Wasmachine.com

AEG Lavamat wasmachine

Heb je je oog laten vallen op een AEG Lavamat wasmachine, maar weet je niet zo goed wat je kunt verwachten? De technologie in de machine zorgt ervoor dat wasmiddel en wasverzachter nog voor de wasbeurt met water worden gemengd, waardoor het beter kan worden opgenomen in de vezels van je kleding. Je kunt op lagere temperaturen wassen en het centrifugeren duurt minder lang, waardoor je kleding minder snel slijt. Daarnaast zijn ook alle modellen uitgerust met ProSense en ProSteam, waardoor je alle delicate stoffen die je hebt kunt wassen. Lees hier alles wat je wil weten over de Lavamat wasmachines.
Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Als je mooie en dure kleding hebt is de Lavamat voor jou.
  • Wasmiddel wordt beter opgenomen door je kleding.
  • ProSense en ProSteam zorgen extra goed voor delicate stoffen.

Wat is een AEG Lavamat wasmachine?

Lavamat wasmachines van AEG zorgen extra goed voor je kleding, want ze mengen voor de wasbeurt al het wasmiddel en de wasverzachter met water. Hierdoor kan alles gemakkelijker doordringen tot in de vezels van je kleding en kun je op lagere temperaturen wassen.

Ook hoeft je kleding minder lang uitgespoeld te worden, wat goed is voor de levensduur van je kleding. Het wordt namelijk niet onnodig lang gecentrifugeerd.

Dit zijn de beste AEG Lavamat wasmachines van 2024

Als je kiest voor een AEG wasmachine Lavamat dan weet je zeker dat je wasgoed goed schoon zal worden. Natuurlijk zijn er ook nog een aantal andere eigenschappen waar je bij het kiezen van de juiste wasmachine op moet letten. Wij hebben de verschillende modellen AEG voor je getest en met elkaar vergeleken en daarbij keken we ook naar het energieverbruik, het geluidsniveau centrifugeren, wel of geen koolborstelloze motor, het type waterbeveiliging en extra functies zoals automatische wasmiddeldosering, uitgestelde start en stoomfunctie. Dit zijn de beste wasmachines Lavamat van 2024:

Het verschil van een AEG Lavamat ten opzichte van andere AEG wasmachines

Als je nog twijfelt tussen een AEG wasmachine Lavamat en een ‘gewone’ voorlader AEG wasmachine, dan zijn er een aantal verschillen waar je rekening mee moet houden.

Omdat de wasmachine zelf de hoeveelheid wasmiddel aanpast op de lading was en ook nog eens het wasmiddel vermengt met water, kun je erop rekenen dat je kleding extra schoon wordt en vlekken gegarandeerd verdwijnen. Erg handig als je bijvoorbeeld jonge kinderen hebt of als je bijvoorbeeld vaak vieze werkkleding moet wassen.

Deze functie is ook erg geschikt voor als je kleding hebt die van een delicate stof is gemaakt. Doordat de zeep en het water al gemengd zijn, kan het beter doordringen in de vezels van je kleding en kun je op veel lagere temperaturen wassen. Het uitspoelen duurt ook minder lang, waardoor je kleding niet onnodig lang door de trommel wordt geschud.

Ten opzichte van de AEG serie 7000 mag je er ook op rekenen dat je een energielabel B hebt, waardoor het energieverbruik iets lager is dan bij het energielabel C van de 7000 serie. Daar staat wel tegenover dat het vulgewicht tussen de 8 kg en 9 kg ligt, terwijl dat bij de 7000 series tussen de 8 kg en 10 kg is. Als je op zoek bent naar een grote trommelinhoud, is de Lavamat misschien niet waar je naar op zoek bent.

De specificaties van AEG wasmachines Lavamat

Er zijn een aantal eigenschappen die iedere AEG wasmachine Lavamat heeft. Lees hier onder welke dat zijn:

Energieverbruik

Alle AEG wasmachines Lavamat hebben energielabel B, waardoor ze kunnen worden aangemerkt als energiezuinig. Je verbruikt jaarlijks gemiddeld €50 minder dan wanneer je een wasmachine met energielabel C zou hebben.

