Wasmachine.com

Bosch HygienePlus wasmachine

Met het HygienePlus wasprogramma van Bosch wasmachines is huidirritatie verleden tijd. Het speciaal ontwikkelde wasprogramma haalt allergenen zoals pollen en dierenharen uit je kleding waardoor deze wasmachines ideaal zijn voor mensen met allergieën. Ook wanneer je gevoelig bent voor wasmiddel helpt HygienePlus je om huidirritatie te verminderen. Hoe de Bosch HygienePlus wasmachine werkt en wat de beste Bosch HygienePlus wasmachines zijn lees je hier.

Beste bosch hygieneplus wasmachine van 2024

1

Bosch WGG244A5NL i-DOS

2

Bosch WGG14408NL

3

Bosch WGG04407NL

4

Bosch WAU28P02NL i-DOS

5

Bosch WGB24407NL

Laatste update: 17 april 2024

Beste bosch hygieneplus wasmachine van 2024

1

Bosch WGG244A5NL i-DOS

2

Bosch WGG14408NL

3

Bosch WGG04407NL

4

Bosch WAU28P02NL i-DOS

5

Bosch WGB24407NL

Laatste update: 17 april 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Een Bosch HygienePlus wasmachine heeft een speciaal wasprogramma voor allergieën.
  • Het wasprogramma verwijdert stof en allergenen door de hoge temperatuur en extra spoelbeurt.
  • De meeste Bosch wasmachines hebben het HygienePlus wasprogramma.
  • De beste bosch hygieneplus wasmachine is de Bosch WGG244A5NL i-DOS

Een Bosch HygienePlus wasmachine, wat is dat?

De Bosch HygienePlus wasmachine is een wasmachine met een speciaal ontwikkeld wasprogramma voor allergieën, naast de standaard wasprogramma’s. Voorheen heette dit wasprogramma AllergyPlus, nu is dit HygienePlus. Met het wasprogramma kun je extra hygiënisch wassen en zorgt het ervoor dat allergenen zoals pollen, stof en dierenharen allemaal verdwijnen van je wasgoed tijdens het wassen. Hierdoor kunnen mensen met allergieën genieten van schone, frisse kleding zonder zich zorgen te maken over allergische reacties of huidirritaties.

Dit zijn de beste Bosch HygienePlus wasmachines van 2024

Heb je een gevoelige huid of last van allergieën? Dan is een Bosch Hygiëne Plus wasmachine een goede wasmachine voor jou zodat je perfect schone wasgoed krijgt zonder allergenen. De meeste Bosch wasmachines hebben het Hygiëne Plus wasprogramma, waardoor het soms lastig is een keuze te maken in het grote aanbod. We hebben daarom voor de beste Bosch wasmachines ook gekeken naar andere eigenschappen en technische specificaties zoals het toerental, vulgewicht, gebruiksgemak, energieverbruik en verschillende wasprogramma’s. De zijn de beste Bosch HygienePlus wasmachines van 2024.

De Bosch WGG244A5NL i-DOS wasmachine focust op gebruiksgemak en efficiëntie, met eigenschappen die zowel tijd als energie besparen. De i-DOS functie doseert automatisch het juiste wasmiddel en wasverzachter, waardoor er minder verspilling is en je wasgoed langer mooi blijft. Daarnaast heeft de machine een anti-vlekken systeem dat moeite bespaart door hardnekkige vlekken zoals olie en rode wijn effectief te verwijderen.

De wasmachine beschikt over een SpeedPerfect functie waarmee je tot 65% sneller kunt wassen zonder in te leveren op waskwaliteit. Dit is handig voor mensen met een druk leven. Het apparaat heeft ook een energielabel A en een EcoSilence Drive motor, wat betekent dat je na 10 jaar tot €290 kunt besparen op energiekosten en dat de machine relatief stil is.

