Wasmachine.com

AEG wasmachine

Wil je extra schoon wassen, maar ook besparen op je water en energieverbruik? Dan is een AEG wasmachine waar je naar op zoek bent. Innovatieve technologie zoals de beladingssensoren zorgen ervoor dat ieder wasbeurt zo zuinig mogelijk is. Je verbruikt nooit meer water of energie dan nodig is. Dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor je kleding. Daarbij zijn er nog tal van andere extra functies die ervoor zorgen dat jouw was stralend schoon wordt en waarmee je ook tijd kunt besparen.

Op deze pagina lees je alles wat je over wasmachines van AEG moet weten en daarbij vindt je ook een overzicht van de beste modellen van 2024:

Beste aeg wasmachine van 2024

1

AEG LR73CW86 ProSteam

2

AEG LR73CU86 ProSteam UniversalDose

3

AEG LR73842 ProSteam

4

AEG LF62CS86 ProSense

5

AEG LR86CB86 PowerCare

Laatste update: 28 mei 2024

Beste aeg wasmachine van 2024

1

AEG LR73CW86 ProSteam

2

AEG LR73CU86 ProSteam UniversalDose

3

AEG LR73842 ProSteam

4

AEG LF62CS86 ProSense

5

AEG LR86CB86 PowerCare

Laatste update: 28 mei 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Bij AEG kun je rekenen op AutoDose, ProSense, ProSteam, SoftWater, UniversalDose en Ökomix technologie.
  • Je wast extra schoon en energiezuinig, zonder in te leveren op comfort en kwaliteit.
  • Het uitgebreide assortiment heeft een goede optie voor ieder huishouden.
  • De beste aeg wasmachine is de AEG LR73CW86 ProSteam

Over het merk AEG

De afkorting AEG staat voor het Duitse Allgemeine Elektricitäts-Gesellschaft, wat in het Nederlands kan worden vertaald als Algemene Elektriciteitsmaatschappij. Het bedrijf werd al in 1883 opgezet en is vandaag de dag voornamelijk bekend van de productie van witgoed en keukenapparatuur. Wat veel mensen niet weten, is dat AEG veel meer doet dan alleen dat, in Nederland is het bedrijf verantwoordelijk geweest voor de aanleg van de eerste tramlijn.

Het aanbod huishoudelijke apparaten bij AEG is groot. Naast de wasmachines kun je er ook terecht voor een was droogcombinatie, wasdrogers, stofzuiger, airconditioner, kleine keukenapparatuur, koelkasten en vaatwassers.

Dit zijn de beste AEG wasmachines van 2024

Wil je een AEG wasmachine kopen, maar weet je nog niet zo goed welk model het beste bij je past? Dat is begrijpelijk en daarom hebben wij de modellen voor je getest en met elkaar vergeleken. Daarbij hebben we onder andere gekeken naar het aantal kg vulgewicht, de energieklasse, het geluidsniveau en extra functies zoals automatische wasmiddeldosering.

Dit zijn de beste wasmachines van AEG van 2024:

Voordelen Nadelen
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Heeft geen WiFi
De AEG LR73CW86 ProSteam wasmachine biedt een reeks nuttige functies, zoals de ProSteam-technologie die kreukels in kleding vermindert en zo de strijktijd verkort. Deze functie is bijzonder gunstig voor mensen die weinig tijd hebben of een hekel hebben aan strijken. Bovendien zorgt de stoom ervoor dat kleding fris blijft, zelfs als deze niet direct uit de machine wordt gehaald.

Een ander hoogtepunt is de ProSense beladingssensor die de hoeveelheid was in de trommel meet en de duur van het wasprogramma dienovereenkomstig aanpast. Dit bespaart zowel tijd als energie. Daarnaast heeft de machine een A-10% energielabel, waardoor het apparaat extreem energiezuinig is en je gedurende de levensduur tot €320 kunt besparen op energiekosten.

Hoewel de machine over het algemeen efficiënt en betrouwbaar is, zijn er ook nadelen. Het apparaat mist een PowerCare-systeem voor gelijkmatige wasmiddelverdeling en heeft geen functie voor een volledige snelle wascyclus. Ook ontbreekt een automatische wasmiddeldoseerfunctie, wat voor sommigen een gemis kan zijn.
Voordelen Nadelen
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Heeft geen WiFi
De AEG LR73CU86 ProSteam UniversalDose wasmachine richt zich op zowel gemak als efficiëntie voor de gebruiker. Met ProSteam-technologie vermindert de machine kreuken in kleding, waardoor strijken na het wassen minder tijdsintensief is. Dit is vooral nuttig voor mensen met een drukke agenda.

