Wasmachine.com

Siemens IQ700 wasmachine

Ben je op zoek naar een nieuwe Siemens IQ700 wasmachine? Wij hebben alle productinformatie over deze Siemens wasmachine voor jou op een rijtje gezet.

Beste siemens iq700 wasmachine van 2024

1

Siemens WG44G207NL

2

Siemens WM14VK0CFG intelligentDosing

3

Siemens WM14UP72NL intelligentDosing

4

Siemens WM14N277NL

5

Siemens WG44G005NL

Laatste update: 28 mei 2024

Beste siemens iq700 wasmachine van 2024

1

Siemens WG44G207NL

2

Siemens WM14VK0CFG intelligentDosing

3

Siemens WM14UP72NL intelligentDosing

4

Siemens WM14N277NL

5

Siemens WG44G005NL

Laatste update: 28 mei 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • De Siemens IQ700 is een mooie wasmachine met een overzichtelijk led display.
  • De programmakiezer helpt je met het uitzoeken van het juiste wasprogramma voor optimale verzorging van je wasgoed.
  • Let bij het aanschaffen op het vulgewicht, de energieklasse en het geluidsniveau.
  • De beste siemens iq700 wasmachine is de Siemens WG44G207NL

Wat is een Siemens IQ700 wasmachine?

Siemens heeft verschillende productieklassen wat betreft wasmachines. De IQ700 wasmachine is er één van. De IQ700 is één van de betere modellen van Siemens. Het uiterlijk, maar ook de werking van de machine zorgen voor een hoger gebruiksgemak.

Je hebt keuze uit vele verschillende wasprogramma’s in deze modelserie en je kunt genieten van het grote gebruiksgemak vanwege de mooi vormgegeven programmakiezer.

Dit zijn de beste Siemens IQ700 wasmachines van 2024

Hieronder hebben wij de beste Siemens IQ700 wasmachines van 2024 op een rijtje gezet. Lees snel verder om erachter te komen wat de beste keuze in deze productielijn van Siemens is.

1

Beste siemens iq700 wasmachine

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Topklasse bouwkwaliteit
Geen stoomfunctie
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
De Siemens WG44G207NL wasmachine wordt gekenmerkt door gebruikersgemak en efficiëntie, geschikt voor zowel grote als kleine huishoudens. Opvallende pluspunten zijn de AquaStop-lekbeveiliging, die automatisch de wateraanvoer uitschakelt bij een lek, en de varioSpeed-optie, waarmee je tot 60% sneller kunt wassen zonder kwaliteitsverlies. Daarnaast is de machine met een geluidsniveau van 70dB relatief stil, wat handig is voor thuiswerkers en studenten.

Aan de andere kant zijn er ook nadelen. Het apparaat mist een intelligentDosing-systeem voor automatische dosering van wasmiddel en wasverzachter. Ook kan de machine niet via een app bediend worden, wat in het huidige digitale tijdperk een gemis kan zijn.

Energie-efficiëntie is een ander sterk punt; de machine heeft een A energielabel, wat tot €290 besparing op de energierekening kan opleveren gedurende zijn levensduur. Het laadvermogen van 9 kg maakt de wasmachine flexibel inzetbaar.

2
De Siemens WM14VK0CFG wasmachine biedt verschillende innovatieve functies om het wassen gemakkelijker en efficiënter te maken. Met de intelligentDosing technologie doseert de machine automatisch de optimale hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter, wat niet alleen handig is maar ook de levensduur van je kleding kan verlengen. Daarnaast helpt de powerSpeed 59'-functie om 5kg wasgoed binnen slechts 59 minuten te wassen, een ideale optie voor mensen met een drukke agenda.

De wasmachine is ook milieuvriendelijk en kostenefficiënt dankzij de iSensoric sensoren. Deze technologie meet hoe vuil de was is en past het water- en energieverbruik dienovereenkomstig aan. Hierdoor kan men tot €290 besparen gedurende de levensduur van de machine.

