Wasmachine.com

Bosch SpeedPerfect wasmachine

Heb je altijd haast en geen tijd om een volledig wasprogramma te draaien? Dan is de Bosch SpeedPerfect wasmachine ideaal voor jou. Je wast 65% sneller en je kleding wordt even schoon dan normaal. Zo bespaar je een hoop tijd en kun je je favoriete outfit gelijk weer aantrekken. Hoe Bosch SpeedPerfect werkt en welke Bosch SpeedPerfect wasmachines de beste zijn lees je hier.

Beste bosch speedperfect wasmachine van 2024

1

Bosch WGG244A5NL i-DOS

2

Bosch WGG14408NL

3

Bosch WGG04407NL

4

Bosch WAU28P02NL i-DOS

5

Bosch WGB24407NL

Laatste update: 18 april 2024

Beste bosch speedperfect wasmachine van 2024

1

Bosch WGG244A5NL i-DOS

2

Bosch WGG14408NL

3

Bosch WGG04407NL

4

Bosch WAU28P02NL i-DOS

5

Bosch WGB24407NL

Laatste update: 18 april 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Met SpeedPerfect was je 65% sneller en wordt je wasgoed perfect schoon.
  • Alle Bosch wasmachines beschikken over de SpeedPerfect functie.
  • De SpeedPerfect optie werkt alleen met een halfvolle trommel en verbruikt meer energie.
  • De beste bosch speedperfect wasmachine is de Bosch WGG244A5NL i-DOS

Een Bosch SpeedPerfect wasmachine, wat is dat?

Een Bosch SpeedPerfect wasmachine is een wasmachine met de SpeedPerfect functie. Met die functie kun je een volledig wasprogramma draaien in een kortere tijd. Je was wordt dan 65% sneller schoon. Hierdoor worden je vervuilde kledingstukken vlekkeloos schoon maar bespaar je een hoop tijd. Deze SpeedPerfect functie is speciaal ontwikkeld voor situaties waarin je weinig tijd hebt en nog net even dat mooie truitje of je favoriete outfit wilt wassen voordat je de deur uit gaat. De SpeedPerfect optie kun je bij de meeste wasprogramma’s activeren, zoals een katoenprogramma of een eco wasprogramma.

Wanneer je weinig tijd hebt is deze optie ideaal want SpeedPerfect verkort de wastijd aanzienlijk. Daarom beschikken alle Bosch wasmachines over deze ideale functie. Houd er wel rekening mee dat je wanneer je SpeedPerfect activeert je slechts met een halfvolle trommel een wasbeurt kunt draaien. Met een volle trommel kun je deze optie niet gebruiken. Daarom is het ideaal om een paar kledingstukken zoals je favoriete shirt even snel te wassen in plaats van een volledig wasprogramma draaien.

Dit zijn de beste Bosch SpeedPerfect wasmachines van 2024

Wil je je oude apparaat inwisselen voor een nieuwe Bosch wasmachine met SpeedPerfect functie? Alle Bosch wasmachines beschikken over deze functie, waardoor het aanbod groot is en het soms lastig is om een keuze te maken. We hebben daarom voor de beste Bosch wasmachines ook rekening gehouden met andere kenmerken zoals het toerental, vulgewicht, gebruiksgemak, energieverbruik en verschillende wasprogramma’s. De zijn de beste Bosch SpeedPerfect wasmachines van 2024.

De Bosch WGG244A5NL i-DOS wasmachine focust op gebruiksgemak en efficiëntie, met eigenschappen die zowel tijd als energie besparen. De i-DOS functie doseert automatisch het juiste wasmiddel en wasverzachter, waardoor er minder verspilling is en je wasgoed langer mooi blijft. Daarnaast heeft de machine een anti-vlekken systeem dat moeite bespaart door hardnekkige vlekken zoals olie en rode wijn effectief te verwijderen.

