Wasmachine.com

Whirlpool FreshCare+ wasmachine

Met de handige FreshCare+ functie van Whirlpool wasmachines hoef je voortaan niet gelijk je wasgoed uit de trommel te halen. FreshCare+ blaast namelijk stoom in de trommel en laat de trommel zachtjes ronddraaien waardoor je kleding tot wel 6 uur na afloop van het wasprogramma fris blijft ruiken en niet muf wordt. Daarnaast heeft een FreshCare+ wasmachine nog twee andere handige stoomfuncties. Hoe Whirlpool FreshCare+ precies werkt en wat de beste Whirlpool wasmachines met FreshCare+ zijn lees je hier.

Beste whirlpool freshcare+ wasmachine van 2024

1

Whirlpool FFD 9469E BV BE

2

Whirlpool FFB 8469 BV BE

3

Whirlpool FFB 10469E BV BE

4

Whirlpool W6X W845WB EE

5

Whirlpool FFS 7458 W EE

Laatste update: 23 juli 2024

Beste whirlpool freshcare+ wasmachine van 2024

1

Whirlpool FFD 9469E BV BE

2

Whirlpool FFB 8469 BV BE

3

Whirlpool FFB 10469E BV BE

4

Whirlpool W6X W845WB EE

5

Whirlpool FFS 7458 W EE

Laatste update: 23 juli 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Met Whirlpool FreshCare+ kan je wasgoed tot 6 uur na afloop in de trommel blijven zitten.
  • FreshCare+ maakt gebruik van stoom om je wasgoed langer fris te houden.
  • Deze wasmachines hebben ook twee extra functies: SteamRefresh en SteamHygiene.
  • De beste whirlpool freshcare+ wasmachine is de Whirlpool FFD 9469E BV BE

Een Whirlpool FreshCare+ wasmachine, wat is dat?

Met FreshCare+ Steam kun je je wasgoed tot wel 6 uur na afloop van het wasprogramma fris houden in je wasmachine. Wanneer het wasprogramma afgelopen is, blaast je Whirlpool wasmachine af en toe stoom in de trommel afgewisseld met het zachtjes ronddraaien van de wastrommel. Op deze manier houd je je kleding langer fris en wordt het niet muf. Je kunt het met gerust hart later uit de wasmachine halen. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld nog op kantoor bent of wanneer je eerst even boodschappen wilt doen voordat je de was gaat uithangen.

Extra functies: SteamHygiene en SteamRefresh

Whirlpool wasmachines met FreshCare+ gebruiken ook stoom op andere manieren. Zo heb je bij een FreshCare+ wasmachine ook twee andere programma’s speciaal met stoom: SteamRefresh en SteamHygiene. Met SteamRefresh kun je je kleding snel opfrissen door gebruik van stoom. Muffe kleding dat wel een opfrisbeurt kan gebruiken hoef je dan niet gelijk te wassen, maar door SteamRefresh wordt het in 20 minuten direct opgefrist. Bovendien verdwijnen kreukels uit je kleding waardoor je deze gelijk weer aan kan trekken.

De SteamHygiene functie zorgt ervoor dat tijdens een wasprogramma 99,9% van alle bacteriën en allergenen uit je wasgoed verdwijnen. Dit wordt gedaan door stoom op een hoge temperatuur van 70-80 graden voor 20 minuten in de trommel te blazen. Deze functie is extra handig voor mensen met een gevoelige huid of allergieën.

Dit zijn de beste Whirlpool FreshCare+ wasmachines van 2024

Ben je op zoek naar een nieuwe wasmachine? Whirlpool is goed en betaalbaar merk. Met een FreshCare+ wasmachine kun je de toevoeging van stoom op verschillende manieren toepassen. De meeste Whirlpool wasmachines hebben FreshCare+ waardoor je een groot aanbod hebt waar je uit kunt kiezen. Om de beste wasmachine uit te lichten, hebben we niet alleen naar de stoomfunctie gekeken, maar ook naar andere kenmerken van wasmachines zoals het vulgewicht, toerental, energieverbruik, gebruiksgemak en de verschillende wasprogramma’s. Dit zijn de beste Whirlpool FreshCare+ wasmachines van 2024.