Echter, er zijn ook enkele nadelen. De Siemens WM14VK0CFG heeft geen app-ondersteuning voor het bedienen van de wasmachine op afstand. Bovendien, terwijl de powerSpeed 59'-functie nuttig is voor kleine wasladingen, biedt de machine geen snelle wascyclus voor grotere ladingen. Daarnaast heeft de machine een geluidsniveau van 69 dB tijdens het centrifugeren, wat storend kan zijn in sommige woonomstandigheden.
3
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Topklasse bouwkwaliteit
Geen stoomfunctie
De Siemens WM14UP72NL intelligentDosing wasmachine staat bekend om zijn efficiëntie en gebruiksgemak. Een opvallende feature is de intelligentDosing technologie die automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter doseert. Dit bevordert niet alleen de levensduur van je kleding, maar bespaart ook tijd.

Naast het doseringssysteem heeft de machine iSensoric sensoren die het water- en energieverbruik aanpassen op basis van de vuilheidsgraad van de was. Dit resulteert in milieuvriendelijker wassen en een geschatte besparing van 290 euro op energiekosten over de levensduur van de machine. Verder biedt het apparaat een stille werking met een geluidsniveau van 70dB en een royale laadcapaciteit van 9 kg.

Ondanks de geavanceerde technologieën en handige functies, zijn er ook enkele nadelen. Zo heeft de Siemens WM14UP72NL intelligentDosing geen app-besturing voor smartphonegebruik en mist het een stoomfunctie voor het verminderen van kreukels in kleding. Ook al heeft het een VarioSpeed functie voor sneller wassen, een volledige snelle wascyclus ontbreekt.

4
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Topklasse bouwkwaliteit
Geen stoomfunctie
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
De Siemens WM14N277NL is een wasmachine die hoog scoort op efficiëntie en gebruiksgemak, geschikt voor een brede doelgroep. Belangrijke features zijn onder andere de smartFinish stoomfunctie, waardoor kleding na het wassen makkelijker te strijken is, en de varioSpeed-functie, waarmee de wasduur tot 60% versneld kan worden zonder verlies van waskwaliteit. Daarnaast is er een anti-vlek systeem dat hardnekkige vlekken zoals olie en rode wijn effectief verwijdert.

Echter, de wasmachine mist enkele potentieel nuttige functies. De varioSpeed 59'-functie, die een halve waslading in slechts één uur zou reinigen, is afwezig. Ook ontbreekt de intelligentDosing-functie, die automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter zou doseren.

Met een laadvermogen van 8 kg en een toerental van 1400 rpm is deze wasmachine zeer geschikt voor middelgrote gezinnen. Ondanks enkele gemiste functies, zoals varioSpeed 59' en intelligentDosing, blijft de Siemens WM14N277NL een sterke kandidaat voor wie een balans zoekt tussen prestaties en gemak.
5
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Geen stoomfunctie
Heeft geen WiFi
De Siemens WG44G005NL wasmachine heeft diverse pluspunten die hem aantrekkelijk maken voor potentiële kopers. Een van de meest opvallende kenmerken is het lage geluidsniveau van 71 dB, wat de machine geschikt maakt voor gebruik in kleinere woonruimtes en nabij slaapvertrekken. Daarnaast beschikt het apparaat over een varioSpeed-functie die het mogelijk maakt om de was tot 60% sneller te voltooien zonder aan waskwaliteit in te boeten, ideaal voor mensen met een drukke levensstijl.

De wasmachine heeft bovendien een ruime trommel met een laadcapaciteit van 9 kg. Dit is vooral handig voor grote gezinnen of personen die regelmatig te maken hebben met grotere wasladingen zoals beddengoed.

