Wasmachine.com

Coolblue wasmachine

Coolblue is een van de grootste elektronica webshops in Nederland. Bij Coolblue vind je meer dan 150 wasmachines, van A-merken tot aan budgetmerken. Wil je een nieuwe wasmachine bij Coolblue gaan kopen? Lees hier hoe Coolblue aan het werk gaat, van het bestellen tot aan het bezorgen en installeren van je wasmachine.

Beste coolblue wasmachine van 2024

1

Samsung WW90CGC04AAE

2

Samsung WW11DB7B34GBU3 Bespoke Super Speed

3

AEG LR73CW86 ProSteam

4

Siemens WM14VK0CFG intelligentDosing

5

AEG LR73842 ProSteam

Laatste update: 23 juli 2024

Beste coolblue wasmachine van 2024

1

Samsung WW90CGC04AAE

2

Samsung WW11DB7B34GBU3 Bespoke Super Speed

3

AEG LR73CW86 ProSteam

4

Siemens WM14VK0CFG intelligentDosing

5

AEG LR73842 ProSteam

Laatste update: 23 juli 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Coolblue is een webshop die elk soort elektronica verkoopt.
  • Bij Coolblue vind je een groot aanbod van meer dan 150 wasmachines.
  • Je wasmachine van Coolblue wordt snel en gratis bezorgd en voor een meerprijs geïnstalleerd.
  • De beste coolblue wasmachine is de Samsung WW90CGC04AAE

Wie is Coolblue?

Coolblue is een Nederlands bedrijf opgericht in 1999 door drie ondernemers. Het is begonnen als klein bedrijfje op een zolderkamer, maar tegenwoordig niet meer weg te denken uit het Nederlandse (online) straatbeeld. In de webshop van Coolblue vind je van alles wat met elektronica te maken heeft, van krultangen tot grasmaaiers en van stofzuigers tot uiteraard wasmachines.

Het aanbod van witgoed bij Coolblue is groot en divers: je hebt keuze uit bijna 100 wasdrogers en meer dan 150 wasmachines van de beroemde A-merken tot kleinere, goedkopere merken. Ben je van plan een wasmachine bij Coolblue te kopen, maar wil je toch eerst het apparaat in het echt bekijken dan kan dat in een van de 14 fysieke winkels die door het hele land verspreid zitten.

Dit zijn de beste wasmachines volgens Coolblue van 2024

Bij Coolblue kun je niet alleen wasmachines kopen, ze testen ze ook eerst voor je en vergelijken ze met elkaar. Zo weet je dat Coolblue’s Keuze ook echt een goede keuze is. Coolblue beoordeelt wasmachines op vulgewicht, geluidsniveau, toerental, gebruiksgemak en extra functies zoals een stoomfunctie of automatische wasmiddeldosering. Dit zijn volgens Coolblue de beste wasmachines van 2024.

Voordelen Nadelen
Goedkoop
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
Basisklasse waskwaliteit
Met een vulgewicht van 9 kilogram was je al je wekelijkse beddengoed en kleding in één keer in de Samsung WW90CGC04AAE. Dankzij EcoBubble kan dit ook met lage temperaturen. Hierdoor bespaar je met deze A-10% energiezuinige wasmachine tot wel € 245,- over de levensduur. Dat scheelt weer op de energierekening. Op het display kies je uit 13 verschillende wasprogramma's voor je wasgoed. Wil je een ander programma? Dan download je via de app een speciaal programma naar de wasmachine. Als je last hebt van allergieën gebruik je het hygiënisch stomen programma. Hiermee verwijdert de wasmachine alle bacteriën en allergenen uit je kleding. Zo heb jij minder last van huidirritatie. Heb je snel een schone outfit nodig? Gebruik dan een kort programma van 15 minuten.
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Topklasse waskwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
Je hebt ruimte voor al je wasgoed in de ruime Samsung WW11DB7B34GBU3 Bespoke EcoBubble. Met 11 kilogram aan vulgewicht heb je genoeg plek voor een zeer grote lading beddengoed in één keer. Handig, als je al je was in het weekend doet. Beddengoed en handdoeken was je grondig schoon met het Steam Wash programma. Hiermee verwijder je bacteriën en allergenen met stoom, zodat je minder last van huidirritatie hebt. Dat is handig wanneer je een allergie hebt voor bijvoorbeeld huisstofmijt, pollen of dierenharen. De wasmachine mengt het wasmiddel met water en verspreidt dit gelijkmatig over je kleding. Dankzij energieklasse A-20% bespaar je jaarlijks tot € 27,- op je energierekening. Ook bedien je deze automaat op afstand met de SmartThings app.
Voordelen Nadelen
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Heeft geen WiFi
De AEG LR73CW86 ProSteam wasmachine biedt een reeks nuttige functies, zoals de ProSteam-technologie die kreukels in kleding vermindert en zo de strijktijd verkort. Deze functie is bijzonder gunstig voor mensen die weinig tijd hebben of een hekel hebben aan strijken. Bovendien zorgt de stoom ervoor dat kleding fris blijft, zelfs als deze niet direct uit de machine wordt gehaald.

