Wasmachine.com

Wasmachine 9 kg

Een wasmachine met 9 kg vulgewicht wordt het meest gebruikt in huishoudens. Bij een 9 kg vulgewicht wasmachine is namelijk genoeg plek in de trommel om het wasgoed van een gezin van vijf personen of meer te wassen. Welke wasmachine 9 kg is het beste? Wij hebben het voor jou uitgezocht.  

Beste wasmachine 9 kg van 2024

1

Samsung WW90TA049AE EcoBubble

2

Hoover HWE 49AMBS/1-S

3

Samsung WW90T986ASH QuickDrive AddWash

4

Bosch WGG244A5NL i-DOS

5

Bosch WGG14408NL

Laatste update: 17 april 2024

Beste wasmachine 9 kg van 2024

1

Samsung WW90TA049AE EcoBubble

2

Hoover HWE 49AMBS/1-S

3

Samsung WW90T986ASH QuickDrive AddWash

4

Bosch WGG244A5NL i-DOS

5

Bosch WGG14408NL

Laatste update: 17 april 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Een wasmachine met 9 kg vulgewicht gebruik je voor 5 personen of meer.
  • Met een 9 kg wasmachine kun je dekbedden, gordijnen en ander groot wasgoed wassen.
  • Kijk naast het vulgewicht ook naar specificaties zoals toerental, wasprogramma's en energieklasse.
  • De beste wasmachine 9 kg is de Samsung WW90T534AAW Autodose

Wat is een wasmachine met 9 kg?

Een wasmachine met 9 kg houdt in hoeveel kilogram vulgewicht een wasmachine heeft. Het vulgewicht geeft aan hoeveel kg wasgoed er in de trommel past bij een volledige wasbeurt. Wasmachines hebben verschillende soorten opties vulgewicht. Dit loopt uiteen van 5 tot aan 15 kg vulgewicht. Hoeveel kg vulgewicht een wasmachine moet hebben, is afhankelijk van de grootte van het huishouden. Een groot huishouden heeft meer wasgoed dan wanneer iemand alleen woont. Een wasmachine met 9 kg vulgewicht wordt vaak aangeschaft door een huishouden bestaande uit 5 personen of meer.

Dit zijn de beste wasmachines met 9 kg vulgewicht van 2024

Ben je op zoek naar een nieuwe wasmachine met 9 kg vulgewicht? Wij hebben de beste 9 kg wasmachines voor je uitgezocht en op een rijtje gezet. Hierbij hebben we ook gekeken naar andere specificaties van de wasmachine zoals het toerental, de energieklasse en welke wasprogramma’s de wasmachine heeft.

1

Beste wasmachine 9 kg

Voordelen Nadelen
Goedkoop
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Heeft geen WiFi
De Samsung WW90TA049AE EcoBubble wasmachine staat vooral bekend om zijn efficiëntie en veelzijdigheid, geschikt voor zowel grote als kleine wasladingen. De machine biedt innovatieve technologieën zoals EcoBubble voor een hygiënische reiniging bij lage temperaturen en een Steam Wash-cyclus om allergenen en bacteriën te verwijderen. Deze functies maken het apparaat bijzonder nuttig voor mensen met allergieën en voor het wassen van babykleding.

Ondanks de voordelen kent de wasmachine ook enkele nadelen. Zo heeft het apparaat geen AutoDose-functie, wat betekent dat gebruikers hun wasmiddel handmatig moeten doseren. Dit kan als een gemis worden ervaren voor degenen die gewend zijn aan meer geautomatiseerde systemen.

Daarnaast ontbreekt de mogelijkheid om de wasmachine op afstand te bedienen via een app. Hoewel dit voor sommige gebruikers geen doorslaggevende factor zal zijn, zou deze functie een extra laag van gebruiksgemak toevoegen.

2
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Bediening via app
Heeft geen WiFi
Maakt veel geluid
De Hoover HWE 49AMBS/1-S wasmachine is uitgerust met diverse gebruikersvriendelijke, innovatieve functies. Een opvallend kenmerk is de ruime laadcapaciteit van 9 kg, die vooral gunstig is voor grote huishoudens of mensen die veel was in één keer willen doen. Bovendien biedt de machine integratie met de hOn app, waardoor gebruikers het waslabel van kleding kunnen scannen om de meest geschikte wascyclus te vinden.

De machine beschikt ook over een Power Care systeem dat wasmiddel over de kleding sprayt voor een extra grondige reiniging. Daarnaast is het apparaat energie-efficiënt met een A energielabel, wat zowel goed is voor de portemonnee als het milieu.

Toch zijn er ook enkele nadelen. De machine heeft een hoog geluidsniveau van 77 dB en komt zonder lekbeveiliging. Daarnaast wordt het niet aanbevolen om een droger bovenop deze wasmachine te plaatsen, wat voor sommigen een belemmering kan zijn bij beperkte ruimte.

3
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse waskwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
Duur
De Samsung WW90T986ASH QuickDrive AddWash wasmachine onderscheidt zich met unieke functies zoals QuickDrive-technologie, die een halfvolle trommel in slechts 39 minuten kan wassen. Dit maakt het apparaat bijzonder geschikt voor mensen met een drukke levensstijl. Ook de AI Wash-functie voor automatische dosering van wasmiddel en wasverzachter is een groot pluspunt; het bespaart zowel geld als milieu.