Desondanks kent het apparaat ook enkele nadelen. Zo ontbreekt er een intelligentDosing-systeem voor automatische dosering van wasmiddel en wasverzachter. Ook is de machine niet bedienbaar via een smartphone-app, wat voor sommige mensen een gemis kan zijn. Bovendien biedt de machine, ondanks de snelle varioSpeed-optie, geen volledige snelle wascyclus voor situaties waarin men haast heeft.

Het verschil van een Siemens IQ700 ten opzichte van andere Siemens wasmachines

Wat is er nou speciaal aan de Siemes IQ700? Wij hebben enkele technische specificaties voor je uitgezocht:

SpeedPack XL

SpeedPack XL is één van de intelligente functies waar de IQ700 modellen over beschikken. SpeedPack XL is een powerSpeed programma van 59 minuten waarbij je extra snel kunt wassen. Dit betekent dus binnen uur perfecte wasverzorging met bijzonder schone was.

Indrukwekkend design

Het design van de IQ700 modellen gaat net nog een stapje verder dan andere modellen wasmachines. De modellen beschikken over een mooi uiterlijk waardoor je de machine makkelijk in het zicht kunt plaatsen.

Vele programma’s met eenvoudige programmakiezer

De IQ700 modellen beschikken over vele automatische programma’s om uit te kiezen. Zo kun je kiezen voor een speciaal programma voor delicate kleding of wol handwas. Ook het kiezen van deze programma’s gaat een stuk eenvoudiger aan de hand van de snelle programmakiezer.

TFT-scherm met hoge resolutie

Het digitale scherm van de IQ700 modellen is een stuk beter en scherper dan bij andere wasmachines. Dit komt omdat er gebruik is gemaakt van een TFT-scherm. Dit is een type LCD-scherm dat een nog scherper en helderder beeld levert. Zo bereik je effectieve wasverzorging dankzij een duidelijk display.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Siemens IQ700 wasmachine

Bij het kopen van een Siemens IQ700 wasmachine let je op verschillende zaken zoals het vulgewicht, de energieklasse, maar ook het geluidsniveau.

Vulgewicht

Het vulgewicht is één van de belangrijkste zaken om in gedachten te houden wanneer je een nieuwe wasmachine aanschaft. Hoeveel vulgewicht je nodig hebt hangt af van hoeveel wasgoed je gemiddeld wast. Was je vaak veel en grote wasjes? Dan is een laadvermogen van 8 of 9 kilogram geschikt voor jou. Was je wat vaker kleine wasjes? Kies dan voor een wasmachine met een vulgewicht van 7 kilogram.

Energieklasse

De energieklasse zegt alles over het energieverbruik van jouw wasmachine. De energielabels voor wasmachines lopen van A tot en met G. Hierbij is A het meest energiezuinige label waarbij je extra zuinig wassen kunt. Als je een grotere investering doet en een wasmachine koopt met energielabel A zul je met verloop van tijd geld besparen op je energierekening.

Geluidsniveau

Ben je van plan om je wasmachine dichtbij je woon- of slaapkamer te plaatsen? Dan is het verstandig om even op te letten hoeveel geluid je nieuwe wasmachine gaat maken tijdens het centrifugeren. Het geluidsniveau van een wasmachine is uitgedrukt in het aantal decibel tijdens het centrifugeren. Wil je een extra stille wasmachine, kies dan voor een wasmachine met een geluidsniveau van 71 decibel of minder tijdens het centrifugeren. Hiermee heb je zo min mogelijk last van lawaai. Ook een koolborstelloze motor zorgt voor extra stilte. Houd er rekening mee dat elke 3 decibel meer een verdubbeling van het geluid is.

Veelgestelde vragen over een siemens iq700 wasmachine

Wat is Siemens IQ700?

Siemens IQ700 is een serie van verschillende huishoudelijke apparaten van Siemens. Zo hoort hier ook de Siemens wasmachine IQ700 bij. Met de Siemens iQ700 wasmachines kun je je leefcomfort naar een hoger niveau tillen en het perfecte wasresultaat bereiken.