Wasmachine.com

Wasmachine 1400 toeren

Een 1400 toeren wasmachine is de perfecte middenweg. Je wasgoed bevat minder vocht dan bij een lager toerental maar de kleding blijft ook langer mooi vergeleken met een hoger toerental. Vooral fijne stoffen zullen hier veel baat bij hebben. Ben je op zoek naar een nieuwe wasmachine met 1400 toeren, maar ben je er nog niet uit welke het wasmachine de beste keus is voor jouw huishouden? In dit artikel lees je alles over de 1400 toeren wasmachines en ook wat de beste wasmachine met 1400 toeren is van 2024.

Beste wasmachine 1400 toeren van 2024

1

Samsung WW80TA049AE EcoBubble

2

Samsung WW90TA049AE EcoBubble

3

Samsung WW80T654ALX AddWash

4

LG GC3V708S2 TurboWash 39

5

Hoover HWE 49AMBS/1-S

Laatste update: 27 mei 2024

Beste wasmachine 1400 toeren van 2024

1

Samsung WW80TA049AE EcoBubble

2

Samsung WW90TA049AE EcoBubble

3

Samsung WW80T654ALX AddWash

4

LG GC3V708S2 TurboWash 39

5

Hoover HWE 49AMBS/1-S

Laatste update: 27 mei 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Een 1400 toeren wasmachine geeft een restvochtpercentage van 50%.
  • Hoe hoger het toerental, hoe droger je wasgoed uit de wasmachine komt.
  • Een hoger toerental zorgt voor meer slijtage aan je kleding.
  • De beste wasmachine 1400 toeren is de Samsung WW80TA049AE EcoBubble

Een wasmachine met 1400 toeren: wat is dat?

Een belangrijke specificatie van wasmachines is het toerental, ook wel de centrifugesnelheid genoemd. Het toerental geeft aan hoe vaak de trommel rond draait per minuut om de kleding te drogen. Door het centrifugeren komen je kledingstukken niet kletsnat uit de trommel en blijft er een klein percentage vocht over. Een wasmachine met 1400 toeren betekent dus dat tijdens het centrifugeren de trommel 1400 keer per minuut ronddraait. Een andere benaming hiervoor is rounds per minute en wordt afgekort met rpm. De meeste wasmachines die je nu kunt kopen hebben 1400 toeren. Je hebt ook wasmachines met een toerental van 1200 of 1600 rpm.

Dit zijn de beste wasmachines met 1400 toeren van 2024

Ben je op zoek naar een nieuwe 1400 toeren wasmachine? Hieronder hebben we de beste wasmachines verzameld die 1400 toeren hebben. We hebben daarnaast ook gekeken naar andere eigenschappen zoals het aantal kg vulgewicht, de verschillende wasprogramma’s, het energielabel en het gebruiksgemak van de wasmachine. Ook extra handige functies zoals een stoomfunctie, een zelfreinigende wasmiddellade of automatische wasmiddeldosering hebben we in onze zoektocht meegenomen. Dit zijn volgens ons de beste 1400 toeren wasmachines van 2024.

1

Beste wasmachine 1400 toeren

Voordelen Nadelen
Goedkoop
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Heeft geen WiFi
De Samsung WW80TA049AE EcoBubble is een ideale wasmachine voor huishoudens van 2 tot 3 personen, dankzij een laadvermogen van 8 kg en diverse gespecialiseerde wasprogramma's. De machine combineert functionaliteit en efficiëntie, en is daarom een uitgebalanceerde keuze voor middelgrote huishoudens.

De machine beschikt over twee opvallende functies: de Steam Wash-cyclus en EcoBubble-technologie. De Steam Wash-cyclus maakt gebruik van stoom voor een extra hygiënische was, ideaal voor het verwijderen van allergenen zoals huisstofmijt en dierenharen. De EcoBubble-technologie is energiezuinig en effectief, zelfs bij lage temperaturen, wat zowel goed is voor het milieu als voor de duurzaamheid van je kleding.

Ondanks de vele voordelen heeft de Samsung WW80TA049AE EcoBubble ook enkele nadelen. Het mist een AddWash-deur om vergeten wasgoed toe te voegen, biedt geen mogelijkheid voor automatisch doseren van wasmiddel via een Autodose-functie, en heeft geen volledige snelle wascyclus. Deze beperkingen zijn het overwegen waard voordat je tot aankoop overgaat.

