Wasmachine.com

Wasmachine 1400 toeren

Een 1400 toeren wasmachine is de perfecte middenweg. Je wasgoed bevat minder vocht dan bij een lager toerental maar de kleding blijft ook langer mooi vergeleken met een hoger toerental. Vooral fijne stoffen zullen hier veel baat bij hebben. Ben je op zoek naar een nieuwe wasmachine met 1400 toeren, maar ben je er nog niet uit welke het wasmachine de beste keus is voor jouw huishouden? In dit artikel lees je alles over de 1400 toeren wasmachines en ook wat de beste wasmachine met 1400 toeren is van 2024.

Beste wasmachine 1400 toeren van 2024

1

LG GC3V708S2 TurboWash 39

2

Samsung WW90CGC04AAE

3

Samsung WW11DB7B34GBU3 Bespoke Super Speed

4

Bosch WGG14408NL

5

AEG LR73842 ProSteam

Laatste update: 26 juli 2024

Beste wasmachine 1400 toeren van 2024

1

LG GC3V708S2 TurboWash 39

2

Samsung WW90CGC04AAE

3

Samsung WW11DB7B34GBU3 Bespoke Super Speed

4

Bosch WGG14408NL

5

AEG LR73842 ProSteam

Laatste update: 26 juli 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Een 1400 toeren wasmachine geeft een restvochtpercentage van 50%.
  • Hoe hoger het toerental, hoe droger je wasgoed uit de wasmachine komt.
  • Een hoger toerental zorgt voor meer slijtage aan je kleding.
  • De beste wasmachine 1400 toeren is de LG GC3V708S2 TurboWash 39

Een wasmachine met 1400 toeren: wat is dat?

Een belangrijke specificatie van wasmachines is het toerental, ook wel de centrifugesnelheid genoemd. Het toerental geeft aan hoe vaak de trommel rond draait per minuut om de kleding te drogen. Door het centrifugeren komen je kledingstukken niet kletsnat uit de trommel en blijft er een klein percentage vocht over. Een wasmachine met 1400 toeren betekent dus dat tijdens het centrifugeren de trommel 1400 keer per minuut ronddraait. Een andere benaming hiervoor is rounds per minute en wordt afgekort met rpm. De meeste wasmachines die je nu kunt kopen hebben 1400 toeren. Je hebt ook wasmachines met een toerental van 1200 of 1600 rpm.

Dit zijn de beste wasmachines met 1400 toeren van 2024

Ben je op zoek naar een nieuwe 1400 toeren wasmachine? Hieronder hebben we de beste wasmachines verzameld die 1400 toeren hebben. We hebben daarnaast ook gekeken naar andere eigenschappen zoals het aantal kg vulgewicht, de verschillende wasprogramma’s, het energielabel en het gebruiksgemak van de wasmachine. Ook extra handige functies zoals een stoomfunctie, een zelfreinigende wasmiddellade of automatische wasmiddeldosering hebben we in onze zoektocht meegenomen. Dit zijn volgens ons de beste 1400 toeren wasmachines van 2024.

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Bediening via app
Heeft WiFi
Basisklasse waskwaliteit
De LG GC3V708S2 TurboWash 39 wast snel en energiezuinig kleine en grotere wasbeurten. Zo was je het beddengoed van een 2-persoonsbed in één keer. Dankzij het TurboWash programma van deze wasmachine is je favoriete outfit in 39 minuten schoon. De Steam+ optie wast je kleding en beddengoed extra goed schoon. Het stoomprogramma verwijdert allergenen en bacteriën en zorgt bovendien voor minder kreukels. Dat scheelt weer strijkwerk en vermindert jeuk. Met de AI DD technologie in deze machine blijven je outfits langer mooi. De automaat meet naast het gewicht ook de zachtheid van je wasgoed en past daar de trommelbewegingen op aan. Zo slijt je kleding minder snel, waardoor deze langer als nieuw blijft.
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
Basisklasse waskwaliteit
Met een vulgewicht van 9 kilogram was je al je wekelijkse beddengoed en kleding in één keer in de Samsung WW90CGC04AAE. Dankzij EcoBubble kan dit ook met lage temperaturen. Hierdoor bespaar je met deze A-10% energiezuinige wasmachine tot wel € 245,- over de levensduur. Dat scheelt weer op de energierekening. Op het display kies je uit 13 verschillende wasprogramma's voor je wasgoed. Wil je een ander programma? Dan download je via de app een speciaal programma naar de wasmachine. Als je last hebt van allergieën gebruik je het hygiënisch stomen programma. Hiermee verwijdert de wasmachine alle bacteriën en allergenen uit je kleding. Zo heb jij minder last van huidirritatie. Heb je snel een schone outfit nodig? Gebruik dan een kort programma van 15 minuten.
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Topklasse waskwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
Je hebt ruimte voor al je wasgoed in de ruime Samsung WW11DB7B34GBU3 Bespoke EcoBubble. Met 11 kilogram aan vulgewicht heb je genoeg plek voor een zeer grote lading beddengoed in één keer. Handig, als je al je was in het weekend doet. Beddengoed en handdoeken was je grondig schoon met het Steam Wash programma. Hiermee verwijder je bacteriën en allergenen met stoom, zodat je minder last van huidirritatie hebt. Dat is handig wanneer je een allergie hebt voor bijvoorbeeld huisstofmijt, pollen of dierenharen. De wasmachine mengt het wasmiddel met water en verspreidt dit gelijkmatig over je kleding. Dankzij energieklasse A-20% bespaar je jaarlijks tot € 27,- op je energierekening. Ook bedien je deze automaat op afstand met de SmartThings app.
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Topklasse bouwkwaliteit
Geen stoomfunctie
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
De Bosch WGG14408NL (serie 6) wast met energieklasse A zeer energiezuinig. Je bespaart over de levensduur gemiddeld tot € 220,- op je energiekosten. De wasmachine is met 9 kilogram vulgewicht geschikt voor een grote lading beddengoed of berg handdoeken. Ook wanneer je de trommel niet helemaal vol krijgt, was je zuinig schoon dankzij de beladingssensor. Deze past de programmaduur automatisch aan. Je wast je hoeslakens grondig schoon met Hygiene Plus. Met dit programma was je langer op een hogere temperatuur. Ook voegt de wasmachine een extra spoelbeurt toe. Hierdoor verwijder je allergenen, zoals dierenharen en heb je minder last van een gevoelige huid. Zet SpeedPerfect aan en was tot 65% sneller. Handig, wanneer je vaak haast hebt.
Voordelen Nadelen
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Topklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
De AEG LR73842 ProSteam wasmachine scoort hoog op het gebied van gemak en efficiëntie. Een unieke eigenschap is de ProSteam stoomfunctie, die het strijken van kleding aanzienlijk vergemakkelijkt door kreuken en vouwen te verminderen. Daarnaast biedt de wasmachine een speciale Steam Refresh-cyclus die nare geurtjes uit kleding verwijdert.

