Wasmachine.com

Bosch wasmachine

Bij Bosch staat gebruiksgemak voorop. Als je snel een shirtje nodig hebt, kun je met SpeedPerfect bijvoorbeeld de totale tijd van een wasprogramma met 65% verkorten. Je bespaart zo tijd, water en energie. Ook zijn er functies die ervoor zorgen dat je kleding langer mooi blijft en met HomeConnect bedien je je wasmachine zelfs op afstand. Hier lees je alles wat je over de Bosch wasmachines moet weten en natuurlijk vind je ook de beste modellen van 2024.

Beste bosch wasmachine van 2024

1

Bosch WGG244A5NL i-DOS

2

Bosch WGG14408NL

3

Bosch WGG04407NL

4

Bosch WAU28P02NL i-DOS

5

Bosch WGB24407NL

Laatste update: 14 juni 2024

Beste bosch wasmachine van 2024

1

Bosch WGG244A5NL i-DOS

2

Bosch WGG14408NL

3

Bosch WGG04407NL

4

Bosch WAU28P02NL i-DOS

5

Bosch WGB24407NL

Laatste update: 14 juni 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Bosch wasmachines zijn uitgerust met i-DOS, Home Connect, SpeedPerfect, AllergyPlus, 4D Wash en anti-vlekken.
  • Je verbruikt nooit meer water, energie of wasmiddel dan nodig is.
  • Al voor een relatief lage prijs kun je een goede Bosch wasmachine kopen.
  • De beste bosch wasmachine is de Bosch WGG244A5NL i-DOS

Over het merk Bosch

Al sinds 1886 is Bosch een begrip op het gebied van huishoudelijke apparaten. Sinds die tijd probeert het merk echt rekening te houden met de behoeftes van de consument, waardoor het iedere keer met nieuwe innovatieve technieken komt. Bij Bosch vind je alles, van een was droogcombinatie tot aan cv-ketels, warmtepompen en zonnepanelen.

Dit zijn de beste Bosch wasmachines van 2024

Een nieuwe Bosch wasmachine is altijd een goed idee, maar we kunnen ons voorstellen dat je niet precies weet voor welk model je moet gaan. Om je alvast een beetje op weg te helpen, hebben wij een groot deel van het assortiment getest en met elkaar vergeleken. Daarbij keken we onder andere naar het geluidsniveau centrifugeren, het vulgewicht, het energieverbruik, de verschillende wasprogramma’s en natuurlijk de aanschafprijs van een nieuwe wasmachine. Dit zijn de beste wasmachines van Bosch van 2024:

1

Beste bosch wasmachine

De Bosch WGG244A5NL i-DOS wasmachine focust op gebruiksgemak en efficiëntie, met eigenschappen die zowel tijd als energie besparen. De i-DOS functie doseert automatisch het juiste wasmiddel en wasverzachter, waardoor er minder verspilling is en je wasgoed langer mooi blijft. Daarnaast heeft de machine een anti-vlekken systeem dat moeite bespaart door hardnekkige vlekken zoals olie en rode wijn effectief te verwijderen.

De wasmachine beschikt over een SpeedPerfect functie waarmee je tot 65% sneller kunt wassen zonder in te leveren op waskwaliteit. Dit is handig voor mensen met een druk leven. Het apparaat heeft ook een energielabel A en een EcoSilence Drive motor, wat betekent dat je na 10 jaar tot €290 kunt besparen op energiekosten en dat de machine relatief stil is.

Ondanks de vele voordelen zijn er ook nadelen. Zo ontbreekt een Iron Assist functie voor het verminderen van kreukels, is de machine niet via een app te bedienen en biedt het geen optie voor een volledige snelle wascyclus. Deze minpunten kunnen belangrijk zijn bij het maken van een aankoopbeslissing.
2
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Topklasse bouwkwaliteit
Geen stoomfunctie
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
De Bosch WGG14408NL wasmachine scoort hoog op diverse punten. Een van de belangrijkste voordelen is de Hygiëne Plus wascyclus, speciaal ontworpen om allergenen zoals pollen en dierenharen te verwijderen. Dit maakt de machine uitermate geschikt voor mensen met allergieën of huisdieren. Daarnaast biedt de machine een anti-vlek systeem om hardnekkige vlekken efficiënt aan te pakken, en een SpeedPerfect optie die een wasbeurt met 65% versnelt zonder verlies van waskwaliteit.

