Wasmachine.com

AEG Ökomix wasmachine

Met een AEG Ökomix wasmachine was je efficiënter en zuiniger. Dit komt doordat de Ökomix technologie het wasmiddel eerst mengt met water voordat het op je kleding komt. Je kleren worden dieper gereinigd en je hebt geen zeepvlekken meer. Bovendien bespaar je wasmiddel en water doordat AEG zo efficiënt mogelijk ermee omgaat. In dit artikel lees je meer over AEG Ökomix en delen we de beste AEG Ökomix wasmachines van 2024.
Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • De AEG Ökomix technologie mengt het wasmiddel met water voordat het de trommel in gaat.
  • Door Ökomix wordt wasmiddel beter verdeeld over je kleding en wordt het schoner.
  • Een AEG wasmachine met Ökomix heeft een hogere aanschafprijs.

Een AEG Ökomix wasmachine, wat is dat?

De AEG Ökomix wasmachine is een type wasmachine van AEG dat speciaal is ontworpen om efficiënter en zuiniger te wassen. De Ökomix technologie zorgt ervoor dat wasmiddel en water eerst gemengd worden voordat het in de trommel komt. Hierdoor wordt het wasmiddel beter gelijkmatig verdeeld, waardoor je wasgoed beter wordt gereinigd en je minder wasmiddel nodig hebt. Ook heb je door Ökomix nooit meer last van zeepresten in de trommel of zeepvlekken in je kleding.

AEG wasmachines uit de 8000 en 9000 serie hebben de Ökomix technologie. Het Ökomix systeem wordt ook wel AEG PowerCare genoemd. Beide functies doen hetzelfde: wasmiddel en water mengen voordat het het wasgoed bereikt. Naast de Ökomix technologie hebben alle AEG wasmachines ook ProSense. Bij de ProSense technologie wordt elke lading automatisch gewogen waardoor het programmaduur wordt aangepast. De AEG wasmachine verbruikt zo minder water en energie.

Dit zijn de beste AEG Ökomix wasmachines van 2024

Ben je op zoek naar een nieuwe AEG wasmachine en wil je graag de Ökomix technologie? We hebben de beste AEG wasmachines met Ökomix technologie voor je verzameld en hieronder uitgelicht. We hebben daarbij niet alleen gekeken naar de speciale technologie, maar ook naar andere functies en specificaties zoals een stoomfunctie, het toerental, het vulgewicht, het gebruiksgemak en de verschillende wasprogramma’s. Dit zijn de beste AEG Ökomix wasmachines van 2024.

AEG Ökomix wasmachine: voor- en nadelen

Voordelen

Schonere kleding

Doordat het wasmiddel eerst gemengd wordt met het water wordt het beter verdeeld over je kleding en laat het geen zeepvlekken achter. Het resulteert in schonere kleding doordat het dieper doordringt in de vezels van je wasgoed en alle vlekken eruit haalt.

Bespaar op wasmiddel en water

Door het Ökomix systeem heb je minder wasmiddel nodig omdat het beter wordt verdeeld over je kleding. Door dit systeem wordt ook het waterverbruik minder waardoor je bespaart op wasmiddel en water.

ProSense technologie

Alle AEG Ökomix wasmachines hebben ook de ProSense technologie waarbij elke lading automatisch gewogen wordt in de trommel waarop het programmaduur en de hoeveelheid water aangepast wordt.

Nadelen

Hogere aanschafprijs

Een nieuwe AEG wasmachine koop je al voor €699. Wil je een AEG wasmachine met Ökomix, dan ben je een stuk duurder uit. Deze wasmachines zijn er vanaf €950 waardoor je voor een wasmachine met Ökomix gemiddeld €250 meer betaalt.

Hoe gebruik je AEG Ökomix?

Een AEG wasmachine met Ökomix werkt op een dezelfde manier als andere wasmachines, maar heeft de extra functie waarbij wasmiddel en water eerst samen gemengd wordt voordat het in de trommel komt. Normaal wordt al het wasmiddel in één keer bij de was gedaan en wordt daarna pas het water in de trommel toegevoegd. Hierdoor komt het meeste wasmiddel op een kledingstuk terecht waardoor je zeepvlekken krijgt en je kleding wat vetter uit de wasmachine komt. Door AEG Ökomix wordt het wasmiddel eerst gemengd met water voordat het op je wasgoed terecht komt. Het wasmiddel is beter verdeeld waardoor je geen vlekken krijgt en je was schoner wordt.

In onderstaande video zie je ook een duidelijk uitleg met beeld erbij hoe de Ökomix technologie bij een AEG wasmachine werkt.

Veelgestelde vragen over een AEG Ökomix wasmachine

Wat is AEG Ökomix?

Het AEG Ökomix systeem zorgt ervoor dat je kleding schoner wordt. Dit komt doordat eerst wasmiddel en wasverzachter gemengd wordt met water voordat het bij je wasgoed komt. Het wasmiddel is beter verdeeld over je kleding en dringt dieper door in de vezels van je kleren waardoor deze schoner uit je wasmachine komen.

Hoe werkt AEG Ökomix?

AEG Ökomix mengt het wasmiddel met water voordat het de trommel in gaat. Hierdoor wordt het wasmiddel beter verdeeld over je kleding waardoor je geen zeepvlekken meer hebt en je kleding nodig schoner wordt.