Wasmachine.com

Wasmachine 9 kg

Een wasmachine met 9 kg vulgewicht wordt het meest gebruikt in huishoudens. Bij een 9 kg vulgewicht wasmachine is namelijk genoeg plek in de trommel om het wasgoed van een gezin van vijf personen of meer te wassen. Welke wasmachine 9 kg is het beste? Wij hebben het voor jou uitgezocht.  

Beste wasmachine 9 kg van 2024

1

Samsung WW90CGC04AAE

2

Bosch WGG14408NL

3

Siemens WM14VK0CFG intelligentDosing

4

Beko B3WT5941WS IronFast

5

Whirlpool FFD 9469E BV BE

Laatste update: 22 juli 2024

Beste wasmachine 9 kg van 2024

1

Samsung WW90CGC04AAE

2

Bosch WGG14408NL

3

Siemens WM14VK0CFG intelligentDosing

4

Beko B3WT5941WS IronFast

5

Whirlpool FFD 9469E BV BE

Laatste update: 22 juli 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Een wasmachine met 9 kg vulgewicht gebruik je voor 5 personen of meer.
  • Met een 9 kg wasmachine kun je dekbedden, gordijnen en ander groot wasgoed wassen.
  • Kijk naast het vulgewicht ook naar specificaties zoals toerental, wasprogramma's en energieklasse.
  • De beste wasmachine 9 kg is de Samsung WW90CGC04AAE

Wat is een wasmachine met 9 kg?

Een wasmachine met 9 kg houdt in hoeveel kilogram vulgewicht een wasmachine heeft. Het vulgewicht geeft aan hoeveel kg wasgoed er in de trommel past bij een volledige wasbeurt. Wasmachines hebben verschillende soorten opties vulgewicht. Dit loopt uiteen van 5 tot aan 15 kg vulgewicht. Hoeveel kg vulgewicht een wasmachine moet hebben, is afhankelijk van de grootte van het huishouden. Een groot huishouden heeft meer wasgoed dan wanneer iemand alleen woont. Een wasmachine met 9 kg vulgewicht wordt vaak aangeschaft door een huishouden bestaande uit 5 personen of meer.

Dit zijn de beste wasmachines met 9 kg vulgewicht van 2024

Ben je op zoek naar een nieuwe wasmachine met 9 kg vulgewicht? Wij hebben de beste 9 kg wasmachines voor je uitgezocht en op een rijtje gezet. Hierbij hebben we ook gekeken naar andere specificaties van de wasmachine zoals het toerental, de energieklasse en welke wasprogramma’s de wasmachine heeft.

Voordelen Nadelen
Goedkoop
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
Basisklasse waskwaliteit
Met een vulgewicht van 9 kilogram was je al je wekelijkse beddengoed en kleding in één keer in de Samsung WW90CGC04AAE. Dankzij EcoBubble kan dit ook met lage temperaturen. Hierdoor bespaar je met deze A-10% energiezuinige wasmachine tot wel € 245,- over de levensduur. Dat scheelt weer op de energierekening. Op het display kies je uit 13 verschillende wasprogramma's voor je wasgoed. Wil je een ander programma? Dan download je via de app een speciaal programma naar de wasmachine. Als je last hebt van allergieën gebruik je het hygiënisch stomen programma. Hiermee verwijdert de wasmachine alle bacteriën en allergenen uit je kleding. Zo heb jij minder last van huidirritatie. Heb je snel een schone outfit nodig? Gebruik dan een kort programma van 15 minuten.
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Topklasse bouwkwaliteit
Geen stoomfunctie
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
De Bosch WGG14408NL (serie 6) wast met energieklasse A zeer energiezuinig. Je bespaart over de levensduur gemiddeld tot € 220,- op je energiekosten. De wasmachine is met 9 kilogram vulgewicht geschikt voor een grote lading beddengoed of berg handdoeken. Ook wanneer je de trommel niet helemaal vol krijgt, was je zuinig schoon dankzij de beladingssensor. Deze past de programmaduur automatisch aan. Je wast je hoeslakens grondig schoon met Hygiene Plus. Met dit programma was je langer op een hogere temperatuur. Ook voegt de wasmachine een extra spoelbeurt toe. Hierdoor verwijder je allergenen, zoals dierenharen en heb je minder last van een gevoelige huid. Zet SpeedPerfect aan en was tot 65% sneller. Handig, wanneer je vaak haast hebt.
De Siemens WM14VK0CFG wasmachine biedt verschillende innovatieve functies om het wassen gemakkelijker en efficiënter te maken. Met de intelligentDosing technologie doseert de machine automatisch de optimale hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter, wat niet alleen handig is maar ook de levensduur van je kleding kan verlengen. Daarnaast helpt de powerSpeed 59'-functie om 5kg wasgoed binnen slechts 59 minuten te wassen, een ideale optie voor mensen met een drukke agenda.