Voordelen Nadelen
Goedkoop
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
Maakt veel geluid
De Whirlpool FFD 9469E BV BE is een wasmachine met verschillende voordelen, waaronder een groot laadvermogen van 9 kg en een A-energielabel. Het apparaat is bijzonder geschikt voor gezinnen of personen die vaak veel was hebben en is zeer energiezuinig. Gedurende de levensduur van het apparaat kunnen gebruikers tot wel 290 euro aan energiekosten besparen.

Naast deze basiseigenschappen biedt de machine ook innovatieve functies zoals Steam Refresh en FreshCare+. Deze functies gebruiken stoom en trommelbewegingen om kleding tot 6 uur na het wassen fris te houden, zonder dat een extra wasbeurt nodig is.

Echter, het apparaat heeft ook nadelen zoals een hoog geluidsniveau van 78 dB, het ontbreken van een volledige snelle wascyclus en geen automatische zeepdosering. Deze punten kunnen potentiële kopers ontmoedigen als zij specifieke wensen hebben zoals een stille werking of snel wassen.
De Whirlpool FFB 8469 BV BE wasmachine biedt diverse voordelen zoals energie-efficiëntie en innovatieve functies voor kledingverzorging. Het Steam Refresh-programma frist gedragen kleding op en maakt strijken makkelijker, terwijl de FreshCare+ technologie de was tot zes uur na de cyclus fris houdt. Deze machine heeft een laadcapaciteit van 8 kg, geschikt voor huishoudens van 2 tot 3 personen, en belooft bovendien een levensduur-energiebesparing van 290 euro.

Er zijn echter ook enkele nadelen die potentiële kopers in overweging moeten nemen. Met een geluidsniveau van 78 decibel tijdens het centrifugeren kan de machine behoorlijk luidruchtig zijn. Bovendien beschikt de wasmachine niet over automatische zeepdosering, wat het wasproces minder efficiënt kan maken.

Het ontbreken van een volledige snelle wascyclus is een ander minpunt, met name voor mensen die vaak haast hebben. Over het algemeen is de Whirlpool FFB 8469 BV BE een goede keuze voor wie op zoek is naar een wasmachine met geavanceerde functies, maar gevoeligheid voor lawaai of behoefte aan specifieke functies kunnen doorslaggevend zijn in de uiteindelijke aankoopbeslissing.
De Whirlpool FFB 10469E BV BE wasmachine biedt diverse voordelen waaronder een royale laadcapaciteit van 10 kg, ideaal voor grote gezinnen of veel wasgoed. Een bijzondere functie is de Steam Refresh-cyclus, die kleding opfrist zonder een volledige wasbeurt, waardoor tijd en energie worden bespaard.

De machine heeft een A-energielabel, wat het een energiezuinige keuze maakt. Volgens experts kunnen gebruikers gedurende de levensduur van het apparaat tot wel €290 besparen op energiekosten, wat goed is voor zowel de portemonnee als het milieu.

Ondanks de positieve aspecten, kent de wasmachine ook enkele nadelen. Zo is er geen AutoDose-functie voor automatische dosering van wasmiddel en ontbreekt lekbeveiliging. Bovendien produceert de machine een geluidsniveau van 76 dB tijdens het centrifugeren, wat als storend kan worden ervaren in bepaalde woonsituaties.

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Basisklasse bouwkwaliteit
Basisklasse waskwaliteit
De Whirlpool W6X W845WB EE wasmachine is ontworpen voor gebruiksgemak en efficiëntie. Een van de belangrijkste functies is de 6th Sense beladingsensor, die de wascyclus aanpast op basis van de hoeveelheid en het type wasgoed. Dit resulteert in efficiënter wassen en energiebesparing, ideaal voor wie een slimme en zuinige machine zoekt.

Daarnaast beschikt de wasmachine over de SteamRefresh-cyclus, een snelle optie om kleding op te frissen zonder een volledige wascyclus. Dit is bijzonder handig voor last-minute plannen. De machine heeft ook een laag geluidsniveau van 65 dB tijdens het centrifugeren, wat nuttig is voor mensen die een stille omgeving waarderen.

Hoewel de wasmachine veel positieve aspecten heeft, zijn er ook enkele nadelen. Het apparaat heeft geen lekbescherming, wat kan leiden tot wateroverlast bij defecten. Verder is er geen automatische wasmiddeltoevoer en ontbreekt een optie voor een volledige snelle wascyclus. Deze punten zijn belangrijk om te overwegen bij een aankoopbeslissing.

