Wasmachine.com

RVS wasmachine

Een RVS wasmachine ziet er niet alleen mooier uit, je kunt ook van veel andere voordelen profiteren. Zo slijten de onderdelen veel minder snel, waardoor de levensduur van je wasmachine aanzienlijk verlengd wordt. Ook is het veel beter voor je kleding, waar minder roest en bacteriën op komt. Daarbij is je kleding veel sneller droog, omdat een roestvrijstalen trommel veel harder kan centrifugeren.
Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Wassen in een RVS trommel is beter voor je kleding.
  • Een wasmachine van RVS zal langer meegaan dan een kunststof model.
  • Je kunt op een hoger toerental centrifugeren, dus je was is minder nat.

Wat is een RVS wasmachine?

RVS staat voor roestvrij staal, wat in het Engels “stainless steel” wordt genoemd. Een RVS wasmachine verwijst naar een wasmachine waarbij bepaalde onderdelen (vaak de trommel) zijn gemaakt van roestvrij staal. RVS wasmachines zijn daarnaast grijs van kleur.

Het voordeel van een roestvrijstalen trommel is dat deze zeer duurzaam en bestand tegen roest is, wat belangrijk is gezien de vochtige omstandigheden in een wasmachine. Daarnaast zijn roestvrijstalen trommels vaak beter in staat om hogere centrifugesnelheden te weerstaan dan kunststof trommels.

Daarnaast wordt RVS ook gebruikt voor de buitenkant van de wasmachine, wat de machine een modern en stijlvol uiterlijk geeft. Het is wel belangrijker om aandacht te besteden aan de kwaliteit van de interne componenten van de machine, zoals de trommel, dan de buitenafwerking.

Dit zijn de beste RVS wasmachines van 2024

Ben je op zoek naar een RVS wasmachine, maar heb je nog geen specifiek model op het oog? Om voor jou de keuze iets gemakkelijker te maken, hebben we een aantal modellen getest en met elkaar vergeleken. Daarbij keken we naar het vulgewicht, welk model het meest zuinig is, het geluidsniveau, toerental, het waterverbruik, het aantal wasprogramma’s en eventuele extra’s zoals een koolborstelloze motor. Dit zijn de beste RVS wasmachines van 2024:

Waarom kiezen voor een RVS wasmachine?

Er zijn een aantal redenen waarom je zou kunnen kiezen voor een nieuwe wasmachine van RVS of met een RVS kuip.

Duurzaamheid

Het materiaal is bestand tegen roest en vlekken, wat de bouwkwaliteit ten goede komt. Vooral als een wasmachine beschikt over een trommel van roestvrijstaal is dat erg handig, omdat deze voortdurend in aanraking komt met water en wasmiddel. Ook biedt het extra bescherming voor je kleding, want de trommel kan ook niet gaan roesten.

Hoge centrifugesnelheden

Een RVS trommel kan sneller centrifugeren dan een kunststof trommel. Dit betekent dat je wasgoed langer rond kan draaien en uiteindelijk ook droger uit de trommel zal komen. Hierdoor bespaar je tijd bij het drogen.

Hygiëne

RVS is niet poreus materiaal, wat betekent dat de kans klein is dat bacteriën en schimmels zich zullen ophopen in de trommel. Dit kan helpen om je wasgoed lekker fris en schoon te houden.

Esthetiek

Het uiterlijk van een wasmachine die van RVS is gemaakt is modern en stijlvol. Zo’n model kan de perfecte oplossing zijn voor een strak interieur.

Veelgestelde vragen over een rvs wasmachine

Lees ook eens wat andere consumenten graag willen weten over de RVS wasmachines, zo weet je zeker dat je alles over dit onderwerp te weten komt.

Welke wasmachines hebben een RVS kuip?

De meeste hoogwaardige wasmachines hebben een RVS (roestvrijstalen) trommel vanwege de duurzaamheid en efficiëntie van dit materiaal. Hieronder vind je enkele merken die vaak wasmachines met RVS trommels produceren:

1. Bosch: Bosch staat bekend om hun robuuste en duurzame wasmachines, veel van hun modellen hebben een RVS trommel.
2. Miele: Miele is een premium merk dat bekend staat om de kwaliteit en duurzaamheid van hun wasmachines. Ze gebruiken RVS voor de trommels in al hun wasmachines.
3. Siemens: Siemens is een ander betrouwbaar merk dat RVS trommels gebruikt in veel van hun wasmachinemodellen.
4. Samsung en LG: Deze merken bieden ook modellen aan met RVS trommels, hoewel niet alle modellen dit hebben.
5. AEG: AEG is ook een merk dat vaak RVS trommels gebruikt in hun wasmachines.

Voordat je een nieuwe wasautomaat uitzoekt, controleer je het beste de specificaties van het model dat je overweegt om te bevestigen dat het een RVS trommel heeft. Houd er ook rekening mee dat je altijd een voorlader wasmachine zal vinden, er is momenteel nog geen bovenlader wasmachine met RVS kuip op de Nederlandse markt.