Wasmachine.com

Whirlpool wasmachine

Met een Whirlpool wasmachine kun je je wasgoed fris houden en ervoor zorgen dat het zo min mogelijk slijt, SoftMove en AutoDose optimaliseren namelijk alle omstandigheden op basis van jouw wasgoed. Ook kun je met technieken als WaterSave en de 6th Sense Technologie optimaal wassen met een zo laag mogelijk verbruik. Het grote assortiment is uitgebreid en erg betrouwbaar, er is voor ieder huishouden een passende wasmachine te vinden.

Beste whirlpool wasmachine van 2024

1

Whirlpool FFB 8469 BV BE

2

Whirlpool FFD 9469E BV BE

3

Whirlpool FFB 10469E BV BE

4

Whirlpool W8 W946WB BE

5

Whirlpool W6X W845WB EE

Laatste update: 19 mei 2024

Beste whirlpool wasmachine van 2024

1

Whirlpool FFB 8469 BV BE

2

Whirlpool FFD 9469E BV BE

3

Whirlpool FFB 10469E BV BE

4

Whirlpool W8 W946WB BE

5

Whirlpool W6X W845WB EE

Laatste update: 19 mei 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Een Whirlpool wasmachine is betaalbaar en betrouwbaar.
  • 6th Sense Technologie, SupremeSilence en WaterSave vergroten het gebruiksgemak.
  • SoftMove en AutoDose behouden de kwaliteit van je kleding.
  • De beste whirlpool wasmachine is de Whirlpool FFB 8469 BV BE

Over het merk Whirlpool

In 1911 werd Whirlpool opgericht in het Amerikaanse Michigan. Al vanaf dat moment hielden ze zich bezig met elektrische was- en wringmachines met motoraandrijving, later beter bekend als de wasmachine. Het assortiment omvat nu ook drogers, koelkasten, afwasmachines, magnetrons, ovens, kookplaten, afzuigkappen en mixers.

Sinds die tijd is het bedrijf flink uitgebreid, ook KitchenAid, Indesit en Bauknecht zijn eigendom. Het heeft ook een joint venture met Philips, waarvan het in 1991 de witgoed-activiteiten volledig overnam.

Dit zijn de beste Whirlpool wasmachines van 2024

Wij hebben de verschillende wasmachines voor je getest en met elkaar vergeleken, zodat je gemakkelijker de juiste keuze kunt selecteren. Bij onze tests hebben we gelet op het geluidsniveau, het vulgewicht, de verschillende functies, het energielabel en natuurlijk de verhouding tussen de prijs en kwaliteit. Dit zijn de beste Whirlpool wasmachines van 2024:

De Whirlpool FFB 8469 BV BE wasmachine biedt diverse voordelen zoals energie-efficiëntie en innovatieve functies voor kledingverzorging. Het Steam Refresh-programma frist gedragen kleding op en maakt strijken makkelijker, terwijl de FreshCare+ technologie de was tot zes uur na de cyclus fris houdt. Deze machine heeft een laadcapaciteit van 8 kg, geschikt voor huishoudens van 2 tot 3 personen, en belooft bovendien een levensduur-energiebesparing van 290 euro.

Er zijn echter ook enkele nadelen die potentiële kopers in overweging moeten nemen. Met een geluidsniveau van 78 decibel tijdens het centrifugeren kan de machine behoorlijk luidruchtig zijn. Bovendien beschikt de wasmachine niet over automatische zeepdosering, wat het wasproces minder efficiënt kan maken.

Het ontbreken van een volledige snelle wascyclus is een ander minpunt, met name voor mensen die vaak haast hebben. Over het algemeen is de Whirlpool FFB 8469 BV BE een goede keuze voor wie op zoek is naar een wasmachine met geavanceerde functies, maar gevoeligheid voor lawaai of behoefte aan specifieke functies kunnen doorslaggevend zijn in de uiteindelijke aankoopbeslissing.
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
Maakt veel geluid
De Whirlpool FFD 9469E BV BE is een wasmachine met verschillende voordelen, waaronder een groot laadvermogen van 9 kg en een A-energielabel. Het apparaat is bijzonder geschikt voor gezinnen of personen die vaak veel was hebben en is zeer energiezuinig. Gedurende de levensduur van het apparaat kunnen gebruikers tot wel 290 euro aan energiekosten besparen.