Aan de andere kant kent de machine ook enkele nadelen. Zo ontbreekt een trommelverlichting, wat lastig kan zijn in een donkere ruimte zoals een kelder. Daarnaast is met een geluidsniveau van 72 dB tijdens het centrifugeren, de wasmachine niet de stilste in zijn soort.

Tenslotte, op het gebied van energiebesparing valt de Samsung WW90T986ASH QuickDrive AddWash tegen. Hoewel de machine in staat is om de wastijd te verkorten, levert dit op de lange termijn een geschatte energiebesparing van slechts 290 euro op. Dit is niet bijzonder indrukwekkend in vergelijking met andere energiezuinige modellen.

4
De Bosch WGG244A5NL i-DOS wasmachine focust op gebruiksgemak en efficiëntie, met eigenschappen die zowel tijd als energie besparen. De i-DOS functie doseert automatisch het juiste wasmiddel en wasverzachter, waardoor er minder verspilling is en je wasgoed langer mooi blijft. Daarnaast heeft de machine een anti-vlekken systeem dat moeite bespaart door hardnekkige vlekken zoals olie en rode wijn effectief te verwijderen.

De wasmachine beschikt over een SpeedPerfect functie waarmee je tot 65% sneller kunt wassen zonder in te leveren op waskwaliteit. Dit is handig voor mensen met een druk leven. Het apparaat heeft ook een energielabel A en een EcoSilence Drive motor, wat betekent dat je na 10 jaar tot €290 kunt besparen op energiekosten en dat de machine relatief stil is.

Ondanks de vele voordelen zijn er ook nadelen. Zo ontbreekt een Iron Assist functie voor het verminderen van kreukels, is de machine niet via een app te bedienen en biedt het geen optie voor een volledige snelle wascyclus. Deze minpunten kunnen belangrijk zijn bij het maken van een aankoopbeslissing.
5
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Topklasse bouwkwaliteit
Geen stoomfunctie
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
De Bosch WGG14408NL wasmachine scoort hoog op diverse punten. Een van de belangrijkste voordelen is de Hygiëne Plus wascyclus, speciaal ontworpen om allergenen zoals pollen en dierenharen te verwijderen. Dit maakt de machine uitermate geschikt voor mensen met allergieën of huisdieren. Daarnaast biedt de machine een anti-vlek systeem om hardnekkige vlekken efficiënt aan te pakken, en een SpeedPerfect optie die een wasbeurt met 65% versnelt zonder verlies van waskwaliteit.

Echter, de machine is niet zonder nadelen. Het mist een i-DOS functie voor automatische dosering van wasmiddel, waardoor er kans is op verspilling. Ook ontbreekt een Iron Assist functie voor het verminderen van kreuken, wat kan resulteren in extra strijktijd. Bovendien is er geen volledige snelle wascyclus, wat zou kunnen helpen bij tijdsgebrek.

Qua energie-efficiëntie is de Bosch WGG14408NL een sterke speler met een A-label, wat een besparing tot € 290 aan energiekosten gedurende de levensduur van de machine belooft. Dit maakt het een duurzame keuze voor zowel kleine als grote huishoudens.

Waarom kiezen voor een wasmachine met 9 kg

Bij het uitzoeken van een nieuwe wasmachine is het goed om als eerst te kijken naar het vulgewicht. Kijk hierbij naar jouw huishouden en hoeveel kg wasgoed jullie gemiddeld hebben. Heb je een groot huishouden van 5 personen of meer, dan is een wasmachine met 9 kg vulgewicht zeker aan te raden. Dan heb je een grote trommel waarin je veel kg was in kwijt kunt. Ook als je veel groot wasgoed hebt zoals beddengoed, handdoeken, sportkleding en andere kledingstukken is een wasmachine met 9 kilogram vulgewicht nodig om alles te kunnen wassen. 9 kg wasmachines zijn daarom geschikt voor een groot gezin.

Wasmachine met andere vulcapaciteit

Naast wasmachines met 9 kg vulgewicht zijn er ook wasmachines met meer of minder laadvermogen. Woon je alleen dan heb je voldoende aan een wasmachine met 5 of 6 kg vulgewicht. Als je een huishouden hebt van 2 tot 4 personen, dan is een wasmachine met 7 of 8 kilogram vulgewicht passend bij jullie. Er zijn ook wasmachines met 12 tot 15 kg vulgewicht maar deze worden vaak alleen gebruikt door bijvoorbeeld ziekenhuizen om veel beddengoed en ander wasgoed te wassen.

Wasmachine met 9 kg: hier moet je op letten

Naast vulgewicht moet je ook kijken naar de andere specificaties zoals de energieklasse. Een energiezuinige wasmachine is duurder in aanschaf, maar uiteindelijk in de loop van de jaren zuiniger (en dus goedkoper) in gebruik. Ook kijk je naar het toerental, het geluidsniveau, het aantal wasprogramma’s dat de wasmachine heeft en of de wasmachine een koolborstelloze motor heeft.

Veelgestelde vragen over een wasmachine 9 kg

Welk huishouden heeft 9 kg wasmachine nodig?

Een gezin van 5 personen of meer heeft een wasmachine met 9 kg vulgewicht nodig. Ook wanneer je als huishouden veel dekbedden of ander groot wasgoed wast is een wasmachine van 9 kg aan te raden.

Welke 9 kilogram wasmachine is het beste?

Naast het vulgewicht hebben we ook gekeken naar toerental, energielabel en welke wasprogramma’s de wasmachine heeft. Dit is de beste wasmachine 9kg: