakt veel geluid
De Hoover HWE 49AMBS/1-S wasmachine is uitgerust met diverse gebruikersvriendelijke, innovatieve functies. Een opvallend kenmerk is de ruime laadcapaciteit van 9 kg, die vooral gunstig is voor grote huishoudens of mensen die veel was in één keer willen doen. Bovendien biedt de machine integratie met de hOn app, waardoor gebruikers het waslabel van kleding kunnen scannen om de meest geschikte wascyclus te vinden.

De machine beschikt ook over een Power Care systeem dat wasmiddel over de kleding sprayt voor een extra grondige reiniging. Daarnaast is het apparaat energie-efficiënt met een A energielabel, wat zowel goed is voor de portemonnee als het milieu.

Toch zijn er ook enkele nadelen. De machine heeft een hoog geluidsniveau van 77 dB en komt zonder lekbeveiliging. Daarnaast wordt het niet aanbevolen om een droger bovenop deze wasmachine te plaatsen, wat voor sommigen een belemmering kan zijn bij beperkte ruimte.

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse waskwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
Duur
De Samsung WW90T986ASH QuickDrive AddWash wasmachine onderscheidt zich met unieke functies zoals QuickDrive-technologie, die een halfvolle trommel in slechts 39 minuten kan wassen. Dit maakt het apparaat bijzonder geschikt voor mensen met een drukke levensstijl. Ook de AI Wash-functie voor automatische dosering van wasmiddel en wasverzachter is een groot pluspunt; het bespaart zowel geld als milieu.

Aan de andere kant kent de machine ook enkele nadelen. Zo ontbreekt een trommelverlichting, wat lastig kan zijn in een donkere ruimte zoals een kelder. Daarnaast is met een geluidsniveau van 72 dB tijdens het centrifugeren, de wasmachine niet de stilste in zijn soort.

Tenslotte, op het gebied van energiebesparing valt de Samsung WW90T986ASH QuickDrive AddWash tegen. Hoewel de machine in staat is om de wastijd te verkorten, levert dit op de lange termijn een geschatte energiebesparing van slechts 290 euro op. Dit is niet bijzonder indrukwekkend in vergelijking met andere energiezuinige modellen.

De Bosch WGG244A5NL i-DOS wasmachine focust op gebruiksgemak en efficiëntie, met eigenschappen die zowel tijd als energie besparen. De i-DOS functie doseert automatisch het juiste wasmiddel en wasverzachter, waardoor er minder verspilling is en je wasgoed langer mooi blijft. Daarnaast heeft de machine een anti-vlekken systeem dat moeite bespaart door hardnekkige vlekken zoals olie en rode wijn effectief te verwijderen.

De wasmachine beschikt over een SpeedPerfect functie waarmee je tot 65% sneller kunt wassen zonder in te leveren op waskwaliteit. Dit is handig voor mensen met een druk leven. Het apparaat heeft ook een energielabel A en een EcoSilence Drive motor, wat betekent dat je na 10 jaar tot €290 kunt besparen op energiekosten en dat de machine relatief stil is.

Ondanks de vele voordelen zijn er ook nadelen. Zo ontbreekt een Iron Assist functie voor het verminderen van kreukels, is de machine niet via een app te bedienen en biedt het geen optie voor een volledige snelle wascyclus. Deze minpunten kunnen belangrijk zijn bij het maken van een aankoopbeslissing.
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Topklasse bouwkwaliteit
Geen stoomfunctie
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
De Bosch WGG14408NL wasmachine scoort hoog op diverse punten. Een van de belangrijkste voordelen is de Hygiëne Plus wascyclus, speciaal ontworpen om allergenen zoals pollen en dierenharen te verwijderen. Dit maakt de machine uitermate geschikt voor mensen met allergieën of huisdieren. Daarnaast biedt de machine een anti-vlek systeem om hardnekkige vlekken efficiënt aan te pakken, en een SpeedPerfect optie die een wasbeurt met 65% versnelt zonder verlies van waskwaliteit.

Echter, de machine is niet zonder nadelen. Het mist een i-DOS functie voor automatische dosering van wasmiddel, waardoor er kans is op verspilling. Ook ontbreekt een Iron Assist functie voor het verminderen van kreuken, wat kan resulteren in extra strijktijd. Bovendien is er geen volledige snelle wascyclus, wat zou kunnen helpen bij tijdsgebrek.

Qua energie-efficiëntie is de Bosch WGG14408NL een sterke speler met een A-label, wat een besparing tot € 290 aan energiekosten gedurende de levensduur van de machine belooft. Dit maakt het een duurzame keuze voor zowel kleine als grote huishoudens.

Welk vulgewicht moet ik kiezen?

Het kiezen van een wasmachine met het juiste vulgewicht zorgt ervoor dat je nooit met een halflege grote trommel aan het wassen bent waardoor je energie en water bespaart. Maar ook dat je niet teveel wasjes moet draaien omdat je het wasgoed niet in de trommel kwijt kunt. De keuze voor een goed vulgewicht is afhankelijk van je huishouden en het soort wasgoed. In de tabel hieronder zie je het beste vulgewicht voor jouw gezin.

HuishoudenVulgewicht
1-2 personen7-8 kg
3-4 personen8-9 kg
5 personen of meer9 kg of meer

8 of 9 kg vulgewicht voor een gemiddeld gezin

Zoals je in de tabel ziet is het ideale vulgewicht voor een gemiddeld gezin bestaande uit 3 tot 4 personen 8 of 9 kilogram. Met dit vulgewicht kun je met de meeste wasmachines meerdere keren per week een volle wastrommel met was draaien. Heb je veel groot wasgoed of grote kledingstukken, dan raden we zeker aan om een wasmachine met een vulgewicht van 9 kg aan te schaffen. Wij raden voor een gemiddeld gezin echter altijd een wasmachine met 9 kilogram vulgewicht aan.

9 kg of meer vulgewicht voor een groot gezin

Heb je een groot gezin bestaande uit 5 personen of meer, dan heb je een grote wasmachine nodig met een vulgewicht van 9 kilo of meer. In de grote trommel kun je al je wasgoed van je gezin kwijt en zo met een volle trommel een wasbeurt draaien. Door de grotere trommel hoef je minder vaak te wassen waardoor je weer energie kunt besparen, mits je de trommel vol stopt.

Veelgestelde vragen bij een wasmachine voor een gezin

Welke wasmachine voor een gezin?

De beste wasmachine voor een gezin heeft een vulgewicht van 9 kg. Voor grotere gezinnen is een grotere wasmachine handig, deze heeft dan een vulgewicht van meer dan 9 kilogram. Daarnaast is de beste wasmachine een wasmachine die voldoet aan jullie wensen en behoeften. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een laag geluidsniveau voor zo min mogelijk overlast en een hoge energieklasse waardoor energie bespaard wordt.

Hoeveel kg wasmachine voor 4 personen?

Voor een gezinssamenstelling van 4 personen raden we een wasmachine aan met een inhoud van 9 kg. Als je veel goot wasgoed hebt zoals beddengoed dan is een vulgewicht van 9 kilo beter dan een kleinere wasmachine.

Welke wasmachine voor 5 personen?

Heb je een groot gezin van 5 personen dan heb je een wasmachine nodig met een vulgewicht van 9 kilogram of meer. Wanneer je dagelijks wast dan is 9 kg voldoende, wil je liever een paar keer per week wassen, dan kun je beter voor een wasmachine met 10 of 11 kg vulgewicht gaan. Zo kun je de trommel helemaal volstoppen met wasgoed en ben je niet aan het wassen met een halflege trommel.