Wasmachine.com

Bosch wasmachine serie 6

Betaalbare luxe: dat is wat een serie 6 wasmachine van Bosch je biedt! Door het lage energieverbruik, de stille motor en alle opties voor gebruiksgemak, kun je zonder problemen je serie 6 wasmachine laten draaien. Op zoek naar de beste Bosch serie 6 wasmachines? Wij hebben de beste van 2024 hieronder voor je opgesomd!

Beste bosch wasmachine serie 6 van 2024

1

Bosch WGG14408NL

2

Bosch WGG04407NL

3

Bosch WAU28P02NL i-DOS

4

Bosch WAN28272NL

5

Bosch WGG244ZONL

Laatste update: 22 juli 2024

Beste bosch wasmachine serie 6 van 2024

1

Bosch WGG14408NL

2

Bosch WGG04407NL

3

Bosch WAU28P02NL i-DOS

4

Bosch WAN28272NL

5

Bosch WGG244ZONL

Laatste update: 22 juli 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

 • De kenmerken van een Bosch serie 6: Laag energieverbruik & innovatieve Vario wastrommel.
 • Bosch wasmachines serie 2 t/m 8 en HomeProfessional: Oplopend gebruiksgemak en energieklasse.
 • Wat te verwachten van een serie 6? Betaalbaar en toch veel luxe.
 • De beste bosch wasmachine serie 6 is de Bosch WGG14408NL

Wat is een Bosch serie 6 wasmachine?

Alle Bosch wasmachines behoren tot een bepaalde serie; 2, 4, 6, 8 of HomeProfessional. Een hogere serie betekent meer luxe en meer kwaliteit. Over het algemeen gaat de prijsklasse van de wasmachines ook per serie omhoog.

Een Bosch wasmachine serie 6 is een relatief betaalbare wasmachine die een hoop gemakken biedt. Denk hierbij aan efficiënt en zorgvuldig wassen dankzij de Vario-trommel, een koolborstelloze motor die de wasmachine stiller maakt, veel vulgewicht en een toerental van 1400 of 1600 toeren, zodat je wasgoed zo droog mogelijk uit de trommel komt.

Daarnaast kan je met een Bosch wasmachine serie 6 zuinig wassen, dankzij het lage energieverbruik (altijd energieklasse A of B). Duurdere wasmachines beschikken zelfs over een automatisch doseersysteem. Hierbij voegt de wasmachine automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel toe, passend bij de hoeveelheid wasgoed gemeten door de ingebouwde beladingssensor. Wil je Bosch wasmachine kopen met automatische dosering? Kies dan voor een I-DOS Bosch wasmachine.

Bosch modelnummers uitgelegd

Bij Bosch wasmachines kun je een heleboel informatie uit de naam van het model halen, zo ook welke serie het is. Een Bosch wasmachine modelnummer bestaat altijd uit 10 tekens, bijvoorbeeld WAQ28363NL.

 1. De eerste letter staat voor het producttype, in dit geval een W voor wasmachine.

 2. De tweede letter staat voor het type wasmachine: A voor standaard voorlader, G voor nieuwe modellen die extra energiezuinig zijn, I voor inbouw, L voor 45 cm diepe wasmachines, O voor bovenladers en U voor onderbouw.

 3. De derde letter geeft de generatie aan, oftewel de serie. G, H en E zijn serie 2 en 4, Q en T zijn een serie 6 wasmachine, S en W is serie 8 en Y is HomeProfessional. Een Bosch wasmachine serie 6 begint dus altijd met WAQ of WAT.

 4. Het vierde en vijfde nummer zegt iets over de centrifugesnelheid, oftewel het toerental. 20 is 1000 toeren, 24 is 1200 toeren, 28 en 1400 toeren en 32 en 1600 toeren.

 5. Het zevende en achtste nummer is het soort controle.

 6. De twee laatste letters geeft aan voor welk land het product is geproduceerd.

Dit zijn de beste Bosch serie 6 wasmachines van 2024

Wil jij een nieuwe, energiezuinige Bosch wasmachine? Hier ben je aan het juiste adres! Hieronder hebben we de beste Bosch wasmachines serie 6 van 2024 voor je op een rijtje gezet. Vind hier de juiste wasmachine voor jou!