Ondanks de vele voordelen zijn er ook nadelen. Zo ontbreekt een Iron Assist functie voor het verminderen van kreukels, is de machine niet via een app te bedienen en biedt het geen optie voor een volledige snelle wascyclus. Deze minpunten kunnen belangrijk zijn bij het maken van een aankoopbeslissing.
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Topklasse bouwkwaliteit
Geen stoomfunctie
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
De Bosch WGG14408NL wasmachine scoort hoog op diverse punten. Een van de belangrijkste voordelen is de Hygiëne Plus wascyclus, speciaal ontworpen om allergenen zoals pollen en dierenharen te verwijderen. Dit maakt de machine uitermate geschikt voor mensen met allergieën of huisdieren. Daarnaast biedt de machine een anti-vlek systeem om hardnekkige vlekken efficiënt aan te pakken, en een SpeedPerfect optie die een wasbeurt met 65% versnelt zonder verlies van waskwaliteit.

Echter, de machine is niet zonder nadelen. Het mist een i-DOS functie voor automatische dosering van wasmiddel, waardoor er kans is op verspilling. Ook ontbreekt een Iron Assist functie voor het verminderen van kreuken, wat kan resulteren in extra strijktijd. Bovendien is er geen volledige snelle wascyclus, wat zou kunnen helpen bij tijdsgebrek.

Qua energie-efficiëntie is de Bosch WGG14408NL een sterke speler met een A-label, wat een besparing tot € 290 aan energiekosten gedurende de levensduur van de machine belooft. Dit maakt het een duurzame keuze voor zowel kleine als grote huishoudens.
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Topklasse bouwkwaliteit
Geen stoomfunctie
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
De Bosch WGG04407NL is een wasmachine die een aantal indrukwekkende functies biedt om het wassen efficiënter te maken. De SpeedPerfect-optie maakt het mogelijk om wasbeurten tot 65% sneller te voltooien zonder in te boeten aan kwaliteit. Daarnaast zorgt het anti-vleksysteem voor het effectief verwijderen van de vier meest voorkomende soorten vlekken, zoals olie en rode wijn, waardoor handmatige behandeling overbodig wordt.

Aan de andere kant kent de machine ook een paar nadelen. Zo ontbreekt de i-DOS-functie voor automatische wasmiddeldosering, waardoor gebruikers zelf de juiste hoeveelheid wasmiddel moeten toevoegen. Bovendien biedt het apparaat geen Iron Assist-functie om kreukels in kleding te verminderen, en is er ook geen volledige snelle wascyclus beschikbaar voor momenten waarop je haast hebt.

Voor mensen met allergieën is de Hygiëne Plus-cyclus een toegevoegde waarde. Deze functie wast kleding op een hogere temperatuur, waardoor allergenen zoals huisdierenharen en pollen effectief worden verwijderd. De Bosch WGG04407NL biedt daarmee een goede balans tussen efficiëntie en effectiviteit, ondanks enkele ontbrekende functies.
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Topklasse waskwaliteit
Geen stoomfunctie
Heeft geen WiFi
De Bosch WAU28P02NL i-DOS wasmachine komt met een scala aan functies die het dagelijks leven vereenvoudigen. Het i-DOS-systeem zorgt voor automatische dosering van wasmiddel en wasverzachter, wat zowel kleding als het milieu ten goede komt. Daarnaast biedt de machine een stille werking door de EcoSilence Drive, en is er een AllergyPlus-programma voor mensen met allergieën.

Ondanks deze voordelen heeft de machine enkele nadelen. Zo mist het de Iron Assist-functie, die kreukels in kleding vermindert, en kan de wasmachine niet op afstand worden bediend via een app. Ook biedt het apparaat geen volledige snelle wascyclus, wat onhandig kan zijn voor mensen die vaak haast hebben.

Op het gebied van energie-efficiëntie scoort de Bosch WAU28P02NL i-DOS goed met een A-energielabel. Gedurende de levensduur van het apparaat kan dit een besparing van tot €290 op de energierekening betekenen. Hoewel het apparaat enkele tekortkomingen heeft, presteert het over het algemeen zeer goed en biedt het veel nuttige functies.
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Topklasse waskwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
Duur
De Bosch WGB24407NL wasmachine biedt verschillende moderne functies gericht op het verbeteren van de waservaring. Met zijn Iron Assist stoomfunctie verwijdert de machine tot 50% van de kreukels uit kleding voordat het strijkproces begint, waardoor gebruikers tijd en moeite besparen. Daarnaast zorgt het 4D Wash System voor een efficiëntere wasbeurt door een gelijkmatige verdeling van het wasmiddel over de kleding. De machine heeft ook een grote laadcapaciteit van 9 kg, wat ideaal is voor gezinnen met veel was.