2
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Heeft geen WiFi
De Samsung WW90TA049AE EcoBubble wasmachine staat vooral bekend om zijn efficiëntie en veelzijdigheid, geschikt voor zowel grote als kleine wasladingen. De machine biedt innovatieve technologieën zoals EcoBubble voor een hygiënische reiniging bij lage temperaturen en een Steam Wash-cyclus om allergenen en bacteriën te verwijderen. Deze functies maken het apparaat bijzonder nuttig voor mensen met allergieën en voor het wassen van babykleding.

Ondanks de voordelen kent de wasmachine ook enkele nadelen. Zo heeft het apparaat geen AutoDose-functie, wat betekent dat gebruikers hun wasmiddel handmatig moeten doseren. Dit kan als een gemis worden ervaren voor degenen die gewend zijn aan meer geautomatiseerde systemen.

Daarnaast ontbreekt de mogelijkheid om de wasmachine op afstand te bedienen via een app. Hoewel dit voor sommige gebruikers geen doorslaggevende factor zal zijn, zou deze functie een extra laag van gebruiksgemak toevoegen.

3
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Bediening via app
Heeft geen WiFi
De Samsung WW80T654ALX AddWash wasmachine is ontworpen voor de moderne huishouding en heeft diverse innovatieve functies. Een opvallend kenmerk is de AddWash-deur, die het mogelijk maakt om vergeten kledingstukken toe te voegen terwijl de wascyclus al draait. Verder zorgt de EcoBubble-technologie voor een efficiënte reiniging bij lage temperaturen, wat zowel milieuvriendelijk is als beter voor de kleding.

Hoewel het apparaat hoog scoort op gebruiksgemak en efficiëntie, zijn er ook enkele nadelen. Het mist een Autodose-functie voor automatische wasmiddeldosering en heeft geen QuickDrive-functie voor snellere wascycli. Ook kan het draaigeluidsniveau van 72 dB als storend worden ervaren in kleinere woonruimtes.

De machine biedt ook slimme connectiviteit via de SmartThings-app en verschillende lekbeveiligingsmechanismen. In geval van een lek wordt de watertoevoer automatisch afgesloten, wat extra veiligheid en gemoedsrust biedt. De app maakt het mogelijk om favoriete wascycli op te slaan en te selecteren, wat bijdraagt aan een gebruiksvriendelijke ervaring op de lange termijn.

4
De LG GC3V708S2 TurboWash 39 is een geavanceerde wasmachine die verschillende indrukwekkende functies biedt. Aan de positieve kant heeft de machine een snelle TurboWash 39 cyclus die een halve lading in slechts 39 minuten wast. Daarnaast biedt het een stoomcyclus voor het verwijderen van allergenen en een AI DD-technologie die intelligente trommelbewegingen mogelijk maakt.

Echter, de wasmachine is niet zonder nadelen. Het mist een functie voor automatische wasmiddeldosering, wat als een gemis kan worden ervaren. Daarnaast is het geluidsniveau tijdens het centrifugeren met 71 dB wellicht storend voor sommigen, en de diepte van 56,5 cm kan installatie in kleinere ruimtes bemoeilijken.

LG heeft zich gericht op een balans tussen efficiëntie en zorg voor kleding. Technologieën zoals TurboWash 39 en AI DD maken dit een veelzijdig apparaat dat geschikt is voor verschillende textielsoorten. Toch is het gebrek aan automatische wasmiddeldosering en het potentieel storende geluidsniveau punten om te overwegen bij het maken van een aankoopbeslissing.

5
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Bediening via app
Heeft geen WiFi
Maakt veel geluid
De Hoover HWE 49AMBS/1-S wasmachine is uitgerust met diverse gebruikersvriendelijke, innovatieve functies. Een opvallend kenmerk is de ruime laadcapaciteit van 9 kg, die vooral gunstig is voor grote huishoudens of mensen die veel was in één keer willen doen. Bovendien biedt de machine integratie met de hOn app, waardoor gebruikers het waslabel van kleding kunnen scannen om de meest geschikte wascyclus te vinden.