1

Beste bosch wasmachine serie 6

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Topklasse bouwkwaliteit
Geen stoomfunctie
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
De Bosch WGG14408NL (serie 6) wast met energieklasse A zeer energiezuinig. Je bespaart over de levensduur gemiddeld tot € 220,- op je energiekosten. De wasmachine is met 9 kilogram vulgewicht geschikt voor een grote lading beddengoed of berg handdoeken. Ook wanneer je de trommel niet helemaal vol krijgt, was je zuinig schoon dankzij de beladingssensor. Deze past de programmaduur automatisch aan. Je wast je hoeslakens grondig schoon met Hygiene Plus. Met dit programma was je langer op een hogere temperatuur. Ook voegt de wasmachine een extra spoelbeurt toe. Hierdoor verwijder je allergenen, zoals dierenharen en heb je minder last van een gevoelige huid. Zet SpeedPerfect aan en was tot 65% sneller. Handig, wanneer je vaak haast hebt.
2
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Topklasse bouwkwaliteit
Geen stoomfunctie
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
De Bosch WGG04407NL is een wasmachine die een aantal indrukwekkende functies biedt om het wassen efficiënter te maken. De SpeedPerfect-optie maakt het mogelijk om wasbeurten tot 65% sneller te voltooien zonder in te boeten aan kwaliteit. Daarnaast zorgt het anti-vleksysteem voor het effectief verwijderen van de vier meest voorkomende soorten vlekken, zoals olie en rode wijn, waardoor handmatige behandeling overbodig wordt.

Aan de andere kant kent de machine ook een paar nadelen. Zo ontbreekt de i-DOS-functie voor automatische wasmiddeldosering, waardoor gebruikers zelf de juiste hoeveelheid wasmiddel moeten toevoegen. Bovendien biedt het apparaat geen Iron Assist-functie om kreukels in kleding te verminderen, en is er ook geen volledige snelle wascyclus beschikbaar voor momenten waarop je haast hebt.

Voor mensen met allergieën is de Hygiëne Plus-cyclus een toegevoegde waarde. Deze functie wast kleding op een hogere temperatuur, waardoor allergenen zoals huisdierenharen en pollen effectief worden verwijderd. De Bosch WGG04407NL biedt daarmee een goede balans tussen efficiëntie en effectiviteit, ondanks enkele ontbrekende functies.
3
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Topklasse waskwaliteit
Geen stoomfunctie
Heeft geen WiFi
De Bosch WAU28P02NL i-DOS voegt automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel toe aan grote en kleine ladingen beddengoed. Zo blijft je wasgoed langer mooi. Je hebt met 9 kilogram vulgewicht extra veel ruimte. De wasmachine wast zeer energiezuinig schoon dankzij energieklasse A. Je bespaart gemiddeld tot € 220,- op je energiekosten over de levensduur. Om tijd te besparen, gebruik je de SpeedPerfect functie. Hiermee kort je het wasprogramma in en was je tot 65% sneller schoon. Je zet de wasmachine gerust vlak bij je thuiswerkplek of slaapkamer. Met een geluidsniveau van maximaal 71 decibel heb je relatief weinig last van lawaai. Zo draai je ook een was als je 's nachts slaapt of overdag in een vergadering zit.
4
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Topklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
Met de Bosch WAN28272NL ben jij nog maar weinig tijd kwijt aan strijken. Met het Iron Assist programma verminder je tot 50% van de kreukels dankzij stoom. Zo heb jij in 20 minuten 5 kreukvrije overhemden of T-shirts. Met 8 kilogram vulgewicht was je zowel kleine als grote ladingen, bijvoorbeeld de kleding van meerdere dagen of het beddengoed van één 2-persoonsbed. Om sneller te wassen, zet je SpeedPerfect aan. Met deze functie was je tot 65% sneller schoon. Zo is jouw sportkleding weer schoon voor de volgende workout. Wanneer je last hebt van allergieën, gebruik je het Hygiene Plus programma. De automaat wast je kleding dan op een hogere temperatuur, waardoor bacteriën en allergenen verdwijnen.
5
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Topklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
Je wast grote ladingen wasgoed stil en zuinig met de Bosch WGG244ZONL wasmachine. Dankzij een geluidsniveau van maximaal 70 decibel doe je ook gerust een was tijdens het thuiswerken. Met 9 kilogram vulgewicht heb je genoeg ruimte voor een grote lading beddengoed, handdoeken of kleding van de hele week. Dankzij energieklasse A was je zeer energiezuinig. Ook wanneer je maar een kleine was draait. Ligt je favoriete shirt gekreukt in de kast? Gebruik dan het Iron Assist programma. Hiermee stoom je tot 5 shirts of overhemden glad. Zo heb jij minder strijkwerk. Wanneer je sneller wilt wassen, kies je voor SpeedPerfect. Deze functie kort je wasprogramma's tot wel 65% in, zodat je favoriete outfit schoon is voor je etentje.

