Wasmachine.com

Bosch wasmachine serie 6

Betaalbare luxe: dat is wat een serie 6 wasmachine van Bosch je biedt! Door het lage energieverbruik, de stille motor en alle opties voor gebruiksgemak, kun je zonder problemen je serie 6 wasmachine laten draaien. Op zoek naar de beste Bosch serie 6 wasmachines? Wij hebben de beste van 2024 hieronder voor je opgesomd!

Beste bosch wasmachine serie 6 van 2024

1

Bosch WGG244A5NL i-DOS

2

Bosch WGG14408NL

3

Bosch WGG04407NL

4

Bosch WAU28P02NL i-DOS

5

Bosch WGB24407NL

Laatste update: 18 april 2024

Beste bosch wasmachine serie 6 van 2024

1

Bosch WGG244A5NL i-DOS

2

Bosch WGG14408NL

3

Bosch WGG04407NL

4

Bosch WAU28P02NL i-DOS

5

Bosch WGB24407NL

Laatste update: 18 april 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

 • De kenmerken van een Bosch serie 6: Laag energieverbruik & innovatieve Vario wastrommel.
 • Bosch wasmachines serie 2 t/m 8 en HomeProfessional: Oplopend gebruiksgemak en energieklasse.
 • Wat te verwachten van een serie 6? Betaalbaar en toch veel luxe.
 • De beste bosch wasmachine serie 6 is de Bosch WGG244A5NL i-DOS

Wat is een Bosch serie 6 wasmachine?

Alle Bosch wasmachines behoren tot een bepaalde serie; 2, 4, 6, 8 of HomeProfessional. Een hogere serie betekent meer luxe en meer kwaliteit. Over het algemeen gaat de prijsklasse van de wasmachines ook per serie omhoog.

Een Bosch wasmachine serie 6 is een relatief betaalbare wasmachine die een hoop gemakken biedt. Denk hierbij aan efficiënt en zorgvuldig wassen dankzij de Vario-trommel, een koolborstelloze motor die de wasmachine stiller maakt, veel vulgewicht en een toerental van 1400 of 1600 toeren, zodat je wasgoed zo droog mogelijk uit de trommel komt.

Daarnaast kan je met een Bosch wasmachine serie 6 zuinig wassen, dankzij het lage energieverbruik (altijd energieklasse A of B). Duurdere wasmachines beschikken zelfs over een automatisch doseersysteem. Hierbij voegt de wasmachine automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel toe, passend bij de hoeveelheid wasgoed gemeten door de ingebouwde beladingssensor. Wil je Bosch wasmachine kopen met automatische dosering? Kies dan voor een I-DOS Bosch wasmachine.

Bosch modelnummers uitgelegd

Bij Bosch wasmachines kun je een heleboel informatie uit de naam van het model halen, zo ook welke serie het is. Een Bosch wasmachine modelnummer bestaat altijd uit 10 tekens, bijvoorbeeld WAQ28363NL.

 1. De eerste letter staat voor het producttype, in dit geval een W voor wasmachine.

 2. De tweede letter staat voor het type wasmachine: A voor standaard voorlader, G voor nieuwe modellen die extra energiezuinig zijn, I voor inbouw, L voor 45 cm diepe wasmachines, O voor bovenladers en U voor onderbouw.

 3. De derde letter geeft de generatie aan, oftewel de serie. G, H en E zijn serie 2 en 4, Q en T zijn een serie 6 wasmachine, S en W is serie 8 en Y is HomeProfessional. Een Bosch wasmachine serie 6 begint dus altijd met WAQ of WAT.

 4. Het vierde en vijfde nummer zegt iets over de centrifugesnelheid, oftewel het toerental. 20 is 1000 toeren, 24 is 1200 toeren, 28 en 1400 toeren en 32 en 1600 toeren.

 5. Het zevende en achtste nummer is het soort controle.

 6. De twee laatste letters geeft aan voor welk land het product is geproduceerd.

Dit zijn de beste Bosch serie 6 wasmachines van 2024

Wil jij een nieuwe, energiezuinige Bosch wasmachine? Hier ben je aan het juiste adres! Hieronder hebben we de beste Bosch wasmachines serie 6 van 2024 voor je op een rijtje gezet. Vind hier de juiste wasmachine voor jou!

1

Beste bosch wasmachine serie 6

De Bosch WGG244A5NL i-DOS wasmachine focust op gebruiksgemak en efficiëntie, met eigenschappen die zowel tijd als energie besparen. De i-DOS functie doseert automatisch het juiste wasmiddel en wasverzachter, waardoor er minder verspilling is en je wasgoed langer mooi blijft. Daarnaast heeft de machine een anti-vlekken systeem dat moeite bespaart door hardnekkige vlekken zoals olie en rode wijn effectief te verwijderen.

