Wasmachine.com

Zwarte wasmachine

Wil je eens wat anders dan een witte wasmachine? Een zwarte wasmachine beschikt over dezelfde kenmerken als de normale witte, maar geeft jouw badkamer of washok toch een wat stijlvollere uitstraling en industriële look. Lees hieronder waar je op moet letten bij het aanschaffen van een zwarte wasmachine en wat de best geteste zwarte wasmachine is.

Beste zwarte wasmachine van 2024

1

Samsung WW80T654ALX AddWash

2

Samsung WW11BB704AGBS2 Bespoke EcoBubble

3

Beko WTV7742A1 Steamcure

4

Samsung WW11BB534AABS2 Bespoke Autodose

5

Samsung WW11BB904AGBS2 Bespoke QuickDrive

Laatste update: 18 april 2024

Beste zwarte wasmachine van 2024

1

Samsung WW80T654ALX AddWash

2

Samsung WW11BB704AGBS2 Bespoke EcoBubble

3

Beko WTV7742A1 Steamcure

4

Samsung WW11BB534AABS2 Bespoke Autodose

5

Samsung WW11BB904AGBS2 Bespoke QuickDrive

Laatste update: 18 april 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Met een zwarte wasmachine krijgt je interieur een luxe, moderne uitstraling.
  • De zwarte wasmachine wordt steeds populairder en het aanbod groeit.
  • Wij hebben voor jou de beste zwarte wasmachines uitgezocht en op een rijtje gezet.
  • De beste zwarte wasmachine is de Samsung WW80T654ALX AddWash

Wat is een zwarte wasmachine?

Een wasmachine valt onder de term witgoed, maar hoeft natuurlijk niet altijd ‘wit’ te zijn. Denk bijvoorbeeld aan de zwarte koelkast of oven die je tegenwoordig overal in de Nederlandse huizen terug ziet. Waarom niet een zwarte wasmachine? Deze wasmachine heeft dezelfde kenmerken en mogelijkheden die een witte wasmachine heeft, echter heeft het een moderne zwarte kleur. Zo kan een zwarte wasmachine ook een eyecatcher in jouw interieur worden!

Dit zijn de beste zwarte wasmachines van 2024

Ben je op zoek naar een nieuwe wasmachine? De zwarte wasmachine begint steeds populairder te worden en kan prachtig staan in jouw interieur. Wij hebben een top 5 samengesteld van de best geteste zwarte wasmachines van 2024. Bekijk ze hieronder.

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Bediening via app
Heeft geen WiFi
De Samsung WW80T654ALX AddWash wasmachine is ontworpen voor de moderne huishouding en heeft diverse innovatieve functies. Een opvallend kenmerk is de AddWash-deur, die het mogelijk maakt om vergeten kledingstukken toe te voegen terwijl de wascyclus al draait. Verder zorgt de EcoBubble-technologie voor een efficiënte reiniging bij lage temperaturen, wat zowel milieuvriendelijk is als beter voor de kleding.

Hoewel het apparaat hoog scoort op gebruiksgemak en efficiëntie, zijn er ook enkele nadelen. Het mist een Autodose-functie voor automatische wasmiddeldosering en heeft geen QuickDrive-functie voor snellere wascycli. Ook kan het draaigeluidsniveau van 72 dB als storend worden ervaren in kleinere woonruimtes.

De machine biedt ook slimme connectiviteit via de SmartThings-app en verschillende lekbeveiligingsmechanismen. In geval van een lek wordt de watertoevoer automatisch afgesloten, wat extra veiligheid en gemoedsrust biedt. De app maakt het mogelijk om favoriete wascycli op te slaan en te selecteren, wat bijdraagt aan een gebruiksvriendelijke ervaring op de lange termijn.

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Heeft een stoomfunctie
Bediening via app
Heeft geen WiFi
De Samsung WW11BB704AGBS2 Bespoke EcoBubble wasmachine biedt diverse aantrekkelijke functies die hem onderscheiden in de categorie wasmachines. Een van de meest opvallende is de Steam Wash-cyclus, die allergenen en bacteriën uit kleding verwijdert door middel van stoom. Dit is met name nuttig voor mensen met een gevoelige huid of allergieën en zorgt voor een hoger hygiëneniveau in jouw was.

Een andere grote troef van dit apparaat is de EcoBubble-technologie, waardoor de machine schuimbellen creëert die diep in de vezels van de kleding dringen, zelfs bij lage temperaturen. Dit zorgt voor een efficiënt en effectief wasproces terwijl je energie bespaart, een win-win voor zowel de gebruiker als het milieu.