Naast deze basiseigenschappen biedt de machine ook innovatieve functies zoals Steam Refresh en FreshCare+. Deze functies gebruiken stoom en trommelbewegingen om kleding tot 6 uur na het wassen fris te houden, zonder dat een extra wasbeurt nodig is.

Echter, het apparaat heeft ook nadelen zoals een hoog geluidsniveau van 78 dB, het ontbreken van een volledige snelle wascyclus en geen automatische zeepdosering. Deze punten kunnen potentiële kopers ontmoedigen als zij specifieke wensen hebben zoals een stille werking of snel wassen.
De Whirlpool FFB 10469E BV BE wasmachine biedt diverse voordelen waaronder een royale laadcapaciteit van 10 kg, ideaal voor grote gezinnen of veel wasgoed. Een bijzondere functie is de Steam Refresh-cyclus, die kleding opfrist zonder een volledige wasbeurt, waardoor tijd en energie worden bespaard.

De machine heeft een A-energielabel, wat het een energiezuinige keuze maakt. Volgens experts kunnen gebruikers gedurende de levensduur van het apparaat tot wel €290 besparen op energiekosten, wat goed is voor zowel de portemonnee als het milieu.

Ondanks de positieve aspecten, kent de wasmachine ook enkele nadelen. Zo is er geen AutoDose-functie voor automatische dosering van wasmiddel en ontbreekt lekbeveiliging. Bovendien produceert de machine een geluidsniveau van 76 dB tijdens het centrifugeren, wat als storend kan worden ervaren in bepaalde woonsituaties.

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een klein huishouden
Heeft een stoomfunctie
Bediening via app
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
De Whirlpool W8 W946WB BE is ontworpen met het oog op efficiëntie en gebruiksgemak, passend bij de uitdagingen van het moderne leven. De AutoDose technologie doseert automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter, wat zorgt voor een langere levensduur van je kleding en tijdsbesparing omdat je niet handmatig wasmiddel hoeft toe te voegen.

Het apparaat beschikt tevens over het WaterSave-systeem, dat bijna 60% water bespaart per wascyclus. Dit is niet alleen goed voor de portemonnee maar ook voor het milieu. Daarnaast past de 6th Sense beladingssensor de duur van de wascyclus aan op basis van de hoeveelheid wasgoed, en de machine heeft een ruime laadcapaciteit van 9 kg.

Ondanks de vele voordelen heeft de machine ook nadelen. Het meest opvallende is het ontbreken van een lekbeveiligingssysteem, wat een risico kan vormen als je niet thuis bent tijdens het wassen. Het geluidsniveau van 71dB tijdens het centrifugeren kan storend zijn in open woonruimtes of dichtbij slaapkamers. De diepte van 65 cm kan ook een probleem vormen voor kleinere wasruimtes.

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Basisklasse bouwkwaliteit
Basisklasse waskwaliteit
De Whirlpool W6X W845WB EE wasmachine is ontworpen voor gebruiksgemak en efficiëntie. Een van de belangrijkste functies is de 6th Sense beladingsensor, die de wascyclus aanpast op basis van de hoeveelheid en het type wasgoed. Dit resulteert in efficiënter wassen en energiebesparing, ideaal voor wie een slimme en zuinige machine zoekt.

Daarnaast beschikt de wasmachine over de SteamRefresh-cyclus, een snelle optie om kleding op te frissen zonder een volledige wascyclus. Dit is bijzonder handig voor last-minute plannen. De machine heeft ook een laag geluidsniveau van 65 dB tijdens het centrifugeren, wat nuttig is voor mensen die een stille omgeving waarderen.

