Wasmachine.com

Samsung QuickDrive wasmachine

Met het supersnelle wasprogramma van Samsung QuickDrive wasmachines was je een lading van vijf kilogram wasgoed binnen 39 minuten schoon. Bovendien bespaar je door de QuickDrive technologie ook nog eens 20% op je energiekosten. We hebben voor je onderzocht wat de beste Samsung wasmachines met QuickDrive zijn en je leest het hieronder.

Beste samsung quickdrive wasmachine van 2024

1

Samsung WW11DB8B95GBU3 Bespoke QuickDrive

2

Samsung WW90DB8U95GBU3 Bespoke QuickDrive

3

Samsung WW80T956ASE QuickDrive AddWash

4

Samsung WW80T734ABHAS2 QuickDrive

Laatste update: 22 juli 2024

Beste samsung quickdrive wasmachine van 2024

1

Samsung WW11DB8B95GBU3 Bespoke QuickDrive

2

Samsung WW90DB8U95GBU3 Bespoke QuickDrive

3

Samsung WW80T956ASE QuickDrive AddWash

4

Samsung WW80T734ABHAS2 QuickDrive

Laatste update: 22 juli 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Met Samsung QuickDrive was je 5kg wasgoed in 39 minuten schoon.
  • Een Samsung QuickDrive wasmachine wast 50% sneller dan andere wasmachines.
  • Met de Samsung QuickDrive bespaar je ook tot 20% energie.
  • De beste samsung quickdrive wasmachine is de Samsung WW11DB8B95GBU3 Bespoke QuickDrive

Wat is een Samsung QuickDrive wasmachine?

Een Samsung QuickDrive wasmachine wast 2x zo snel vergeleken met andere wasmachines. Hierdoor bespaar je ook veel energie. De innovatieve QuickDrive technologie zorgt ervoor dat een wasprogramma gemiddeld 50% sneller is en je zo’n 20% energie bespaart. Een volle trommel is binnen 66 minuten schoon met een normaal programma. Een halfvolle trommel met 5 kg wasgoed is binnen 39 minuten klaar en wast supersnel je kleding schoon.

Dit zijn de beste Samsung QuickDrive wasmachines van 2024

Ben je op zoek naar een nieuwe Samsung wasmachine en wil je graag de toevoeging van QuickDrive hebben? Onderstaande wasmachines zijn volgens ons de beste Samsung QuickDrive wasmachines. We hebben daarbij ook gelet op andere eigenschappen zoals het vulgewicht, toerental, geluidsniveau, verschillende wasprogramma’s en extra handige functies zoals een stoomfunctie, zelfreinigende wasmiddellade en automatische wasmiddel dosering. Dit zijn de beste Samsung QuickDrive wasmachines van 2024.

1

Beste samsung quickdrive wasmachine

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Topklasse waskwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
Was zeer energiezuinig schoon met de Samsung WW11DB8B95GBU3 Bespoke QuickDrive. De wasmachine heeft namelijk energieklasse A-30%, waardoor je tot € 310,- aan energiekosten over de hele levensduur bespaart. Dankzij QuickDrive is je favoriete outfit in rap tempo schoon. Hiermee kort je 11 programma's in. Je gebruikt SuperSpeed om in 39 minuten een halfvolle trommel te wassen. Handig, als je in de avond een feestje hebt. De AI Wash techniek doseert je wasmiddel automatisch per lading. Zo gebruik je nooit te veel of te weinig wasmiddel en blijft je kleding langer mooi. Je favoriete trui of jurk behoudt zo langer zijn kleur. Met 11 kilogram vulgewicht heeft de wasmachine een ruime trommel. Zo was je zowel extra grote als kleine ladingen was zuinig schoon. Je gebruikt de SmartThings app om de wasmachine op afstand te bedienen.
2
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Topklasse waskwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
Met de Samsung WW90DB8U95GBU3 Bespoke QuickDrive was je 2 keer zo snel en verbruik je tot 20 procent minder energie. De speciale ronddraaiende plaat achterin de trommel draait in tegengestelde richting van de trommel. AI Wash doseert je wasmiddel en wasverzachter automatisch. Zo gebruik je precies genoeg wasmiddel en wasverzachter en blijft je favoriete outfit langer mooi. Je favoriete pyjama was je grondig schoon met het Steam Wash programma. Dit verwijdert bacteriën en allergenen, zoals dierenharen en pollen, met stoom. Met 9 kilogram vulgewicht heb je genoeg plek voor je beddengoed en handdoeken tegelijk in de trommel. Met energieklasse A-30% was je zowel grote als kleine ladingen energiezuinig schoon.
3
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Bediening via app
Heeft WiFi
Duur
De Samsung WW80T956ASE QuickDrive AddWash wasmachine biedt een reeks indrukwekkende functies die zijn ontworpen om het leven gemakkelijker te maken. De QuickDrive-technologie voltooit een wasbeurt in slechts 39 minuten, ideaal voor mensen met een drukke levensstijl. De AddWash-deur laat je toe vergeten kledingstukken toe te voegen zonder het wasprogramma te stoppen, een kleine maar revolutionaire aanvulling.