De wasmachine biedt een royaal laadvermogen van 11 kg, ideaal voor grote huishoudens. Dit betekent dat je naast jouw normale lading beddengoed ook jouw dekbed kunt wassen. Het grote laadvermogen bespaart tijd omdat je minder vaak hoeft te wassen, wat op de lange termijn ook energie- en waterkosten bespaart.

Voordelen Nadelen
Goedkoop
Maakt weinig geluid
Voor een klein huishouden
Heeft een stoomfunctie
Bediening via app
Basisklasse bouwkwaliteit
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
De Beko WTV7742A1 SteamCure wasmachine blinkt uit in gebruiksgemak en effectiviteit. Met een stille ProSmart inverter motor die een maximaal geluidsniveau van 72 dB produceert tijdens het centrifugeren, kan de wasmachine vlakbij een slaapkamer of thuiskantoor worden geplaatst zonder veel overlast te veroorzaken. De machine beschikt tevens over een StainExpert-functie die 24 veelvoorkomende vlekken zoals koffie en make-up effectief kan verwijderen.

De SteamCure-functie biedt extra hygiënisch wassen, wat met name handig is tijdens griepseizoenen of als je kleine kinderen hebt. Bovendien is er een snelle Xpress-cyclus die 2 kg wasgoed in slechts 14 minuten kan opfrissen en een laadvermogen van 7 kg, wat voldoende is voor één of twee personen.

Toch zijn er enkele nadelen aan de Beko WTV7742A1 SteamCure. Het apparaat heeft een D-energielabel, wat niet bijdraagt aan duurzaamheid. Daarnaast ontbreekt er een automatische wasmiddeldosering en wordt het gebruik van een stapelkit om de wasmachine bovenop een droger te plaatsen, niet aanbevolen.
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Heeft een stoomfunctie
Topklasse waskwaliteit
Bediening via app
Heeft geen WiFi
De Samsung WW11BB534AABS2 Bespoke Autodose wasmachine biedt een reeks van handige functies. Het apparaat is vooral indrukwekkend vanwege de Autodose-technologie, die automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter doseert. Sensoren in de machine meten het soort en de hoeveelheid wasgoed, waardoor verspilling van wasmiddel wordt verminderd en kosten worden bespaard.

Daarnaast is het apparaat uitgerust met een stoomwasprogramma dat zorgt voor extra hygiëne door allergenen en bacteriën te verwijderen. De ruime laadcapaciteit van 11 kg maakt de wasmachine geschikt voor grotere gezinnen of voor degenen die vaak veel wasgoed hebben. Bovendien is het apparaat energiezuinig dankzij de EcoBubble-technologie.

Toch kent de machine enkele nadelen. Er is geen QuickDrive-functie, waardoor wascycli langer duren. Ook ontbreekt een AddWash-deur om vergeten wasgoed toe te voegen nadat het programma is gestart. Het geluidsniveau van 72 dB tijdens het centrifugeren kan als storend worden ervaren, vooral in kleinere woonruimtes.

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Heeft een stoomfunctie
Bediening via app
Duur
Heeft geen WiFi
De Samsung WW11BB904AGBS2 Bespoke QuickDrive wasmachine komt met meerdere indrukwekkende features om de waservaring te verbeteren. De QuickDrive-technologie maakt het mogelijk om een halfvolle trommel in slechts 39 minuten te wassen, een uitkomst voor mensen met een druk leven. Daarnaast biedt het Steam Wash-programma een extra hygiënische wasbeurt door allergenen en bacteriën te verwijderen, wat vooral handig is voor huishoudens met kinderen of veel sportkleding.

De wasmachine heeft een ruime capaciteit van 11 kg, genoeg om veel kleding of zelfs een dekbed in één keer te wassen. Deze capaciteit maakt het apparaat geschikt voor grotere gezinnen. Verder is de machine energiezuinig met een A-label, wat op de lange termijn tot wel € 290 aan energiekosten kan besparen.

Ondanks de voordelen kent het apparaat ook enkele nadelen. Zo ontbreekt een Autodose-functie voor het automatisch doseren van wasmiddel en is er geen AddWash-deur om vergeten kleding later toe te voegen. Bovendien kan het geluidsniveau van 72 dB tijdens het centrifugeren als storend worden ervaren als de machine in de buurt van leefruimtes staat.

Waarom zou je kiezen voor een zwarte wasmachine?