De wasmachine beschikt over een SpeedPerfect functie waarmee je tot 65% sneller kunt wassen zonder in te leveren op waskwaliteit. Dit is handig voor mensen met een druk leven. Het apparaat heeft ook een energielabel A en een EcoSilence Drive motor, wat betekent dat je na 10 jaar tot €290 kunt besparen op energiekosten en dat de machine relatief stil is.

Ondanks de vele voordelen zijn er ook nadelen. Zo ontbreekt een Iron Assist functie voor het verminderen van kreukels, is de machine niet via een app te bedienen en biedt het geen optie voor een volledige snelle wascyclus. Deze minpunten kunnen belangrijk zijn bij het maken van een aankoopbeslissing.
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Topklasse bouwkwaliteit
Geen stoomfunctie
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
De Bosch WGG14408NL wasmachine scoort hoog op diverse punten. Een van de belangrijkste voordelen is de Hygiëne Plus wascyclus, speciaal ontworpen om allergenen zoals pollen en dierenharen te verwijderen. Dit maakt de machine uitermate geschikt voor mensen met allergieën of huisdieren. Daarnaast biedt de machine een anti-vlek systeem om hardnekkige vlekken efficiënt aan te pakken, en een SpeedPerfect optie die een wasbeurt met 65% versnelt zonder verlies van waskwaliteit.

Echter, de machine is niet zonder nadelen. Het mist een i-DOS functie voor automatische dosering van wasmiddel, waardoor er kans is op verspilling. Ook ontbreekt een Iron Assist functie voor het verminderen van kreuken, wat kan resulteren in extra strijktijd. Bovendien is er geen volledige snelle wascyclus, wat zou kunnen helpen bij tijdsgebrek.

Qua energie-efficiëntie is de Bosch WGG14408NL een sterke speler met een A-label, wat een besparing tot € 290 aan energiekosten gedurende de levensduur van de machine belooft. Dit maakt het een duurzame keuze voor zowel kleine als grote huishoudens.
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Topklasse bouwkwaliteit
Geen stoomfunctie
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
De Bosch WGG04407NL is een wasmachine die een aantal indrukwekkende functies biedt om het wassen efficiënter te maken. De SpeedPerfect-optie maakt het mogelijk om wasbeurten tot 65% sneller te voltooien zonder in te boeten aan kwaliteit. Daarnaast zorgt het anti-vleksysteem voor het effectief verwijderen van de vier meest voorkomende soorten vlekken, zoals olie en rode wijn, waardoor handmatige behandeling overbodig wordt.

Aan de andere kant kent de machine ook een paar nadelen. Zo ontbreekt de i-DOS-functie voor automatische wasmiddeldosering, waardoor gebruikers zelf de juiste hoeveelheid wasmiddel moeten toevoegen. Bovendien biedt het apparaat geen Iron Assist-functie om kreukels in kleding te verminderen, en is er ook geen volledige snelle wascyclus beschikbaar voor momenten waarop je haast hebt.

Voor mensen met allergieën is de Hygiëne Plus-cyclus een toegevoegde waarde. Deze functie wast kleding op een hogere temperatuur, waardoor allergenen zoals huisdierenharen en pollen effectief worden verwijderd. De Bosch WGG04407NL biedt daarmee een goede balans tussen efficiëntie en effectiviteit, ondanks enkele ontbrekende functies.
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Topklasse waskwaliteit
Geen stoomfunctie
Heeft geen WiFi
De Bosch WAU28P02NL i-DOS wasmachine komt met een scala aan functies die het dagelijks leven vereenvoudigen. Het i-DOS-systeem zorgt voor automatische dosering van wasmiddel en wasverzachter, wat zowel kleding als het milieu ten goede komt. Daarnaast biedt de machine een stille werking door de EcoSilence Drive, en is er een AllergyPlus-programma voor mensen met allergieën.

Ondanks deze voordelen heeft de machine enkele nadelen. Zo mist het de Iron Assist-functie, die kreukels in kleding vermindert, en kan de wasmachine niet op afstand worden bediend via een app. Ook biedt het apparaat geen volledige snelle wascyclus, wat onhandig kan zijn voor mensen die vaak haast hebben.