Daarnaast kan de wasmachine worden bediend via de SmartThings-app, waardoor je de controle hebt waar je ook bent. De machine biedt 22 verschillende wasprogramma's voor allerlei soorten was en is bovendien energiezuinig, met een geschatte besparing van 290 euro gedurende de levensduur van het apparaat.

Desondanks heeft het model ook enkele nadelen. Het ontbreekt aan een Autodose-functie voor wasmiddel, waardoor er kans is op overdosering. Het geluidsniveau van 72 dB tijdens het centrifugeren kan als storend worden ervaren. Bovendien is de diepte van 68 cm relatief groot, wat niet ideaal is voor mensen met beperkte ruimte.

4
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Topklasse waskwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
Je wast kleine en grotere ladingen wasgoed zeer energiezuinig met de Samsung WW80T734ABHA 7000 serie. Dankzij energieklasse A verbruik je zeer weinig energie tijdens het wassen, waardoor jij op je energierekening bespaart. Met de AI Energy Saving Mode in de app maak je je wasprogramma tot 70% zuiniger. De automatische wasmiddeldosering berekent iedere wasbeurt precies hoeveel wasmiddel je nodig hebt. Hierdoor blijft je kleding langer mooi en verbruik je nooit te veel. Wil je snel een grondige was draaien? Gebruik dan het SuperSpeed programma. Wanneer je last hebt van allergieën, was je je beddengoed met het Steam Wash programma. Hiermee verwijdert de wasmachine alle bacteriën en allergenen uit je was met stoom. Zo heb jij minder last van een gevoelige huid.

Het verschil van een Samsung QuickDrive ten opzichte van andere Samsung wasmachines

Een Samsung QuickDrive wasmachine maakt jouw kleding sneller schoon vergeleken met andere Samsung wasmachines. Waar een normaal katoenpogramma bij Samsung op 40 ºC meer dan 120 minuten duurt, ben je met een QuickDrive wasmachine in 66 minuten al klaar. Dit bespaart je 50% tijd. Met een halfvolle trommel ben je met het Super Speed programma al klaar in 39 minuten. Bovendien bespaar je ook tot 20% energie met een QuickDrive wasmachine van Samsung.

Samsung QuickDrive wasmachine technieken

Q-Drum

Samsung QuickDrive wasmachines hebben twee technieken waardoor je wasgoed supersnel schoon wordt. Eén daarvan is de Q-Drum techniek. Deze Samsung wasmachines zijn voorzien van een Q-Drum wastrommel. De trommel heeft een ronddraaiende plaat achterin die in de tegengestelde richting draait van de wastrommel. In verschillende richtingen beweegt zo je wasgoed, van boven naar beneden en van voor naar achteren. Hierdoor gaat je wasgoed krachtig, snel maar ook voorzichtig door de trommel en wordt je kleding dynamisch gewassen.

Q-Bubble

Ook de Q-Bubble techniek zorgt voor een snellere en schonere was. Met deze technologie worden extra watershots tijdens het wassen toegevoegd waardoor krachtige bubbels met schuim ontstaan die diep doordringen in je wasgoed. Op deze manier dringt het wasmiddel sneller door in de vezels van je kleding en zorgt het voor een milde, maar snelle reiniging.

