Wasmachine.com

Miele wasmachine

Miele staat op het gebied van wasmachines het allerbeste aangeschreven en dat is niet voor niks. Een Miele wasmachine heeft een levensduur van ongeveer 15 jaar, wat veel langer is dan de concurrentie. Ook scoort een Miele wasmachine hoog op energiebesparing en kun je het gebruiksgemak verhogen met technologieën als TwinDos, CapDosing, PowerWash, AllergoWash en Singlewash. De kans dat je spijt zal krijgen van je Miele aankoop is erg klein.

Beste miele wasmachine van 2024

1

Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos

2

Miele WSD 323 WCS PowerWash 2.0

3

Miele WSI 863 WCS PowerWash 2.0 & TwinDos

4

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

5

Miele WSD 023 WCS

Laatste update: 18 april 2024

Beste miele wasmachine van 2024

1

Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos

2

Miele WSD 323 WCS PowerWash 2.0

3

Miele WSI 863 WCS PowerWash 2.0 & TwinDos

4

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

5

Miele WSD 023 WCS

Laatste update: 18 april 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Miele wasmachines hebben met 15 jaar de langste levensduur.
  • TwinDos, AllergoWash, SingleWash, CapDosing en PowerWash 2.0 verhogen het gebruiksgemak.
  • Je kiest voor Miele als je wil rekenen op kwaliteit en duurzaamheid.
  • De beste miele wasmachine is de Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos

Over het merk Miele

Al sinds 1988 belooft het Duitse merk Miele om ‘Immer Besser’ te zijn, wat inhoudt dat ze beter willen zijn dan de concurrentie, maar ook dat ze zichzelf continu blijven verbeteren. Door voor producten van Miele te kiezen, in dit geval dus de wasmachine, weet je dat je er lang van kunt genieten.

In 1925 begon het merk met het produceren van de eerste wasmachines, tegenwoordig hebben ze hun assortiment uitgebreid met vele andere huishoudelijke apparaten, zoals stofzuigers. Producten van Miele scoren vaak goed bij testen zoals die van de Consumentenbond, waardoor het merk in Nederland een goede reputatie heeft opgebouwd.

Dit zijn de beste Miele wasmachines van 2024

Een Miele wasautomaat is een investering voor een lange tijd en daarom is het belangrijk om goed over je aankoop na te denken. Wij hebben verschillende wasmachines getest en uitgebreid met elkaar vergeleken, zodat je een goed beeld van het aanbod krijgt. Hierbij hebben we gelet op een aantal aspecten, waar onder het vulgewicht, de energieklasse, het aantal speciale wasprogramma’s en het geluidsniveau. Dit zijn de beste Miele wasmachines van 2024:

De Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 en TwinDos wasmachine introduceert belangrijke innovaties die het wasproces gemakkelijker en efficiënter maken. Met het TwinDos systeem doseert de machine automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter, wat niet alleen verspilling tegengaat maar ook zorgt voor optimale kledingverzorging. Daarnaast maakt de PowerWash 2.0 functie het mogelijk om een halfvolle trommel in slechts 49 minuten grondig te wassen, en dit met besparing van water en energie dankzij geavanceerde waterstroomtechniek.

Ook biedt de machine bediening via WiFiConn@ct, wat gebruikers de vrijheid geeft om de wasmachine op afstand te bedienen via smartphone of tablet. Dit voegt een extra laag van gemak en flexibiliteit toe die veel andere machines niet hebben.

Hoewel overwegend positief, heeft de machine ook enkele nadelen. Zo ontbreekt er een trommelverlichting voor betere zichtbaarheid en is het apparaat aan de prijzige kant. Daarnaast vereist het gebruik van het TwinDos systeem de aankoop van speciale reservoirs als men eigen wasmiddel wil gebruiken, wat een extra kostenpost kan zijn.
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Topklasse bouwkwaliteit
Geen stoomfunctie
Duur
Heeft geen WiFi
De Miele WSD 323 WCS PowerWash 2.0 wasmachine wordt geprezen om zijn efficiëntie, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid. Het apparaat maakt gebruik van PowerWash 2.0-technologie, die door het sproeien van water van bovenaf minder water vereist en toch een schoon resultaat levert. De technologie is tevens in staat om een halfvolle trommel in slechts 49 minuten te wassen, waardoor je tijd, energie en water bespaart.