De wasmachine beschikt over een SpeedPerfect functie waarmee je tot 65% sneller kunt wassen zonder in te leveren op waskwaliteit. Dit is handig voor mensen met een druk leven. Het apparaat heeft ook een energielabel A en een EcoSilence Drive motor, wat betekent dat je na 10 jaar tot €290 kunt besparen op energiekosten en dat de machine relatief stil is.

Ondanks de vele voordelen zijn er ook nadelen. Zo ontbreekt een Iron Assist functie voor het verminderen van kreukels, is de machine niet via een app te bedienen en biedt het geen optie voor een volledige snelle wascyclus. Deze minpunten kunnen belangrijk zijn bij het maken van een aankoopbeslissing.
2
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Topklasse bouwkwaliteit
Geen stoomfunctie
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
De Bosch WGG14408NL wasmachine scoort hoog op diverse punten. Een van de belangrijkste voordelen is de Hygiëne Plus wascyclus, speciaal ontworpen om allergenen zoals pollen en dierenharen te verwijderen. Dit maakt de machine uitermate geschikt voor mensen met allergieën of huisdieren. Daarnaast biedt de machine een anti-vlek systeem om hardnekkige vlekken efficiënt aan te pakken, en een SpeedPerfect optie die een wasbeurt met 65% versnelt zonder verlies van waskwaliteit.

Echter, de machine is niet zonder nadelen. Het mist een i-DOS functie voor automatische dosering van wasmiddel, waardoor er kans is op verspilling. Ook ontbreekt een Iron Assist functie voor het verminderen van kreuken, wat kan resulteren in extra strijktijd. Bovendien is er geen volledige snelle wascyclus, wat zou kunnen helpen bij tijdsgebrek.

Qua energie-efficiëntie is de Bosch WGG14408NL een sterke speler met een A-label, wat een besparing tot € 290 aan energiekosten gedurende de levensduur van de machine belooft. Dit maakt het een duurzame keuze voor zowel kleine als grote huishoudens.
3
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Topklasse bouwkwaliteit
Geen stoomfunctie
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
De Bosch WGG04407NL is een wasmachine die een aantal indrukwekkende functies biedt om het wassen efficiënter te maken. De SpeedPerfect-optie maakt het mogelijk om wasbeurten tot 65% sneller te voltooien zonder in te boeten aan kwaliteit. Daarnaast zorgt het anti-vleksysteem voor het effectief verwijderen van de vier meest voorkomende soorten vlekken, zoals olie en rode wijn, waardoor handmatige behandeling overbodig wordt.

Aan de andere kant kent de machine ook een paar nadelen. Zo ontbreekt de i-DOS-functie voor automatische wasmiddeldosering, waardoor gebruikers zelf de juiste hoeveelheid wasmiddel moeten toevoegen. Bovendien biedt het apparaat geen Iron Assist-functie om kreukels in kleding te verminderen, en is er ook geen volledige snelle wascyclus beschikbaar voor momenten waarop je haast hebt.

Voor mensen met allergieën is de Hygiëne Plus-cyclus een toegevoegde waarde. Deze functie wast kleding op een hogere temperatuur, waardoor allergenen zoals huisdierenharen en pollen effectief worden verwijderd. De Bosch WGG04407NL biedt daarmee een goede balans tussen efficiëntie en effectiviteit, ondanks enkele ontbrekende functies.
4
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Topklasse waskwaliteit
Geen stoomfunctie
Heeft geen WiFi
De Bosch WAU28P02NL i-DOS wasmachine komt met een scala aan functies die het dagelijks leven vereenvoudigen. Het i-DOS-systeem zorgt voor automatische dosering van wasmiddel en wasverzachter, wat zowel kleding als het milieu ten goede komt. Daarnaast biedt de machine een stille werking door de EcoSilence Drive, en is er een AllergyPlus-programma voor mensen met allergieën.

Ondanks deze voordelen heeft de machine enkele nadelen. Zo mist het de Iron Assist-functie, die kreukels in kleding vermindert, en kan de wasmachine niet op afstand worden bediend via een app. Ook biedt het apparaat geen volledige snelle wascyclus, wat onhandig kan zijn voor mensen die vaak haast hebben.

Op het gebied van energie-efficiëntie scoort de Bosch WAU28P02NL i-DOS goed met een A-energielabel. Gedurende de levensduur van het apparaat kan dit een besparing van tot €290 op de energierekening betekenen. Hoewel het apparaat enkele tekortkomingen heeft, presteert het over het algemeen zeer goed en biedt het veel nuttige functies.
5
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Topklasse waskwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
Duur
De Bosch WGB24407NL wasmachine biedt verschillende moderne functies gericht op het verbeteren van de waservaring. Met zijn Iron Assist stoomfunctie verwijdert de machine tot 50% van de kreukels uit kleding voordat het strijkproces begint, waardoor gebruikers tijd en moeite besparen. Daarnaast zorgt het 4D Wash System voor een efficiëntere wasbeurt door een gelijkmatige verdeling van het wasmiddel over de kleding. De machine heeft ook een grote laadcapaciteit van 9 kg, wat ideaal is voor gezinnen met veel was.

