Wasmachine.com

Camping wasmachine

Met een mini camping wasmachine kun je ook op locatie altijd een klein wasje draaien. Met een vulgewicht tussen de 2,5 kg en 5 kg was je veel goedkoper je ondergoed, sokken en zelfs spijkerbroeken. Je vult het apparaat zelf met water en een gemiddelde wasbeurt duurt ongeveer 15 minuten. Kies voor een model met een centrifuge om er zeker van te zijn dat je wasgoed er een stuk droger uit komt en je het niet te lang buiten hoeft te laten hangen.
Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Je gebruikt een camping wasmachine voor kleine wasjes.
  • Er zijn modellen met en zonder centrifuge.
  • Kies de beste camping wasmachines op basis van je kleding.

Met een mini camping wasmachine kun je ook op locatie altijd een klein wasje draaien. Met een vulgewicht tussen de 2,5 kg en 5 kg was je veel goedkoper je ondergoed, sokken en zelfs spijkerbroeken. Je vult het apparaat zelf met water en een gemiddelde wasbeurt duurt ongeveer 15 minuten. Kies voor een model met een centrifuge om er zeker van te zijn dat je wasgoed er een stuk droger uit komt en je het niet te lang buiten hoeft te laten hangen.

Wat is een camping wasmachine?

Wanneer je regelmatig gaat kamperen kan het de moeite waard zijn om een eigen camping wasmachine aan te schaffen, zodat je bespaart op de kosten voor het ter plekke wassen. Per beurt betaal je namelijk al gauw gemiddeld €4,50 en daarvoor moet je vaak ook nog eens heel lang in de rij staan.

Een mini wasmachine kost je tussen de €100 en €200 en past gemakkelijk tussen je andere kampeerspullen. Met afmetingen van ongeveer 60 cm hoogte en 40 cm breedte past hij in iedere camper of caravan.

Dit zijn de beste camping wasmachines van 2024

Zoek je een mini wasmachine waarmee je op de camping je wasje kunt draaien? Kijk dan eens naar de modellen die wij voor je getest en vergeleken hebben. We keken daarbij naar het vulgewicht, de aanwezigheid van een centrifuge, eventuele dubbele trommel en natuurlijk de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit. Dit zijn de beste camping wasmachines van 2024:

Voordelen van een wasmachine op de camping

Zelf een kleine wasmachine meenemen lijkt misschien veel gedoe, maar er zitten wel veel voordelen aan. Met een goede mini wasmachine kun je kleding wassen zoals je dat met een normaal model ook doet.

Door het compacte formaat kun je het apparaat gemakkelijk meenemen, ook een mini wasmachine met centrifuge is nog steeds klein en licht genoeg om dienst te doen tijdens het kamperen.

Voor kleine wasjes hoef je niet langer naar de camping wasmachine, vanaf nu heb je altijd schone sokken en ondergoed. Ook kun je veel minder kleding meenemen op vakantie, je hoeft niet langer voor de volle drie weken aan spullen mee te sjouwen, met de mini camping wasmachine zorgt je ervoor dat je favoriete spullen altijd binnen no time weer schoon zijn. Wel zo handig als je bijvoorbeeld op fietsvakantie bent en het liefst dezelfde spullen voor het sporten gebruikt.

Tot slot zijn de wasmachines op een camping niet altijd even schoon. Het onderhoud van een wasmachine moet vrij regelmatig gedaan worden en zeker drukke campings hebben daar niet altijd de tijd voor. Daarbij weet je ook niet wat andere campinggasten allemaal in de machine gegooid hebben en wat daarvan in het apparaat is achtergebleven.

Een camping wasmachine: hoe werkt dat?

Het vulgewicht van deze modellen ligt tussen de 2,5 kg en 5 kg, waarmee je precies een klein wasje met bijvoorbeeld wat ondergoed en sokken kunt draaien. Je vult de bak zelf met warm water en wasmiddel en dat laat je aan het einde van de wasbeurt weer weglopen.

Sommige mini wasmachines hebben ook een centrifuge, waardoor je kleding wat droger is voordat je het gaat ophangen. Er zijn modellen met een ingebouwde centrifuge, maar er zijn ook mini wasmachines met een dubbele trommel, waarbij je de natte was zelf moet overhevelen van de kant om te wassen naar de kant om te drogen.

Gemiddeld duurt een wasprogramma 15 minuten, je bent dus zo klaar met je huishoudelijke taakje. Vergeleken met een grote camping wasmachine ben je dus iets meer tijd kwijt aan het handmatig bijvullen van water, maar daar staat wel tegenover dat je geld kunt besparen en niet voor ieder wasje in de rij hoeft te gaan staan.

Houd er rekening mee dat je alleen vloeibaar wasmiddel kunt gebruiken, omdat er door de korte draaitijd niet genoeg tijd is om poeder te laten oplossen. Je doet er ook verstandig aan om echt vieze dingen altijd even voor te spoelen, zodat je zeker weet dat alles er weer schoon uit komt.

Het vulgewicht van kleding

Schone kleren is natuurlijk altijd fijn, maar wat kun je nu eigenlijk echt kwijt in zo’n mini wasmachine? De meeste mensen hebben namelijk totaal geen idee wat ze zich moeten voorstellen als er staat dat een mini wasmachine 4 kg vulgewicht heeft. Om je een beetje te helpen bij het visualiseren hebben we hier het gewicht van een aantal kledingstukken voor je verzameld:

WasgoedGewicht
Jeans750 gram
Lange katoenen broek650 gram
Hoodie500 gram
Korte broek300 gram
Lang shirt250 gram
T-shirt250 gram
Ondergoed100 gram
Zwemkleding75 gram
Paar sokken50 gram

Met een trommel waar 4 kilo wasgoed in kan kun je bijvoorbeeld 4 shirts met lange mouw, 2 t-shirts, 5 onderbroeken, een jeans, 5 paar sokken, een lange en een korte broek kwijt. Meer dan genoeg om eens in de 5 dagen de was voor 1 persoon te doen dus!

Veelgestelde vragen over een camping wasmachine

Als je nog niet helemaal zeker bent of een mini wasmachine iets voor jou is, kun je altijd nog de vragen lezen die vaak worden gesteld door andere geïnteresseerden.

Wat is de beste camping wasmachine?

Wat voor jou de beste camping wasmachine is hangt af van je persoonlijke voorkeuren. Als je al weet dat je op vakantie gaat naar warmere landen dan kun je waarschijnlijk best je wasgoed in de zon drogen en is een centrifuge minder hard nodig. Woon je daarentegen in een kleine studio? Dan is het fijn als je kan centrifugeren en niet je kletsnatte was binnen hoeft te laten drogen.

Kan een wasmachine op de camping?

Je kunt een mini wasmachine zeker gebruiken op de camping. Houd er alleen wel altijd rekening mee dat je toegang tot een stroomvoorziening nodig hebt.

Welke mini wasmachine?

Welke mini wasmachine je moet kopen hangt af van hoeveel wasgoed je denkt te hebben. In je eentje heb je veel minder vulgewicht nodig dan wanneer je met een gezin op vakantie gaat. Denk ook na over je bestemming en wat je voornamelijk aan kleding meeneemt. Een korte broek en zwemkleding is namelijk veel minder zwaar dan hoodies en lange broeken.

Wat kost een mini wasmachine?

Gemiddeld betaal je voor een min wasmachine zo’n €150. Er zijn ook modellen die goedkoper zijn, maar let daarbij wel op hoeveel je moet inleveren op het gebruiksgemak.