Een andere handige functie is de mogelijkheid om CapDosing wasmiddelcapsules te gebruiken. Deze capsules zijn speciaal ontworpen voor het wassen van delicate stoffen zoals wol en zijde, en dragen bij aan een langere levensduur van je kleding. Het geluidsniveau van de machine is slechts 70dB, waardoor het een van de stilste wasmachines in zijn klasse is.

Ondanks de voordelen zijn er ook enkele nadelen. Het apparaat mist een TwinDos-systeem voor automatische dosering van wasmiddel en heeft een relatief beperkte laadcapaciteit van 8 kg. Dit kan een beperking zijn voor grotere huishoudens. Het apparaat biedt eveneens geen volautomatische wasmiddeltoevoer voor regulier wasmiddel, wat extra tijd en moeite vergt.
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Topklasse bouwkwaliteit
Topklasse waskwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
Geen stoomfunctie
Duur
De Miele WSI 863 WCS PowerWash 2.0 & TwinDos wasmachine biedt geavanceerde functies die bijdragen aan een efficiënte waservaring. PowerWash 2.0 kan een halfvolle trommel in 49 minuten schoon krijgen, wat tijds-, energie- en waterbesparing oplevert. Dit is vooral gunstig voor mensen met een hectisch leven die geen tijd hebben om op langere wasprogramma's te wachten.

Een ander innovatief kenmerk is het TwinDos-systeem, dat automatisch de optimale hoeveelheid wasmiddel doseert, wat resulteert in langer mooi blijvende kleding en beddengoed. Daarnaast biedt de machine de mogelijkheid tot het gebruik van CapDosing-capsules, speciaal ontworpen voor de zorg van delicate stoffen zoals wol of zijde.

Ondanks de vele voordelen zijn er ook enkele nadelen. De machine beschikt niet over een AllWater-systeem voor het gebruik van regenwater, wat een minpunt is voor milieubewuste consumenten. Verder is de wasmachine aan de prijzige kant en kan het formaat een obstakel zijn voor mensen met beperkte ruimte.

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Topklasse bouwkwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
Geen stoomfunctie
Duur
De Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0 wasmachine biedt verschillende aantrekkelijke functies. Een opvallende is de PowerWash 2.0-technologie, die het mogelijk maakt om in slechts 49 minuten een halve trommel te wassen. Dit bespaart tijd en energie en is handig als je snel wat wasgoed moet doen. Daarnaast is het geluidsniveau slechts 69 dB, wat deze machine zeer geschikt maakt voor wonen in appartementen of open ruimtes waar geluid een issue kan zijn.

Een ander voordeel is het gebruik van CapDosing capsules, ideaal voor het wassen van delicate stoffen zoals wol en zijde. De capsules zijn precies afgemeten voor één wasbeurt en maken handmatig doseren overbodig. Met een laadcapaciteit van 8 kg is de wasmachine ook goed geschikt voor huishoudens van 2 tot 3 personen. Bovendien kan er gedurende de levensduur van de machine tot €290 worden bespaard op energiekosten.

De machine is niet zonder nadelen. Hoewel het CapDosing-capsules ondersteunt, ontbreekt het aan TwinDos voor automatische wasmiddeldosering. De beperkte diepte van 64,3 cm kan installatieproblemen veroorzaken in kleinere ruimtes. Ook heeft het model geen optie voor volautomatische wasmiddeltoevoer, wat het gebruik soms minder handig maakt.

De Miele WSD 023 WCS is een wasmachine die bekendstaat om zijn duurzaamheid en betrouwbaarheid, kenmerkend voor het merk Miele. Het apparaat is bijzonder energiezuinig met een A-label, waardoor je gedurende de levensduur tot €290 kunt besparen op energiekosten. Dit is niet alleen gunstig voor de portemonnee, maar ook voor een duurzamere levensstijl.