Een ander hoogtepunt is de ProSense beladingssensor die de hoeveelheid was in de trommel meet en de duur van het wasprogramma dienovereenkomstig aanpast. Dit bespaart zowel tijd als energie. Daarnaast heeft de machine een A-10% energielabel, waardoor het apparaat extreem energiezuinig is en je gedurende de levensduur tot €320 kunt besparen op energiekosten.

Hoewel de machine over het algemeen efficiënt en betrouwbaar is, zijn er ook nadelen. Het apparaat mist een PowerCare-systeem voor gelijkmatige wasmiddelverdeling en heeft geen functie voor een volledige snelle wascyclus. Ook ontbreekt een automatische wasmiddeldoseerfunctie, wat voor sommigen een gemis kan zijn.
De Siemens WM14VK0CFG wasmachine biedt verschillende innovatieve functies om het wassen gemakkelijker en efficiënter te maken. Met de intelligentDosing technologie doseert de machine automatisch de optimale hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter, wat niet alleen handig is maar ook de levensduur van je kleding kan verlengen. Daarnaast helpt de powerSpeed 59'-functie om 5kg wasgoed binnen slechts 59 minuten te wassen, een ideale optie voor mensen met een drukke agenda.

De wasmachine is ook milieuvriendelijk en kostenefficiënt dankzij de iSensoric sensoren. Deze technologie meet hoe vuil de was is en past het water- en energieverbruik dienovereenkomstig aan. Hierdoor kan men tot €290 besparen gedurende de levensduur van de machine.

Echter, er zijn ook enkele nadelen. De Siemens WM14VK0CFG heeft geen app-ondersteuning voor het bedienen van de wasmachine op afstand. Bovendien, terwijl de powerSpeed 59'-functie nuttig is voor kleine wasladingen, biedt de machine geen snelle wascyclus voor grotere ladingen. Daarnaast heeft de machine een geluidsniveau van 69 dB tijdens het centrifugeren, wat storend kan zijn in sommige woonomstandigheden.
Voordelen Nadelen
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Topklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
De AEG LR73842 ProSteam wasmachine scoort hoog op het gebied van gemak en efficiëntie. Een unieke eigenschap is de ProSteam stoomfunctie, die het strijken van kleding aanzienlijk vergemakkelijkt door kreuken en vouwen te verminderen. Daarnaast biedt de wasmachine een speciale Steam Refresh-cyclus die nare geurtjes uit kleding verwijdert.

Met de ProSense beladingssensor past de machine de duur van de wascyclus aan op basis van de hoeveelheid wasgoed, wat tijd, water en energie bespaart. Bovendien is het apparaat erg energiezuinig met een energielabel van A-10%, waardoor je op lange termijn tot wel € 320 kunt besparen op energiekosten.

Ondanks deze voordelen zijn er ook enkele nadelen. Zo ontbreekt een AutoDose functie voor het automatisch doseren van wasmiddel en biedt de machine geen volledige snelle wascyclus voor grotere ladingen. Het geluidsniveau van 74 dB tijdens het centrifugeren kan ook als storend worden ervaren, vooral in open ruimtes of nabij slaapkamers.

Features van een wasmachine

Ben je op zoek naar een nieuwe wasmachine? Bij Coolblue vind je handig alle features en eigenschappen die nieuwe wasmachines hebben. Je kunt met de filters in de webshop filteren op de specificaties die jij graag wilt dat een wasmachine heeft. Zoals een laag energieverbruik of geluidsniveau of speciale wasprogramma’s.

