Consumentenbond wasmachine

Blind een Consumentenbond wasmachine kopen is niet altijd het beste idee. Ondanks dat de beoordelingen altijd eerlijk en betrouwbaar zijn, betekent het nog niet direct dat het model ook het beste past bij jouw situatie. Gebruik de beoordelingen van de Consumentenbond dus altijd als richtlijn om een keuze te maken, zo weet je zeker dat je altijd met de beste wasmachine thuis komt.

Beste consumentenbond wasmachine van 2024

1

AEG LR86CB86 PowerCare

2

Miele WSI 863 WCS PowerWash 2.0 & TwinDos

3

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

4

Miele WSG 663 WCS TwinDos

5

Miele WSD 164 WCS

Laatste update: 4 december 2024

Beste consumentenbond wasmachine van 2024

1

AEG LR86CB86 PowerCare

2

Miele WSI 863 WCS PowerWash 2.0 & TwinDos

3

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

4

Miele WSG 663 WCS TwinDos

5

Miele WSD 164 WCS

Laatste update: 4 december 2024

Foto van Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • De Consumentenbond is betrouwbaar en 100% onafhankelijk.
  • Gebruik de aanbevelingen als hulpmiddel bij het zoeken.
  • Ga altijd uit van je eigen behoeftes en wensen.
  • De beste consumentenbond wasmachine is de Miele WSI 863 WCS PowerWash 2.0 & TwinDos

De Consumentenbond: wie zijn dat?

De Consumentenbond is een onafhankelijke partij die namens jou, de consument, in de gaten houdt wat er speelt. Ze bloeien zich met bedrijven en instellingen, maar bijvoorbeeld ook met de overheid. Hun missie is om ervoor te zorgen dat jij goed geïnformeerd bent en zo de juiste keuze kunt maken, of het nu gaat om huishoudelijke apparatuur, telefoonabonnementen of verzekeringen, ze testen het allemaal.

Het bedrijf heeft geen winstoogmerk en alle inkomsten worden verkregen uit de contributie van leden, niet via sponsoring van bedrijven. Je mag er dus altijd vanuit gaan dat een beoordeling volledig onafhankelijk is. Ook testen ze niet alleen de beste merken, maar ook de minder bekende, je hoeft er dus niet bang voor te zijn dat de wasmachine die als beste getest is ook altijd de duurste is.

De wasmachine test door de Consumentenbond: dit zijn de beste wasmachines van 2024

Binnen Nederland is de Consumentenbond al jarenlang de plek waar je als eerste zoekt als je op zoek bent naar een nieuwe wasmachine. Zij testen alle modellen namelijk 100% onafhankelijk, waardoor je altijd een eerlijk oordeel krijgt. Ook bij de wasmachines die als beste uit de test zijn gekomen geven ze altijd aan voor welke omstandigheden deze het meest geschikt zijn. Dit zijn de beste wasmachines die de Consumentenbond in het jaar 2024 heeft verkozen:

Voordelen Nadelen
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Heeft geen WiFi
De AEG LR86CB86 (8000 serie) wast 8 kilogram wasgoed schoon dankzij het PowerCare systeem. Met deze techniek verspreidt de wasmachine het wasmiddel gelijkmatig. Zo verwijder je vlekken ook op een lage temperatuur en bespaar je energie. Je vult de trommel met het beddengoed van één 2-persoonsbed. Met 'PowerClean 59 min' was je een halfvolle trommel binnen één uur. Handig, wanneer je haast hebt. Met energieklasse A-20% was je met deze AEG EcoLine automaat zeer energiezuinig schoon. Hiermee bespaar je tot € 270,- over de levensduur. Om kreukels te verminderen, zet je de stoomfunctie aan. Deze stoomt je overhemden glad, waardoor je sneller klaar bent met strijken. Je beddengoed centrifugeer je op 1.600 toeren, zodat dit droger uit de trommel komt.
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Topklasse bouwkwaliteit
Topklasse waskwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
Geen stoomfunctie
Duur
De Miele WSI 863 WCS PowerWash 2.0 & TwinDos heeft 32 wasprogramma's voor zowel grote als kleine wasbeurten. De automatische dosering van TwinDos wasmiddel zorgt ervoor dat je altijd precies genoeg wasmiddel gebruikt. Je kleding en beddengoed blijven zo langer als nieuw. Om je eigen wasmiddel en wasverzachter automatisch te doseren, koop je 2 lege Miele navulreservoirs: TwinDos 1 en 2. Of je voegt je wasmiddel handmatig toe. Voor specifieke soorten was, zoals wol of zijde, gebruik je CapDosing. Per wasbeurt voeg je één wascapsule aan de lade toe. Je hebt zo genoeg wasmiddel voor een specifieke stof. Door de koolborstelloze ProfiEco motor heb je tot slot minder last van lawaai. Ook gaat de wasmachine dankzij deze duurzame motor langer mee.
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Topklasse bouwkwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
Geen stoomfunctie
Duur
Met de Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0 was je 8 kilogram kleding snel schoon. Zo was je de kleding van meerdere dagen in één keer en heb je genoeg ruimte voor je beddengoed. Dankzij de Spin&Spray techniek gebruik je minder water waardoor je energie bespaart. Ook duurt een vol wasprogramma nooit langer dan 3 uur. Wil je een kleinere lading nog sneller klaar hebben voor dat feestje vanavond? Dankzij het QuickPowerWash programma van de PowerWash 2.0 techniek was je een halve lading binnen 49 minuten schoon. Om extra liefde te geven aan je favoriete wollen trui, gebruik je de meegeleverde CapDosing capsules. Deze hebben een speciaal wasmiddel voor een bepaalde stof en bevatten precies genoeg voor één was.
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Topklasse bouwkwaliteit
Topklasse waskwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
Geen stoomfunctie
Duur
De Miele WSG 663 WCS TwinDos wasmachine onderscheidt zich op het gebied van efficiëntie, gebruiksgemak en duurzaamheid. Een bijzondere functie is de TwinDos automatische dosering die precies de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter toedient, waardoor kleding langer mooi blijft. Het apparaat werkt bovendien zeer stil met een geluidsniveau van slechts 68 dB, ideaal voor huishoudens waar de machine in de buurt van leefruimtes staat of voor nachtelijk gebruik.