Aan de andere kant zijn er ook enkele nadelen. De Bosch WGB24407NL heeft geen i-DOS-systeem voor automatische dosering van wasmiddel, wat het wasproces nog verder zou hebben vereenvoudigd. Daarnaast biedt de machine geen volledige snelle wascyclus, wat onhandig kan zijn voor mensen die behoefte hebben aan een snelle wasbeurt.

De wasmachine heeft ook een potentieel storend geluidsniveau van 70 dB tijdens het centrifugeren. Dit kan met name een probleem zijn als de machine in een kleine ruimte of dichtbij leefruimtes is geplaatst.

Het verschil van een Bosch serie 6 ten opzichte van andere Bosch wasmachines

Bosch wasmachines zijn opgedeeld in verschillende series; 2, 4, 6, 8 en HomeProfessional. Per serie kan je steeds meer luxe, kwaliteit en gebruiksgemak verwachten en vermindert het stroom- en waterverbruik.

Alle Bosch wasmachines, ongeacht de serie, hebben een paar dingen met elkaar gemeen. Zo zijn de allemaal uitgerust met AquaStop, de meest betrouwbare waterbeveiliging om waterschade te voorkomen, en een kinderslot als kinderbeveiliging. Wat de verschillen zijn per serie, leggen we hieronder voor je uit.

Bosch serie 2 wasmachines

Je kunt een serie 2 wasmachine herkennen aan een modelnummer dat begint met WAE of WAB. Dit zijn simpele basismodellen. Ze hebben een maximaal vulgewicht van 7 kg, centrifugeren met 400 tot 1400 toeren en hebben een geluidsniveau van maximaal 77 decibel (dB).

Bosch serie 4 wasmachines

Hiervan beginnen de modelnamen met WAN, WAK of WAE. Het grote verschil tussen serie 2 en serie 4 modellen, is dat deze modellen veelal zijn uitgerust met een invertermotor – een bijzonder stille motor die de wasmachine stiller (max 73 dB geluid), duurzamer en effectiever maakt. Ook hebben serie 4 modellen een maximaal vulgewicht van 8 kg.

Bosch serie 6 wasmachines

Zoals eerder genoemd, beginnen de modelnamen van deze wasmachines met WAQ en WAT. Deze modellen beschikken over een (levenslange garantie) Variotrommel, waardoor je wasgoed zachter en nauwkeuriger gewassen wordt. Een aantal serie 6 modellen kunnen ook automatisch wasmiddel doseren (I-DOS) aan de hand van de ingebouwde beladingssensor. De wasmachine meet de hoeveelheid wasgoed en hoe vies het is, en stelt de hier de juiste hoeveelheid wasmiddel op af. Door het automatisch doseren was je zuiniger, nauwkeuriger en wordt je wasgoed zo schoon mogelijk.

Serie 6 wasmachines hebben doorgaans 9 kg vulgewicht, en er zijn enkele modellen met 10 kg vulgewicht.

Bosch serie 8 wasmachines & HomeProfessional

Serie 8 modellen beginnen met WAS of WAW en HomeProfessional met WAY. Ze hebben bijna allemaal een centrifugesnelheid van 1600 toeren. Hierdoor komt je wasgoed zo droog mogelijk uit de trommel. Ook hebben verschillende serie 8 modellen een automatisch doseersysteem, waardoor je niet langer bij iedere wasbeurt aan wasmiddel hoeft te denken. Daarnaast zijn meerdere modellen via de Home Connect app op je smartphone of tablet te bedienen.

De specificaties van een Bosch serie 6 wasmachine

Ondanks dat je alle serie 6 wasmachine modellen enigszins met elkaar kunt vergelijken, zijn er toch nooit twee wasmachines hetzelfde. Kijk daarom altijd goed of het model dat je koopt echt voldoet aan al jouw wensen en verwachtingen. Dit is wat je gemiddeld kunt verwachten van een Bosch wasmachine serie 6.

Vulgewicht & afmetingen

Deze modellen hebben een vulgewicht va 9 of 10 kg. Ze zijn gemiddeld 85 cm hoog, 60 cm breed en 70 cm diep.

Toerental

Het gros van deze wasautomaten centrifugeren met een maximaal toerental van 1400 toeren. Een aantal modellen met 1600 toeren.

