Wasmachine.com

Miele wasmachine

Miele staat op het gebied van wasmachines het allerbeste aangeschreven en dat is niet voor niks. Een Miele wasmachine heeft een levensduur van ongeveer 15 jaar, wat veel langer is dan de concurrentie. Ook scoort een Miele wasmachine hoog op energiebesparing en kun je het gebruiksgemak verhogen met technologieën als TwinDos, CapDosing, PowerWash, AllergoWash en Singlewash. De kans dat je spijt zal krijgen van je Miele aankoop is erg klein.

Beste miele wasmachine van 2023

1

Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos

2

Miele WSD 323 WCS PowerWash 2.0

3

Miele WSI 863 WCS PowerWash 2.0 & TwinDos

4

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

5

Miele WSD 023 WCS

Laatste update: 3 juni 2023

Beste miele wasmachine van 2023

1

Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos

2

Miele WSD 323 WCS PowerWash 2.0

3

Miele WSI 863 WCS PowerWash 2.0 & TwinDos

4

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

5

Miele WSD 023 WCS

Laatste update: 3 juni 2023

Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Miele wasmachines hebben met 15 jaar de langste levensduur.
  • TwinDos, AllergoWash, SingleWash, CapDosing en PowerWash 2.0 verhogen het gebruiksgemak.
  • Je kiest voor Miele als je wil rekenen op kwaliteit en duurzaamheid.
  • De beste miele wasmachine is de Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos

Over het merk Miele

Al sinds 1988 belooft het Duitse merk Miele om ‘Immer Besser’ te zijn, wat inhoudt dat ze beter willen zijn dan de concurrentie, maar ook dat ze zichzelf continu blijven verbeteren. Door voor producten van Miele te kiezen, in dit geval dus de wasmachine, weet je dat je er lang van kunt genieten.

In 1925 begon het merk met het produceren van de eerste wasmachines, tegenwoordig hebben ze hun assortiment uitgebreid met vele andere huishoudelijke apparaten, zoals stofzuigers. Producten van Miele scoren vaak goed bij testen zoals die van de Consumentenbond, waardoor het merk in Nederland een goede reputatie heeft opgebouwd.

Dit zijn de beste Miele wasmachines van 2023

Een Miele wasautomaat is een investering voor een lange tijd en daarom is het belangrijk om goed over je aankoop na te denken. Wij hebben verschillende wasmachines getest en uitgebreid met elkaar vergeleken, zodat je een goed beeld van het aanbod krijgt. Hierbij hebben we gelet op een aantal aspecten, waar onder het vulgewicht, de energieklasse, het aantal speciale wasprogramma’s en het geluidsniveau. Dit zijn de beste Miele wasmachines van 2023:

Ben jij op zoek naar een nieuwe wasmachine voor een groot gezin met een goede reviewscore? Dan is de Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos met een beoordeling van maar liefst een 9.4 de perfecte keuze.

Naast het hoge vulgewicht wast deze wasmachine ook erg energiezuinig, is hij gemaakt van topklasse bouw- en waskwaliteit, maakt hij niet veel lawaai, en is het mogelijk om tussentijds was toe te voegen als je nog ergens een vies kledingstuk tegenkomt. Een paar handige functies waar de Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos over beschikt zijn de stoomfunctie, de mogelijkheid om hem te besturen via Wi-Fi, de kledingbeschermende trommel en de mogelijkheid om alles van het display af te lezen.

Een nadeel van deze wasmachine is echter dat het soms moeilijk kan zijn om je wasgoed te overzien doordat de trommel niet verlicht is. Om een duidelijk beeld te geven bij deze voor- en nadelen hebben we ze hieronder nog even uitgebreid behandeld.

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Topklasse bouwkwaliteit
Geen stoomfunctie
Duur
Heeft geen WiFi
De Miele WSD 323 WCS PowerWash 2.0 wast energiezuinig schoon dankzij PowerWash technologie. De wasmachine bespaart hiermee water door je was van bovenaf te besproeien. Zo is er minder water nodig voor een schoon resultaat. De kledingbeschermende SoftCare trommel is ruim genoeg voor kleine en grotere wasbeurten van 2 of 3 personen. Het QuickPowerWash programma wast een halfvolle belading binnen 49 minuten schoon. Handig wanneer je snel schoon beddengoed wilt of vlug je favoriete overhemd nodig hebt. De wasmachine heeft een apart vak voor Miele CapDosing wascapsules. Per wasbeurt doe je één capsule voor een specifiek soort stof in de wasmiddellade. Hiermee geef je je wollen trui of zijden blouse een speciale behandeling. Daarnaast kan je ook je eigen wasmiddel en wasverzachter gebruiken.
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Topklasse bouwkwaliteit
Topklasse waskwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
Geen stoomfunctie
Duur
De Miele WSI 863 WCS PowerWash 2.0 & TwinDos heeft 32 wasprogramma's voor zowel zeer grote als kleine wasbeurten. De automatische dosering van TwinDos wasmiddel zorgt ervoor dat je altijd precies genoeg wasmiddel gebruikt. Je kleding en beddengoed blijven zo langer als nieuw. Om je eigen wasmiddel en wasverzachter automatisch te doseren, koop je 2 lege Miele navulreservoirs: TwinDos 1 en 2. Of je voegt je wasmiddel handmatig toe. Voor specifieke soorten was, zoals wol of zijde, gebruik je CapDosing. Per wasbeurt voeg je één wascapsule aan de lade toe. Je hebt zo genoeg wasmiddel voor een specifieke stof. Door de koolborstelloze ProfiEco motor heb je tot slot minder last van lawaai. Ook gaat de wasmachine dankzij deze duurzame motor langer mee.
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Topklasse bouwkwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
Geen stoomfunctie
Duur
Met de Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0 was je 8 kilogram kleding snel schoon. Zo doe je met een huishouden van 2 of 3 personen zowel kleine als wat grotere wasbeurten. Dankzij de Spin&Spray techniek gebruik je minder water waardoor je energie bespaart. Ook duurt een vol wasprogramma nooit langer dan 3 uur. Wil je een kleinere lading nog sneller klaar hebben voor dat feestje vanavond? Met het QuickPowerWash programma was je een halve lading binnen 49 minuten schoon. Om extra liefde te geven aan je favoriete wollen trui, gebruik je de meegeleverde CapDosing capsules. Deze hebben een speciaal wasmiddel voor een bepaalde stof en bevatten precies genoeg voor één was.