Ook kun je kijken naar eigenschappen die het gebruiksgemak verhogen. Dit zijn eigenschappen zoals een stoomfunctie waardoor je veel minder hoeft te strijken. Of een automatische wasmiddeldosering waardoor je zelf nooit meer de hoeveelheid wasmiddel hoeft af te meten. Dit doet de wasmachine nu voor je. Een andere handige eigenschap die sommige wasmachines hebben is een volwaardig snelwasprogramma. Met dit programma kun je een halve belading binnen 1 uur heerlijk schoon wassen. Door het snelwasprogramma kun je ook kleinere wasjes draaien en bespaar je tijd en energie.

Energiezuinig wassen wordt steeds belangrijker

Het hebben van een energiezuinige wasmachine en het energiezuinig wassen van je kleding is steeds belangrijker. Niet alleen is het gunstig voor je energierekening, het is ook stukken beter voor het milieu wanneer je energiezuinig gaat wassen. Bij de zoektocht van een nieuwe energiezuinige wasmachine helpt Coolblue je er goed bij. Je kunt namelijk per product het energielabel (A t/m E) zien en wat het jaarlijks verbruik is van een wasmachine. Ook lees je in de specificaties van Coolblue wat de verwachte energie– en waterkosten per jaar zijn. Via de site van Coolblue kun je wasmachines (en hun energieverbruik) met elkaar vergelijken zodat je een bewuste, weloverwogen keuze kunt gaan maken.

Het vulgewicht van de wasmachine kiezen

Met een goed vulgewicht verbruik je geen onnodige energie en krijg je alle was goed weggewerkt. Maar wat is nu een goed vulgewicht voor jou (en je gezin)? Woon je alleen of met z’n tweeën dan is een wasmachine met 7 kg inhoud voldoende. Probeer wel aan de toekomst te denken. Een wasmachine heb je vaak zo’n 10 jaar in bezit. Wordt jouw huishouden in die tijd misschien groter, dan is een grotere wasmachine handiger. Ben je met 3 of 4 personen thuis, dan is een vulgewicht van 8 kg genoeg voor jullie. Woon je met 4 personen of meer en draai je ook grote wassen zoals veel beddengoed, gordijnen etc. dan is een wasmachine met een trommelinhoud van 9 kg zeker aan te raden. Probeer bij grotere wasmachines wel de trommel vol te krijgen, een was draaien op een halflege trommel is niet energiezuinig.

Installatie en bezorging door Coolblue

Wanneer je in de webshop van Coolblue een wasmachine koopt, dan kun je verwachten dat deze snel bij je thuis bezorgd wordt. In 90% van de gevalen kan dit de volgende dag al, tenzij je zelf aangeeft dat je liever een andere bezorgdag hebt. Je kunt namelijk zelf de datum van bezorging kiezen, en dit kan ook in de avond. Alle Coolblue wasmachines worden gratis bij je bezorgd tot aan de drempel van je voordeur, ook als de bezorgers daarvoor een aantal trappen op moeten lopen. Coolblue bezorgt namelijk kosteloos tot en met de 4e verdieping naar je voordeur.

Wasmachine door Coolblue laten installeren

Heb je geen zin, tijd of lukt het niet om zelf de nieuwe wasmachine naar de juiste plek te tillen en installeren? Dan kan Coolblue dit ook voor je regelen. Hier zit een kleine meerprijs aan vast, maar zo heb je er in ieder geval geen omkijken meer naar en kun je de eerste wasjes gelijk draaien. Voor de aansluiting heb je ook nog extra opties beschikbaar zoals het installeren op de trekschakelaar of een tussenstuk plaatsen wanneer je van plant bent een droger op je nieuwe wasmachine te plaatsen.

Garantie door Coolblue

Je hebt bij Coolblue standaard 2 jaar fabrieksgarantie op al je producten, ook op wasmachines. Mocht binnen deze periode iets stuk gaan aan je wasmachine, buiten jouw schuld om, dan wordt dit gezien als een fabricagefout. In de meeste gevallen komt er een monteur langs om je wasmachine kosteloos te repareren.

Wil je na de standaard 2 jaar nog steeds garantie hebben? Dan kun je via Coolblue een extra verzekering afsluiten. Met deze verzekering ben je 5 jaar lang verzekerd tegen slijtage, schade en kapotte onderdelen. Met de verzekering wordt je apparaat kosteloos gerepareerd aan huis. Mocht reparatie het probleem niet verhelpen en is de wasmachine niet te redden, dan krijg je de originele aanschafwaarde als tegoed op je Coolblue account en kun je daar een nieuwe wasmachine mee kopen.