Daarnaast biedt de machine een ruime laadcapaciteit van 9 kg, wat het bijzonder geschikt maakt voor grote gezinnen of mensen met veel was. Hierdoor hoeft men minder frequent te wassen, wat tijd en energie bespaart.

Hoewel de Miele WSG 663 WCS TwinDos veel voordelen biedt, kent het ook enkele nadelen. Zo ontbreekt de PowerWash 2.0-functie voor snelle wasbeurten en heeft het geen AllWater-systeem voor het gebruik van regenwater. Ook vereist het gebruik van eigen wasmiddel de aankoop van speciale Miele navulcontainers, wat extra kosten met zich meebrengt.
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Topklasse bouwkwaliteit
Bediening via app
Geen stoomfunctie
Duur
Basisklasse waskwaliteit
Je wast grote ladingen kleding en beddengoed in de Miele WSD 164 WCS. Dankzij 9 kilogram vulgewicht was je gemakkelijk al je was van de hele week in één keer. Heb je een kleinere lading was? Dan past de wasmachine automatisch het verbruik en de duur van het programma aan. Bij het wassen kies je uit programma's voor bijvoorbeeld impregneren, overhemden of donkere was. Je geeft je favoriete wollen trui een speciale behandeling met een CapDosing capsule. Deze capsule is gevuld met een speciaal wasmiddel voor één wasbeurt, die je wollen kleding beschermt. Je zet de wasmachine eenvoudig aan via het touchscreen display of via de app op je smartphone.

Hoe betrouwbaar zijn de testen van de Consumentenbond?

De vier kernwaarden van de Consumentenbond zijn onafhankelijk, betrouwbaar, betrokken en open. Ondanks dat ze altijd veel bekende merken testen, worden ze hier niet financieel voor gecompenseerd. Geld wordt verdiend via de abonnementen van leden en met die inkomsten zorgt de Consumentenbond ervoor dat alle tests op niveau kunnen worden uitgevoerd en beschreven.

Toch moet je als je op zoek bent naar een nieuwe wasmachine altijd je eigen verstand gebruiken en niet blindelings afgaan op dat wat de Consumentenbond te zeggen heeft. Wat in het algemeen de beste wasmachine is, hoeft voor jou niet altijd de juiste keuze te zijn. Misschien past het type wasmachine wel niet bij je omdat je niet zo veel kg wasgoed hebt of omdat je juist op zoek bent naar een goedkope wasmachine. Lees altijd zo veel mogelijk beoordelingen, ook van klanten die de wasmachine al gekocht hebben.

Dit is het verschil tussen de beste koop wasmachine en de beste uit de test

Als je een nieuwe wasmachine zoekt dan zal je er meerdere vinden, waar onder het label best getest en beste koop. De eerste heeft over het algemeen het beste testoordeel. Dit zijn vaak wasmachines met het nieuwe energielabel, verschillende extra functies voor het gebruiksgemak, zoals Bosch wasmachines en modellen van Miele, Siemens en AEG.

De beste koop is daarentegen de wasmachine die de beste prijs-kwaliteit verhouding heeft. Dit kan nog steeds een Bosch wasmachine zijn, maar vaak het modellen van goedkopere merken zoals Zanussi en Whirlpool. Hiermee probeert de Consumentenbond ook rekening te houden met de consumenten die een iets kleiner budget hebben.

Waar let je volgens de consumentenbond op bij het kopen van een wasmachine?

Een wasmachine kopen via de Consumentenbond is altijd aan te raden, maar het is ook altijd raadzaam om nog naar andere wasmachines te kijken. Voor je aankoop moet je goed nadenken over dat wat je nodig hebt, want het feit dat de Consumentenbond zegt dat iets een goede wasmachine is, wil nog niet zeggen dat het ook voor jou de beste keuze is.

Zo worden er bijvoorbeeld regelmatig grote wasmachines met een vulgewicht van 9 kg of meer aan, maar daar zal je weinig plezier van hebben als je alleenstaand bent. Je kunt dan bijna nooit een volle trommel draaien, waardoor je veel meer water en energie verbruikt dan nodig is.

De modellen die door de Consumentenbond worden aangeraden zijn altijd goede wasmachines, maar vergeet niet om te letten op je eigen wensen en behoeftes. Anders kom je met het verkeerde apparaat thuis.

Veelgestelde vragen over een consumentenbond wasmachine

Als je er zeker wil zijn dat je alles weet over de Consumentenbond wasmachine lees je ook nog de vragen die veel worden gesteld door andere consumenten.

Wat is de beste wasmachine volgens de Consumentenbond?

De Consumentenbond is een Nederlandse organisatie die producten test en beoordeelt om consumenten te helpen bij het maken van verantwoorde aankoopbeslissingen. Als het gaat om wasmachines, onderzoekt de Consumentenbond verschillende aspecten, zoals energieklasse, wasresultaat, geluidsniveau, bouwkwaliteit en gebruiksgemak. Op basis van deze criteria bepaalt de Consumentenbond welke wasmachine de beste is voor consumenten.