De kleur zwart is al tijden een trend in het interieur. Het zorgt voor een luxe, stijlvolle uitstraling. Heb jij bijvoorbeeld een donkere badkamer? Dan past een zwart model wasmachine veel beter in het interieur dan een witte wasmachine. Ook in een washok past een zwarte wasmachine goed om een moderne uitstraling te creëren. Zeker als je dit ook combineert met een zwarte droger. Bovendien zorgt een zwarte machine ervoor dat deze minder snel vies wordt ten opzichte van een normale wasmachine en vallen vlekken minder op.

Welke merken verkopen zwarte wasmachines?

Zwarte wasmachines worden steeds populairder en de vraag ernaar groeit. Het aanbod is nog gering, maar breidt zich steeds sneller uit. De volgende wasmachine merken verkopen zwarte wasmachines:

  1. LG wasmachine
  2. Samsung wasmachine
  3. Beko wasmachine
  4. Inventum wasmachine
  5. Everglades wasmachine

Zwarte wasmachine kopen: hier moet je op letten

De juiste wasmachine beschikt over een aantal belangrijke functies, of deze nu zwart of wit is dat geeft geen verschil. Voor een goede wasmachine moet je op het volgende letten:

Vulgewicht

Bij het maken van een keus voor de perfecte wasmachine voor jou en jouw gezin is de grootte van de wasmachine van belang. Voor een huishouden van drie tot vier personen is een vulgewicht van 7 kg tot 8 kg voldoende. Ben je alleen dan heb je ook genoeg aan een grootte van 5 à 6 kg. Een groter huishouden met 5 personen of meer komen beter uit met een wasmachine met een vulgewicht van 9 kg of meer.

Toerental

Het toerental geeft aan wat de centrifuge snelheid is van zwarte wasmachines en bepaalt daarmee het droogresultaat van jouw wasgoed. Hoe hoger toerental jouw wasmachine heeft, hoe droger de kleding uit de wasmachine komt. De meeste machines hebben een toerental van 1400 rpm, dit is een goede wasmachine om te gebruiken in combinatie met een droger.

Boven- of voorlader

Ga jij voor een wasmachine met voorlader of toch een bovenlader? De meeste mensen kiezen voor het eerste, dit is handig als je bovenop de zwarte wasmachine nog een droger wilt plaatsen bijvoorbeeld. Een wasmachine met voorlader heeft vaak ook uitgebreidere wasprogramma’s. Toch heeft een bovenlader ook wat voordelen. Deze is smaller wat handig is als je minder ruimte hebt. Je hoeft ook niet door je knieën te gaan bij het vullen van de trommel, dat is fijn voor mensen met rug- en knieproblemen.

Energieklasse

Het energielabel wat bij elke wasmachine zit, laat zien hoe zuinig de wasmachine is. De energieklasse loopt van A t/m G. Hoe hoger de klasse, hoe zuiniger jouw wasmachine is. Bij het energielabel kun je ook het waterverbruik van de wasmachine zien. Meestal zijn wasmachines met een hoger energielabel duurder in aanschaf, maar uiteindelijk in de loop van de jaren zuiniger (en dus goedkoper) in gebruik.

Wasprogramma’s

Bij de aanschaf van een nieuwe wasmachine is het ook handig om te kijken naar de verschillende wasprogramma’s die een wasmachine heeft. Bedenk voor jezelf welke programma’s jij nodig hebt. Heb jij bijvoorbeeld veel babykleding te wassen, of juist overhemden? Er zijn tegenwoordig zoveel soorten programma’s dat de beste zwarte wasmachine er voor jou tussen moet zitten!

Een witte wasmachine met een zwarte trommel

Is een volledig zwarte wasmachine teveel van het goede voor jou? Tegenwoordig zijn er ook witte wasmachines met een zwarte trommel. De buitenkant van de wasmachine is dan wit van kleur, met een zwarte deur en trommel. Zo heb je toch een wasmachine met een luxere uitstraling die ook in een minder donker interieur past.  

Zwarte droger of wasdroogcombinatie

Naast een zwarte wasmachine zijn er ook zwarte drogers of een zwarte wasdroogcombinatie. Om het plaatje compleet te maken is een zwarte droger dan ook een must om naast je zwarte wasmachine te hebben. Heb je wat minder ruimte dan is een zwarte wasdroogcombinatie ideaal; met één apparaat ben je klaar. Zo hoef je geen twee producten aan te schaffen. Het nadeel van een wasdroogcombinatie is dat deze wel meer energie verbruikt en dat je hierbij niet evenveel wasgoed kan wassen en drogen.