Echter, de machine is niet zonder nadelen. Het mist een i-DOS functie voor automatische dosering van wasmiddel, waardoor er kans is op verspilling. Ook ontbreekt een Iron Assist functie voor het verminderen van kreuken, wat kan resulteren in extra strijktijd. Bovendien is er geen volledige snelle wascyclus, wat zou kunnen helpen bij tijdsgebrek.

Qua energie-efficiëntie is de Bosch WGG14408NL een sterke speler met een A-label, wat een besparing tot € 290 aan energiekosten gedurende de levensduur van de machine belooft. Dit maakt het een duurzame keuze voor zowel kleine als grote huishoudens.
3
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Topklasse bouwkwaliteit
Geen stoomfunctie
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
De Bosch WGG04407NL is een wasmachine die een aantal indrukwekkende functies biedt om het wassen efficiënter te maken. De SpeedPerfect-optie maakt het mogelijk om wasbeurten tot 65% sneller te voltooien zonder in te boeten aan kwaliteit. Daarnaast zorgt het anti-vleksysteem voor het effectief verwijderen van de vier meest voorkomende soorten vlekken, zoals olie en rode wijn, waardoor handmatige behandeling overbodig wordt.

Aan de andere kant kent de machine ook een paar nadelen. Zo ontbreekt de i-DOS-functie voor automatische wasmiddeldosering, waardoor gebruikers zelf de juiste hoeveelheid wasmiddel moeten toevoegen. Bovendien biedt het apparaat geen Iron Assist-functie om kreukels in kleding te verminderen, en is er ook geen volledige snelle wascyclus beschikbaar voor momenten waarop je haast hebt.

Voor mensen met allergieën is de Hygiëne Plus-cyclus een toegevoegde waarde. Deze functie wast kleding op een hogere temperatuur, waardoor allergenen zoals huisdierenharen en pollen effectief worden verwijderd. De Bosch WGG04407NL biedt daarmee een goede balans tussen efficiëntie en effectiviteit, ondanks enkele ontbrekende functies.
4
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Topklasse waskwaliteit
Geen stoomfunctie
Heeft geen WiFi
De Bosch WAU28P02NL i-DOS wasmachine komt met een scala aan functies die het dagelijks leven vereenvoudigen. Het i-DOS-systeem zorgt voor automatische dosering van wasmiddel en wasverzachter, wat zowel kleding als het milieu ten goede komt. Daarnaast biedt de machine een stille werking door de EcoSilence Drive, en is er een AllergyPlus-programma voor mensen met allergieën.

Ondanks deze voordelen heeft de machine enkele nadelen. Zo mist het de Iron Assist-functie, die kreukels in kleding vermindert, en kan de wasmachine niet op afstand worden bediend via een app. Ook biedt het apparaat geen volledige snelle wascyclus, wat onhandig kan zijn voor mensen die vaak haast hebben.

Op het gebied van energie-efficiëntie scoort de Bosch WAU28P02NL i-DOS goed met een A-energielabel. Gedurende de levensduur van het apparaat kan dit een besparing van tot €290 op de energierekening betekenen. Hoewel het apparaat enkele tekortkomingen heeft, presteert het over het algemeen zeer goed en biedt het veel nuttige functies.
5
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Topklasse waskwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
Duur
De Bosch WGB24407NL wasmachine biedt verschillende moderne functies gericht op het verbeteren van de waservaring. Met zijn Iron Assist stoomfunctie verwijdert de machine tot 50% van de kreukels uit kleding voordat het strijkproces begint, waardoor gebruikers tijd en moeite besparen. Daarnaast zorgt het 4D Wash System voor een efficiëntere wasbeurt door een gelijkmatige verdeling van het wasmiddel over de kleding. De machine heeft ook een grote laadcapaciteit van 9 kg, wat ideaal is voor gezinnen met veel was.

Aan de andere kant zijn er ook enkele nadelen. De Bosch WGB24407NL heeft geen i-DOS-systeem voor automatische dosering van wasmiddel, wat het wasproces nog verder zou hebben vereenvoudigd. Daarnaast biedt de machine geen volledige snelle wascyclus, wat onhandig kan zijn voor mensen die behoefte hebben aan een snelle wasbeurt.

