Wasmachine.com

Zanussi wasmachine

Ben je op zoek naar een nieuwe wasmachine? Dan is een Zanussi wasmachine misschien wel wat voor jou. Voor een zachte prijs kun je en betrouwbaar model vinden waarbij merkspecifieke functies zoals FlexiTime, CleanBoost, EasyIron en AutoAdjust ervoor zorgen dat je in een zo kort mogelijke tijd de beste wasresultaten behaalt. Lees hier alles wat je over de wasmachines van Zanussi moet weten.

Beste zanussi wasmachine van 2024

1

Samsung WW80TA049AE EcoBubble

2

Samsung WW90TA049AE EcoBubble

3

Samsung WW80T654ALX AddWash

4

LG GC3V708S2 TurboWash 39

5

Hoover HWE 49AMBS/1-S

Laatste update: 28 mei 2024

Beste zanussi wasmachine van 2024

1

Samsung WW80TA049AE EcoBubble

2

Samsung WW90TA049AE EcoBubble

3

Samsung WW80T654ALX AddWash

4

LG GC3V708S2 TurboWash 39

5

Hoover HWE 49AMBS/1-S

Laatste update: 28 mei 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Zanussi is een betaalbaar en betrouwbaar merk.
  • Een gemiddelde wasmachine van Zanussi kost je €650.
  • FlexiTime, CleanBoost, EasyIron en AutoAdjust verhogen het gebruiksgemak.
  • De beste zanussi wasmachine is de Samsung WW80TA049AE EcoBubble

Over het merk Zanussi

Het Italiaanse Zanussi richt zich voornamelijk op apparaten van een hoge kwaliteit met effectieve oplossingen die gemakkelijk te gebruiken zijn. Bij ieder ontwerp wordt altijd het gemiddelde huishouden in gedachten gehouden. In 1916 begon oprichter Antonio Zanussi met de ontwikkeling van ovens en daar kwam al snel veel andere huishoudelijke apparatuur bij. Naast de wasmachines vind je er nog veel andere producten zoals de vaatwasser, koelkasten, drogers en vaatwassers.

Dit zijn de beste Zanussi wasmachines van 2024

Ben je er nog niet helemaal uit welke Zanussi wasmachine voor jou de beste keuze is? Kijk dan eens naar deze verzameling van beste wasmachines van 2024. Wij hebben deze allemaal getest en met elkaar vergeleken, waarbij we voornamelijk hebben gelet op kenmerken als het vulgewicht, energieverbruik, de verschillende technieken en natuurlijk de verhouding tussen prijs en kwaliteit.

1

Beste zanussi wasmachine

Voordelen Nadelen
Goedkoop
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Heeft geen WiFi
De Samsung WW80TA049AE EcoBubble is een ideale wasmachine voor huishoudens van 2 tot 3 personen, dankzij een laadvermogen van 8 kg en diverse gespecialiseerde wasprogramma's. De machine combineert functionaliteit en efficiëntie, en is daarom een uitgebalanceerde keuze voor middelgrote huishoudens.

De machine beschikt over twee opvallende functies: de Steam Wash-cyclus en EcoBubble-technologie. De Steam Wash-cyclus maakt gebruik van stoom voor een extra hygiënische was, ideaal voor het verwijderen van allergenen zoals huisstofmijt en dierenharen. De EcoBubble-technologie is energiezuinig en effectief, zelfs bij lage temperaturen, wat zowel goed is voor het milieu als voor de duurzaamheid van je kleding.

Ondanks de vele voordelen heeft de Samsung WW80TA049AE EcoBubble ook enkele nadelen. Het mist een AddWash-deur om vergeten wasgoed toe te voegen, biedt geen mogelijkheid voor automatisch doseren van wasmiddel via een Autodose-functie, en heeft geen volledige snelle wascyclus. Deze beperkingen zijn het overwegen waard voordat je tot aankoop overgaat.

2
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Heeft geen WiFi
De Samsung WW90TA049AE EcoBubble wasmachine staat vooral bekend om zijn efficiëntie en veelzijdigheid, geschikt voor zowel grote als kleine wasladingen. De machine biedt innovatieve technologieën zoals EcoBubble voor een hygiënische reiniging bij lage temperaturen en een Steam Wash-cyclus om allergenen en bacteriën te verwijderen. Deze functies maken het apparaat bijzonder nuttig voor mensen met allergieën en voor het wassen van babykleding.

Ondanks de voordelen kent de wasmachine ook enkele nadelen. Zo heeft het apparaat geen AutoDose-functie, wat betekent dat gebruikers hun wasmiddel handmatig moeten doseren. Dit kan als een gemis worden ervaren voor degenen die gewend zijn aan meer geautomatiseerde systemen.

Daarnaast ontbreekt de mogelijkheid om de wasmachine op afstand te bedienen via een app. Hoewel dit voor sommige gebruikers geen doorslaggevende factor zal zijn, zou deze functie een extra laag van gebruiksgemak toevoegen.