Daarnaast is de machine stil in gebruik met een geluidsniveau van 72 dB tijdens het centrifugeren. Dit maakt het een van de stillere opties op de markt, ideaal als de wasmachine in een open ruimte of dichtbij woonruimtes staat. Een andere opvallende feature is de CapDosing functie, die speciale wascapsules gebruikt voor het wassen van specifieke stoffen zoals wol en zijde, waardoor je kleding langer meegaat.

Echter, de machine heeft ook nadelen zoals het ontbreken van de TwinDos functie voor automatische wasmiddeldosering en de PowerWash 2.0 functie die een volledige was in 49 minuten mogelijk maakt. Ook mist het apparaat een optie voor een volledige snelle wascyclus. Deze factoren kunnen het gebruiksgemak verminderen en zijn het overwegen waard voordat je een definitieve keuze maakt.

De meest populaire modellen van Miele

Tijdens je zoektocht naar een Miele wasmachine zal je er al snel achterkomen dat je verschillende opties hebt. De verschillende modellen hebben weer allemaal hun eigen kwaliteiten en extra functies voor het gebruiksgemak. Hier onder vind je de meest populaire modellen, en als je erop klikt vind je vanzelf meer informatie.

  1. Miele PowerWash wasmachine
  2. Miele SingleWash wasmachine
  3. Miele TwinDos wasmachine
  4. Miele W1 wasmachine

De unieke eigenschappen van Miele wasmachines

Miele staat er niet voor niks om bekend dat ze de beste wasmachines maken. Ze hebben namelijk een aantal merk specifieke eigenschappen die ervoor zorgen dat ze zich onderscheiden van hun concurrentie.

Miele PowerWash 2.0

Met de Powerwash 2.0 technologie heb je zowel minder water als energie nodig om dezelfde hoeveelheid wasgoed schoon te krijgen. Het water en sop wordt namelijk van bovenaf over je wasgoed gesproeid, waardoor het zich goed kan verspreiden. Het snelle wasprogramma bij machines met deze technologie doet er slechts 49 minuten over om een trommel met 5 kg wasgoed schoon te krijgen.

Miele TwinDos

Het TwinDos systeem doseert je wasmiddel automatisch, waardoor je kleding altijd schoon wordt, zonder dat je machine beschadigt. Ook kun je jaarlijks veel besparen op de kosten voor wasmiddel. Er wordt bij je aanschaf standaard vloeibaar wasmiddel van Miele meegeleverd, maar je kunt ook regulier wasmiddel gebruiken. Deze moet je dan zelf in het reservoir gieten.

Miele CapDosing

Als je kleding hebt die een bijzondere behandeling nodig heeft, kan CapDosing erg handig zijn. Er zijn vijf speciale wasmiddelen die in speciale capdosing capsules worden geleverd. De wasmachine doseert precies genoeg voor een slimme wasbehandeling van elk materiaal. Deze techniek zit standaard ingebouwd in iedere Miele wasmachine en zorgt ervoor dat je altijd het beste vloeibare wasmiddel voor je wasgoed en de machine gebruikt.

Miele SingleWash

Voor kleine wasjes snel afhandelen kun je de SingleWash functie gebruiken. Hiermee was je snel en op een energiezuinige manier kleine hoeveelheden wasgoed. Wel zo handig als je bijvoorbeeld voor je vakantie nog even snel je wasmand wil legen of als je een bepaald vies kledingstuk toch graag wil dragen.

Miele AllergoWash

Deze functie is erg handig voor iedereen die overgevoelig is voor bepaalde stoffen. Dit programma zorgt er namelijk voor dat tot 99,99% van alle bacteriën uit je kleding worden verwijderd.

Waarom kiezen voor een wasmachine van Miele?

Je kiest voor een Miele wasmachine als je wil kunnen rekenen op kwaliteit, gebruiksgemak, duurzaamheid en een lange levensduur. Miele staat al heel lang eenzaam aan de top als het aankomt op wasmachines en al die ervaring zie je echt terug in het aanbod.

Waar let je op bij het kopen van een Miele wasmachine?

Er zijn een aantal dingen waar je goed op moet letten als je op zoek bent naar een Miele wasmachine. Hier hebben we de specifieke eigenschappen voor je op een rijtje gezet.