Energieklasse

Deze modellen hebben meestal energieklasse A, het meest zuinig, en soms energieklasse B. Hierdoor zijn alle modellen energiezuinige wasmachines.

Wasprogramma

Sommige modellen hebben meer programma’s dan anderen. Serie 6 modellen hebben tussen de 12 en 16 programma’s.

Prijskaartje

Voor een nieuwe serie 6 wasmachine betaal je gemiddeld tussen de €800 en €1400 euro.

Bosch serie 6 wasmachine: voordelen en nadelen

Een serie 6 wasmachine heeft voor- en nadelen. Een groot voordeel van deze modellen is dat ze relatief nieuw zijn, en dus over de nieuwste technologiëen beschikken. Ten opzichte van je oude wasmachine en alle serie 2 en 4 modellen, zal dit dus al een hele vooruitgang zijn. Denk hierbij aan:

 1. een energiezuinige, duurzame en stille motor;

 2. een hoog toerental;

 3. een Vario-trommel met levenslange garantie;

 4. En een wasprogramma voor iedere type was, zoals vlekken, overhemden, sportkleding, ect.

Maar, zo zijn er natuurlijk ook nadelen.

 1. In vergelijking met serie 2 en 4 modellen, zijn serie 6 wasmachine modellen relatief duur

 2. In vergelijking met serie 8 en HomeProfessional modellen zijn serie 6 modellen simpel.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Bosch serie 6 wasmachine

Wasmachines zijn relatief complexe apparaten met een heleboel kenmerken. Door al die verschillende specificaties, kan het moeilijk zijn om te oordelen waar je precies op moet letten. Om die reden hebben wij hieronder voor je opgesomd waar je allemaal rekening mee moet houden in je zoektocht naar een nieuwe wasmachine.

Vulgewicht

Het vulgewicht van een wasmachine geeft aan hoeveel kg wasgoed er in de trommel past. Hoeveel vulgewicht je nodig hebt, is voornamelijk afhankelijk van de grootte van je huishouden. Een huishouden van 1 of 2 personen, kan het beste gaan voor een wasmachine met 6 of 7 kg vulgewicht. Voor een gezin van 3 of 4 personen, is 8 kg het beste. En voor een huishouden met 5 personen of meer, raden we 9 kg of meer aan.

Energieklasse

De energieklasse van een wasmachine geeft een indicatie van hoe energiezuinig het apparaat wast. Energieklasse A is het meest zuinig, maar energieklasse B wordt ook al als energiezuinig beschouwt.

Toerental

Dit geeft aan hoe snel de trommel draait tijdens het centrifugeren. Bij een hoger toerental, wordt er meer water uit het wasgoed gedrukt en komt je wasgoed dus droger uit de trommel. Hierdoor hoeft het minder lang aan de lijn of de wasdroger. De meeste wasmachines centrifugeren met 1400 toeren, maar er zijn ook steeds meer modellen met die 1600 toeren centrifugeren.

Geluidsniveau centrifugeren

Hieraan kun je zien hoeveel geluid de wasmachine maximaal produceert. Je hebt: Extra stil (71 decibel of minder), stil (72 of 73 decibel), normaal (74 tot en met 77 decibel) en luid (78 decibel of meer).

Wasprogramma & wasvoorkeuren

Serie 6 modellen hebben gemiddeld tussen de 12 en 16 programma’s en nog veel meer wasvoorkeuren, waaronder een speciaal anti-allergie wasprogramma, een antivlekken programma en verschillende snelle programma’s. Kies voor een wasmachine met de programma’s die jij denkt te gaan gebruiken.

Gebruiksgemak

Vrijwel alle serie 6 wasmachines zijn uitgerust met een kledingbeschermende trommel, resttijdindicatie, startuitstel en een volwaardig snelwasprogramma om het wassen voor jou zo makkelijk en snel mogelijk te maken. Daarnaast zijn ook verschillende modellen uitgerust met een stoomfunctie, automatisch uitschakelen, bedienen via de Home Connect app en een beladingssensor in combinatie met automatisch doseren.

Waterbeveiliging

Alle modellen zijn uitgerust met AquaStop, de meest betrouwbare waterbeveiliging om waterschade te voorkomen. Sommige modellen hebben extra water beveiliging.

Veelgestelde vragen over een Bosch wasmachine serie 6

Hoe werkt Bosch serie 6 wasmachine?

De serie 6 wasmachines van Bosch werken erg vergelijkbaar met alle andere wasmachine. Ze zijn aan de hand van het display te bedienen, en indien ze te koppelen zijn aan de Home Connect app, kun je dit ook doen via de smartphone of tablet.

Indien je een serie 6 wasmachine met automatisch wasmiddel doseren hebt, vul je één soort wasmiddel en één soort wasverzachter toe voor de automatische dosering. In de handleiding lees je hier meer over.