Naast ProSteam biedt het apparaat een UniversalDose-lade die specifiek ontworpen is voor het snel oplossen van wasmiddelpods. Dit maakt de wascyclus efficiënter, zelfs bij lagere temperaturen. De ProSense-sensor in de wasmachine past de duur van de wascyclus aan op de hoeveelheid was, wat zowel water als energie bespaart.

Ondanks de voordelen heeft de AEG LR73CU86 enkele nadelen. Zo ontbreekt een AutoDose-functie voor automatische dosering van wasmiddel. De laadcapaciteit is beperkt tot 8 kg, wat het apparaat minder geschikt maakt voor grote gezinnen. Bovendien is er geen optie voor een volledige snelle wascyclus, wat een belemmering kan zijn voor mensen met tijdsdruk.

Voordelen Nadelen
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Topklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
De AEG LR73842 ProSteam wasmachine scoort hoog op het gebied van gemak en efficiëntie. Een unieke eigenschap is de ProSteam stoomfunctie, die het strijken van kleding aanzienlijk vergemakkelijkt door kreuken en vouwen te verminderen. Daarnaast biedt de wasmachine een speciale Steam Refresh-cyclus die nare geurtjes uit kleding verwijdert.

Met de ProSense beladingssensor past de machine de duur van de wascyclus aan op basis van de hoeveelheid wasgoed, wat tijd, water en energie bespaart. Bovendien is het apparaat erg energiezuinig met een energielabel van A-10%, waardoor je op lange termijn tot wel € 320 kunt besparen op energiekosten.

Ondanks deze voordelen zijn er ook enkele nadelen. Zo ontbreekt een AutoDose functie voor het automatisch doseren van wasmiddel en biedt de machine geen volledige snelle wascyclus voor grotere ladingen. Het geluidsniveau van 74 dB tijdens het centrifugeren kan ook als storend worden ervaren, vooral in open ruimtes of nabij slaapkamers.
Voordelen Nadelen
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
De AEG LF62CS86 ProSense wasmachine is ontworpen met een focus op gebruiksgemak en efficiëntie, en biedt diverse geavanceerde functies zoals de ProSense beladingsensor. Deze sensor past de duur van de wascyclus aan op basis van de hoeveelheid wasgoed, wat zowel water als energie bespaart. Bovendien resulteert het in minder slijtage van de kleding. Het apparaat heeft een beladingscapaciteit van 8 kg, wat het geschikt maakt voor middelgrote huishoudens en het mogelijk maakt grotere items te wassen.

Er zijn ook meerdere lekbeveiligingsopties; bij een lek sluit het apparaat automatisch de watertoevoer af om schade te voorkomen. Een andere interessante functie is de stoomoptie, die niet alleen bacteriën en allergenen verwijdert maar ook het strijken na het wassen makkelijker maakt.

Ondanks de vele voordelen zijn er ook enkele nadelen. De machine mist een volledige snelle wascyclus, wat een probleem kan zijn voor mensen met een druk schema. Bovendien is er geen automatische wasmiddeltoevoer, wat sommige gebruikers als ongemakkelijk kunnen ervaren. Tot slot is het apparaat met een geluidsniveau van 75 dB tijdens het centrifugeren niet de stilste optie op de markt.
Voordelen Nadelen
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Heeft geen WiFi
De AEG LR86CB86 PowerCare wasmachine scoort hoog op snelheid, efficiëntie en gebruiksgemak. Met de PowerClean 59 min functie kunnen gebruikers een halfvolle trommel in slechts 59 minuten wassen, wat handig is voor wie tijd wil besparen zonder in te leveren op reinigingskwaliteit. Daarnaast biedt de ProSteam stoomfunctie het voordeel van minder strijkwerk door kreuken in kleding te verminderen, en voert tevens een hygiënische stoombehandeling uit.

Het apparaat is ook energiezuinig, met een A-20% label dat kan leiden tot een besparing van wel €360 op de energierekening over de levensduur van de machine. Deze energie-efficiëntie maakt de wasmachine niet alleen milieuvriendelijk maar ook kostenbesparend, een belangrijke overweging in een tijd van stijgende energiekosten.

Echter, de AEG LR86CB86 PowerCare is niet zonder nadelen. Het mist de AbsoluteCare-technologie die water verzacht met zout, wat kan bijdragen aan een langere levensduur van kleding. Het apparaat heeft ook geen automatische wasmiddeldosering en heeft een relatief hoog geluidsniveau van 75 dB tijdens het centrifugeren, factoren die als nadelig kunnen worden ervaren.

De unieke eigenschappen van AEG wasmachines

AEG heeft net als de andere merken een aantal unieke eigenschappen die ervoor zorgen dat jij je was op de perfecte manier schoon krijgt. Lees hier op welke manier AEG wasmachines jouw gebruikservaring verhogen.

