Wasmachine.com

AEG AutoDose wasmachine

De AEG AutoDose wasmachine is een innovatieve oplossing wanneer je wilt besparen op je wasmiddel en geen tijd hebt om voor iedere wasbeurt wasmiddel af te meten. De AEG wasmachine maakt gebruik van een automatisch doseersysteem dat ervoor zorgt dat altijd de juiste hoeveelheid wasmiddel wordt toegevoegd aan de was. Benieuwd hoe AEG AutoDose precies werkt en welke wasmachines met AutoDose het best getest zijn? Dat lees je in dit artikel.

Beste aeg autodose wasmachine van 2024

1

AEG LR7596AD4 7000 ProSteam AutoDose

2

AEG LR8694AD6 8000 PowerCare AutoDose

Laatste update: 14 juni 2024

Beste aeg autodose wasmachine van 2024

1

AEG LR7596AD4 7000 ProSteam AutoDose

2

AEG LR8694AD6 8000 PowerCare AutoDose

Laatste update: 14 juni 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Met AEG AutoDose wordt wasmiddel en wasverzachter automatisch gedoseerd.
  • Door de AEG AutoDose bespaar je wasmiddel, tijd en geld.
  • AEG wasmachines met AutoDose zijn duurder dan andere AEG wasmachines.
  • De beste aeg autodose wasmachine is de AEG LR7596AD4 7000 ProSteam AutoDose

Een AEG AutoDose wasmachine, wat is dat?

Een AEG wasmachine met AutoDose technologie doseert je wasmiddel en wasverzachter automatisch bij elke wasbeurt. De wasmachine maakt gebruik van sensoren om de hoeveelheid wasgoed te meten en past daar het gedoseerde wasmiddel en wasverzachter op aan. Op deze manier wordt altijd de juiste hoeveelheid wasmiddel toegevoegd en hoef je dit nooit zelf bij iedere wasbeurt af te wegen, waardoor je geld bespaart en je kleding langer mooi blijft. Er blijven namelijk geen zeepresten achter doordat je teveel wasmiddel gebruikt.

Dit zijn de beste AEG AutoDose wasmachines van 2024

Ben je op zoek naar een nieuwe wasmachine en wil je de AEG AutoDose wasmachine graag aanschaffen? We hebben voor je uitgezocht wat de beste AEG AutoDose wasmachines zijn. Hierbij hebben we niet alleen gekeken naar de AutoDose technologie maar ook naar andere specificaties zoals het toerental, vulgewicht, gebruiksgemak en verschillende wasprogramma’s. Dit zijn de beste AEG wasmachines met AutoDose van 2024.

1

Beste aeg autodose wasmachine

Voordelen Nadelen
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Topklasse waskwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
Duur
De AEG LR7596AD4 7000 ProSteam AutoDose wasmachine biedt verschillende voordelen die zijn ontworpen voor het gebruiksgemak en efficiëntie. De ProSteam stoomfunctie verwijdert ongewenste geurtjes uit kleding binnen 25 minuten zonder een volledige wascyclus, wat de levensduur van kleding kan verlengen. De AutoDose-technologie doseert automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter, wat tot 60% besparing op wasmiddel oplevert.

De machine heeft ook een laadcapaciteit van 9 kg, ideaal voor grotere huishoudens, en bezit een energielabel A, waardoor gebruikers tot €290 kunnen besparen op energiekosten gedurende de levensduur van de machine.

Echter, het apparaat heeft ook nadelen zoals het ontbreken van een 'Absolute Wash 49 min'-cyclus en een relatief hoog geluidsniveau van 76 dB tijdens het centrifugeren. Ook biedt het geen volledige snelle wascyclus, wat een beperking kan zijn voor mensen die enkele items snel willen wassen.

2
Voordelen Nadelen
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Topklasse waskwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
Duur
De AEG LR8694AD6 8000 PowerCare AutoDose wasmachine biedt diverse voordelen om het wasproces te optimaliseren. Het AutoDose-systeem zorgt voor een automatische dosering van wasmiddel en wasverzachter, wat resulteert in consistente wasresultaten en minder verspilling. Daarnaast helpt dit systeem de levensduur van kleding te verlengen.

Een andere nuttige functie is de PowerClean 59-min cyclus, waarmee een halfvolle trommel in minder dan een uur gewassen kan worden. Dit is bijzonder handig voor mensen die snel een frisse set kleding nodig hebben en draagt bij aan energie- en tijdsbesparing. De ProSteam-stoomfunctie is ook opgenomen voor het opfrissen van kleding en het verminderen van strijkwerk.

Hoewel de machine veel te bieden heeft, kent het ook enkele nadelen. Het mist de AbsoluteCare-technologie die het water zou verzachten om kleding nog langer mooi te houden. Het geluidsniveau tijdens het centrifugeren is met 75 dB aan de hoge kant, en de geschatte levenslange energiebesparing is relatief beperkt.