Om jou te helpen bij het kiezen van een nieuwe wasmachine hebben wij een uitgebreide review geschreven over de Miele WSD 023 WCS. Deze wasmachine is door de consument beoordeeld met een 9.2. We hebben de voor- en nadelen hieronder op een rijtje gezet, zodat je een goed beeld zult krijgen bij de wasmachine.

De Miele wasmachine heeft vele fijne functies en programma's. Voorbeelden hiervan zijn de stoomfunctie, de kledingbeschermende trommel, het display waar alles op af te lezen is, en de functie om tussentijds was toe te voegen. Een display is fijn om alle informatie over de wasmachine op af te lezen. Ook wast de Miele WSD 023 WCS erg zuinig met energielabel A, maakt hij niet veel geluid en is hij geschikt voor een klein gezin. Bovendien gaat de wasmachine langer mee door de topklasse bouwkwaliteit.

Qua waskwaliteit valt de wasmachine in de middenklasse, dit houdt in dat je wasgoed lekker fris ruikt en in goede staat blijft. Dit komt bijvoorbeeld doordat de wasmachine over trommelreiniging beschikt. Aan de wasmachine zitten maar twee nadelen, namelijk dat hij niet bestuurbaar is met Wi-Fi en geen trommelverlichting heeft. Hieronder bespreken wij deze voor- en nadelen stuk voor stuk.

De meest populaire modellen van Miele

Tijdens je zoektocht naar een Miele wasmachine zal je er al snel achterkomen dat je verschillende opties hebt. De verschillende modellen hebben weer allemaal hun eigen kwaliteiten en extra functies voor het gebruiksgemak. Hier onder vind je de meest populaire modellen, van de Miele WSD tot aan de W1, en als je erop klikt vind je vanzelf meer informatie.

  1. Miele W1 wasmachine

De unieke eigenschappen van Miele wasmachines

Miele staat er niet voor niks om bekend dat ze de beste wasmachines maken. Ze hebben namelijk een aantal merk specifieke eigenschappen die ervoor zorgen dat ze zich onderscheiden van hun concurrentie.

Miele PowerWash 2.0

Met de Powerwash 2.0 technologie heb je zowel minder water als energie nodig om dezelfde hoeveelheid wasgoed schoon te krijgen. Het water en sop wordt namelijk van bovenaf over je wasgoed gesproeid, waardoor het zich goed kan verspreiden. Het snelle wasprogramma bij machines met deze technologie doet er slechts 49 minuten over om een trommel met 5 kg wasgoed schoon te krijgen.

Miele TwinDos

Het TwinDos systeem doseert je wasmiddel automatisch, waardoor je kleding altijd schoon wordt, zonder dat je machine beschadigt. Ook kun je jaarlijks veel besparen op de kosten voor wasmiddel. Er wordt bij je aanschaf standaard vloeibaar wasmiddel van Miele meegeleverd, maar je kunt ook regulier wasmiddel gebruiken. Deze moet je dan zelf in het reservoir gieten.

Miele CapDosing

Als je kleding hebt die een bijzondere behandeling nodig heeft, kan CapDosing erg handig zijn. Er zijn vijf speciale wasmiddelen die in speciale capdosing capsules worden geleverd. De wasmachine doseert precies genoeg voor een slimme wasbehandeling van elk materiaal. Deze techniek zit standaard ingebouwd in iedere Miele wasmachine en zorgt ervoor dat je altijd het beste vloeibare wasmiddel voor je wasgoed en de machine gebruikt.