3
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Bediening via app
Heeft geen WiFi
De Samsung WW80T654ALX AddWash wasmachine is ontworpen voor de moderne huishouding en heeft diverse innovatieve functies. Een opvallend kenmerk is de AddWash-deur, die het mogelijk maakt om vergeten kledingstukken toe te voegen terwijl de wascyclus al draait. Verder zorgt de EcoBubble-technologie voor een efficiënte reiniging bij lage temperaturen, wat zowel milieuvriendelijk is als beter voor de kleding.

Hoewel het apparaat hoog scoort op gebruiksgemak en efficiëntie, zijn er ook enkele nadelen. Het mist een Autodose-functie voor automatische wasmiddeldosering en heeft geen QuickDrive-functie voor snellere wascycli. Ook kan het draaigeluidsniveau van 72 dB als storend worden ervaren in kleinere woonruimtes.

De machine biedt ook slimme connectiviteit via de SmartThings-app en verschillende lekbeveiligingsmechanismen. In geval van een lek wordt de watertoevoer automatisch afgesloten, wat extra veiligheid en gemoedsrust biedt. De app maakt het mogelijk om favoriete wascycli op te slaan en te selecteren, wat bijdraagt aan een gebruiksvriendelijke ervaring op de lange termijn.

4
De LG GC3V708S2 TurboWash 39 is een geavanceerde wasmachine die verschillende indrukwekkende functies biedt. Aan de positieve kant heeft de machine een snelle TurboWash 39 cyclus die een halve lading in slechts 39 minuten wast. Daarnaast biedt het een stoomcyclus voor het verwijderen van allergenen en een AI DD-technologie die intelligente trommelbewegingen mogelijk maakt.

Echter, de wasmachine is niet zonder nadelen. Het mist een functie voor automatische wasmiddeldosering, wat als een gemis kan worden ervaren. Daarnaast is het geluidsniveau tijdens het centrifugeren met 71 dB wellicht storend voor sommigen, en de diepte van 56,5 cm kan installatie in kleinere ruimtes bemoeilijken.

LG heeft zich gericht op een balans tussen efficiëntie en zorg voor kleding. Technologieën zoals TurboWash 39 en AI DD maken dit een veelzijdig apparaat dat geschikt is voor verschillende textielsoorten. Toch is het gebrek aan automatische wasmiddeldosering en het potentieel storende geluidsniveau punten om te overwegen bij het maken van een aankoopbeslissing.

5
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Bediening via app
Heeft geen WiFi
Maakt veel geluid
De Hoover HWE 49AMBS/1-S wasmachine is uitgerust met diverse gebruikersvriendelijke, innovatieve functies. Een opvallend kenmerk is de ruime laadcapaciteit van 9 kg, die vooral gunstig is voor grote huishoudens of mensen die veel was in één keer willen doen. Bovendien biedt de machine integratie met de hOn app, waardoor gebruikers het waslabel van kleding kunnen scannen om de meest geschikte wascyclus te vinden.

De machine beschikt ook over een Power Care systeem dat wasmiddel over de kleding sprayt voor een extra grondige reiniging. Daarnaast is het apparaat energie-efficiënt met een A energielabel, wat zowel goed is voor de portemonnee als het milieu.

Toch zijn er ook enkele nadelen. De machine heeft een hoog geluidsniveau van 77 dB en komt zonder lekbeveiliging. Daarnaast wordt het niet aanbevolen om een droger bovenop deze wasmachine te plaatsen, wat voor sommigen een belemmering kan zijn bij beperkte ruimte.

De unieke eigenschappen van Zanussi wasmachines

Voor het grootste gebruiksgemak let je op de speciale functies die je bij Zanussi wasmachines mag verwachten, waar onder:

CleanBoost

Als een wasmachine beschikt over CleanBoost wordt er aan het einde van ieder wasprogramma stoom toegevoegd, waardoor alles er nog hygiënischer uit komt. De stoom dood tot wel 99% van alle bacteriën, zelfs als je op lage temperaturen wast. Vooral prettig voor mensen met allergieën of als er een baby is.

FlexiTime

Heb je even niet zo veel tijd? Met deze knop pas je gemakkelijk de tijd van de speciale wasprogramma’s aan, zodat ze precies in je planning passen. Er is zelfs een programma van minder dan een kwartier waarbij je wasgoed alleen even wordt opgefrist, wel zo handig als je overhemd niet meer zo fris ruikt, maar niet per se gewassen hoeft te worden.

EasyIron

Bij dit wasprogramma wordt je wasgoed extra zorgvuldig behandeld, waardoor er minder kreukels in komen. Zo hoef je minder vaak te strijken en krijgt je kleding een langere levensduur.

AutoAdjust

Maak optimaal gebruik van water en energie met deze functie. De beladingssensor in de trommel zorgen er namelijk continu voor dat de hoeveelheid water en energie wordt aangepast op het wasgoed dat in de trommel zit. Op die manier verbruik je nooit meer dan nodig is en daarmee kun je flink besparen.

