Wasmachine.com

Coolblue wasmachine

Coolblue is een van de grootste elektronica webshops in Nederland. Bij Coolblue vind je meer dan 150 wasmachines, van A-merken tot aan budgetmerken. Wil je een nieuwe wasmachine bij Coolblue gaan kopen? Lees hier hoe Coolblue aan het werk gaat, van het bestellen tot aan het bezorgen en installeren van je wasmachine.

Beste coolblue wasmachine van 2024

1

Samsung WW80TA049AE EcoBubble

2

Samsung WW90TA049AE EcoBubble

3

Samsung WW80T654ALX AddWash

4

LG GC3V708S2 TurboWash 39

5

Hoover HWE 49AMBS/1-S

Laatste update: 18 april 2024

Beste coolblue wasmachine van 2024

1

Samsung WW80TA049AE EcoBubble

2

Samsung WW90TA049AE EcoBubble

3

Samsung WW80T654ALX AddWash

4

LG GC3V708S2 TurboWash 39

5

Hoover HWE 49AMBS/1-S

Laatste update: 18 april 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Coolblue is een webshop die elk soort elektronica verkoopt.
  • Bij Coolblue vind je een groot aanbod van meer dan 150 wasmachines.
  • Je wasmachine van Coolblue wordt snel en gratis bezorgd en voor een meerprijs geïnstalleerd.
  • De beste coolblue wasmachine is de Samsung WW80TA049AE EcoBubble

Wie is Coolblue?

Coolblue is een Nederlands bedrijf opgericht in 1999 door drie ondernemers. Het is begonnen als klein bedrijfje op een zolderkamer, maar tegenwoordig niet meer weg te denken uit het Nederlandse (online) straatbeeld. In de webshop van Coolblue vind je van alles wat met elektronica te maken heeft, van krultangen tot grasmaaiers en van stofzuigers tot uiteraard wasmachines.

Het aanbod van witgoed bij Coolblue is groot en divers: je hebt keuze uit bijna 100 wasdrogers en meer dan 150 wasmachines van de beroemde A-merken tot kleinere, goedkopere merken. Ben je van plan een wasmachine bij Coolblue te kopen, maar wil je toch eerst het apparaat in het echt bekijken dan kan dat in een van de 14 fysieke winkels die door het hele land verspreid zitten.

Dit zijn de beste wasmachines volgens Coolblue van 2024

Bij Coolblue kun je niet alleen wasmachines kopen, ze testen ze ook eerst voor je en vergelijken ze met elkaar. Zo weet je dat Coolblue’s Keuze ook echt een goede keuze is. Coolblue beoordeelt wasmachines op vulgewicht, geluidsniveau, toerental, gebruiksgemak en extra functies zoals een stoomfunctie of automatische wasmiddeldosering. Dit zijn volgens Coolblue de beste wasmachines van 2024.

1

Beste coolblue wasmachine

Voordelen Nadelen
Goedkoop
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Heeft geen WiFi
De Samsung WW80TA049AE EcoBubble is een ideale wasmachine voor huishoudens van 2 tot 3 personen, dankzij een laadvermogen van 8 kg en diverse gespecialiseerde wasprogramma's. De machine combineert functionaliteit en efficiëntie, en is daarom een uitgebalanceerde keuze voor middelgrote huishoudens.

De machine beschikt over twee opvallende functies: de Steam Wash-cyclus en EcoBubble-technologie. De Steam Wash-cyclus maakt gebruik van stoom voor een extra hygiënische was, ideaal voor het verwijderen van allergenen zoals huisstofmijt en dierenharen. De EcoBubble-technologie is energiezuinig en effectief, zelfs bij lage temperaturen, wat zowel goed is voor het milieu als voor de duurzaamheid van je kleding.

Ondanks de vele voordelen heeft de Samsung WW80TA049AE EcoBubble ook enkele nadelen. Het mist een AddWash-deur om vergeten wasgoed toe te voegen, biedt geen mogelijkheid voor automatisch doseren van wasmiddel via een Autodose-functie, en heeft geen volledige snelle wascyclus. Deze beperkingen zijn het overwegen waard voordat je tot aankoop overgaat.

2
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Heeft geen WiFi
De Samsung WW90TA049AE EcoBubble wasmachine staat vooral bekend om zijn efficiëntie en veelzijdigheid, geschikt voor zowel grote als kleine wasladingen. De machine biedt innovatieve technologieën zoals EcoBubble voor een hygiënische reiniging bij lage temperaturen en een Steam Wash-cyclus om allergenen en bacteriën te verwijderen. Deze functies maken het apparaat bijzonder nuttig voor mensen met allergieën en voor het wassen van babykleding.