Het verschil van een Bosch serie 6 ten opzichte van andere Bosch wasmachines

Bosch wasmachines zijn opgedeeld in verschillende series; 2, 4, 6, 8 en HomeProfessional. Per serie kan je steeds meer luxe, kwaliteit en gebruiksgemak verwachten en vermindert het stroom- en waterverbruik.

Alle Bosch wasmachines, ongeacht de serie, hebben een paar dingen met elkaar gemeen. Zo zijn de allemaal uitgerust met AquaStop, de meest betrouwbare waterbeveiliging om waterschade te voorkomen, en een kinderslot als kinderbeveiliging. Wat de verschillen zijn per serie, leggen we hieronder voor je uit.

Bosch serie 2 wasmachines

Je kunt een serie 2 wasmachine herkennen aan een modelnummer dat begint met WAE of WAB. Dit zijn simpele basismodellen. Ze hebben een maximaal vulgewicht van 7 kg, centrifugeren met 400 tot 1400 toeren en hebben een geluidsniveau van maximaal 77 decibel (dB).

Bosch serie 4 wasmachines

Hiervan beginnen de modelnamen met WAN, WAK of WAE. Het grote verschil tussen serie 2 en serie 4 modellen, is dat deze modellen veelal zijn uitgerust met een invertermotor – een bijzonder stille motor die de wasmachine stiller (max 73 dB geluid), duurzamer en effectiever maakt. Ook hebben serie 4 modellen een maximaal vulgewicht van 8 kg.

Bosch serie 6 wasmachines

Zoals eerder genoemd, beginnen de modelnamen van deze wasmachines met WAQ en WAT. Deze modellen beschikken over een (levenslange garantie) Variotrommel, waardoor je wasgoed zachter en nauwkeuriger gewassen wordt. Een aantal serie 6 modellen kunnen ook automatisch wasmiddel doseren (I-DOS) aan de hand van de ingebouwde beladingssensor. De wasmachine meet de hoeveelheid wasgoed en hoe vies het is, en stelt de hier de juiste hoeveelheid wasmiddel op af. Door het automatisch doseren was je zuiniger, nauwkeuriger en wordt je wasgoed zo schoon mogelijk.

Serie 6 wasmachines hebben doorgaans 9 kg vulgewicht, en er zijn enkele modellen met 10 kg vulgewicht.

Bosch serie 8 wasmachines & HomeProfessional

Serie 8 modellen beginnen met WAS of WAW en HomeProfessional met WAY. Ze hebben bijna allemaal een centrifugesnelheid van 1600 toeren. Hierdoor komt je wasgoed zo droog mogelijk uit de trommel. Ook hebben verschillende serie 8 modellen een automatisch doseersysteem, waardoor je niet langer bij iedere wasbeurt aan wasmiddel hoeft te denken. Daarnaast zijn meerdere modellen via de Home Connect app op je smartphone of tablet te bedienen.

De specificaties van een Bosch serie 6 wasmachine

Ondanks dat je alle serie 6 wasmachine modellen enigszins met elkaar kunt vergelijken, zijn er toch nooit twee wasmachines hetzelfde. Kijk daarom altijd goed of het model dat je koopt echt voldoet aan al jouw wensen en verwachtingen. Dit is wat je gemiddeld kunt verwachten van een Bosch wasmachine serie 6.

Vulgewicht & afmetingen

Deze modellen hebben een vulgewicht va 9 of 10 kg. Ze zijn gemiddeld 85 cm hoog, 60 cm breed en 70 cm diep.

Toerental

Het gros van deze wasautomaten centrifugeren met een maximaal toerental van 1400 toeren. Een aantal modellen met 1600 toeren.

Energieklasse

Deze modellen hebben meestal energieklasse A, het meest zuinig, en soms energieklasse B. Hierdoor zijn alle modellen energiezuinige wasmachines.

Wasprogramma

Sommige modellen hebben meer programma’s dan anderen. Serie 6 modellen hebben tussen de 12 en 16 programma’s.

Prijskaartje

Voor een nieuwe serie 6 wasmachine betaal je gemiddeld tussen de €800 en €1400 euro.

