Wasmachine.com

Wasmachine aanbiedingen

Een wasmachine in de aanbieding kopen kan heel voordelig zijn, in sommige gevallen bespaar je honderden euro's. Toch is het altijd verstandig om naar het water- en energieverbruik te kijken en op basis daarvan uit te rekenen wat het apparaat je op jaarlijkse basis echt zal kosten. Dit doe je aan de hand van het energielabel. Kijk ook of een nieuwe wasmachine het juiste vulgewicht voor jouw huishouden heeft en of het de functies heeft die jij nodig hebt. Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over het vinden van de juiste wasmachine aanbieding.
Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Je vindt een wasmachine aanbieding het hele jaar door.
  • Reken altijd uit wat wasmachine aanbiedingen je echt kosten.
  • Zanussi, Beko en Indesit hebben de goedkoopste modellen.

Gemiddelde prijs van een wasmachine

Net als met ander witgoed kun je het ook bij wasmachines zo gek maken als je zelf wil. Voor ongeveer €380 kun je al een nieuwe wasmachine vinden met een vulgewicht van 7 kg en energieklasse D.

De duurste wasmachines kosten tussen de €1800 en €1900. Hiervoor krijg je een vulgewicht van 8 kg of 9 kg, energieklasse A en verschillende opties die het gebruiksgemak optimaliseren.

Hoe meer wensen je hebt, hoe duurder de wasmachine zal zijn. Zo is een Bosch wasmachine veel duurder dan een model van Beko. Daar staat wel tegenover dat de meeste wasmachines van A-merken een veel langere levensduur hebben en ook energiezuiniger zijn, waardoor je op de lange termijn soms goedkoper uit bent.

Dit zijn de beste wasmachine aanbiedingen van dit moment

Denk je dat er alleen korting wordt gegeven op wasmachines tijdens de uitverkoop periode? Dan heb je het mis. Tegenwoordig zijn er elke week wel een aantal aanbiedingen te vinden als het om wasmachines gaat. Wij hebben hier de beste van dit moment voor je verzameld.

Cashback acties

Bij een cashback actie betaal je online of in de winkel het volledige bedrag voor de wasmachine, maar met je aankoopbewijs kun je later wel een deel van dat geld terugvragen. Zo moet je je wasmachine bijvoorbeeld registreren bij het merk en dan krijg je een deel van het aankoopbedrag teruggestort.

Kortingen

Bij kortingen wordt het aankoopbedrag meteen aangepast. Hier hoef je zelf vaak niks voor te doen. Let wel op dat het in een webshop wel eens voor kan komen dat je bij het afrekenen een code moet invullen om de korting toe te passen. Je betaalt meteen minder en je hoeft niet op je geld te wachten.

Goedkoopste wasmachine merken

Er zijn een aantal populaire merken die erom bekend staan dat ze wasmachines aanbieden voor een lage prijs. De drie goedkoopste modellen in Nederland zijn Zanussi, Indesit en Beko. Deze B-merken hebben in hun assortiment modellen die je ongeveer rond de €400 kosten.

Houd er daarbij rekening mee dat je dan wel moet inleveren op een aantal belangrijke kenmerken zoals het energieverbruik en de extra functies voor gebruiksgemak. Met deze modellen kun je je wasgoed prima wassen, maar je mag er natuurlijk niet te veel van verwachten. Soms kan het beter zijn om op een goede wasmachine aanbieding te wachten en daarmee een wasmachine van een A-merk te kopen.

Verschillende soorten wasmachines

Als je op zoek bent naar een nieuwe wasmachine, dan heb je de keuze uit een aantal verschillende types.

Voorlader

In Nederland zijn de voorladers het populairste model. Je doet je wasgoed er aan de voorkant van het apparaat in, wat vaak betekent dat je moet bukken. Ook moet je er altijd voor zorgen dat je genoeg ruimte hebt om het deurtje open en dicht te doen.

Bovenlader

Bij een wasmachine met bovenlader laad je je wasgoed aan de bovenkant van het apparaat in. Dit type wasmachine is in Nederland nog niet zo populair, waardoor het aanbod nog relatief klein is. Ook zijn de modellen iets minder goed ontwikkeld, waardoor je nog niet kunt rekenen op de nieuwste technieken.

Was droogcombinatie

Heb je niet alleen een nieuwe wasmachine, maar ook een nieuwe droger nodig? Dan kun je ervoor kiezen om te investeren in een apparaat dat beide functies combineert. In een totaalprogramma dat ongeveer 5 uur duurt wordt je wasgoed gewassen en gedroogd. Je hoeft het zelf alleen in de trommel te doen en daarna kun je alles weer opvouwen. Ook bespaart het je veel ruimte.

Wasmachine droger sets

Het voordeel aan het kopen van een set is dat je altijd zeker weet dat de twee apparaten bij elkaar passen. Als je in de wasmachine delicate stoffen kunt wassen, dan kun je deze ook drogen in de droger. Ook komt het vulgewicht altijd overeen, zodat je nooit een deel van je was op een andere manier hoeft te drogen. Tot slot is het natuurlijk ook qua design erg mooi dat beide apparaten op elkaar zijn afgestemd.