De wasmachine heeft ook een potentieel storend geluidsniveau van 70 dB tijdens het centrifugeren. Dit kan met name een probleem zijn als de machine in een kleine ruimte of dichtbij leefruimtes is geplaatst.

De meest populaire modellen van Bosch

Er zijn een aantal modellen van Bosch die extra populair zijn, bijvoorbeeld omdat ze een een antivlekken programma hebben of omdat ze altijd de juiste hoeveelheid wasmiddel gebruiken. Wat voor jou de juiste wasmachine is, hangt af de wensen en voorkeuren die je hebt. Klik op het model wat jou aanspreekt om de precieze specificaties te bekijken.

  1. Bosch Exclusiv wasmachine
  2. Bosch HygienePlus wasmachine
  3. Bosch i-DOS wasmachine
  4. Bosch SpeedPerfect wasmachine
  5. Bosch wasmachine serie 6

De unieke eigenschappen van Bosch wasmachines

Bij Bosch kun je erop rekenen dat je wasmachine is uitgerust met de meest innovatieve technieken. We hebben hier voor je op een rijtje gezet wat je zoal kunt verwachten.

Bosch SpeedPerfect

Iedereen kent het wel dat je een paar items hebt die je eigenlijk zo snel mogelijk weer wil gebruiken. De wastijd kan worden verkort tot wel 65%. Je bespaart niet alleen tijd, maar ook op je watergebruik en energie.

Bosch AllergyPlus

Als je een allergie hebt of bijvoorbeeld de kleding van een baby wil wassen, is het AllergyPlus programma erg handig. Je wast kleding extra hygiënisch door de hoge temperaturen en de lengte van het wasprogramma. Ook wordt de inhoud van de trommel extra lang gespoeld. Extra fijn als je een gevoelige huid hebt.

Bosch 4D Wash

Door deze technologie wordt het wasmiddel extra goed over je kleding verdeeld. Voordat het in de trommel wordt losgelaten, wordt het wasmiddel namelijk gemengd met water. Hierdoor verspreid het zich veel gelijkmatiger. Wasmiddel blijft niet langer in je kleding zitten en iedere vezel wordt stralend schoon.

Bosch antivlekken

Er zijn een aantal vlekken die volgens Bosch vaak voorkomen en toch moeilijk te verwijderen zijn, namelijk wijn, gras, bloed en olie. Met deze functie krijg je zelfs deze vlekken uit je kleding. Op de wasmachine kun je gewoon aangeven met welke vlek je te maken hebt en daar worden dan automatisch de temperatuur, de lengte van het programma en de trommelbeweging op aangepast.

Bosch i Dos

Een van de fouten die het meeste gemaakt wordt op het gebied van wassen is de hoeveelheid wasmiddel die wordt gebruikt. Met deze techniek is dat verleden tijd, want I Dos automatisch wasmiddel doseren zorgt dat je kleding precies genoeg wasmiddel heeft en dus langer mooi blijft. Ook hoeft de wasmachine minder te spoelen, waardoor ook je watergebruik veel lager is.

Bosch Home Connect

Heb je altijd al de was op afstand willen doen? Dan moet je een Bosch wasmachine kopen die met Home Connect is uitgerust. Hiermee koppel je namelijk je wasmachine via een app aan je smartphone of tablet en kun je aangeven wat voor wasgoed er in het apparaat zit. Ook als je op afstand bent kun je dit gewoon doen, zo lang het apparaat maar is verbonden met je wifi.

Waarom kiezen voor een wasmachine van Bosch?

Bosch is een goede keuze op veel verschillende vlakken. Niet alleen kun je een energiezuinige Bosch wasmachine scoren, je kunt ook flink besparen op water en tijd.

Als dat nog niet genoeg is, kun je met i Dos ook besparen op je wasmiddel. De techniek bepaalt namelijk hoeveel wasmiddel er per wasbeurt nodig is, waardoor je nooit meer gebruikt dan nodig is. Automatisch doseren is veel beter voor je kleding, want het hoeft niet onnodig lang uitgespoeld te worden.

Waar let je op bij het kopen van een wasmachine van Bosch?

Het assortiment van Bosch is ontzettend groot en daarom is het belangrijk dat je goed nadenkt over een aantal verschillende eigenschappen. Wij hebben de belangrijkste voor je verzameld.

Het vulgewicht

Bij Bosch vind je wasmachines met alle vulgewichten. Je hebt niet alleen een grote trommel nodig op basis van je hoeveelheid wasgoed, maar je moet ook kijken naar wat voor dingen je wil wassen. Een wasmachine met een vulgewicht van 9 kg is niet alleen geschikt voor een huishouden van 4 personen of meer, maar ook als je bijvoorbeeld al je wasgoed een week lang opspaart of als je gordijnen en beddengoed wil wassen. Een vulgewicht van 7 kg is voldoende voor een huishouden van 1 persoon.

Het energieverbruik

De meeste wasmachines hebben energieklasse A, maar er zijn ook nog een aantal modellen die nog energieklasse B, C of zelfs D hebben. Let goed op, want je kosten voor energie kunnen aanzienlijk oplopen als je een lage energieklasse hebt. Alle wasmachines van Bosch hebben een koolborstelloze motor, waardoor het energieverbruik automatisch lager is.

Het geluidsniveau

Bij Bosch is de kans groot dat je een stille wasmachine zal vinden, want de meestel modellen hebben een geluidsniveau onder de 71 dB, wat wordt gezien als heel stil. Je kunt de wasmachine dan gemakkelijk naast je werk- of slaapkamer zetten. Let op, er zijn ook nog een aantal modellen met een normaal geluidsniveau, wat betekent dat het tussen de 74 dB en 7 7dB ligt. Deze wasmachines zet je liever in een gesloten keuken of op zolder.

Veelgestelde vragen over een wasmachine van Bosch

Voordat je ons verlaat, nemen we je mee naar de vragen die het vaakst worden gesteld over Bosch wasmachines. Alleen dan weet je zeker dat je alles over het merk weet.

Wat kost een Bosch wasmachine gemiddeld?

Voor een groot en populair merk als Bosch ligt de beginprijs voor een wasmachine relatief laag. Al vanaf €550 heb je een wasmachine met een vulgewicht van 7 kg en energielabel D. De duurste wasmachine heeft een vulgewicht van 9 kg en energieklasse A, maar daar betaal je dan wel €1150 voor.

Hoe lang gaat een Bosch wasmachine mee?

Bosch scoort op het gebied van levensduur relatief goed, alleen Siemens en Miele doen het beter. Je mag ervan uitgaan dat je ongeveer 1930 wasbeurten kunt draaien, wat bij 3 wasbeurten in de week gelijkstaat aan een levensduur tussen de 12 en 13 jaar.

Wat is de service en garantie op Bosch wasmachines?

Bij een wasmachine van Bosch krijg je 10 jaar motorgarantie op de modellen uit de HomeProfessional, Serie 8, Serie 6 en Serie 4. Op de rest van het apparaat heb je 2 jaar fabrieksgarantie. In die periode kun je kosteloos aanspraak maken op de Bosch klantenservice.

Wat is de beste Bosch wasmachine?

Wat de beste Bosch wasmachine voor jou is, hangt af van je persoonlijke behoeftes en voorkeuren. Zo goed als alle modellen hebben automatische wasmiddeldosering, maar als je op zoek bent naar een model met een grote trommel is je keuze wat beperkter. Denk van tevoren goed na over wat voor jou de beste keuze is, dan weet je zeker dat je met de juiste wasmachine thuiskomt.

Hoe kan ik mijn Bosch wasmachine resetten?

Het resetten van je wasmachine is heel simpel, het enige wat je hoeft te doen is het apparaat uitzetten en de stekker uit het stopcontact trekken. Wacht 30 seconden en doe dan de stekker weer terug in het stopcontact. Als er een foutcode op de display wordt aangegeven, dan kun je het beste de handleiding bekijken om te weten wat je moet doen.

Is Bosch een goed merk?

Van alle wasmachine fabrikanten is Bosch zeker een van de beste. Niet alleen heeft het merk al jarenlange ervaring, ook kun je altijd rekenen op de meest handige functies. De levensduur is lang en als je wil kun je voor een relatief betaalbare prijs een goede wasmachine vinden.