Voordelen Nadelen
Goedkoop
Voor een klein huishouden
Geen stoomfunctie
Basisklasse bouwkwaliteit
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
Maakt veel geluid
De Whirlpool FFS 7458 W EE is een wasmachine ontworpen voor efficiëntie en gebruiksgemak, met functies zoals de 6th Sense technologie die de wascyclus automatisch aanpast. Deze technologie zorgt niet alleen voor tijdbesparing maar helpt ook water en energie te besparen. Bovendien houdt de FreshCare+ functie wasgoed tot 6 uur fris na het voltooien van de wascyclus, waardoor muffe geuren worden voorkomen.

Toch heeft de machine ook enkele nadelen. Met een geluidsniveau van 78 dB kan het apparaat vrij luid zijn, wat een probleem kan vormen als de machine dichtbij een leefruimte of slaapkamer staat. Daarnaast ontbreekt een automatische wasmiddeltoevoer en is de snelle wascyclus van 30 minuten niet geschikt voor een volle waslading.

Qua energie-efficiëntie kan deze wasmachine op de lange termijn een besparing van 230 euro opleveren. Dit is niet alleen voordelig voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. De machine biedt ook snelle wascycli zoals de Rapid 30' cyclus, wat handig is voor het snel opfrissen van kleding.

Hoe werkt een Whirlpool FreshCare+ wasmachine?

Whirlpool FreshCare+ wasmachines zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat uw kleding na het wassen fris blijft, zelfs als u het wasgoed niet direct uit de machine haalt. Maar hoe werkt deze technologie precies en wat zijn de voordelen van het gebruik van een Whirlpool FreshCare+ wasmachine? Bekijk dat in de onderstaande video!

Whirlpool FreshCare+ wasmachine: voor- en nadelen

Voordelen

Kleding blijft langer fris

Door de FreshCare+ functie van Whirlpool blijft je kleding in de trommel langer fris en hoef je het niet direct eruit te halen. Je kunt het namelijk tot 6 uur laten zitten. Door het zachtjes ronddraaien en de stoom gaat je vers gewassen kleding niet muf ruiken.

Extra stoomfuncties

Naast FreshCare+ hebben deze Whirlpool wasmachines ook extra stoomfuncties waarmee je je kleding snel kunt opfrissen en onaangename geuren weg blaast en waarmee je bacteriën en allergenen verwijdert door middel van stoom.

Groot aanbod

Bijna alle nieuwe Whirlpool apparaten hebben de FreshCare+ technologie waardoor je een groot assortiment hebt om een keuze uit te maken. Zo kun je ook naar andere handige functies kijken zoals automatische dosering van wasmiddel.

Nadelen

Je verbruikt meer stroom

Omdat de Whirlpool wasmachine niet gelijk uitgaat na het wassen, maar tot wel 6 uur langer aan kan staan, verbruikt deze wasmachine meer stroom dan andere apparaten die gelijk uitgaan zodra het wasprogramma afgelopen is.

Veelgestelde vragen over een Whirlpool FreshCare+ wasmachine

Wat is Whirlpool FreshCare+?

Whirlpool FreshCare+ is een technologie van Whirlpool waarbij je je wasgoed tot 6 uur lang nadat het programma is afgelopen in de trommel kan bewaren. Door FreshCare+ gaat je natte kleding niet muf ruiken. Dit komt doordat er regelmatig stoom in de trommel wordt geblazen afgewisseld met het zachtjes ronddraaien van de wastrommel. Ideaal, want zo kun je snel nog eerst even een boodschap doen in plaats van dat je de was gelijk moet uithangen.

Hoe werkt Whirlpool FreshCare+?

Nadat een wasprogramma is afgelopen wordt automatisch Whirlpool FreshCare+ geactiveerd. Tot 6 uur na afloop van het wasprogramma blijft je wasmachine aanstaan en blaast deze regelmatig stoom in de trommel om je kleding fris te houden. Het blazen van de stoom wordt afgewisseld met het zachtjes ronddraaien van de trommel. Op deze manier hoef je je wasgoed niet gelijk uit de wasmachine te halen, maar kun je gerust eerst nog wat anders doen.