Wasmachine.com

Siemens HomeConnect wasmachine

Een wasmachine op afstand bedienen is ideaal. Je hoeft niet elke keer naar het apparaat toe te lopen om te kijken of de was al klaar is en je kunt hem via de app bedienen waar je ook bent, ook op kantoor of in de supermarkt. Met de Siemens Home Connect wasmachine kan dit allemaal. De Home Connect app helpt je ook bij het kiezen van wasprogramma's en via je smartphone houd je het programmaduur in de gaten en krijg je een melding wanneer de was klaar is. Hoe Siemens Home Connect precies werkt en wat de beste Siemens Home Connect wasmachines zijn lees je hier.

Beste siemens homeconnect wasmachine van 2024

1

Siemens WG56B205NL

2

Siemens WG56B2A7NL intelligentDosing

3

Siemens WG44B2A5NL intelligentDosing

4

Siemens WG44B205NL

Laatste update: 18 april 2024

Beste siemens homeconnect wasmachine van 2024

1

Siemens WG56B205NL

2

Siemens WG56B2A7NL intelligentDosing

3

Siemens WG44B2A5NL intelligentDosing

4

Siemens WG44B205NL

Laatste update: 18 april 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Een Siemens Home Connect wasmachine is een wasmachine die je op afstand kan bedienen.
  • Via de Home Connect App kun je een wasprogramma kiezen en het wasproces in de gaten houden.
  • Siemens wasmachines met Home Connect zijn duurder dan andere wasmachines van Siemens.
  • De beste siemens homeconnect wasmachine is de Siemens WG56B205NL

Een Siemens Home Connect wasmachine, wat is dat?

Een Siemens wasmachine met Home Connect is een wasmachine die je op afstand via een app kunt bedienen. De Home Connect wasmachine kun je aansluiten op je wifi netwerk waardoor je op afstand het apparaat kunt bedienen. Ideaal, want zo kun je beneden op je smartphone kijken hoelang het wasprogramma nog duurt zonder naar boven te hoeven lopen. Maar ook kun je op kantoor alvast een was aanzetten zodat deze klaar is zodra jij thuis bent. Met een Siemens wasmachine met Home Connect kan het allemaal!

De Home Connect app download je op je smartphone en vervolgens kun je je wasmachine er op aansluiten. Ook andere huishoudelijke apparaten van Siemens kun je via de Home Connect app bedienen. Met Home Connect krijg je een melding op je telefoon zodra de was klaar is. De Siemens Home Connect app helpt je ook om het juiste wasprogramma te kiezen voor je wasgoed. In de app kun je verschillende opties selecteren zoals het type stof en kleur van je kleding en aangeven hoe vuil je kleding is. De app stuurt vervolgens deze data door naar je Siemens wasmachine en kiest zelf het ideale programma. Op deze manier zit je altijd goed en weet je zeker dat je kleding schoon wordt en langer mooi blijft. Met de Home Connect app kun je ook specifieke vlekken doorgeven zoals een wijnvlek of koffievlek. De slimme technologie pikt dat ook op en zorgt ervoor dat de vlekken op je wasgoed tijdens het wassen als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Dit zijn de beste Siemens Home Connect wasmachines van 2024

Ben je op zoek naar een nieuwe wasmachine voor jouw huishouden en wil je graag een slimme wasmachine zoals de Siemens Home Connect wasmachine? We hebben voor jou uitgezocht wat de beste Siemens wasmachines met Home Connect zijn en hieronder uitgelicht. Hierbij hebben we niet alleen naar de Home Connect app gekeken, maar ook naar andere eigenschappen van een wasmachine zoals het energie verbruik, vulgewicht, toerental, verschillende wasprogramma’s en verschillende opties zoals een stoomfunctie of automatische dosering. Dit zijn de beste Siemens Home Connect wasmachines van 2024.

1

Beste siemens homeconnect wasmachine

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
Duur
De Siemens WG56B205NL is een moderne, slimme wasmachine met een reeks functies die het dagelijkse leven vergemakkelijken. Eén van de meest opvallende is de mogelijkheid om de machine op afstand te bedienen via de Home Connect app. Dit biedt het gemak van het instellen of pauzeren van wascycli vanaf uw smartphone, waar en wanneer u maar wilt. Daarnaast heeft de machine een powerSpeed 59' functie waarmee een halfvolle trommel in slechts 59 minuten kan worden gewassen; ideaal voor situaties waarin snel een wasje nodig is.