Aan de andere kant zijn er ook enkele nadelen. De Bosch WGB24407NL heeft geen i-DOS-systeem voor automatische dosering van wasmiddel, wat het wasproces nog verder zou hebben vereenvoudigd. Daarnaast biedt de machine geen volledige snelle wascyclus, wat onhandig kan zijn voor mensen die behoefte hebben aan een snelle wasbeurt.

De wasmachine heeft ook een potentieel storend geluidsniveau van 70 dB tijdens het centrifugeren. Dit kan met name een probleem zijn als de machine in een kleine ruimte of dichtbij leefruimtes is geplaatst.

De werking van het HygienePlus programma

Het HygienePlus wasprogramma van Bosch wast een paar minuten boven de 60 graden en voegt een extra spoelbeurt toe. Hierdoor verdwijnen allergenen zoals dierenharen en pollen uit je kleding waardoor je minder last hebt van huidirritatie. Ook als je gevoelig bent voor wasmiddel is het Hygiëne Plus wasprogramma een uitkomst voor je. Door de extra spoelbeurt blijven er nagenoeg geen wasmiddel en zeepresten meer achter op je wasgoed. Heb je een keer per ongeluk teveel wasmiddel gebruikt, dan laat de extra spoelbeurt het gemakkelijk verdwijnen. In onderstaande video wordt ook duidelijk uitgelegd hoe de Bosch wasmachine met HygienePlus werkt.

Bosch HygienePlus wasmachine: voor- en nadelen

Voordelen

Geen last meer van irritaties en allergieën

Het grootste voordeel van de Bosch wasmachine met HygienePlus is dat je door het speciaal ontwikkeld wasprogramma minder last zal hebben van huidirritaties en allergieën. Doordat de wasmachine door de hoge temperatuur en extra spoelbeurt bijna alle ladingen en stoffen vrijmaakt van allergenen, bacteriën en zeepresten komt je kleding schoon genoeg uit de trommel waardoor je je kleren met een gerust hart kunt dragen.

Groot aanbod van Bosch HygienePlus wasmachines

De meeste Bosch wasmachines hebben het Hygiëne Plus wasprogramma waardoor Bosch je een groot aanbod aan kan bieden. Hierdoor heb je een ruime keuze aan wasmachines voor elk budget. Ook kun je door het grote assortiment naar andere eigenschappen en voorkeuren kijken zoals een grotere trommel voor meer kg wasgoed of een Bosch wasmachine met automatische dosering of een stoomfunctie.

Nadelen

Meer onderhoud

De Bosch HygienePlus wasmachines vragen iets meer onderhoud doordat deze een speciaal filter hebben waar de allergenen en stoffen in worden opgevangen. Dit filter moet je regelmatig schoonmaken en onderhouden om de wasmachine en het wasprogramma goed te laten functioneren.

Veelgestelde vragen over een Bosch HygienePlus wasmachine

Wat is Bosch HygienePlus?

Een Bosch wasmachine met HygienePlus is een wasmachine met een speciaal ontwikkeld wasprogramma waarbij stof, bacteriën en allergenen verdwijnen. Het HygienePlus wasprogramma zorgt ervoor dat mensen met allergieën geen last meer hebben van pollen, dierenharen of huisstofmijt in hun kleding waardoor je je kleren zonder irritatie kunt dragen.

Hoe werkt Bosch HygienePlus?

Het Bosch HygienePlus wasprogramma wast voor enkele minuten boven de 60 graden en spoelt een keer extra aan het eind. Hierdoor worden allergenen zoals dierenharen en pollen uit je kleding verdwenen waardoor je minder last hebt van huidirritatie.