Ondanks de voordelen kent de wasmachine ook enkele nadelen. Zo heeft het apparaat geen AutoDose-functie, wat betekent dat gebruikers hun wasmiddel handmatig moeten doseren. Dit kan als een gemis worden ervaren voor degenen die gewend zijn aan meer geautomatiseerde systemen.

Daarnaast ontbreekt de mogelijkheid om de wasmachine op afstand te bedienen via een app. Hoewel dit voor sommige gebruikers geen doorslaggevende factor zal zijn, zou deze functie een extra laag van gebruiksgemak toevoegen.

3
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Bediening via app
Heeft geen WiFi
De Samsung WW80T654ALX AddWash wasmachine is ontworpen voor de moderne huishouding en heeft diverse innovatieve functies. Een opvallend kenmerk is de AddWash-deur, die het mogelijk maakt om vergeten kledingstukken toe te voegen terwijl de wascyclus al draait. Verder zorgt de EcoBubble-technologie voor een efficiënte reiniging bij lage temperaturen, wat zowel milieuvriendelijk is als beter voor de kleding.

Hoewel het apparaat hoog scoort op gebruiksgemak en efficiëntie, zijn er ook enkele nadelen. Het mist een Autodose-functie voor automatische wasmiddeldosering en heeft geen QuickDrive-functie voor snellere wascycli. Ook kan het draaigeluidsniveau van 72 dB als storend worden ervaren in kleinere woonruimtes.

De machine biedt ook slimme connectiviteit via de SmartThings-app en verschillende lekbeveiligingsmechanismen. In geval van een lek wordt de watertoevoer automatisch afgesloten, wat extra veiligheid en gemoedsrust biedt. De app maakt het mogelijk om favoriete wascycli op te slaan en te selecteren, wat bijdraagt aan een gebruiksvriendelijke ervaring op de lange termijn.

4
De LG GC3V708S2 TurboWash 39 is een geavanceerde wasmachine die verschillende indrukwekkende functies biedt. Aan de positieve kant heeft de machine een snelle TurboWash 39 cyclus die een halve lading in slechts 39 minuten wast. Daarnaast biedt het een stoomcyclus voor het verwijderen van allergenen en een AI DD-technologie die intelligente trommelbewegingen mogelijk maakt.

Echter, de wasmachine is niet zonder nadelen. Het mist een functie voor automatische wasmiddeldosering, wat als een gemis kan worden ervaren. Daarnaast is het geluidsniveau tijdens het centrifugeren met 71 dB wellicht storend voor sommigen, en de diepte van 56,5 cm kan installatie in kleinere ruimtes bemoeilijken.

LG heeft zich gericht op een balans tussen efficiëntie en zorg voor kleding. Technologieën zoals TurboWash 39 en AI DD maken dit een veelzijdig apparaat dat geschikt is voor verschillende textielsoorten. Toch is het gebrek aan automatische wasmiddeldosering en het potentieel storende geluidsniveau punten om te overwegen bij het maken van een aankoopbeslissing.

5
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Bediening via app
Heeft geen WiFi
Maakt veel geluid
De Hoover HWE 49AMBS/1-S wasmachine is uitgerust met diverse gebruikersvriendelijke, innovatieve functies. Een opvallend kenmerk is de ruime laadcapaciteit van 9 kg, die vooral gunstig is voor grote huishoudens of mensen die veel was in één keer willen doen. Bovendien biedt de machine integratie met de hOn app, waardoor gebruikers het waslabel van kleding kunnen scannen om de meest geschikte wascyclus te vinden.

De machine beschikt ook over een Power Care systeem dat wasmiddel over de kleding sprayt voor een extra grondige reiniging. Daarnaast is het apparaat energie-efficiënt met een A energielabel, wat zowel goed is voor de portemonnee als het milieu.

Toch zijn er ook enkele nadelen. De machine heeft een hoog geluidsniveau van 77 dB en komt zonder lekbeveiliging. Daarnaast wordt het niet aanbevolen om een droger bovenop deze wasmachine te plaatsen, wat voor sommigen een belemmering kan zijn bij beperkte ruimte.

Features van een wasmachine

Ben je op zoek naar een nieuwe wasmachine? Bij Coolblue vind je handig alle features en eigenschappen die nieuwe wasmachines hebben. Je kunt met de filters in de webshop filteren op de specificaties die jij graag wilt dat een wasmachine heeft. Zoals een laag energieverbruik of geluidsniveau of speciale wasprogramma’s.