De wasmachine is echter niet zonder gebreken. Het ontbreekt aan een intelligentDosing systeem voor automatische dosering van wasmiddel en wasverzachter, wat een gemiste kans is voor verder gebruiksgemak. Daarnaast is de smartFinish stoomfunctie handig voor het verminderen van kreukels, maar ongeschikt voor het opfrissen van muf wasgoed.

Qua omvang kan de machine zowel een voordeel als een nadeel zijn. Met een capaciteit van 10 kg is het apparaat ideaal voor grote gezinnen, maar de fysieke grootte kan een belemmering vormen voor mensen met beperkte ruimte. Zorg dus voor voldoende installatieruimte alvorens tot aanschaf over te gaan.
2
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Topklasse waskwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
Duur
De Samsung Siemens WG56B2A7NL intelligentDosing wasmachine biedt een reeks van geavanceerde functies gericht op gebruiksgemak en efficiëntie. De intelligentDosing technologie doseert automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter, wat bijdraagt aan een langere levensduur van je kleding. Daarnaast heeft de machine een snelle powerSpeed 59' wascyclus en een laadcapaciteit van 10 kg, ideaal voor grote gezinnen en last-minute wasjes.

Het apparaat beschikt ook over een smartFinish stoomfunctie die het strijkwerk halveert door kreukels in de kleding te verminderen. Verder is de wasmachine energie- en waterbesparend dankzij intelligente sensoren en het automatische doseringssysteem, waardoor je zo'n 290 euro aan energiekosten kunt besparen over de levensduur van de machine.

Toch zijn er enkele nadelen. De stoomfunctie is niet geschikt voor het opfrissen van muf wasgoed. Het geluidsniveau van 72 dB tijdens het centrifugeren kan als storend worden ervaren, vooral in open ruimtes. Daarnaast kan de diepte van 63,8 cm een probleem zijn in kleinere wasruimtes.

3
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Topklasse waskwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
Duur
De Siemens WG44B2A5NL wasmachine biedt talrijke innovaties, zoals de intelligentDosing-technologie die automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter doseert. Deze functie draagt bij aan het langer mooi blijven van kleding. Daarnaast beschikt het apparaat over een powerSpeed 59'-functie voor snelle wascycli en een hoog niveau van energie-efficiëntie, waarmee naar schatting 360 euro over de levensduur van de machine kan worden bespaard.

Extra gebruiksgemak wordt geboden door de Home Connect app, waarmee de machine op afstand kan worden bediend. De smartFinish stoomfunctie is een andere aantrekkelijke feature, die de strijktijd kan halveren door kreukels in kleding te verminderen.

Ondanks de vele voordelen heeft de machine ook enkele nadelen. De stoomfunctie is beperkt en niet geschikt voor het opfrissen van muffe kleding. Het apparaat heeft een geluidsniveau van 70 dB tijdens het centrifugeren, wat als luid kan worden ervaren. Bovendien neemt de machine met een diepte van 63,8 cm relatief veel ruimte in beslag.

4
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
Duur
De Siemens WG44B205NL wasmachine, onderdeel van de iQ700-serie, biedt een reeks aantrekkelijke functies. De machine is niet alleen efficiënt maar ook gebruiksvriendelijk. Een van de opvallendste kenmerken is de bediening via de Home Connect app, waardoor je de machine kunt starten, pauzeren en zelfs het wasprogramma kunt kiezen vanaf je smartphone. Bovendien ontvang je een melding zodra de was klaar is.

Daarnaast heeft de machine een snelle powerSpeed 59' wascyclus voor halve ladingen die binnen 59 minuten klaar zijn, en een smartFinish stoomfunctie die de hoeveelheid strijkwerk vermindert. De wasmachine biedt ook ruimte voor grote wasbeurten met een trommelinhoud van 9 kg en is ontworpen om in zijn levensduur 360 euro aan energiekosten te besparen.

Ondanks deze voordelen zijn er enkele nadelen. De wasmachine heeft geen intelligentDosing voor automatische dosering van wasmiddel en wasverzachter. De smartFinish stoomfunctie is niet geschikt voor het opfrissen van muffe was. Bovendien kan het geluidsniveau van 70 dB tijdens het centrifugeren als hinderlijk worden ervaren, afhankelijk van de locatie van de machine in huis.

