Wasmachine.com

Bosch HygienePlus wasmachine

Met het HygienePlus wasprogramma van Bosch wasmachines is huidirritatie verleden tijd. Het speciaal ontwikkelde wasprogramma haalt allergenen zoals pollen en dierenharen uit je kleding waardoor deze wasmachines ideaal zijn voor mensen met allergieën. Ook wanneer je gevoelig bent voor wasmiddel helpt HygienePlus je om huidirritatie te verminderen. Hoe de Bosch HygienePlus wasmachine werkt en wat de beste Bosch HygienePlus wasmachines zijn lees je hier.

Beste bosch hygieneplus wasmachine van 2024

1

Bosch WGG14408NL

2

Bosch WGG04407NL

3

Bosch WAU28P02NL i-DOS

4

Bosch WAN28272NL

5

Bosch WGG244ZONL

Laatste update: 22 juli 2024

Beste bosch hygieneplus wasmachine van 2024

1

Bosch WGG14408NL

2

Bosch WGG04407NL

3

Bosch WAU28P02NL i-DOS

4

Bosch WAN28272NL

5

Bosch WGG244ZONL

Laatste update: 22 juli 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Een Bosch HygienePlus wasmachine heeft een speciaal wasprogramma voor allergieën.
  • Het wasprogramma verwijdert stof en allergenen door de hoge temperatuur en extra spoelbeurt.
  • De meeste Bosch wasmachines hebben het HygienePlus wasprogramma.
  • De beste bosch hygieneplus wasmachine is de Bosch WGG14408NL

Een Bosch HygienePlus wasmachine, wat is dat?

De Bosch HygienePlus wasmachine is een wasmachine met een speciaal ontwikkeld wasprogramma voor allergieën, naast de standaard wasprogramma’s. Voorheen heette dit wasprogramma AllergyPlus, nu is dit HygienePlus. Met het wasprogramma kun je extra hygiënisch wassen en zorgt het ervoor dat allergenen zoals pollen, stof en dierenharen allemaal verdwijnen van je wasgoed tijdens het wassen. Hierdoor kunnen mensen met allergieën genieten van schone, frisse kleding zonder zich zorgen te maken over allergische reacties of huidirritaties.

Dit zijn de beste Bosch HygienePlus wasmachines van 2024

Heb je een gevoelige huid of last van allergieën? Dan is een Bosch Hygiëne Plus wasmachine een goede wasmachine voor jou zodat je perfect schone wasgoed krijgt zonder allergenen. De meeste Bosch wasmachines hebben het Hygiëne Plus wasprogramma, waardoor het soms lastig is een keuze te maken in het grote aanbod. We hebben daarom voor de beste Bosch wasmachines ook gekeken naar andere eigenschappen en technische specificaties zoals het toerental, vulgewicht, gebruiksgemak, energieverbruik en verschillende wasprogramma’s. De zijn de beste Bosch HygienePlus wasmachines van 2024.

1

Beste bosch hygieneplus wasmachine

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Topklasse bouwkwaliteit
Geen stoomfunctie
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
De Bosch WGG14408NL (serie 6) wast met energieklasse A zeer energiezuinig. Je bespaart over de levensduur gemiddeld tot € 220,- op je energiekosten. De wasmachine is met 9 kilogram vulgewicht geschikt voor een grote lading beddengoed of berg handdoeken. Ook wanneer je de trommel niet helemaal vol krijgt, was je zuinig schoon dankzij de beladingssensor. Deze past de programmaduur automatisch aan. Je wast je hoeslakens grondig schoon met Hygiene Plus. Met dit programma was je langer op een hogere temperatuur. Ook voegt de wasmachine een extra spoelbeurt toe. Hierdoor verwijder je allergenen, zoals dierenharen en heb je minder last van een gevoelige huid. Zet SpeedPerfect aan en was tot 65% sneller. Handig, wanneer je vaak haast hebt.
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Topklasse bouwkwaliteit
Geen stoomfunctie
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
De Bosch WGG04407NL is een wasmachine die een aantal indrukwekkende functies biedt om het wassen efficiënter te maken. De SpeedPerfect-optie maakt het mogelijk om wasbeurten tot 65% sneller te voltooien zonder in te boeten aan kwaliteit. Daarnaast zorgt het anti-vleksysteem voor het effectief verwijderen van de vier meest voorkomende soorten vlekken, zoals olie en rode wijn, waardoor handmatige behandeling overbodig wordt.

Aan de andere kant kent de machine ook een paar nadelen. Zo ontbreekt de i-DOS-functie voor automatische wasmiddeldosering, waardoor gebruikers zelf de juiste hoeveelheid wasmiddel moeten toevoegen. Bovendien biedt het apparaat geen Iron Assist-functie om kreukels in kleding te verminderen, en is er ook geen volledige snelle wascyclus beschikbaar voor momenten waarop je haast hebt.