Het vulgewicht

Binnen het volledige assortiment van Miele zijn er veel verschillende wasmachines te vinden, met een vulgewicht van 6 kg tot aan 9 kg. Het vulgewicht 9 kg komt het minst voor, waardoor het voor grote gezinnen een uitdaging kan zijn m een goede wasmachine te vinden. Het vulgewicht 8 kg komt het vaakste voor, want dit is ook de meest gangbare grootte.

De energieklasse

Het grootste gedeelte van alle wasmachines van Miele heeft energieklasse A, wat op dit moment het meest zuinig is. Let op dat er ook een aantal modellen zijn die nog energieklasse C hebben, wat je jaarlijks wat extra zal kosten op je energierekening.

Het geluidsniveau

Als je op zoek bent naar een stille wasmachine dan zit je bij Miele goed, want het grootste gedeelte van alle modellen heeft een geluidsniveau van 71 dB of stiller, wat betekent dat het apparaat extra stil is en dus gemakkelijk naast een slaap- of werkkamer geplaatst kan worden.

Het type wasmachine

De laatste tijd kun je bij Miele niet alleen een wasmachine voorlader vinden, maar proberen ze ook de populariteit van de bovenlader op te krikken. Dat laatste model is erg handig als je niet zo veel ruimte hebt.

Veelgestelde vragen over een Miele wasmachine

Voordat je deze pagina verlaat, raden we je aan om nog even de veelgestelde vragen van andere consumenten te lezen. Zo weet je zeker dat je geen enkel aspect over het hoofd zal zien.

Wat kost een Miele wasmachine gemiddeld?

Als je op zoek bent naar een goedkope wasmachine, dan zit je bij Miele niet direct aan het juiste adres. Het goedkoopste model kost ongeveer €850 en er zijn ook wasmachines waar je meer dan €1300 voor moet betalen. Houd dus rekening met en gemiddelde prijs van ongeveer €1000.

Hoe lang gaat een Miele wasmachine mee?

Van alle wasmachine merken heeft Miele de langste levensduur. Gemiddeld mag je ervan uitgaan dat een wasmachine van Miele 2351 wasbeurten mee gaat, wat bij drie wedstrijden in de week gelijk staat aan 15 jaar. Dat is bijna 2,5 jaar langer dan het merk met de op 1 na langste levensduur, namelijk Siemens met 12,5 jaar.

Wat is de service en garantie op Miele wasmachines?

Miele wil staan voor duurzaamheid en betrouwbaarheid, daarom krijg je op iedere wasmachine twee jaar garantie. Deze gaat in vanaf de dag dat je de wasmachine aanschaft en in die periode worden alle materiaal- en fabricagefouten gratis hersteld. Na deze twee jaar heb je nog de optie om de garantie tegen betaling met nog eens vijf jaar te verlengen.

Wat is de beste wasmachine van Miele?

Wat voor jou de beste Miele wasmachine is, hangt volledig af van jouw wensen en voorkeuren. Als je het liefst een energiezuinige wasmachine hebt, dan kijk je bij voorkeur naar het energielabel. Wil je daarbij ook nog veel gebruiksgemak? Kijk dan eens naar CapDosing, het Twindos systeem of Powerwash 2.0.

Wat is de levensduur van een Miele wasmachine?

De levensduur van een Miele wasmachine is ongeveer 15 jaar, wat veel langer is dan alle andere merken. Met een wasmachine van Miele weet je zeker dat je voorlopig niet achter een nieuwe wasmachine aan hoeft.

Waarom zijn Miele wasmachines zo duur?

Miele wasmachines zijn over het algemeen wat duurder dan andere merken, maar daarbij moet je wel altijd onthouden dat de wasmachines ook een lange levensduur hebben, waardoor je minder snel een nieuwe wasmachine hoeft te kopen. Ook hebben alle modellen een energielabel A of energielabel B, waardoor je ook flink bespaart op je kosten voor elektriciteit. Je betaalt uiteindelijk voor de factoren die bijdragen aan de lange levensduur, waar onder de bouwmaterialen en de innoverende technieken.