Wasmachine.com

Stille wasmachines

Stille wasmachines maken zo weinig geluid, dat je ze gemakkelijk in een ruimte kunt plaatsen waar je naast wil slapen of studeren. Verder hoef je er niet bang voor te zijn dat je hoeft in te leveren op kwaliteit of prestaties. Zo kun je bijvoorbeeld ook een wasmachine met energieklasse A vinden en komt je wasgoed net zo schoon uit de trommel. Om de controleren hoeveel lawaai een wasmachine maakt, kijk je altijd naar het geluidsniveau. Alle wasmachines met een geluidsniveau onder de 72 dB worden gezien als heel stil, terwijl 81 dB of meer al heel luid is.

Beste stille wasmachines van 2024

1

Samsung WW80TA049AE EcoBubble

2

Samsung WW90TA049AE EcoBubble

3

Samsung WW80T654ALX AddWash

4

LG GC3V708S2 TurboWash 39

5

Hoover HWE 49AMBS/1-S

Laatste update: 19 mei 2024

Beste stille wasmachines van 2024

1

Samsung WW80TA049AE EcoBubble

2

Samsung WW90TA049AE EcoBubble

3

Samsung WW80T654ALX AddWash

4

LG GC3V708S2 TurboWash 39

5

Hoover HWE 49AMBS/1-S

Laatste update: 19 mei 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Een stille wasmachine heeft een geluidsniveau van 72 dB of minder.
  • Stille wasmachines presteren net zo goed als andere modellen.
  • Je plaatst een stille wasmachine naast de werk- of slaapkamer.
  • De beste stille wasmachines is de Samsung WW80TA049AE EcoBubble

Wat is een stille wasmachine?

Een stille wasmachine is precies het zelfde als alle andere modellen, alleen heb je minder last van het geluid tijdens het centrifugeren. Verder hoef je nergens op in te leveren, je kunt nog steeds hardnekkige vlekken verwijderen en ook heb je een normaal laadvermogen. Afhankelijk van het toerental dat je kiest voor je wasbeurt, komt je wasgoed ook aardig droog uit de trommel. Qua wassen zal je dus helemaal geen verschil merken tussen een stille wasmachine en een normaal model.

Ook kan een stille wasmachine nog steeds een energiezuinige wasmachine zijn. Als het je voorkeur heeft om te wassen op een manier die zo milieuvriendelijk mogelijk is, valt een stille wasmachine nog steeds binnen je mogelijkheden.

De reden dat de wasmachine stiller is, komt door de techniek aan de binnenkant. Er is minder wrijving tussen de verschillende onderdelen en de klappen van het centrifugeren worden beter opgevangen.

Tot slot hoef je ook geen consessies te maken op het gebied van het merk, of je nu een Miele Twindos, Miele Powerwash, Siemens met slimme AI control of een Samsung Quickdrive met addwash deur zoekt, heel veel merken hebben stille wasmachines in hun assortiment.

Dit zijn de beste stille wasmachines van 2024

Wanneer je op zoek bent naar een stille wasmachine, dan heb je redelijk wat keuze. Om je een beetje te helpen om de juiste keuze te maken, hebben wij een groot aantal wasmachines met een laag geluidsniveau voor je getest. Hierbij keken we niet alleen naar de hoeveelheid geluid, maar ook naar het energielabel, het vulgewicht, het aantal verschillende wasprogramma’s en eventuele extra functies zoals automatische wasmiddeldosering, startuitstel en een stoomfunctie. Dit zijn de beste stille wasmachines van 2024:

Voordelen Nadelen
Goedkoop
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Heeft geen WiFi
De Samsung WW80TA049AE EcoBubble is een ideale wasmachine voor huishoudens van 2 tot 3 personen, dankzij een laadvermogen van 8 kg en diverse gespecialiseerde wasprogramma's. De machine combineert functionaliteit en efficiëntie, en is daarom een uitgebalanceerde keuze voor middelgrote huishoudens.

De machine beschikt over twee opvallende functies: de Steam Wash-cyclus en EcoBubble-technologie. De Steam Wash-cyclus maakt gebruik van stoom voor een extra hygiënische was, ideaal voor het verwijderen van allergenen zoals huisstofmijt en dierenharen. De EcoBubble-technologie is energiezuinig en effectief, zelfs bij lage temperaturen, wat zowel goed is voor het milieu als voor de duurzaamheid van je kleding.