In de volgende video zie je ook beide technieken uitgelegd en wat de QuickDrive wasmachine zo handig maakt:

De specificaties van een Samsung QuickDrive wasmachine

Door QuickDrive wordt jouw wasgoed sneller schoon en bespaar je energie door het Super Speed programma. Naast deze techniek lees je hieronder de andere specificaties van een Samsung QuickDrive wasmachine.

Energieklasse

Bijna alle Samsung wasmachines hebben energielabel A, op een enkele na. Daarmee is een QuickDrive wasmachine al energiezuinig in gebruik. Door het snelle Super Speed programma bespaar je nog meer energie.

Wasprogramma’s

Voor uitgebreide wasprogramma’s en vele extra opties ben je bij Samsung aan het goede adres. De Samsung QuickDrive wasmachine heeft 22 programma’s. Naast de standaard programma’s zoals katoen, fijne was, wol en synthetisch heeft Samsung ook speciale programma’s voor onder andere overhemden, sportkleding, babykleding, gevoelige huid en beddengoed.

Afmetingen

Alle Samsung QuickDrive wasmachines hebben dezelfde hoogte van 85 cm. De breedte is ook bij alle machines 60 cm, tenzij je de extra grote wasmachine met 11kg vulgewicht hebt. Deze is 67 cm breed. De diepte van de wasmachines ligt tussen de 60 en 68,8 cm, afhankelijk van de grootte.

Gewicht

Het gewicht van een Samsung QuickDrive wasmachine varieert tussen de 67 en 79 kg.

Gemiddelde prijs

De gemiddelde aanschafprijs voor een nieuwe Samsung QuickDrive wasmachine is €980. Het goedkoopste model koop je voor €749 en de duurste kost €1299.

Samsung QuickDrive wasmachine: voordelen en nadelen

Het Super Speed wasprogramma van de Samsung Quickdrive is het grootste voordeel van deze wasmachines. Door dit wasprogramma ben je 50% minder tijd kwijt aan kleding wassen en bespaar je ook nog eens 20% energie. Je kleding wordt snel maar voorzichtig gewassen met de Q-Drum techniek en blijft zo ook langer mooi.

Een Samsung QuickDrive wasmachine is wel prijziger vergeleken met andere wasmachines van het merk. Een ‘gewone’ Samsung wasmachine heb je al voor €600 of minder, terwijl je voor de QuickDrive uitvoering minstens €749 neerlegt.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Samsung QuickDrive wasmachine

Naast de QuickDrive technologie let je hier op bij de aankoop van je nieuwe Samsung wasmachine:

Vulgewicht

Houd rekening met het vulgewicht van je wasmachine. Samsung wasmachines hebben een grote trommelinhoud van 8, 9 of zelfs 11 kg. Dat laatste is natuurlijk ideaal voor grote huishoudens waarbij je met meer dan 5 personen bent. 8 en 9 kg inhoud zijn voldoende voor een huishouden bestaande uit 2 tot 4 personen.

Toerental

Kijk ook naar het toerental van je nieuwe wasmachine. Samsung wasmachines met QuickDrive hebben een toerental van 1400 of 1600 rpm. 1400 toeren is voor een normaal huishouden al genoeg, maar een hoger toerental is wel ideaal wanneer je geen droger hebt of geen tijd hebt om de droger lang te gebruiken. Let hierbij wel op dat een hoger toerental ook zorgt voor meer slijtage aan je kleding.

Extra functies

Ben je naast de QuickDrive nog op zoek naar andere handige extra’s van Samsung zoals de AddWash, AutoDose of EcoBubble? Niet elke QuickDrive wasmachine heeft dit dus zoek er een uit die (een van) deze functies wel aanbiedt.

Veelgestelde vragen over een samsung quickdrive wasmachine

Wat is Quick drive Samsung washing machine?

De innovatieve QuickDrive technologie zorgt ervoor dat een wasprogramma gemiddeld 50% sneller is en je zo’n 20% energie bespaart. Met de Q-Drum of Q-Bubble technologie is een volle belading wasgoed binnen 66 minuten schoon gewassen. Een halfvolle trommel is zelfs binnne 39 minuten al volledig schoon.