AEG AutoDose

Te veel wasmiddel of wasverzachter kan ervoor zorgen dat je kleding sneller slijt, want je wasmachine moet onnodig lang spoelen. AutoDose zorgt ervoor dat je altijd de juiste hoeveelheid wasmiddel gebruikt, waardoor je niet alleen water, maar ook wasmiddel kunt besparen. Je kunt deze functie voor zowel vloeibaar een product als waspoeder gebruiken.

AEG ProSense

Een wasmachine voorlader is altijd uitgerust met ProSense, de technologie die precies afweegt hoeveel kilogram wasgoed er in de trommel zit. Of het nu 8 kg of 10 kg is, de duur van het programma wordt altijd aangepast. Hierdoor verbruik je nooit meer water en energie dan nodig is.

AEG ProSteam

Met ProSteam zal je veel minder tijd kwijt zijn aan het strijken van je wasgoed. Afhankelijk van de soort stof hoef je zelfs helemaal niet meer te strijken. Kleding wordt extra hygiënisch schoongemaakt met de stoomfunctie, die je ook kunt gebruiken om nare geurtjes uit je was te halen.

AEG SoftWater

In sommige steden zit er erg veel kalk in het leidingwater en dat zie je vaak terug op je kleding, die een witte waas krijgt. De SoftWater technologie gebruikt zout om het water weer zacht te maken, waardoor dit verleden tijd is. Niet alleen beter voor je kleding, maar ook voor de wasmachine zelf.

AEG UniversalDose

Als je liever werkt met pods dan kun je de UniversalDose kiezen. De technologie zorgt ervoor dat de volledige capsule oplost en beter over je was verdeeld kan worden. Met een krachtige waterstraal wordt de pod opgelost voordat deze in de wasmachine komt. Je lade blijft schoner en je kunt op lagere temperaturen wassen.

AEG Ökomix

De Ökomix technologie mengt je wasmiddel en wasverzachter eerst met water en voegt het dan pas toe aan je wasgoed in de trommel. Zo komt niet alles op dezelfde plek terecht, maar kan het iedere vezel van al je wasgoed doordringen. Wasmiddelvlekken zijn verleden tijd en stoffen voelen ook niet langer vettig aan.

De meest populaire modellen van AEG

Binnen het assortiment van AEG zijn er veel verschillende modellen te vinden. Deze zijn allemaal populair om verschillende redenen en het is niet altijd even gemakkelijk om te bepalen welk model het beste bij je past. Klik hier onder op het model van jouw voorkeur om er achter te komen welke specificaties het heeft.

  1. AEG Autodose wasmachine
  2. AEG Lavamat wasmachine
  3. AEG Ökomix wasmachine
  4. AEG ProSense wasmachine
  5. AEG ProSteam wasmachine
  6. AEG SoftWater wasmachine

Waarom kiezen voor een wasmachine van AEG?

Bij AEG staat duurzaamheid voorop, maar je hoeft daarbij niet in te leveren op comfort. Je wast extra schoon, terwijl je zo min mogelijk water en energie verbruikt. Je kunt je leven van alle gemakken voorzien, zonder dat je daarbij hoeft in te leveren op comfort. Alle wasmachines hebben een beladingssensor, waardoor je nooit meer wasmiddel gebruikt. Dat is extra goed voor je kleding, want deze wordt niet langer blootgesteld aan een onnodig lang spoelprogramma.

Om je kleding even snel op te frissen zonder echt te wassen, gebruik je de functie met stoom, wat ervoor zorgt dat je zo min mogelijk beschadigt. Een wasmachine van AEG is dus goed voor het milieu en goed voor je kleding!

Waar let je op bij het kopen van een AEG wasmachine?

Voordat je overgaat tot de aanschaf van een AEG wasmachine, moet je er zeker van zijn dat het apparaat bij je past. Let daarom goed op de volgende eigenschappen:

Het vulgewicht

Bij het kopen van een wasmachine is het vulgewicht misschien wel de belangrijkste eigenschap. De meeste wasmachines in het assortiment hebben een vulgewicht van 8 kg, maar als je veel wast of een groot huishouden hebt, kun je misschien beter voor een model met een vulgewicht van 9 kg of zelfs 10 kg gaan. Voor de kleinste wasjes is er ook een wasautomaat met een vulgewicht van 6 kg.

Het energielabel

Alle AEG wasmachines hebben een koolborstelloze motor, maar ze hebben niet allemaal energieklasse A. De minst zuinige wasmachine heeft energieklasse D en dat kan op je jaarlijkse energierekening een flink bedrag schelen. Reken voor jezelf altijd uit wat het gebruik van een wasmachine voor jou kost, soms kan een duurder model op de lange termijn toch goedkoper zijn.