Miele SingleWash

Voor kleine wasjes snel afhandelen kun je de SingleWash functie gebruiken. Hiermee was je snel en op een energiezuinige manier kleine hoeveelheden wasgoed. Wel zo handig als je bijvoorbeeld voor je vakantie nog even snel je wasmand wil legen of als je een bepaald vies kledingstuk toch graag wil dragen.

Miele AllergoWash

Deze functie is erg handig voor iedereen die overgevoelig is voor bepaalde stoffen. Dit programma zorgt er namelijk voor dat tot 99,99% van alle bacteriën uit je kleding worden verwijderd.

Waarom kiezen voor een wasmachine van Miele?

Je kiest voor een Miele wasmachine als je wil kunnen rekenen op kwaliteit, gebruiksgemak, duurzaamheid en een lange levensduur. Miele staat al heel lang eenzaam aan de top als het aankomt op wasmachines en al die ervaring zie je echt terug in het aanbod.

Waar let je op bij het kopen van een Miele wasmachine?

Er zijn een aantal dingen waar je goed op moet letten als je op zoek bent naar een Miele wasmachine. Hier hebben we de specifieke eigenschappen voor je op een rijtje gezet.

Het vulgewicht

Binnen het volledige assortiment van Miele zijn er veel verschillende wasmachines te vinden, met een vulgewicht van 6 kg tot aan 9 kg. Het vulgewicht 9 kg komt het minst voor, waardoor het voor grote gezinnen een uitdaging kan zijn m een goede wasmachine te vinden. Het vulgewicht 8 kg komt het vaakste voor, want dit is ook de meest gangbare grootte.

De energieklasse

Het grootste gedeelte van alle wasmachines van Miele heeft energieklasse A, wat op dit moment het meest zuinig is. Let op dat er ook een aantal modellen zijn die nog energieklasse C hebben, wat je jaarlijks wat extra zal kosten op je energierekening.

Het geluidsniveau

Als je op zoek bent naar een stille wasmachine dan zit je bij Miele goed, want het grootste gedeelte van alle modellen heeft een geluidsniveau van 71 dB of stiller, wat betekent dat het apparaat extra stil is en dus gemakkelijk naast een slaap- of werkkamer geplaatst kan worden.

Het type wasmachine

De laatste tijd kun je bij Miele niet alleen een wasmachine voorlader vinden, maar proberen ze ook de populariteit van de bovenlader op te krikken. Dat laatste model is erg handig als je niet zo veel ruimte hebt.

Veelgestelde vragen over een Miele wasmachine

Voordat je deze pagina verlaat, raden we je aan om nog even de veelgestelde vragen van andere consumenten te lezen. Zo weet je zeker dat je geen enkel aspect over het hoofd zal zien.

Wat kost een Miele wasmachine gemiddeld?

Als je op zoek bent naar een goedkope wasmachine, dan zit je bij Miele niet direct aan het juiste adres. Het goedkoopste model kost ongeveer €850 en er zijn ook wasmachines waar je meer dan €1300 voor moet betalen. Houd dus rekening met en gemiddelde prijs van ongeveer €1000.

Hoe lang gaat een Miele wasmachine mee?

Van alle wasmachine merken heeft Miele de langste levensduur. Gemiddeld mag je ervan uitgaan dat een wasmachine van Miele 2351 wasbeurten mee gaat, wat bij drie wedstrijden in de week gelijk staat aan 15 jaar. Dat is bijna 2,5 jaar langer dan het merk met de op 1 na langste levensduur, namelijk Siemens met 12,5 jaar.

Wat is de service en garantie op Miele wasmachines?

Miele wil staan voor duurzaamheid en betrouwbaarheid, daarom krijg je op iedere wasmachine twee jaar garantie. Deze gaat in vanaf de dag dat je de wasmachine aanschaft en in die periode worden alle materiaal- en fabricagefouten gratis hersteld. Na deze twee jaar heb je nog de optie om de garantie tegen betaling met nog eens vijf jaar te verlengen.

Wat is de beste wasmachine van Miele?

Wat voor jou de beste Miele wasmachine is, hangt volledig af van jouw wensen en voorkeuren. Als je het liefst een energiezuinige wasmachine hebt, dan kijk je bij voorkeur naar het energielabel. Wil je daarbij ook nog veel gebruiksgemak? Kijk dan eens naar CapDosing, het Twindos systeem of Powerwash 2.0.

Wat is de levensduur van een Miele wasmachine?

De levensduur van een Miele wasmachine is ongeveer 15 jaar, wat veel langer is dan alle andere merken. Met een wasmachine van Miele weet je zeker dat je voorlopig niet achter een nieuwe wasmachine aan hoeft.

Waarom zijn Miele wasmachines zo duur?

Miele wasmachines zijn over het algemeen wat duurder dan andere merken, maar daarbij moet je wel altijd onthouden dat de wasmachines ook een lange levensduur hebben, waardoor je minder snel een nieuwe wasmachine hoeft te kopen. Ook hebben alle modellen een energielabel A of energielabel B, waardoor je ook flink bespaart op je kosten voor elektriciteit. Je betaalt uiteindelijk voor de factoren die bijdragen aan de lange levensduur, waar onder de bouwmaterialen en de innoverende technieken.