Bosch serie 6 wasmachine: voordelen en nadelen

Een serie 6 wasmachine heeft voor- en nadelen. Een groot voordeel van deze modellen is dat ze relatief nieuw zijn, en dus over de nieuwste technologiëen beschikken. Ten opzichte van je oude wasmachine en alle serie 2 en 4 modellen, zal dit dus al een hele vooruitgang zijn. Denk hierbij aan:

 1. een energiezuinige, duurzame en stille motor;

 2. een hoog toerental;

 3. een Vario-trommel met levenslange garantie;

 4. En een wasprogramma voor iedere type was, zoals vlekken, overhemden, sportkleding, ect.

Maar, zo zijn er natuurlijk ook nadelen.

 1. In vergelijking met serie 2 en 4 modellen, zijn serie 6 wasmachine modellen relatief duur

 2. In vergelijking met serie 8 en HomeProfessional modellen zijn serie 6 modellen simpel.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Bosch serie 6 wasmachine

Wasmachines zijn relatief complexe apparaten met een heleboel kenmerken. Door al die verschillende specificaties, kan het moeilijk zijn om te oordelen waar je precies op moet letten. Om die reden hebben wij hieronder voor je opgesomd waar je allemaal rekening mee moet houden in je zoektocht naar een nieuwe wasmachine.

Vulgewicht

Het vulgewicht van een wasmachine geeft aan hoeveel kg wasgoed er in de trommel past. Hoeveel vulgewicht je nodig hebt, is voornamelijk afhankelijk van de grootte van je huishouden. Een huishouden van 1 of 2 personen, kan het beste gaan voor een wasmachine met 6 of 7 kg vulgewicht. Voor een gezin van 3 of 4 personen, is 8 kg het beste. En voor een huishouden met 5 personen of meer, raden we 9 kg of meer aan.

Energieklasse

De energieklasse van een wasmachine geeft een indicatie van hoe energiezuinig het apparaat wast. Energieklasse A is het meest zuinig, maar energieklasse B wordt ook al als energiezuinig beschouwt.

Toerental

Dit geeft aan hoe snel de trommel draait tijdens het centrifugeren. Bij een hoger toerental, wordt er meer water uit het wasgoed gedrukt en komt je wasgoed dus droger uit de trommel. Hierdoor hoeft het minder lang aan de lijn of de wasdroger. De meeste wasmachines centrifugeren met 1400 toeren, maar er zijn ook steeds meer modellen met die 1600 toeren centrifugeren.

Geluidsniveau centrifugeren

Hieraan kun je zien hoeveel geluid de wasmachine maximaal produceert. Je hebt: Extra stil (71 decibel of minder), stil (72 of 73 decibel), normaal (74 tot en met 77 decibel) en luid (78 decibel of meer).

Wasprogramma & wasvoorkeuren

Serie 6 modellen hebben gemiddeld tussen de 12 en 16 programma’s en nog veel meer wasvoorkeuren, waaronder een speciaal anti-allergie wasprogramma, een antivlekken programma en verschillende snelle programma’s. Kies voor een wasmachine met de programma’s die jij denkt te gaan gebruiken.

Gebruiksgemak

Vrijwel alle serie 6 wasmachines zijn uitgerust met een kledingbeschermende trommel, resttijdindicatie, startuitstel en een volwaardig snelwasprogramma om het wassen voor jou zo makkelijk en snel mogelijk te maken. Daarnaast zijn ook verschillende modellen uitgerust met een stoomfunctie, automatisch uitschakelen, bedienen via de Home Connect app en een beladingssensor in combinatie met automatisch doseren.

Waterbeveiliging

Alle modellen zijn uitgerust met AquaStop, de meest betrouwbare waterbeveiliging om waterschade te voorkomen. Sommige modellen hebben extra water beveiliging.

Veelgestelde vragen over een Bosch wasmachine serie 6

Hoe werkt Bosch serie 6 wasmachine?

De serie 6 wasmachines van Bosch werken erg vergelijkbaar met alle andere wasmachine. Ze zijn aan de hand van het display te bedienen, en indien ze te koppelen zijn aan de Home Connect app, kun je dit ook doen via de smartphone of tablet.

Indien je een serie 6 wasmachine met automatisch wasmiddel doseren hebt, vul je één soort wasmiddel en één soort wasverzachter toe voor de automatische dosering. In de handleiding lees je hier meer over.