Wasmachine.com

Zwarte wasmachine

Wil je eens wat anders dan een witte wasmachine? Een zwarte wasmachine beschikt over dezelfde kenmerken als de normale witte, maar geeft jouw badkamer of washok toch een wat stijlvollere uitstraling en industriële look. Lees hieronder waar je op moet letten bij het aanschaffen van een zwarte wasmachine en wat de best geteste zwarte wasmachine is.

Beste zwarte wasmachine van 2024

1

Samsung WW11DB7B34GBU3 Bespoke Super Speed

2

Samsung WW11BB704AGBS2 Bespoke EcoBubble

3

Samsung WW11DG6B85LB AI Wash

4

Samsung WW11DB8B95GBU3 Bespoke QuickDrive

5

Samsung WW90DB7U94GBU3 Bespoke AI Wash

Laatste update: 22 juli 2024

Beste zwarte wasmachine van 2024

1

Samsung WW11DB7B34GBU3 Bespoke Super Speed

2

Samsung WW11BB704AGBS2 Bespoke EcoBubble

3

Samsung WW11DG6B85LB AI Wash

4

Samsung WW11DB8B95GBU3 Bespoke QuickDrive

5

Samsung WW90DB7U94GBU3 Bespoke AI Wash

Laatste update: 22 juli 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Met een zwarte wasmachine krijgt je interieur een luxe, moderne uitstraling.
  • De zwarte wasmachine wordt steeds populairder en het aanbod groeit.
  • Wij hebben voor jou de beste zwarte wasmachines uitgezocht en op een rijtje gezet.
  • De beste zwarte wasmachine is de Samsung WW11DB7B34GBU3 Bespoke Super Speed

Wat is een zwarte wasmachine?

Een wasmachine valt onder de term witgoed, maar hoeft natuurlijk niet altijd ‘wit’ te zijn. Denk bijvoorbeeld aan de zwarte koelkast of oven die je tegenwoordig overal in de Nederlandse huizen terug ziet. Waarom niet een zwarte wasmachine? Deze wasmachine heeft dezelfde kenmerken en mogelijkheden die een witte wasmachine heeft, echter heeft het een moderne zwarte kleur. Zo kan een zwarte wasmachine ook een eyecatcher in jouw interieur worden!

Dit zijn de beste zwarte wasmachines van 2024

Ben je op zoek naar een nieuwe wasmachine? De zwarte wasmachine begint steeds populairder te worden en kan prachtig staan in jouw interieur. Wij hebben een top 5 samengesteld van de best geteste zwarte wasmachines van 2024. Bekijk ze hieronder.