De machine beschikt ook over een Power Care systeem dat wasmiddel over de kleding sprayt voor een extra grondige reiniging. Daarnaast is het apparaat energie-efficiënt met een A energielabel, wat zowel goed is voor de portemonnee als het milieu.

Toch zijn er ook enkele nadelen. De machine heeft een hoog geluidsniveau van 77 dB en komt zonder lekbeveiliging. Daarnaast wordt het niet aanbevolen om een droger bovenop deze wasmachine te plaatsen, wat voor sommigen een belemmering kan zijn bij beperkte ruimte.

Verschillende toerentallen van een wasmachine

Het aantal toeren van een wasmachine loopt uiteen van 1200 tot aan 1600 toeren. Een hoger toerental betekent dat je kleding droger uit de wasmachine komt. Zo hoeft je wasgoed nog maar kort in de droger om volledig droog te worden. Welke toerentallen er zijn en wat het verschil ertussen is lees je hieronder.

1200 toeren

1200 toeren is het laagste toerental wat er is. 1200 toeren wasmachines zijn wasmachines waarbij tijdens het centrifugeren 1200 de wastrommel 1200 keer ronddraait. Na een wasprogramma met centrifugeren is het restvochtpercentage 52%. Dit bekent dat na het wassen je kleding langer in de droger moet of lang aan de waslijn moet hangen om droog te worden.

1400 toeren

Bij een wasmachine met 1400 toeren blijft er ongeveer 50% van het vocht over in je kleding. Je kleding is makkelijker droog te krijgen en hoeft dan een stuk korter in de droger dan bij een lager toerental.

1600 toeren

Bij een 1600 toeren wasmachine blijft een vochtpercentage over van 44%. Hoe hoger het toerental, hoe minder vocht er dus overblijft. Voor beddengoed en handdoeken is dit ideaal. Dit wasgoed hoeft dan nog maar even in de droger of kort aan de waslijn te hangen. Ook wanneer je geen droger hebt, is een hoog toerental gunstig. Doordat je kleding minder vochtig uit de wasmachine komt, zal het minder lang aan de waslijn moeten hangen.

Waarom zou je kiezen voor een wasmachine met 1400 toeren?

Na het lezen van de verschillende toerentallen zou je denken dat een wasmachine van 1600 toeren de meest geschikte wasmachine is omdat je wasgoed dan minder nat blijft. Toch is dit niet altijd de beste keuze. De stof van je kleding wordt dunner door het hoge tempo waarop gecentrifugeerd wordt en zal daardoor sneller slijten. Vooral kleren gemaakt van delicate stoffen zullen sneller slijtage vertonen en minder lang mooi blijven. Een 1400 toeren wasmachine is daardoor de perfecte middenweg tussen 1200 en 1600 rpm. Je zult je kleding nog wel even in de droger moeten stoppen, maar dit zal een stuk korter zijn dan wanneer je een wasmachine hebt met een lager toerental. Het is wel iets langer dan bij een hoger aantal toeren, maar voor je wasgoed is dit uiteindelijk het beste.

Toerental op wasmachine aanpassen

Wat echter wel zo is, is dat je bij elk wasprogramma op je wasmachine het toerental zelf kan instellen. Heb je een wasmachine met standaard 1400 toeren, dan kun je voor een was met delicate stoffen zoals wol, zijde of satijn ook het toerental lager zetten. Hierdoor komt je wasgoed natter uit de trommel, maar blijft het wel langer mooi.

Veelgestelde vragen over een wasmachine 1400 toeren

Is 1400 toeren genoeg?

Een wasmachine met 1400 toeren is genoeg om je kleding te drogen. Vooral broeken en T-shirts komen aardig droog uit de wastrommel en hoeven nog maar kort in de droger. Heb je geen droger, dan zal wasgoed na een wasbeurt met 1400 toeren wel langer aan de waslijn moeten hangen. Met 1400 toeren zal je kleding ook minder snel slijtgen en langer mee gaan.

Wat is het verschil tussen 1400 en 1600 toeren?

Een wasmachine met 1600 toeren zal wasgoed droger uit de trommel laten komen, met een vochtpercentage van 44%. Bij 1400 toeren is dit 50%. Een toerental van 1600 rpm zorgt er wel voor dat je kleding sneller slijt en minder lang mooi blijft dan bij een lager toerental.