Op het gebied van energie-efficiëntie scoort de Bosch WAU28P02NL i-DOS goed met een A-energielabel. Gedurende de levensduur van het apparaat kan dit een besparing van tot €290 op de energierekening betekenen. Hoewel het apparaat enkele tekortkomingen heeft, presteert het over het algemeen zeer goed en biedt het veel nuttige functies.
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Topklasse waskwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
Duur
De Bosch WGB24407NL wasmachine biedt verschillende moderne functies gericht op het verbeteren van de waservaring. Met zijn Iron Assist stoomfunctie verwijdert de machine tot 50% van de kreukels uit kleding voordat het strijkproces begint, waardoor gebruikers tijd en moeite besparen. Daarnaast zorgt het 4D Wash System voor een efficiëntere wasbeurt door een gelijkmatige verdeling van het wasmiddel over de kleding. De machine heeft ook een grote laadcapaciteit van 9 kg, wat ideaal is voor gezinnen met veel was.

Aan de andere kant zijn er ook enkele nadelen. De Bosch WGB24407NL heeft geen i-DOS-systeem voor automatische dosering van wasmiddel, wat het wasproces nog verder zou hebben vereenvoudigd. Daarnaast biedt de machine geen volledige snelle wascyclus, wat onhandig kan zijn voor mensen die behoefte hebben aan een snelle wasbeurt.

De wasmachine heeft ook een potentieel storend geluidsniveau van 70 dB tijdens het centrifugeren. Dit kan met name een probleem zijn als de machine in een kleine ruimte of dichtbij leefruimtes is geplaatst.

Hoe werkt een Bosch SpeedPerfect wasmachine

In onderstaande video zie je een handige uitleg over de Bosch wasmachine met SpeedPerfect.

Bosch SpeedPerfect wasmachine: voor- en nadelen

Voordelen

Bespaar tijd

Het belangrijkste voordeel van dit type wasmachines is dat het je tijd bespaart. In plaats van een 3 uur durend wasprogramma, kun je met speciaal ontwikkeld SpeedPerfect je was al schoon hebben in iets meer dan een uur. Je was wordt even schoon, maar de wasmachine doet dit 65% sneller dan wanneer je een volledig wasprogramma draait.

groot aanbod

Alle wasmachines van Bosch hebben SpeedPerfect waardoor je een ruime keuze hebt. Door het grote aanbod kun je, naast SpeedPerfect, ook naar andere eigenschappen en voorkeuren gaan kijken zoals een stoomfunctie van Bosch of een Bosch wasmachine waarbij je wasmiddel automatisch gedoseerd wordt.

Nadelen

Alleen wassen met een halfvolle trommel

De SpeedPerfect functie is speciaal ontwikkeld voor situaties waarin je kleine wasjes draait in een korte tijd. Je kunt daarom enkel deze functie gebruiken wanneer je de trommel voor de helft vult. Met een volle trommel wasgoed is deze functie niet te gebruiken.

Meer energieverbruik

Doordat je een halfvolle trommel hebt, verbruikt de Bosch wasmachine met SpeedPerfect meer energie dan normaal. Dit is zeker jammer en nadelig. Daarom is het aan te raden om het SpeedPerfect niet altijd te gebruiken om energie te besparen.

Veelgestelde vragen over een Bosch SpeedPerfect wasmachine

Wat is Bosch SpeedPerfect?

Bosch SpeedPerfect is een wasprogramma speciaal ontwikkeld om snelle wasjes te draaien. Met het SpeedPerfect programma wordt je was even schoon als normaal, maar was je het 65% sneller.

Hoe werkt Bosch SpeedPerfect?

Nadat je de trommel hebt gevuld met een paar kledingstukken, kun je een wasprogramma selecteren. Bij de meeste wasprogramma’s heb je dan op het display de optie om SpeedPerfect aan te klikken. De wastijd wordt met 65% ingekort waardoor je was veel sneller klaar is en vlekken aangepakt worden en je tijd bespaart.