Ondanks de vele voordelen heeft de Samsung WW80TA049AE EcoBubble ook enkele nadelen. Het mist een AddWash-deur om vergeten wasgoed toe te voegen, biedt geen mogelijkheid voor automatisch doseren van wasmiddel via een Autodose-functie, en heeft geen volledige snelle wascyclus. Deze beperkingen zijn het overwegen waard voordat je tot aankoop overgaat.

Voordelen Nadelen
Goedkoop
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Heeft geen WiFi
De Samsung WW90TA049AE EcoBubble wasmachine staat vooral bekend om zijn efficiëntie en veelzijdigheid, geschikt voor zowel grote als kleine wasladingen. De machine biedt innovatieve technologieën zoals EcoBubble voor een hygiënische reiniging bij lage temperaturen en een Steam Wash-cyclus om allergenen en bacteriën te verwijderen. Deze functies maken het apparaat bijzonder nuttig voor mensen met allergieën en voor het wassen van babykleding.

Ondanks de voordelen kent de wasmachine ook enkele nadelen. Zo heeft het apparaat geen AutoDose-functie, wat betekent dat gebruikers hun wasmiddel handmatig moeten doseren. Dit kan als een gemis worden ervaren voor degenen die gewend zijn aan meer geautomatiseerde systemen.

Daarnaast ontbreekt de mogelijkheid om de wasmachine op afstand te bedienen via een app. Hoewel dit voor sommige gebruikers geen doorslaggevende factor zal zijn, zou deze functie een extra laag van gebruiksgemak toevoegen.

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Bediening via app
Heeft geen WiFi
De Samsung WW80T654ALX AddWash wasmachine is ontworpen voor de moderne huishouding en heeft diverse innovatieve functies. Een opvallend kenmerk is de AddWash-deur, die het mogelijk maakt om vergeten kledingstukken toe te voegen terwijl de wascyclus al draait. Verder zorgt de EcoBubble-technologie voor een efficiënte reiniging bij lage temperaturen, wat zowel milieuvriendelijk is als beter voor de kleding.

Hoewel het apparaat hoog scoort op gebruiksgemak en efficiëntie, zijn er ook enkele nadelen. Het mist een Autodose-functie voor automatische wasmiddeldosering en heeft geen QuickDrive-functie voor snellere wascycli. Ook kan het draaigeluidsniveau van 72 dB als storend worden ervaren in kleinere woonruimtes.

De machine biedt ook slimme connectiviteit via de SmartThings-app en verschillende lekbeveiligingsmechanismen. In geval van een lek wordt de watertoevoer automatisch afgesloten, wat extra veiligheid en gemoedsrust biedt. De app maakt het mogelijk om favoriete wascycli op te slaan en te selecteren, wat bijdraagt aan een gebruiksvriendelijke ervaring op de lange termijn.

De LG GC3V708S2 TurboWash 39 is een geavanceerde wasmachine die verschillende indrukwekkende functies biedt. Aan de positieve kant heeft de machine een snelle TurboWash 39 cyclus die een halve lading in slechts 39 minuten wast. Daarnaast biedt het een stoomcyclus voor het verwijderen van allergenen en een AI DD-technologie die intelligente trommelbewegingen mogelijk maakt.

Echter, de wasmachine is niet zonder nadelen. Het mist een functie voor automatische wasmiddeldosering, wat als een gemis kan worden ervaren. Daarnaast is het geluidsniveau tijdens het centrifugeren met 71 dB wellicht storend voor sommigen, en de diepte van 56,5 cm kan installatie in kleinere ruimtes bemoeilijken.

LG heeft zich gericht op een balans tussen efficiëntie en zorg voor kleding. Technologieën zoals TurboWash 39 en AI DD maken dit een veelzijdig apparaat dat geschikt is voor verschillende textielsoorten. Toch is het gebrek aan automatische wasmiddeldosering en het potentieel storende geluidsniveau punten om te overwegen bij het maken van een aankoopbeslissing.

Voordelen Nadelen
Goedkoop
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Bediening via app
Heeft geen WiFi
Maakt veel geluid
De Hoover HWE 49AMBS/1-S wasmachine is uitgerust met diverse gebruikersvriendelijke, innovatieve functies. Een opvallend kenmerk is de ruime laadcapaciteit van 9 kg, die vooral gunstig is voor grote huishoudens of mensen die veel was in één keer willen doen. Bovendien biedt de machine integratie met de hOn app, waardoor gebruikers het waslabel van kleding kunnen scannen om de meest geschikte wascyclus te vinden.

De machine beschikt ook over een Power Care systeem dat wasmiddel over de kleding sprayt voor een extra grondige reiniging. Daarnaast is het apparaat energie-efficiënt met een A energielabel, wat zowel goed is voor de portemonnee als het milieu.