1

Beste zwarte wasmachine

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Topklasse waskwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
Je hebt ruimte voor al je wasgoed in de ruime Samsung WW11DB7B34GBU3 Bespoke EcoBubble. Met 11 kilogram aan vulgewicht heb je genoeg plek voor een zeer grote lading beddengoed in één keer. Handig, als je al je was in het weekend doet. Beddengoed en handdoeken was je grondig schoon met het Steam Wash programma. Hiermee verwijder je bacteriën en allergenen met stoom, zodat je minder last van huidirritatie hebt. Dat is handig wanneer je een allergie hebt voor bijvoorbeeld huisstofmijt, pollen of dierenharen. De wasmachine mengt het wasmiddel met water en verspreidt dit gelijkmatig over je kleding. Dankzij energieklasse A-20% bespaar je jaarlijks tot € 27,- op je energierekening. Ook bedien je deze automaat op afstand met de SmartThings app.
2
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
De Samsung WW11BB704AGBS2 van de 7000 serie heeft met 11 kilogram vulgewicht extra veel plek. Door het strakke SpaceMax design van de Bespoke lijn heb je genoeg ruimte voor al je beddengoed. Dit was je zeer energiezuinig en grondig schoon dankzij Steam Wash. Door je wasgoed hygiënisch te stomen, verwijder je bacteriën en allergenen. De zwarte wasmachine is hiermee geschikt wanneer je een gevoelige huid hebt. Je wast een halve trommel binnen één uur met het Super Speed programma. Met EcoBubble verwijder je vlekken ook op een lage temperatuur dankzij de schuimbellen. Je koppelt de wasmachine met AI Control aan je smartphone voor wasadvies. Daarnaast verbind je je Samsung droger met AI Control aan je wasautomaat.
3
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Topklasse waskwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
Met 11 kilogram vulgewicht van de Samsung WW11DG6B85LB wasmachine doe je extra grote wasbeurten. Zo heb je bijvoorbeeld ruimte voor extra veel wasgoed van een hele week of een lading beddengoed met een dekbed. Dankzij AI wash doseert de wasmachine je wasmiddel en wasverzachter automatisch. Tijdens het wassen scant de machine de hoeveelheid was en de vuilheid van het water en past daar het verbruik op aan. Zo bespaar je op wasmiddel, water én energie. Wil je extra snel wassen? Kies dan voor het Super Speed programma. Met energieklasse A-10% was je al erg energiezuinig. Wil je nóg meer besparen, dan zet je de AI Energy Mode aan via de SmartThings app. Zo was je tot wel 70% zuiniger.
4
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Topklasse waskwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
Was zeer energiezuinig schoon met de Samsung WW11DB8B95GBU3 Bespoke QuickDrive. De wasmachine heeft namelijk energieklasse A-30%, waardoor je tot € 310,- aan energiekosten over de hele levensduur bespaart. Dankzij QuickDrive is je favoriete outfit in rap tempo schoon. Hiermee kort je 11 programma's in. Je gebruikt SuperSpeed om in 39 minuten een halfvolle trommel te wassen. Handig, als je in de avond een feestje hebt. De AI Wash techniek doseert je wasmiddel automatisch per lading. Zo gebruik je nooit te veel of te weinig wasmiddel en blijft je kleding langer mooi. Je favoriete trui of jurk behoudt zo langer zijn kleur. Met 11 kilogram vulgewicht heeft de wasmachine een ruime trommel. Zo was je zowel extra grote als kleine ladingen was zuinig schoon. Je gebruikt de SmartThings app om de wasmachine op afstand te bedienen.
5
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Topklasse waskwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
Je kleding blijft langer mooi in de Samsung WW90DB7U94GBU3 Bespoke AI Wash. Dankzij AI Wash doseert de wasmachine het wasmiddel en wasverzachter automatisch. Zo verbruik je nooit te veel en behoudt je kleding zijn kleur. Met 9 kilogram vulgewicht heb je veel ruimte en was je kleding van de hele week in één keer. Je wast extra hygiënisch schoon dankzij Steam Wash. Zo verdwijnen allergenen en bacteriën uit je kleding en heb je minder last van huidirritatie. Of kies het Super Speed programma voor een schone was in 39 minuten. Met energieklasse A-10% bespaar je jaarlijks op je energierekening. Je betaalt maar € 26,- per jaar aan energiekosten. Met de SmartThings app bedien jij je wasmachine waar en wanneer je wilt met je smartphone.

Waarom zou je kiezen voor een zwarte wasmachine?

De kleur zwart is al tijden een trend in het interieur. Het zorgt voor een luxe, stijlvolle uitstraling. Heb jij bijvoorbeeld een donkere badkamer? Dan past een zwart model wasmachine veel beter in het interieur dan een witte wasmachine. Ook in een washok past een zwarte wasmachine goed om een moderne uitstraling te creëren. Zeker als je dit ook combineert met een zwarte droger. Bovendien zorgt een zwarte machine ervoor dat deze minder snel vies wordt ten opzichte van een normale wasmachine en vallen vlekken minder op.

Welke merken verkopen zwarte wasmachines?