Hoewel de wasmachine veel positieve aspecten heeft, zijn er ook enkele nadelen. Het apparaat heeft geen lekbescherming, wat kan leiden tot wateroverlast bij defecten. Verder is er geen automatische wasmiddeltoevoer en ontbreekt een optie voor een volledige snelle wascyclus. Deze punten zijn belangrijk om te overwegen bij een aankoopbeslissing.

De meest populaire modellen van Whirlpool

Als ga je een nieuwe Whirlpool wasmachine kopen, weet je wellicht niet zo 1, 2, 3 wat een goede wasmachine is. De onderstaande wasmachines van Whirlpool zijn al een langere tijd een populaire keuze bij huishoudens in Nederland.

  1. Whirlpool 6th sense wasmachine
  2. Whirlpool FreshCare+ wasmachine

De unieke eigenschappen van Whirlpool wasmachines

Ga je een Whirlpool wasmachine kopen? Let dan eens op de volgende merkspecifieke technieken die het gebruik voor jou een stuk aangenamer kunnen maken.

6th Sense technologie

Wasmachines van Whirlpool met de 6th sense technologie zijn uitgerust met verschillende sensoren die wegen hoeveel wasgoed er in de trommel zit en welke stoffen er gewassen zullen worden. De wasmachine past vervolgens de hoeveelheid water en wasmiddel aan op de lading. Hierdoor bespaar je water, energie en blijven je kledingstukken langer mooi. Ook was je gemakkelijker kleine ladingen zonder te veel te verspillen.

FreshCare+

Als frisse was voor jou echt een must is dan kies je voor het FreshCare+ programma. Hierbij wordt er aan het einde van de wasbeurt stoom toegevoegd, zodat je het wat langer in de trommel kunt laten zitten. Hiermee kun je dus gemakkelijk wat langer wachten met het uitladen van je wasgoed, want het zal niet muf gaan ruiken. Zo kun je lekker flexibel blijven met je planning.

SteamRefresh

Soms heb je wel eens wasgoed dat niet per se opnieuw gewassen hoeft te worden, maar wat wel een opfrisbeurt kan gebruiken. Met SteamFresh worden onaangename geuren binnen 20 minuten weggeblazen en kun je je shirt weer aan. Het stomen zorgt er ook voor dat kreukels als sneeuw voor de zon verdwijnen.

SupremeSilence

Als je op zoek bent naar een extreem stille wasmachine dan is een model met SupremeSilence de beste keuze voor jou. Ze hebben een ontwerp met speciale isolatie waardoor je minder last hebt van trillingen. Ook zit de koolborstelloze motor direct op de trommel bevestigd, waardoor ze niet afzonderlijk van elkaar draaien en dus minder geluid produceren. Een ExtraSilence programma wast een gemengde lading onder de 60 decibel, waardoor je er bijvoorbeeld gemakkelijk naast kunt slapen. Dit zijn de stilste wasmachines die er op dit moment beschikbaar zijn.

SoftMove

Heb je kleding die snel slijt? Dan is Whirlpool SoftMove precies wat je nodig hebt. Deze techniek past de beweging van de trommel precies aan aan de stoffen, waardoor ze zo min mogelijk slijten.

AutoDose

Een veelgemaakte fout in Nederland is dat we te veel wasmiddel gebruiken per lading. Dit is niet alleen slecht voor je wasgoed, maar ook voor je wasmachine zelf. Met AutoDose hoef je je nergens meer zorgen over te maken, de wasmachine bepaalt namelijk precies wat de juiste dosering is.

WaterSave

Het water wordt op je kleding gesproeid, waardoor je zo min mogelijk verbruikt. Door de geavanceerde sproeitechniek wordt wel iedere vezel van je kleding nat, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je wasgoed niet goed schoon wordt.

Waarom kiezen voor een wasmachine van Whirlpool?

Als je wil dat je wasgoed niet alleen schoon uit de wasmachine komt, maar ook nog eens gemakkelijk te bedienen is, dan is Whirlpool het merk voor jou. De verschillende technieken zorgen ervoor dat je wasgoed op de best mogelijke manier wordt behandeld, zonder dat je daarvoor meer water en energie verbruikt dan nodig is.