Op deze kenmerken moet je letten wanneer je een wasmachine in de aanbieding koopt

Voordat je een wasmachine koopt moet je er zeker van zijn dat het model helemaal aansluit bij jouw wensen en behoeftes. Om je alvast een beetje op weg te helpen, hebben we een lijstje van de belangrijkste eigenschappen voor je samengesteld:

Het aantal kg vulgewicht

Een groot huishouden heeft natuurlijk een grotere wasmachine nodig dan een gezin van 2 personen. Houd er rekening mee dat je voor 3 personen een vulgewicht van 8 kg nodig hebt en dat grotere gezinnen al snel aan 9 kg moeten denken. Houd ook rekening met de soort dingen die je wil wassen, ook voor gordijnen en beddengoed heb je een grote wasmachine nodig. Lees in de reviews vulgewicht hoe andere consumenten het vulgewicht ervaren.

Geluidsniveau centrifugeren

Denk altijd na over waar je je wasmachine wil neerzetten. Modellen met een geluidsniveau van 71 dB of minder zijn extra stil en kunnen gemakkelijk in een slaap- of werkkamer geplaatst worden. Wasmachines met een geluidsniveau tussen de 74 dB en 77 dB kunnen beter in een gesloten ruimte plaatsen. Alle modellen met een geluidsniveau boven de 77 dB kunnen het beste buiten het huis worden neergezet.

Het type waterbeveiliging

Het zou zonde zijn als je net een wasmachine aanbieding gescoord hebt en vervolgens alsnog een dure uitgave moet doen voor een lekkage. Bodemsensor sluit de watertoevoer direct af als een sensor water detecteert, bij een slangbeveiliging wordt er altijd een dubbele slang gebruikt en wordt de watertoevoer gestopt door sensoren. Tot slot zorgt overloopbeveiliging ervoor dat er geen nieuw water bij komt als er meer water in de trommel zit dan normaal.

Het gebruiksgemak

De wat duurdere wasmachines, bijvoorbeeld die van Miele, zijn vaak uitgerust met handige extra functies zoals automatische wasmiddeldosering. Je weet dan altijd zeker dat je precies genoeg wasmiddel gebruikt en dat is niet alleen beter voor het apparaat, maar ook voor je kleding. Zo kun je ook nog geld besparen op je kosten voor wasmiddel. Of kies voor een Siemens met beladingssensor die precies weegt hoeveel was je hebt en op basis daarvan de hoeveelheid wasmiddel bepaalt. Er is voor iedereen een handige technologie!

Wasmachine aanbiedingen tijdens Black Friday

Iedere laatste vrijdag van de maand november is het Black Friday, een soort feestdag die is komen overwaaien uit Amerika. Op deze dag stunten (web)winkels met hoge kortingen en de kans is groot dat je een wasmachine aanbieding zal vinden. Zelfs de populaire modellen zoals de Miele Twindos en AEG Prosteam gaan met hoge kortingen de deur uit. Een mooi moment dus om je oude wasmachine eindelijk eens te vervangen.

Heb je Black Friday gemist? Geen probleem. De meeste bedrijven doen ook aan Cyber Monday, wat op de maandag na Black Friday valt. En na de kerst beginnen veel winkels ook met de winteruitverkoop. Er is altijd wel een wasmachine actie te vinden, houd gewoon je favoriete webshop in de gaten.

Wasmachine kopen op afbetaling

Een wasmachine is een grote aanschaf en het is niet voor iedereen even vanzelfsprekend om deze in één keer af te rekenen. Zo kost een Miele Powerwash 2.0 met een vulgewicht van 8 kg en energieklasse A al snel meer dan €1300.

Veel winkels bieden daarom aan om je aankoop in delen te betalen. Afhankelijk van je voorkeur kun je kiezen voor een termijn van 3, 12 of 24 maanden. Je hoeft dan niet in één keer een groot bedrag te missen, mar je kunt wel meteen je nieuwe wasmachine gebruiken. Houd er wel rekening mee dat je altijd rente betaalt als je voor gespreid betalen kiest, waardoor je aan het einde van de rit meer dan de aankoopprijs voor de wasmachine hebt betaald.

Veelgestelde vragen over een wasmachine aanbieding

Lees tot slot nog eens de vragen die vaak worden gesteld door andere consumenten. Zij willen misschien wel dingen weten waar je zelf nog niet over had nagedacht.

Wat is een goede wasmachine voor weinig geld?

Je moet er rekening mee houden dat de goedkope wasmachines vaak ook het minst zuinig zijn. Dit houdt in dat je waarschijnlijk wel kunt besparen op het aankoopbedrag, maar dat je energierekening wel flink omhoog gaat. Voordat je overgaat tot een aankoop, is het altijd handig om eerst uit te rekenen wat het apparaat je daadwerkelijk zal kosten.

Op het energielabel kun je vinden hoeveel energie in kWh het apparaat verbruikt per 100 aantal wasbeurten. Aan de hand van je persoonlijke energieprijs kun je vervolgens berekenen hoeveel dat je per jaar gaat kosten.

Zo kom je er soms achter dat zelfs de beste wasmachine aanbieding je meer zal kosten dan je misschien had verwacht. Een ander model kan op de lange termijn toch goedkoper zijn.