Siemens Home Connect wasmachine: voor- en nadelen

Voordelen

Bediening op afstand

Met Home Connect kun je je Siemens wasmachine op afstand bedienen waar je ook bent. Dit is natuurlijk een groot voordeel. Zo kun je, terwijl je op kantoor zit of boodschappen aan het doen bent, je wasmachine aanzetten en het wasproces in de gaten houden. Ook krijg je een seintje zodra het programma afgelopen is.

Hulp met kiezen wasprogramma

Met de Home Connect app kun je ook advies krijgen over het soort wasprogramma. Je vult in wat voor was je in de trommel hebt gestopt en hoe vuil dit is en de app kiest zelf het wasprogramma voor jou. Ook kun je via de app kiezen voor een tijdbesparend wasprogramma of juist een programma waarmee je energie bespaart.

Nadelen

Hogere aanschafprijs

Siemens wasmachines met Home Connect hebben een hogere aanschafprijs dan andere Siemens wasmachines. Een gemiddelde wasmachine van dit merk kost rond de €700. Wil je een Siemens wasmachine met Home Connect dan ben je minimaal €1000 kwijt en vaak nog wel iets meer.

Hoe sluit je een Siemens wasmachine aan op Home Connect?

Je nieuwe Siemens wasmachine aansluiten op de Home Connect app is een eenvoudige klus die je snel gedaan hebt. De Home Connect app download je gratis voor Android of iOs smartphones. Vervolgens koppel je zo je wasmachine aan de app:

  1. Eerst moet je je Siemens wasmachine aansluiten op je wifi netwerk. Dit doe je door de wasmachine aan te zetten en de WPS functie op je router aan te zetten. Druk de ‘Activeer’ knop op de wasmachine 3 seconden in tot er ‘Verbinden’ op het display verschijnt en druk dan op ‘Start’.

  2. Heeft je wifi router geen WPS functie dan kun je je Siemens wasmachine ook handmatig aansluiten op het wifi netwerk. Dit doe je door de knop ‘Activeer’ 3 seconden in te drukken tot er ‘Verbinden’ op het display komt.

  3. De ronde knop draai je in de tweede positie en je ziet nu op het display de letters SAP staan. Druk op ‘Start’ en je wasmachine heeft nu tijdelijk een draadloos netwerk.

  4. Pak je smartphone erbij en open de wifi instellingen. Kies Home Connect en voer het HomeConnect wachtwoord in. Open dan de Home Connect app op je telefoon en wacht op de verbinding met de wasmachine.

  5. Je krijgt dan de optie om je draadloze netwerkinstellingen in te voeren en de optie om de wasmachine aan te sluiten op je persoonlijke wifi netwerk. Ook via deze weg is de connectie nu bevestigd.

  6. Het enige wat je dan nog moet doen is je Siemens wasmachine te koppelen aan de Home Connect app. Dit doe je door de app weer te openen en de wasmachine toe te voegen. Het duurt een paar seconden voordat de wasmachine de verbinding bevestigd. Zodra dit gedaan is, zie je ook op het display van je wasmachine het woord ‘Con’ staan. Je wasmachine is nu aan de Home Connect app gekoppeld en je kunt nu het apparaat op afstand bedienen.

In onderstaande video krijg je ook een duidelijke uitleg met beeld zodat je precies weet wat je moet doen om je Siemens wasmachine aan de Home Connect app te koppelen.

Veelgestelde vragen over een Siemens Home Connect wasmachine

Wat is Siemens Home Connect?

Siemens Home Connect is een wasmachine waarbij je via de Home Connect app deze op afstand kunt bedienen. Via de app kun je de wasprogramma’s aanzetten en het wasproces volgen. Je krijgt ook een melding zodra de was klaar is. Ook kan Home Connect je helpen met het kiezen van het juiste wasprogramma.

Hoe werkt Home Connect van Siemens?

Je Siemens wasmachine op afstand bedienen doe je via een app. Dit is de Home Connect app. De app download je op je smartphone of tablet en verbind je aan je wasmachine. Nu kun je via de Home Connect app een wasbeurt op afstand aanzetten wanneer je bijvoorbeeld op kantoor bent. Ook kun je via de app wasprogramma’s kiezen en heb je de optie om speciale vlekken te verwijderen.