Waar let je op bij het kopen van een Whirlpool wasmachine?

Whirlpool heeft een ontzettend groot assortiment en daardoor kan het best ingewikkeld zijn om te vinden welk model voor jou het meest geschikt is. Let bij het zoeken naar een nieuwe wasmachine eens op de volgende eigenschappen:

Het vulgewicht

In het grote assortiment van Whirlpool vind je modellen met 7 kg tot 10 kg vulgewicht. Als je echt wil profiteren van je nieuwe Whirlpool kies je een vulgewicht dat past bij de wensen en behoeftes van jouw huishouden. Houd daarbij niet alleen rekening met het aantal personen, maar ook met de soorten wasgoed die je hebt. Voor het wassen van gordijnen en dekbedden heb je bijvoorbeeld ook een grotere trommel nodig.

Speciale wasprogramma’s

Hoe meer verschillende wasprogramma’s je hebt, hoe groter de kans is dat je al je kledingstukken op de juiste manier kunt wassen. Zoek altijd naar een wasmachine dat past bij het type wasgoed dat jij hebt, als je bijvoorbeeld veel delicate stoffen hebt, is een wasprogramma voor fijne was onmisbaar.

Gebruiksgemak

Met intuïtieve bediening kun je je waservaring echt optimaliseren. Een functie als automatische wasmiddeldosering zorgt ervoor dat je altijd precies genoeg wasmiddel gebruikt om je wasgoed stralend schoon te krijgen.

Het geluidsniveau

Whirlpool heeft nog een aantal wasmachines in het assortiment waarbij het geluidsniveau hoger is dan 78 dB, wat wordt gezien als luid. Deze modellen zijn dus niet extra stil en kunnen niet geplaatst worden in een ruimte naast je werk- of slaapkamer, bij voorkeur plaats je deze ergens buitenshuis.

Veelgestelde vragen over een Whirlpool wasmachine

Om er zeker van te zijn dat je echt alles weet over Whirlpool wasmachines hebben we hier de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

Wat kost een Whirlpool wasmachine gemiddeld?

Je kunt al een Whirlpool wasmachine met energielabel B en een vulgewicht van 7 kg kopen voor €450, het duurste model met energieklasse A en een vulgewicht van 7 kg kost €750. Houd er rekening mee dat je ongeveer €600 kwijt bent voor een wasmachine van Whirlpool.

Hoe lang gaat een Whirlpool wasmachine mee?

Whirlpool wasmachines hebben een levensduur van ongeveer 1325 wasbeurten, wat bij drie keer in de week neerkomt op een levensduur van bijna 9 jaar. Wanneer je vaker in de week wast zal de wasmachine minder lang ee gaan dan wanneer je minder ladingen wast.

Wat is de service en garantie op Whirlpool wasmachines?

Alle Whirlpool wasmachines hebben een fabrieksgarantie van 2 jaar. Als je je wasmachine ook nog eens binnen 60 dagen na de aankoop registreert krijg je daar nog eens 3 jaar bij, wat in totaal dus neerkomt op een garantie van 5 jaar. Alle onderdelen worden dan gratis vervangen door een door Whirlpool gecertificeerde monteur.

Hoe reset je een Whirlpool wasmachine?

Resetten doe je heel eenvoudig door de stekker uit het stopcontact te trekken en deze na 30 seconden weer terug te doen. Als de foutcode daarna niet verdwenen is, kun je het beste de handleiding raadplegen en aan de hand daarvan verdere stappen ondernemen.

Wat is Fresh Care Whirlpool?

Voor iedereen die niet altijd meteen de tijd heeft om de wasmachine leeg te halen is het FreshCare programma. Dit blaast na het einde van een cyclus wat stoom in de trommel, waardoor wasgoed tot wel 6 uur lang fris blijft. Wel zo handig dus als het wasprogramma is afgelopen terwijl je nog op je werk bent.