AEG AutoDose wasmachine: voor- en nadelen

Voordelen

Je bespaart wasmiddel

Doordat de AEG wasmachine automatisch wasmiddel doseert door de slimme technologie, gebruik je nooit te veel wasmiddel. Door de automatische dosering bespaar je dus op wasmiddel waardoor je ook geld bespaart. Op jaarlijkse basis bespaar je tot wel 30% wasmiddel. Bovendien is dit ook nog beter voor het milieu omdat de wasmachine minder water hoeft te gebruiken om al het zeep weg te werken.

Je bespaart tijd

De AEG wasmachine doet alles al voor jou en bespaart je tijd. Je hoeft zelf niet meer bij iedere wasbeurt uitrekenen hoeveel wasmiddel je nodig hebt. De AEG AutoDose technologie doet dit voor je waardoor jij alleen de wasgoed in de trommel hoeft te stoppen en het progamma hoeft aan te zetten.

Kleding wordt schoner

Door de automatische wasmiddeldosering wordt nooit teveel wasmiddel toegevoegd. Hierdoor wordt je kleding beter gereinigd en blijven er geen zeepresten en strepen achter op je wasgoed. Bovendien zorgt dit er ook voor dat je wasmachine het beter doet wanneer je de juiste hoeveelheid wasmiddel gebruikt.

Kleding blijft langer mooi

Door de perfecte hoeveelheid wasmiddel toe te voegen aan de was, voorkom je slijtage aan je kleding. Door de AEG AutoDose technologie gaat je wasgoed langer mee en zal het niet sneller slijten.

Nadelen

Hoge aanschafprijs

De AEG wasmachine met AutoDose systeem is duurder in aanschaf dan andere AEG wasmachines. Gemiddeld betaal je €200 meer voor een wasmachine met AutoDose.

Meer onderdelen

Door de automatische wasmiddeldosering hebben deze AEG wasmachines meer onderdelen. En meer onderdelen in een apparaat betekent ook dat er meer onderdelen kapot kunnen gaan en gerepareerd moeten worden.

Hoe gebruik je AEG AutoDose?

De AEG wasmachine maakt gebruik van automatische dosering zodat jij altijd de juiste hoeveelheid wasmiddel hebt voor je wasgoed. Je kleding wordt schoner en blijft langer mooi. De AEG AutoDose technologie gebruik je als volgt:

  1. In de wasmiddellade zie je verschillende vakjes, waaronder het wasmiddel vak ‘AutoDose’. Open het klepje voor het automatisch doseren van wasmiddel.

  2. Voeg wasmiddel en wasverzachter toe in de vakjes. Links is het vakje voor wasmiddel, hier kun je 1 liter wasmiddel toevegen. Rechts is het vakje voor wasverzachter, hier kan een halve liter in. Je kunt gewoon je eigen wasmiddel er in stoppen.

  3. Stop je wasgoed in de trommel en kies een wasprogramma. De sensoren in de AEG wasmachine meten de hoeveelheid wasgoed en stemmen daar de wasmiddel dosering op af.

  4. De 1 liter wasmiddel en 0,5 liter wasverzachter gaan zo’n 20 wasbeurten mee. Knippert het lampje van wasmiddel of -verzachter op het display van je AEG wasmachine? Dan is het het teken om het wasmiddel vak weer bij te vullen.

  5. Voor speciale was zoals wol of fijne was kun je ook handmatig wasmiddel en wasverzachter gebruiken door deze toe te voegen aan de wasmiddellade voor het AutoDose vak.

Veelgestelde vragen over een AEG AutoDose wasmachine

Wat is AEG AutoDose?

Een AEG wasmachine met AutoDose doseert wasmiddel automatisch bij elke wasbeurt. De hoeveelheid wasmiddel wordt bepaald doordat de sensoren in de wasmachine meten hoeveel wasgoed er in de trommel zit. Het gedoseerde wasmiddel wordt daar op aangepast. Zo wordt er nooit teveel wasmiddel gebruikt.

Hoe werkt AEG AutoDose?

AEG AutoDose doseert je wasmiddel en wasverzachter automatisch bij elke wasbeurt. Je voegt in het AutoDose vak van de wasmiddellade 1 liter wasmiddel en 0,5 liter wasverzachter toe. Vervolgens hoef je zelf alleen het wasgoed in de trommel te stoppen en het wasprogramma aan te zetten. De AEG AutoDose technologie doet de rest voor jou.

Welk wasmiddel in AEG AutoDose doen?

Je kunt elk soort vloeibaar wasmiddel toevoegen in AEG AutoDose. Het is geen enkel probleem om je vertrouwde wasmiddel te gebruiken. Wil je waspoeder gebruiken, dan kun je dit ook handmatig doseren.