Toch zijn er ook enkele nadelen. De machine heeft een hoog geluidsniveau van 77 dB en komt zonder lekbeveiliging. Daarnaast wordt het niet aanbevolen om een droger bovenop deze wasmachine te plaatsen, wat voor sommigen een belemmering kan zijn bij beperkte ruimte.

De geluidsemissie van een wasmachine

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je op zoek bent naar een nieuwe wasmachine, maar het geluidsniveau is zeker een belangrijke factor om te overwegen. Tijdens het centrifugeren maakt een wasmachine namelijk veel geluid en dat kan erg storend zijn.

Bij wasmachines wordt het geluidsniveau centrifugeren uitgedrukt in decibel en wanneer je op zoek bent naar een stille wasmachine, is het belangrijk om te zoeken naar een model met geluidsclassificatie A.

Wasmachine met geluidsclassificatie A

In totaal zijn er vier geluidsniveau’s, waarvan A de stilste is:

  1. Geluidsclassificatie A: lager dan 70 dB

  2. Geluidsclassificatie B: 71-72 dB

  3. Geluidsclassificatie C: 73-76 dB

  4. Geluidsclassificatie D: meer dan 77 dB

Je mag ervan uitgaan dat een wasmachine met geluidsniveau A zonder problemen naast je werk- of slaapkamer geplaatst kan worden. Het geluid is namelijk niet te aanwezig.

Bij classificatie B kun je een wasmachine wel in een open ruimte plaatsen, maar bestaat er wel een kans dat je van het geluid wakker zal worden.

Wasmachines met classificatie C kunnen het beste in een afgesloten ruimte worden geplaatst, zoals een speciaal washok of op zolder.

Tot slot zijn de wasmachines met classificatie D zo luid, dat je deze beter buiten huis kunt plaatsen, bijvoorbeeld in de garage. Het verschil lijkt niet zo groot, maar iedere decibel is een verdubbeling van het geluid.

Kost een stille wasmachine meer dan een normale wasmachine?

De techniek om een wasmachine zo stil mogelijk te maken, is iets geavanceerder, wat vaak betekent dat het prijskaartje ook iets hoger is. Zo hebben veel modellen een koolborstelloze motor waarbij de onderdelen minder wrijving hebben, wat dus ook resulteert in minder geluid.

Echter mag je er bij een meer geavanceerde wasmachine wel vanuit gaan dat deze ook langer mee zal gaan. Een koolborstelloze motor slijt veel minder snel, waardoor de levensduur van de wasmachine aanzienlijk verlengd wordt.

Wanneer je minder vaak een nieuwe wasmachine hoeft te kopen, kan het model met de hogere aanschafprijs op de langere termijn toch de goedkoopste optie zijn.

Stille wasmachines met een nachtprogramma

Het is erg ongebruikelijk om ’s nachts je wasmachine aan te zetten, omdat de kans nu eenmaal groot is dat je wakker zal worden van het geluid. Erg vervelend, want het kan juist erg handig zijn om je wasmachine te laten draaien terwijl je zelf lekker ligt te slapen.

Dit probleem is verleden tijd als je wasmachine beschikt over een nachtprogramma. Tijdens deze cyclus zal het apparaat veel minder geluid maken, waardoor jij lekker door kunt slapen. De volgende ochtend word je wakker en hoef je je wasgoed alleen nog op te hangen.

Veelgestelde vragen over een stille wasmachines

Tot slot behandelen we nog een aantal vragen die vaak gesteld worden over stille wasmachines, zo weet jij zeker dat je alle beschikbare informatie hebt!

Wat is de stilste wasmachine?

Als je op zoek bent naar de beste stille wasmachine, moet je altijd goed kijken naar het geluidsniveau. Alle wasmachines met een geluidsniveau onder de 72 dB worden gezien als heel stil, waardoor je ze bijvoorbeeld zonder problemen naast je werk- of slaapkamer kunt plaatsen.

Hoeveel dB is een stille wasmachine?

Een stille wasmachine produceert niet meer dan 72 dB tijdens het centrifugeren. Het aantal decibel is een belangrijke graadmeter, want iedere decibel meer betekent een verdubbeling van het geluid.

Hoe luid is een wasmachine?

Hoe luid een wasmachine echt is, hangt af van het geluidsniveau. Een wasmachine met een geluidniveau van meer dan 77 decibel maakt het meeste lawaai, terwijl een model met een geluidsniveau tussen de 73 dB en 76 dB al een stuk stiller is. De stilste wasmachines hebben een geluidsniveau van 72 dB of lager.