Ook kun je kijken naar eigenschappen die het gebruiksgemak verhogen. Dit zijn eigenschappen zoals een stoomfunctie waardoor je veel minder hoeft te strijken. Of een automatische wasmiddeldosering waardoor je zelf nooit meer de hoeveelheid wasmiddel hoeft af te meten. Dit doet de wasmachine nu voor je. Een andere handige eigenschap die sommige wasmachines hebben is een volwaardig snelwasprogramma. Met dit programma kun je een halve belading binnen 1 uur heerlijk schoon wassen. Door het snelwasprogramma kun je ook kleinere wasjes draaien en bespaar je tijd en energie.

Energiezuinig wassen wordt steeds belangrijker

Het hebben van een energiezuinige wasmachine en het energiezuinig wassen van je kleding is steeds belangrijker. Niet alleen is het gunstig voor je energierekening, het is ook stukken beter voor het milieu wanneer je energiezuinig gaat wassen. Bij de zoektocht van een nieuwe energiezuinige wasmachine helpt Coolblue je er goed bij. Je kunt namelijk per product het energielabel (A t/m E) zien en wat het jaarlijks verbruik is van een wasmachine. Ook lees je in de specificaties van Coolblue wat de verwachte energie– en waterkosten per jaar zijn. Via de site van Coolblue kun je wasmachines (en hun energieverbruik) met elkaar vergelijken zodat je een bewuste, weloverwogen keuze kunt gaan maken.

Het vulgewicht van de wasmachine kiezen

Met een goed vulgewicht verbruik je geen onnodige energie en krijg je alle was goed weggewerkt. Maar wat is nu een goed vulgewicht voor jou (en je gezin)? Woon je alleen of met z’n tweeën dan is een wasmachine met 7 kg inhoud voldoende. Probeer wel aan de toekomst te denken. Een wasmachine heb je vaak zo’n 10 jaar in bezit. Wordt jouw huishouden in die tijd misschien groter, dan is een grotere wasmachine handiger. Ben je met 3 of 4 personen thuis, dan is een vulgewicht van 8 kg genoeg voor jullie. Woon je met 4 personen of meer en draai je ook grote wassen zoals veel beddengoed, gordijnen etc. dan is een wasmachine met een trommelinhoud van 9 kg zeker aan te raden. Probeer bij grotere wasmachines wel de trommel vol te krijgen, een was draaien op een halflege trommel is niet energiezuinig.

Installatie en bezorging door Coolblue

Wanneer je in de webshop van Coolblue een wasmachine koopt, dan kun je verwachten dat deze snel bij je thuis bezorgd wordt. In 90% van de gevalen kan dit de volgende dag al, tenzij je zelf aangeeft dat je liever een andere bezorgdag hebt. Je kunt namelijk zelf de datum van bezorging kiezen, en dit kan ook in de avond. Alle Coolblue wasmachines worden gratis bij je bezorgd tot aan de drempel van je voordeur, ook als de bezorgers daarvoor een aantal trappen op moeten lopen. Coolblue bezorgt namelijk kosteloos tot en met de 4e verdieping naar je voordeur.

Wasmachine door Coolblue laten installeren

Heb je geen zin, tijd of lukt het niet om zelf de nieuwe wasmachine naar de juiste plek te tillen en installeren? Dan kan Coolblue dit ook voor je regelen. Hier zit een kleine meerprijs aan vast, maar zo heb je er in ieder geval geen omkijken meer naar en kun je de eerste wasjes gelijk draaien. Voor de aansluiting heb je ook nog extra opties beschikbaar zoals het installeren op de trekschakelaar of een tussenstuk plaatsen wanneer je van plant bent een droger op je nieuwe wasmachine te plaatsen.

Garantie door Coolblue

Je hebt bij Coolblue standaard 2 jaar fabrieksgarantie op al je producten, ook op wasmachines. Mocht binnen deze periode iets stuk gaan aan je wasmachine, buiten jouw schuld om, dan wordt dit gezien als een fabricagefout. In de meeste gevallen komt er een monteur langs om je wasmachine kosteloos te repareren.

Wil je na de standaard 2 jaar nog steeds garantie hebben? Dan kun je via Coolblue een extra verzekering afsluiten. Met deze verzekering ben je 5 jaar lang verzekerd tegen slijtage, schade en kapotte onderdelen. Met de verzekering wordt je apparaat kosteloos gerepareerd aan huis. Mocht reparatie het probleem niet verhelpen en is de wasmachine niet te redden, dan krijg je de originele aanschafwaarde als tegoed op je Coolblue account en kun je daar een nieuwe wasmachine mee kopen.