Zwarte wasmachines worden steeds populairder en de vraag ernaar groeit. Het aanbod is nog gering, maar breidt zich steeds sneller uit. De volgende wasmachine merken verkopen zwarte wasmachines:

  1. LG wasmachine
  2. Samsung wasmachine
  3. Beko wasmachine
  4. Inventum wasmachine
  5. Everglades wasmachine

Zwarte wasmachine kopen: hier moet je op letten

De juiste wasmachine beschikt over een aantal belangrijke functies, of deze nu zwart of wit is dat geeft geen verschil. Voor een goede wasmachine moet je op het volgende letten:

Vulgewicht

Bij het maken van een keus voor de perfecte wasmachine voor jou en jouw gezin is de grootte van de wasmachine van belang. Voor een huishouden van drie tot vier personen is een vulgewicht van 7 kg tot 8 kg voldoende. Ben je alleen dan heb je ook genoeg aan een grootte van 5 à 6 kg. Een groter huishouden met 5 personen of meer komen beter uit met een wasmachine met een vulgewicht van 9 kg of meer.

Toerental

Het toerental geeft aan wat de centrifuge snelheid is van zwarte wasmachines en bepaalt daarmee het droogresultaat van jouw wasgoed. Hoe hoger toerental jouw wasmachine heeft, hoe droger de kleding uit de wasmachine komt. De meeste machines hebben een toerental van 1400 rpm, dit is een goede wasmachine om te gebruiken in combinatie met een droger.

Boven- of voorlader

Ga jij voor een wasmachine met voorlader of toch een bovenlader? De meeste mensen kiezen voor het eerste, dit is handig als je bovenop de zwarte wasmachine nog een droger wilt plaatsen bijvoorbeeld. Een wasmachine met voorlader heeft vaak ook uitgebreidere wasprogramma’s. Toch heeft een bovenlader ook wat voordelen. Deze is smaller wat handig is als je minder ruimte hebt. Je hoeft ook niet door je knieën te gaan bij het vullen van de trommel, dat is fijn voor mensen met rug- en knieproblemen.

Energieklasse

Het energielabel wat bij elke wasmachine zit, laat zien hoe zuinig de wasmachine is. De energieklasse loopt van A t/m G. Hoe hoger de klasse, hoe zuiniger jouw wasmachine is. Bij het energielabel kun je ook het waterverbruik van de wasmachine zien. Meestal zijn wasmachines met een hoger energielabel duurder in aanschaf, maar uiteindelijk in de loop van de jaren zuiniger (en dus goedkoper) in gebruik.

Wasprogramma’s

Bij de aanschaf van een nieuwe wasmachine is het ook handig om te kijken naar de verschillende wasprogramma’s die een wasmachine heeft. Bedenk voor jezelf welke programma’s jij nodig hebt. Heb jij bijvoorbeeld veel babykleding te wassen, of juist overhemden? Er zijn tegenwoordig zoveel soorten programma’s dat de beste zwarte wasmachine er voor jou tussen moet zitten!

Een witte wasmachine met een zwarte trommel

Is een volledig zwarte wasmachine teveel van het goede voor jou? Tegenwoordig zijn er ook witte wasmachines met een zwarte trommel. De buitenkant van de wasmachine is dan wit van kleur, met een zwarte deur en trommel. Zo heb je toch een wasmachine met een luxere uitstraling die ook in een minder donker interieur past.  

Zwarte droger of wasdroogcombinatie

Naast een zwarte wasmachine zijn er ook zwarte drogers of een zwarte wasdroogcombinatie. Om het plaatje compleet te maken is een zwarte droger dan ook een must om naast je zwarte wasmachine te hebben. Heb je wat minder ruimte dan is een zwarte wasdroogcombinatie ideaal; met één apparaat ben je klaar. Zo hoef je geen twee producten aan te schaffen. Het nadeel van een wasdroogcombinatie is dat deze wel meer energie verbruikt en dat je hierbij niet evenveel wasgoed kan wassen en drogen.