Technologie

Alle AEG wasmachines met Lavamat zijn uitgerust met PowerCare, dit betekent dat je wasmiddel en wasverzachter vooraf in het water worden opgelost, waardoor het beter over je kleding verdeeld kan worden. Je kunt op lagere temperaturen wassen en het uitspoelen duurt ook minder lang. Je kleding zal hierdoor langer mooi blijven.

Een van de andere technieken die zit verwerkt in de Lavamat 8000 serie is de ProSteam. Dit is een techniek die ervoor zorgt dat je kleding zo goed als strijkvrij uit de trommel komt. Hierdoor hoef je kleding helemaal niet meer of alleen nog heel kort te strijken, wat je erg veel tijd kan schelen.

De derde techniek waar je op mag rekenen is de ProSense beladingssensor. Deze weegt bij iedere wasbeurt hoeveel wasgoed er in de trommel zit en op basis daarvan wordt berekend hoeveel tijd, water en energie er nodig is om alles goed schoon te krijgen. Op die manier weet je zeker dat je nooit meer verbruikt dan nodig is en kun je ook met een gerust hart de korte wasprogramma’s met een kleine lading draaien.

Vulgewicht

Voor de grotere gezinnen is de Lavamat wasmachine van AEG misschien niet altijd even geschikt. Je hebt namelijk de keuze uit een vulgewicht van 8 kg of 9 kg, wat voldoende is voor een huishouden van 3 tot 4 personen. Als je huishouden groter is, heb je waarschijnlijk meer baat bij een vulgewicht van 9 kg of 10 kg.

AEG Lavamat wasmachines: voordelen en nadelen

Het grootste voordeel van de Lavamat wasmachines is dat je kleding extra goed gewassen wordt. Alle vlekken zullen gemakkelijk verdwijnen, zonder dat je je kleding en beddengoed onnodig lang bloot hoeft te stellen aan water en centrifugeren.

Ook de functies ProSteam en ProSense helpen om je kleding zo lang mogelijk mooi te houden. Met de stoom kun je kleding opfrissen zonder deze te wassen en de ProSense past ieder wasprogramma aan op de lading, waardoor je nooit meer wasmiddel en water gebruikt dan echt nodig is.

Een nadeel zou kunnen zijn dat je geen bovenlader kunt vinden van dit model. Als je wil profiteren van de voordelen die Lavamat heeft, moet je altijd settelen voor een voorlader.

Ook moet je weten dat de 9000 serie van AEG is uitgerust met AbsolutCare, wat ervoor zorgt dat jouw kleding zo lang mogelijk de kleur behoudt. Dit komt nog eens bovenop de technologie die in de 8000-serie verwerkt zit. Daarbij heeft de 9000 serie energieklasse A, waardoor deze nog net iets zuiniger in gebruik is.

Waar moet je op letten bij het kopen van een AEG Lavamat wasmachine

Voordat je over gaat tot de aanschaf van een Lavamat AEG wasmachine, moet je goed nadenken over een aantal eigenschappen. We hebben de belangrijkste hier voor je op een rijtje gezet:

De juiste wasprogramma’s

Als je een Lavamat wasmachine op het oog hebt is de kans groot dat je dat doet omdat je graag goed voor je kleding zorgt. Het is dan ook belangrijk dat je een wasmachine kiest die wasprogramma’s heeft die passen bij het type kleding dat je hebt. Sommige wasmachines hebben bijvoorbeeld een programma voor delicate kleding, maar er zijn ook programma’s die zich specifiek op sportkleding richten.

Het vulgewicht

De belangrijkste eigenschap bij het kiezen van iedere wasmachine is altijd het vulgewicht. Een te volle wasmachine zal namelijk nooit alles goed schoon krijgen, maar een half lege trommel is weer zonde voor het verbruik van energie, water en wasmiddel. Baseer de inhoud altijd op de grote van je huishouden, zodat je altijd weet dat je al je wasgoed kwijt kunt.

Veelgestelde vragen over AEG lavamat wasmachines

Voordat je deze pagina verlaat, willen we graag nog de vragen die het vaakst worden gesteld door andere consumenten met je doornemen. Zo weet je zeker dat je écht alles over deze serie weet.

Wat is een AEG Lavamat?

De 8000 serie van AEG wordt ook wel de Lavamat genoemd. Al deze wasmachines zijn uitgerust met PowerCare, ProSteam en ProSense om ervoor te zorgen dat jouw kleding zo schoon mogelijk wordt en ook veel langer mee gaat.