De verschillende opties

Bij AEG zijn de opties voor gebruiksgemak eindeloos. Als je vaak een paar sokken vergeet kun je kiezen voor de optie tussentijds was toevoegen. Liefhebbers van technologie kunnen dan weer beter kijken naar de optie om de wasmachine te bedienen via de app.

De soorten wasprogramma’s

AEG staat vooral bekend om de wasprogramma’s die ervoor kunnen zorgen dat je was zo snel mogelijk schoon is, maar er zijn ook programma’s voor allergieën, vlekken, impregneren en outdoorkleding. Kies een wasmachine met programma’s die passen bij jouw favoriete kleding.

Het type wasmachine

Naast de standaard voorlader wasmachine kun je bij AEG ook een aantal apparaten met een bovenlader vinden. Dit kan handig zijn als je niet zo vee ruimte hebt, of als je niet zo ver door je knieën kunt.

Toerental

Kleding wordt sneller droog als je op een hoog toerental kunt centrifugeren. Je was hoeft dan minder lang in de droger of op te hangen. Bij AEG vind je 1200 rpm, 1400 rpm en zelfs 1600 rpm.

Het geluidsniveau

Helaas zit je bij AEG niet goed als je op zoek bent naar een stille wasmachine. In het assortiment is de stilste wasmachine tussen de 75 dB en 77 dB, wat wordt gezien als normaal. Je kunt de wasmachine dan niet plaatsen naast een ruimte waar je wil slapen of werken. Let op dat er ook nog modellen zijn met een geluidsniveau van 78 dB of luider, deze plaats je het beste in een afgesloten ruimte.

Veelgestelde vragen over een AEG wasmachine

We sluiten af met een aantal vragen die vaak worden gesteld door andere consumenten die op zoek zijn naar wasmachines van AEG. Over deze vragen had je zelf misschien nog niet nagedacht en dat kan erg handig zijn.

Wat kost een AEG wasmachine gemiddeld?

AEG wasmachines variëren erg in prijs. Het goedkoopste model kost ongeveer €600, maar er zijn ook modellen waar je meer dan €1300 aan kwijt bent. Houd er rekening mee dat je gemiddeld ongeveer €900 kwijt zal zijn als je een paar extra functies wil.

Hoe lang gaat een AEG wasmachine mee?

Wasmachines van AEG staan op de vierde plaats als het aankomt op levensduur. Alleen Bosch, Siemens en Miele wasmachines gaan langer mee en het scheelt niet heel veel. Je mag ervan uitgaan dat het apparaat ongeveer 1770 wasbeurten mee gaat, wat bij 3 wasbeurten in de week aankomt op ongeveer 11,5 jaar.

Wat is de service en garantie op AEG wasmachines?

Als consument in Nederland heb je altijd recht op een garantie van 2 jaar, maar als je een wasmachine van AEG koopt, kan dat oplopen tot wel 1o jaar. Je hebt standaard 5 jaar fabrieksgarantie en daar komt nog eens 10 jaar garantie op de motor bij. Hiervoor hoef je je apparaat alleen te registreren via het officiële kanaal van AEG.

Is AEG een goed merk wasmachine?

Met een wasmachine van AEG haal je een echt A-merk in huis. Je hebt keuze uit een ruim assortiment met veel extra functies voor het gebruiksgemak. Zo zorg je beter voor je kleding, zonder dat je het jezelf al te moeilijk hoeft te maken. Bespaar op je tijd en het energieverbruik, terwijl je altijd het beste wasprogramma gebruikt.

Wat is de beste wasmachine van AEG?

Wat voor jou de beste wasmachine van AEG is, hangt af van je voorkeuren. Wil je dat je kleding snel gewassen wordt? Kies dan voor een model waarbij de programmaduur wordt aangepast op het gewicht van je wasgoed. Als je daarentegen woont in een gebied waar het water erg hard is, kun je weer beter kiezen voor een model met de SoftWater technologie, zodat je nooit meer last hebt van kalkvlekken op je kleding. Ga voor de aanschaf van een nieuwe wasmachine goed na wat jouw situatie is en waarmee je echt geholpen zou zijn.

Is AEG hetzelfde als Bosch?

AEG en Bosch zijn beide Duitse bedrijven die wasmachines maken, maar het is niet hetzelfde bedrijf. AEG is onderdeel van de Electrolux groep.

Wat kost een nieuwe AEG wasmachine?

De aanschafprijs van een AEG wasmachine is afhankelijk van de wensen die je hebt. Je kunt al voor €600 een wasmachine met een vulgewicht van 8 kg en energieklasse B vinden, maar je kunt ook kiezen voor een wasmachine voorlader met een vulgewicht van 8 kg en energieklasse A voor €1350.