Voor mensen met allergieën is de Hygiëne Plus-cyclus een toegevoegde waarde. Deze functie wast kleding op een hogere temperatuur, waardoor allergenen zoals huisdierenharen en pollen effectief worden verwijderd. De Bosch WGG04407NL biedt daarmee een goede balans tussen efficiëntie en effectiviteit, ondanks enkele ontbrekende functies.
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Topklasse waskwaliteit
Geen stoomfunctie
Heeft geen WiFi
De Bosch WAU28P02NL i-DOS voegt automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel toe aan grote en kleine ladingen beddengoed. Zo blijft je wasgoed langer mooi. Je hebt met 9 kilogram vulgewicht extra veel ruimte. De wasmachine wast zeer energiezuinig schoon dankzij energieklasse A. Je bespaart gemiddeld tot € 220,- op je energiekosten over de levensduur. Om tijd te besparen, gebruik je de SpeedPerfect functie. Hiermee kort je het wasprogramma in en was je tot 65% sneller schoon. Je zet de wasmachine gerust vlak bij je thuiswerkplek of slaapkamer. Met een geluidsniveau van maximaal 71 decibel heb je relatief weinig last van lawaai. Zo draai je ook een was als je 's nachts slaapt of overdag in een vergadering zit.
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Topklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
Met de Bosch WAN28272NL ben jij nog maar weinig tijd kwijt aan strijken. Met het Iron Assist programma verminder je tot 50% van de kreukels dankzij stoom. Zo heb jij in 20 minuten 5 kreukvrije overhemden of T-shirts. Met 8 kilogram vulgewicht was je zowel kleine als grote ladingen, bijvoorbeeld de kleding van meerdere dagen of het beddengoed van één 2-persoonsbed. Om sneller te wassen, zet je SpeedPerfect aan. Met deze functie was je tot 65% sneller schoon. Zo is jouw sportkleding weer schoon voor de volgende workout. Wanneer je last hebt van allergieën, gebruik je het Hygiene Plus programma. De automaat wast je kleding dan op een hogere temperatuur, waardoor bacteriën en allergenen verdwijnen.
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Topklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
Je wast grote ladingen wasgoed stil en zuinig met de Bosch WGG244ZONL wasmachine. Dankzij een geluidsniveau van maximaal 70 decibel doe je ook gerust een was tijdens het thuiswerken. Met 9 kilogram vulgewicht heb je genoeg ruimte voor een grote lading beddengoed, handdoeken of kleding van de hele week. Dankzij energieklasse A was je zeer energiezuinig. Ook wanneer je maar een kleine was draait. Ligt je favoriete shirt gekreukt in de kast? Gebruik dan het Iron Assist programma. Hiermee stoom je tot 5 shirts of overhemden glad. Zo heb jij minder strijkwerk. Wanneer je sneller wilt wassen, kies je voor SpeedPerfect. Deze functie kort je wasprogramma's tot wel 65% in, zodat je favoriete outfit schoon is voor je etentje.

De werking van het HygienePlus programma

Het HygienePlus wasprogramma van Bosch wast een paar minuten boven de 60 graden en voegt een extra spoelbeurt toe. Hierdoor verdwijnen allergenen zoals dierenharen en pollen uit je kleding waardoor je minder last hebt van huidirritatie. Ook als je gevoelig bent voor wasmiddel is het Hygiëne Plus wasprogramma een uitkomst voor je. Door de extra spoelbeurt blijven er nagenoeg geen wasmiddel en zeepresten meer achter op je wasgoed. Heb je een keer per ongeluk teveel wasmiddel gebruikt, dan laat de extra spoelbeurt het gemakkelijk verdwijnen. In onderstaande video wordt ook duidelijk uitgelegd hoe de Bosch wasmachine met HygienePlus werkt.

Bosch HygienePlus wasmachine: voor- en nadelen

Voordelen

Geen last meer van irritaties en allergieën

Het grootste voordeel van de Bosch wasmachine met HygienePlus is dat je door het speciaal ontwikkeld wasprogramma minder last zal hebben van huidirritaties en allergieën. Doordat de wasmachine door de hoge temperatuur en extra spoelbeurt bijna alle ladingen en stoffen vrijmaakt van allergenen, bacteriën en zeepresten komt je kleding schoon genoeg uit de trommel waardoor je je kleren met een gerust hart kunt dragen.

Groot aanbod van Bosch HygienePlus wasmachines

De meeste Bosch wasmachines hebben het Hygiëne Plus wasprogramma waardoor Bosch je een groot aanbod aan kan bieden. Hierdoor heb je een ruime keuze aan wasmachines voor elk budget. Ook kun je door het grote assortiment naar andere eigenschappen en voorkeuren kijken zoals een grotere trommel voor meer kg wasgoed of een Bosch wasmachine met automatische dosering of een stoomfunctie.

Nadelen

Meer onderhoud

De Bosch HygienePlus wasmachines vragen iets meer onderhoud doordat deze een speciaal filter hebben waar de allergenen en stoffen in worden opgevangen. Dit filter moet je regelmatig schoonmaken en onderhouden om de wasmachine en het wasprogramma goed te laten functioneren.

Veelgestelde vragen over een Bosch HygienePlus wasmachine

Wat is Bosch HygienePlus?

Een Bosch wasmachine met HygienePlus is een wasmachine met een speciaal ontwikkeld wasprogramma waarbij stof, bacteriën en allergenen verdwijnen. Het HygienePlus wasprogramma zorgt ervoor dat mensen met allergieën geen last meer hebben van pollen, dierenharen of huisstofmijt in hun kleding waardoor je je kleren zonder irritatie kunt dragen.

Hoe werkt Bosch HygienePlus?

Het Bosch HygienePlus wasprogramma wast voor enkele minuten boven de 60 graden en spoelt een keer extra aan het eind. Hierdoor worden allergenen zoals dierenharen en pollen uit je kleding verdwenen waardoor je minder last hebt van huidirritatie.