Wasmachine.com

Wasmachine huren

Heb je een nieuwe wasmachine nodig, maar heb je het bedrag niet op je rekening staan of wil je dat niet in een nieuw apparaat investeren? Dan kan het huren van een wasmachine een goed alternatief voor jou zijn. Zeker voor de korte termijn is dit voordelig. Lees hier alles over het huren van een wasmachine.
Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Als je een wasmachine huurt dan hoef je geen grote investering te maken.
  • Een wasmachine huren is voordelig voor een korte termijn.
  • Huurwasmachine kapot? Gratis reparatie of vervanging.

Hoe werkt het huren van een wasmachine?

Een wasmachine leasen of huren werkt hetzelfde als het leasen van een auto. Je betaalt een vast bedrag per maand en krijgt daarvoor een nieuwe wasmachine in je huis. Mocht de wasmachine stuk gaan, dan wordt de lease wasmachine gratis gerepareerd. Je hebt dus geen onverwachte extra kosten aan reparaties. Een wasmachine huren is een goede uitkomst als je niet in een keer een grote investering wilt doen of wanneer je student bent en de wasmachine deelt met andere studiegenoten. Een wasmachine abonnement heb je al vanaf 12 euro per maand.

Waar kan je een wasmachine huren?

Een wasmachine huren regel je gemakkelijk online. Er zijn vele aanbieders in de wasmachine verhuur waaronder Coolblue. Bij Coolblue kun je voordelig een wasmachine huren vanaf 17 euro per maand. Voor dat bedrag krijg je een gloednieuwe wasmachine met energielabel A. Gaat deze kapot? Het repareren van de wasmachine en eventuele vervanging regelt Coolblue kosteloos voor jou. De huurperiode voor het huren van een wasmachine is minimaal 1 jaar, daarna is het maandelijks opzegbaar. Ga je verhuizen, dan helpen ze je gratis bij het verplaatsen van de wasmachine.

Wasmachine huren voordelen

Of een wasmachine huren voor jou beter is dan het kopen van een nieuwe wasmachine hangt af van een aantal factoren afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. We hebben alle voor- en nadelen van het wasmachine huren voor je op een rijtje gezet.

Geen grote investering in één keer

Een wasmachine huren is een goede optie voor jou wanneer je niet in één keer een groot bedrag kan neerleggen. Koop je een nieuwe, goede wasmachine, dan ben je vaak al 600-700 euro kwijt. Een wasmachine huren doe je voor een klein vast bedrag per maand. Dit kan al vanaf 12 euro per maand. Hierdoor hoef je geen grote investering te maken.

Reparatie en vervanging inbegrepen

Wasmachine kapot? Het repareren of vervangen van de wasmachine zit bij de huurprijs inbegrepen. Zo heb jij geen onverwachte (hoge) kosten aan een reparatie en kun je al snel weer gebruik maken van de wasmachine. Vaak wordt binnen 48 uur je wasmachine gerepareerd of krijg je een vervangend apparaat.

Wasmachine leasen is ideaal voor studenten

Studeer je en woon je in een studentenhuis dan is een wasmachine huren ideaal. Je hoeft je was niet mee te slepen naar je ouders of een wasserette en kunt de maandelijkse kosten delen met je huisgenoten waardoor je maar een paar euro per maand kwijt bent. Hier krijg je een nieuwe goedwerkende wasmachine voor terug.

Wasmachine huren goede oplossing voor korte termijn

Heb je voor korte termijn een wasmachine nodig, bijvoorbeeld als je in een tijdelijke woning zit of naar het buitenland gaat? Dan kan een wasmachine huren een perfecte oplossing zijn. Je hebt zo niet het gedoe dat je de wasmachine weer moet verhuizen or door moet verkopen. Controleer wel goed of het wasmachine abonnement maandelijks opgezegd kan worden en je er niet een jaar of langer aan vast zit.

Een wasmachine huren is goed voor het milieu

Nadat jouw contract is afgelopen en de wasmachine weer opgehaald is door het bedrijf waar deze gehuurd is, wordt de oude wasmachine gerecycled of refurbished. Goed voor het milieu dus!

Wasmachine huren nadelen

Een wasmachine huren brengt niet alleen voordelen met zich mee. Er zitten ook wat nadelen aan zoals de minimale looptijd en de hoge kosten. Met het huren van een wasmachine ben je altijd duurder uit op lange termijn.

Hoge kosten

Een wasmachine huren brengt hoge kosten met zich mee, vooral op lange termijn ben je duurder uit. Heb je bijvoorbeeld een 5-jarig abonnement afgesloten voor 20 euro per maand voor een wasmachine met nieuwprijs 600 euro? Dan ben je in het eerste jaar al 240 euro kwijt, zonder de eenmalige administratiekosten à 50 euro of meer mee te reken. Na tweeënhalf jaar zou je volledige aanschafprijs al hebben betaald voor deze wasmachine. Grote kans dat de wasmachine nog naar behoren functioneert en dan was je goedkoper uit geweest om de wasmachine zelf aan te schaffen. Nu betaal je nog 3 jaar door en ben je na 5 jaar 1200 euro kwijt voor een wasmachine die 600 euro waard was. Een wasmachine huren voor korte termijn loont, maar zoek je iets voor de lange termijn dan is het toch verstandiger om de investering in een nieuwe wasmachine te doen.

Minimale looptijd

Ben je op zoek naar een nieuwe wasmachine voor een korte termijn? Dan is het huren van een apparaat een goede optie voor jou. Kijk hierbij wel goed naar het contract van het bedrijf en of er geen minimale huurperiode is. Vaak kan dit één jaar zijn en zit je eraan vast. Het is het meest ideaal als het maandelijks opzegbaar is.

Veelgestelde vragen over een wasmachine huren

Wat kost het huren van een wasmachine?

Het huren van een wasmachine kan uiteenlopen van 12 euro tot 50 euro per maand. Voor 12 euro per maand heb je waarschijnlijk een minder zuinige wasmachine met weinig specificaties. Hoe meer je per maand bereid bent te betalen, hoe luxer en uitgebreider de wasmachine is.

Kan je een wasmachine huren?

Ja, je kunt een wasmachine huren. Welke wasmachine je kunt huren is afhankelijk van hoeveel je per maand wilt betalen. Een wasmachine huren kan onder andere bij Cooblue.

Waarom wasmachine huren?

Een wasmachine huren is handig voor mensen die voor korte termijn een wasmachine zoeken, of wanneer je als student in een studentenhuis woont. Bij het huren van een wasmachine zitten alle kosten van het vervangen en reparaties inbegrepen en sta je niet voor onverwacht hoge kosten.

Wat kost een wasmachine per maand?

Voor het huren van een wasmachine betaal je een maandbedrag tussen de 12 en 50 euro.