Inverter motor

Nieuwe Zanussi wasmachines hebben een inverter motor die stiller werkt en een aanzienlijk langere levensduur heeft. Je kunt afwassen met dezelfde power in een veel kortere tijd.

Waarom kiezen voor een wasmachine van Zanussi?

Je kiest voor een wasmachine van Zanussi als je op zoek bent naar een betrouwbare wasmachine voor een redelijke prijs. Een nieuwe Zanussi heb je al vanaf €500 en daarbij mag je rekenen op energieklasse B, verschillende functies en een vulgewicht van 8 kg. De juiste keuze voor een gemiddeld huishouden!

Waar let je op bij het kopen van een Zanussi wasmachine?

Er zijn een aantal specificaties waarbij Zanussi zichzelf onderscheidt van andere merken. Let bij je aankoop eens op:

Het vulgewicht

De LINDO300 wasmachines hebben een vulcapaciteit van maar liefst 10 kg, waardoor je ruimte hebt om grote ladingen te wassen. Per keer kun je veel meer wassen, waardoor je tijd overhoudt om je bezig te houden met andere dingen. Daarbij kun je natuurlijk ook veel besparen op energie door 1 keer te wassen in plaats van 2 keer. Winterjassen, gordijnen, dekbedden, ze passen allemaal in deze grote trommels.

Het type wasmachine

In Nederland is de voorlader wasmachine het meest populair, maar sommige mensen zijn op zoek naar een bovenlader model. Zanussi heeft beide in het assortiment en dat is vrij bijzonder. Niet iedere fabrikant biedt bovenladers aan, omdat dit weer een hele andere techniek is. Je gooit het wasmiddel direct bij de was en en het draait niet van boven naar beneden maar van links naar rechts.

Het energielabel

Ondanks dat energieverbruik bij Zanussi voorop staat, hebben niet alle modellen energieklasse A. Er zijn ook wasmachines met energieklasse B en zelfs D. Let daar goed op, want jaarlijks kan dat een groot verschil maken in je energierekening.

Het toerental

Vooral als je geen droger hebt is het wel zo fijn als je wasgoed zo droog mogelijk uit de wasmachine komt. Bij een hoog toerental wordt je wasgoed snel door de trommel gedraaid, waardoor er zo veel mogelijk vocht vrij komt. Met 1600 toeren of 1800 toeren hoef je je wasgoed nog maar kort te drogen, maar let op dat Zanussi ook modellen heeft met 1400 toeren, waarbij je wasgoed redelijk nat uit het apparaat komt.

Veelgestelde vragen over een Zanussi wasmachine

Twijfel je nog tussen een Zanussi en een model van Siemens, AEG, Whirlpool of Samsung? Lees hier dan eens wat andere consumenten over het merk gevraagd hebben.

Wat kost een Zanussi wasmachine gemiddeld?

De goedkoopste wasmachine in het assortiment van Zanussi kost ongeveer €480 en heeft energieklasse B, 1400 toeren en 8 kg vulgewicht. Het duurste model is bijna €800, gemiddeld betaal je dus zeker €650 voor een wasmachine van Zanussi, maar je kunt ook veel goedkoper uit zijn.

Hoe lang gaat een Zanussi wasmachine mee?

Hoe lang het apparaat precies mee gaat is afhankelijk van hoe vaak je hem gebruikt. Je mag rekenen op ongeveer 1700 wasbeurten, wat bij drie wasbeurten in de week neerkomt op ongeveer 11 jaar.

Wat is de service en garantie op Zanussi wasmachines?

ALs jouw wasmachine een inverter motor heeft krijg je hier standaard tien jaar garantie op. De rest van het apparaat heeft een fabrieksgarantie van 2 jaar en daar kun je nog eens 2 jaar bij krijgen door je apparaat bij Zanussi te registreren. Dit doe je zelf met behulp van het productnummer.

Waar komt het merk Zanussi vandaan?

Zanussi is ooit opgezet in het Noorden van Italië. Het bestaat al sinds 1916 en sinds oprichter Antonio Zanussi in 1946 is overleden, heeft zijn zoon Lino Zanussi de leiding over het bedrijf overgenomen. Onder hem is het bedrijf wereldwijd uitgegroeid.

Hoe reset je een Zanussi wasmachine?

Het kost ongeveer een halve minuut om de wasmachine volledig te resetten. Schakel de wasmachine uit, trek de stekker uit het stopcontact en steek deze na 30 seconden weer terug. Dit kan nodig zijn als het apparaat bijvoorbeeld halverwege een wasbeurt stopt of als er een storing wordt weergegeven op de display.

Waar zit de filter van een Zanussi wasmachine?

Het verschilt per wasmachine waar de filter precies zit. In de meeste gevallen zit deze aan de voorkant, maar het kan ook zijn dat je een model hebt dat zelfreinigend is. Controleer altijd de gebruiksaanwijzing en maak nooit zomaar dingen open zonder dat je weet wat het is.