Met de ProSense beladingssensor past de machine de duur van de wascyclus aan op basis van de hoeveelheid wasgoed, wat tijd, water en energie bespaart. Bovendien is het apparaat erg energiezuinig met een energielabel van A-10%, waardoor je op lange termijn tot wel € 320 kunt besparen op energiekosten.

Ondanks deze voordelen zijn er ook enkele nadelen. Zo ontbreekt een AutoDose functie voor het automatisch doseren van wasmiddel en biedt de machine geen volledige snelle wascyclus voor grotere ladingen. Het geluidsniveau van 74 dB tijdens het centrifugeren kan ook als storend worden ervaren, vooral in open ruimtes of nabij slaapkamers.

Verschillende toerentallen van een wasmachine

Het aantal toeren van een wasmachine loopt uiteen van 1200 tot aan 1600 toeren. Een hoger toerental betekent dat je kleding droger uit de wasmachine komt. Zo hoeft je wasgoed nog maar kort in de droger om volledig droog te worden. Welke toerentallen er zijn en wat het verschil ertussen is lees je hieronder.

1200 toeren

1200 toeren is het laagste toerental wat er is. 1200 toeren wasmachines zijn wasmachines waarbij tijdens het centrifugeren 1200 de wastrommel 1200 keer ronddraait. Na een wasprogramma met centrifugeren is het restvochtpercentage 52%. Dit bekent dat na het wassen je kleding langer in de droger moet of lang aan de waslijn moet hangen om droog te worden.

1400 toeren

Bij een wasmachine met 1400 toeren blijft er ongeveer 50% van het vocht over in je kleding. Je kleding is makkelijker droog te krijgen en hoeft dan een stuk korter in de droger dan bij een lager toerental.

1600 toeren

Bij een 1600 toeren wasmachine blijft een vochtpercentage over van 44%. Hoe hoger het toerental, hoe minder vocht er dus overblijft. Voor beddengoed en handdoeken is dit ideaal. Dit wasgoed hoeft dan nog maar even in de droger of kort aan de waslijn te hangen. Ook wanneer je geen droger hebt, is een hoog toerental gunstig. Doordat je kleding minder vochtig uit de wasmachine komt, zal het minder lang aan de waslijn moeten hangen.

Waarom zou je kiezen voor een wasmachine met 1400 toeren?

Na het lezen van de verschillende toerentallen zou je denken dat een wasmachine van 1600 toeren de meest geschikte wasmachine is omdat je wasgoed dan minder nat blijft. Toch is dit niet altijd de beste keuze. De stof van je kleding wordt dunner door het hoge tempo waarop gecentrifugeerd wordt en zal daardoor sneller slijten. Vooral kleren gemaakt van delicate stoffen zullen sneller slijtage vertonen en minder lang mooi blijven. Een 1400 toeren wasmachine is daardoor de perfecte middenweg tussen 1200 en 1600 rpm. Je zult je kleding nog wel even in de droger moeten stoppen, maar dit zal een stuk korter zijn dan wanneer je een wasmachine hebt met een lager toerental. Het is wel iets langer dan bij een hoger aantal toeren, maar voor je wasgoed is dit uiteindelijk het beste.

Toerental op wasmachine aanpassen

Wat echter wel zo is, is dat je bij elk wasprogramma op je wasmachine het toerental zelf kan instellen. Heb je een wasmachine met standaard 1400 toeren, dan kun je voor een was met delicate stoffen zoals wol, zijde of satijn ook het toerental lager zetten. Hierdoor komt je wasgoed natter uit de trommel, maar blijft het wel langer mooi.

Veelgestelde vragen over een wasmachine 1400 toeren

Is 1400 toeren genoeg?

Een wasmachine met 1400 toeren is genoeg om je kleding te drogen. Vooral broeken en T-shirts komen aardig droog uit de wastrommel en hoeven nog maar kort in de droger. Heb je geen droger, dan zal wasgoed na een wasbeurt met 1400 toeren wel langer aan de waslijn moeten hangen. Met 1400 toeren zal je kleding ook minder snel slijtgen en langer mee gaan.

Wat is het verschil tussen 1400 en 1600 toeren?

Een wasmachine met 1600 toeren zal wasgoed droger uit de trommel laten komen, met een vochtpercentage van 44%. Bij 1400 toeren is dit 50%. Een toerental van 1600 rpm zorgt er wel voor dat je kleding sneller slijt en minder lang mooi blijft dan bij een lager toerental.