De wasmachine is ook milieuvriendelijk en kostenefficiënt dankzij de iSensoric sensoren. Deze technologie meet hoe vuil de was is en past het water- en energieverbruik dienovereenkomstig aan. Hierdoor kan men tot €290 besparen gedurende de levensduur van de machine.

Echter, er zijn ook enkele nadelen. De Siemens WM14VK0CFG heeft geen app-ondersteuning voor het bedienen van de wasmachine op afstand. Bovendien, terwijl de powerSpeed 59'-functie nuttig is voor kleine wasladingen, biedt de machine geen snelle wascyclus voor grotere ladingen. Daarnaast heeft de machine een geluidsniveau van 69 dB tijdens het centrifugeren, wat storend kan zijn in sommige woonomstandigheden.
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Bediening via app
Basisklasse bouwkwaliteit
De Beko B3WT5941WS heeft een IronFast stoomfunctie waarmee je kreukels vermindert. Na het wasprogramma voegt deze wasmachine stoom toe, zodat je minder strijkwerk hebt. Met de 15 wasprogramma's vind je gemakkelijk de juiste instellingen voor jouw wasgoed, bijvoorbeeld voor je spijkerbroeken, overhemden of donkere T-shirts. Heb je per ongeluk geknoeid met wijn, ketchup of chocola? Gebruik dan het StainExpert programma. Hiermee verwijder je 25 verschillende vlekken uit je kleding. Dankzij het ruime vulgewicht van 9 kilogram was je gemakkelijk een grote lading wasgoed in 1 keer, zoals beddengoed. Wanneer je een keer minder was hebt, past het beladingssensor het verbruik aan. Zo verbruik je nooit teveel.
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
Maakt veel geluid
De Whirlpool FFD 9469E BV BE is een wasmachine met verschillende voordelen, waaronder een groot laadvermogen van 9 kg en een A-energielabel. Het apparaat is bijzonder geschikt voor gezinnen of personen die vaak veel was hebben en is zeer energiezuinig. Gedurende de levensduur van het apparaat kunnen gebruikers tot wel 290 euro aan energiekosten besparen.

Naast deze basiseigenschappen biedt de machine ook innovatieve functies zoals Steam Refresh en FreshCare+. Deze functies gebruiken stoom en trommelbewegingen om kleding tot 6 uur na het wassen fris te houden, zonder dat een extra wasbeurt nodig is.

Echter, het apparaat heeft ook nadelen zoals een hoog geluidsniveau van 78 dB, het ontbreken van een volledige snelle wascyclus en geen automatische zeepdosering. Deze punten kunnen potentiële kopers ontmoedigen als zij specifieke wensen hebben zoals een stille werking of snel wassen.

Waarom kiezen voor een wasmachine met 9 kg

Bij het uitzoeken van een nieuwe wasmachine is het goed om als eerst te kijken naar het vulgewicht. Kijk hierbij naar jouw huishouden en hoeveel kg wasgoed jullie gemiddeld hebben. Heb je een groot huishouden van 5 personen of meer, dan is een wasmachine met 9 kg vulgewicht zeker aan te raden. Dan heb je een grote trommel waarin je veel kg was in kwijt kunt. Ook als je veel groot wasgoed hebt zoals beddengoed, handdoeken, sportkleding en andere kledingstukken is een wasmachine met 9 kilogram vulgewicht nodig om alles te kunnen wassen. 9 kg wasmachines zijn daarom geschikt voor een groot gezin.

Wasmachine met andere vulcapaciteit

Naast wasmachines met 9 kg vulgewicht zijn er ook wasmachines met meer of minder laadvermogen. Woon je alleen dan heb je voldoende aan een wasmachine met 5 of 6 kg vulgewicht. Als je een huishouden hebt van 2 tot 4 personen, dan is een wasmachine met 7 of 8 kilogram vulgewicht passend bij jullie. Er zijn ook wasmachines met 12 tot 15 kg vulgewicht maar deze worden vaak alleen gebruikt door bijvoorbeeld ziekenhuizen om veel beddengoed en ander wasgoed te wassen.

Wasmachine met 9 kg: hier moet je op letten

Naast vulgewicht moet je ook kijken naar de andere specificaties zoals de energieklasse. Een energiezuinige wasmachine is duurder in aanschaf, maar uiteindelijk in de loop van de jaren zuiniger (en dus goedkoper) in gebruik. Ook kijk je naar het toerental, het geluidsniveau, het aantal wasprogramma’s dat de wasmachine heeft en of de wasmachine een koolborstelloze motor heeft.

Veelgestelde vragen over een wasmachine 9 kg

Welk huishouden heeft 9 kg wasmachine nodig?

Een gezin van 5 personen of meer heeft een wasmachine met 9 kg vulgewicht nodig. Ook wanneer je als huishouden veel dekbedden of ander groot wasgoed wast is een wasmachine van 9 kg aan te raden.

Welke 9 kilogram wasmachine is het beste?

Naast het vulgewicht hebben we ook gekeken naar toerental, energielabel en welke wasprogramma’s de wasmachine heeft. Dit is de beste wasmachine 9kg: