Wasmachine.com

Samsung QuickDrive wasmachine

Met het supersnelle wasprogramma van Samsung QuickDrive wasmachines was je een lading van vijf kilogram wasgoed binnen 39 minuten schoon. Bovendien bespaar je door de QuickDrive technologie ook nog eens 20% op je energiekosten. We hebben voor je onderzocht wat de beste Samsung wasmachines met QuickDrive zijn en je leest het hieronder.

Beste samsung quickdrive wasmachine van 2024

1

Samsung WW80T734ABH QuickDrive Autodose

2

Samsung WW90T986ASH QuickDrive AddWash

3

Samsung WW80T956ASE QuickDrive AddWash

4

Samsung WW11BB904AGBS2 Bespoke QuickDrive

5

Samsung WW11BB944AGMS2 Bespoke QuickDrive

Laatste update: 18 april 2024

Beste samsung quickdrive wasmachine van 2024

1

Samsung WW80T734ABH QuickDrive Autodose

2

Samsung WW90T986ASH QuickDrive AddWash

3

Samsung WW80T956ASE QuickDrive AddWash

4

Samsung WW11BB904AGBS2 Bespoke QuickDrive

5

Samsung WW11BB944AGMS2 Bespoke QuickDrive

Laatste update: 18 april 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Met Samsung QuickDrive was je 5kg wasgoed in 39 minuten schoon.
  • Een Samsung QuickDrive wasmachine wast 50% sneller dan andere wasmachines.
  • Met de Samsung QuickDrive bespaar je ook tot 20% energie.
  • De beste samsung quickdrive wasmachine is de Samsung WW80T734ABH QuickDrive Autodose

Wat is een Samsung QuickDrive wasmachine?

Een Samsung QuickDrive wasmachine wast 2x zo snel vergeleken met andere wasmachines. Hierdoor bespaar je ook veel energie. De innovatieve QuickDrive technologie zorgt ervoor dat een wasprogramma gemiddeld 50% sneller is en je zo’n 20% energie bespaart. Een volle trommel is binnen 66 minuten schoon met een normaal programma. Een halfvolle trommel met 5 kg wasgoed is binnen 39 minuten klaar en wast supersnel je kleding schoon.

Dit zijn de beste Samsung QuickDrive wasmachines van 2024

Ben je op zoek naar een nieuwe Samsung wasmachine en wil je graag de toevoeging van QuickDrive hebben? Onderstaande wasmachines zijn volgens ons de beste Samsung QuickDrive wasmachines. We hebben daarbij ook gelet op andere eigenschappen zoals het vulgewicht, toerental, geluidsniveau, verschillende wasprogramma’s en extra handige functies zoals een stoomfunctie, zelfreinigende wasmiddellade en automatische wasmiddel dosering. Dit zijn de beste Samsung QuickDrive wasmachines van 2024.

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Topklasse waskwaliteit
Bediening via app
Heeft geen WiFi
De Samsung WW80T734ABH QuickDrive Autodose is een wasmachine die ontworpen is met het oog op de moderne consument. De machine biedt tal van innovatieve functies zoals QuickDrive-technologie voor snelle wascycli en Autodose, die automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter doseert. Deze eigenschappen maken het apparaat tijd- en energie-efficiënt en helpen kleding langer mooi te blijven.

Daarnaast beschikt de wasmachine over een Steam Wash-programma dat zorgt voor een extra hygiënische wasbeurt door het verwijderen van allergenen en bacteriën. Deze functie is vooral nuttig voor gezinnen met jonge kinderen of mensen met allergieën. Ook is het apparaat compatibel met de SmartThings app, waarmee je de wasmachine op afstand kunt bedienen voor extra gemak en flexibiliteit.

Toch zijn er ook enkele nadelen. De machine heeft geen AddWash-deur, wat betekent dat je vergeten kledingstukken niet eenvoudig kunt toevoegen tijdens een lopende wascyclus. Bovendien produceert het apparaat een geluidsniveau van 72 dB tijdens het centrifugeren, wat voor sommige mensen storend kan zijn. Tot slot is de laadcapaciteit beperkt tot 8 kg, wat voor grotere gezinnen een nadeel kan zijn.

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse waskwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
Duur
De Samsung WW90T986ASH QuickDrive AddWash wasmachine onderscheidt zich met unieke functies zoals QuickDrive-technologie, die een halfvolle trommel in slechts 39 minuten kan wassen. Dit maakt het apparaat bijzonder geschikt voor mensen met een drukke levensstijl. Ook de AI Wash-functie voor automatische dosering van wasmiddel en wasverzachter is een groot pluspunt; het bespaart zowel geld als milieu.

Aan de andere kant kent de machine ook enkele nadelen. Zo ontbreekt een trommelverlichting, wat lastig kan zijn in een donkere ruimte zoals een kelder. Daarnaast is met een geluidsniveau van 72 dB tijdens het centrifugeren, de wasmachine niet de stilste in zijn soort.

Tenslotte, op het gebied van energiebesparing valt de Samsung WW90T986ASH QuickDrive AddWash tegen. Hoewel de machine in staat is om de wastijd te verkorten, levert dit op de lange termijn een geschatte energiebesparing van slechts 290 euro op. Dit is niet bijzonder indrukwekkend in vergelijking met andere energiezuinige modellen.

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Bediening via app
Heeft WiFi
Duur
De Samsung WW80T956ASE QuickDrive AddWash wasmachine biedt een reeks indrukwekkende functies die zijn ontworpen om het leven gemakkelijker te maken. De QuickDrive-technologie voltooit een wasbeurt in slechts 39 minuten, ideaal voor mensen met een drukke levensstijl. De AddWash-deur laat je toe vergeten kledingstukken toe te voegen zonder het wasprogramma te stoppen, een kleine maar revolutionaire aanvulling.

Daarnaast kan de wasmachine worden bediend via de SmartThings-app, waardoor je de controle hebt waar je ook bent. De machine biedt 22 verschillende wasprogramma's voor allerlei soorten was en is bovendien energiezuinig, met een geschatte besparing van 290 euro gedurende de levensduur van het apparaat.

Desondanks heeft het model ook enkele nadelen. Het ontbreekt aan een Autodose-functie voor wasmiddel, waardoor er kans is op overdosering. Het geluidsniveau van 72 dB tijdens het centrifugeren kan als storend worden ervaren. Bovendien is de diepte van 68 cm relatief groot, wat niet ideaal is voor mensen met beperkte ruimte.

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Heeft een stoomfunctie
Bediening via app
Duur
Heeft geen WiFi
De Samsung WW11BB904AGBS2 Bespoke QuickDrive wasmachine komt met meerdere indrukwekkende features om de waservaring te verbeteren. De QuickDrive-technologie maakt het mogelijk om een halfvolle trommel in slechts 39 minuten te wassen, een uitkomst voor mensen met een druk leven. Daarnaast biedt het Steam Wash-programma een extra hygiënische wasbeurt door allergenen en bacteriën te verwijderen, wat vooral handig is voor huishoudens met kinderen of veel sportkleding.

De wasmachine heeft een ruime capaciteit van 11 kg, genoeg om veel kleding of zelfs een dekbed in één keer te wassen. Deze capaciteit maakt het apparaat geschikt voor grotere gezinnen. Verder is de machine energiezuinig met een A-label, wat op de lange termijn tot wel € 290 aan energiekosten kan besparen.

Ondanks de voordelen kent het apparaat ook enkele nadelen. Zo ontbreekt een Autodose-functie voor het automatisch doseren van wasmiddel en is er geen AddWash-deur om vergeten kleding later toe te voegen. Bovendien kan het geluidsniveau van 72 dB tijdens het centrifugeren als storend worden ervaren als de machine in de buurt van leefruimtes staat.
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Heeft een stoomfunctie
Bediening via app
Duur
Heeft geen WiFi
De Samsung WW11BB944AGMS2 Bespoke QuickDrive is een geavanceerde wasmachine die technologie en functionaliteit naadloos combineert om het wasproces te optimaliseren. Opvallende kenmerken zijn de QuickDrive-technologie, die een halfvolle trommel in 39 minuten kan wassen, en de AI Wash-functie voor slimme wasmiddeldosering. De wasmachine heeft ook een royaal trommelvermogen van 11 kg, ideaal voor gezinnen en grote wasbeurten.

Ondanks de vele voordelen kent het apparaat ook enkele nadelen. Het mist bijvoorbeeld een AddWash-deur, wat het onmogelijk maakt om kleding toe te voegen nadat een wascyclus is begonnen. Bovendien produceert het een geluidsniveau van 72 dB tijdens het centrifugeren, wat in sommige woonomstandigheden als storend kan worden ervaren.

De prijs van de Samsung WW11BB944AGMS2 Bespoke QuickDrive is aan de hoge kant, wat voor sommige consumenten een struikelblok kan zijn, vooral als ze op zoek zijn naar een budgetvriendelijkere optie. Extra functies zoals de 'Hygiënisch stomen'-optie en smartphoneconnectiviteit via AI Control zijn echter wel inbegrepen, wat de hogere prijs enigszins rechtvaardigt.

Het verschil van een Samsung QuickDrive ten opzichte van andere Samsung wasmachines

Een Samsung QuickDrive wasmachine maakt jouw kleding sneller schoon vergeleken met andere Samsung wasmachines. Waar een normaal katoenpogramma bij Samsung op 40 ºC meer dan 120 minuten duurt, ben je met een QuickDrive wasmachine in 66 minuten al klaar. Dit bespaart je 50% tijd. Met een halfvolle trommel ben je met het Super Speed programma al klaar in 39 minuten. Bovendien bespaar je ook tot 20% energie met een QuickDrive wasmachine van Samsung.

Samsung QuickDrive wasmachine technieken

Q-Drum

Samsung QuickDrive wasmachines hebben twee technieken waardoor je wasgoed supersnel schoon wordt. Eén daarvan is de Q-Drum techniek. Deze Samsung wasmachines zijn voorzien van een Q-Drum wastrommel. De trommel heeft een ronddraaiende plaat achterin die in de tegengestelde richting draait van de wastrommel. In verschillende richtingen beweegt zo je wasgoed, van boven naar beneden en van voor naar achteren. Hierdoor gaat je wasgoed krachtig, snel maar ook voorzichtig door de trommel en wordt je kleding dynamisch gewassen.

Q-Bubble

Ook de Q-Bubble techniek zorgt voor een snellere en schonere was. Met deze technologie worden extra watershots tijdens het wassen toegevoegd waardoor krachtige bubbels met schuim ontstaan die diep doordringen in je wasgoed. Op deze manier dringt het wasmiddel sneller door in de vezels van je kleding en zorgt het voor een milde, maar snelle reiniging.

In de volgende video zie je ook beide technieken uitgelegd en wat de QuickDrive wasmachine zo handig maakt:

De specificaties van een Samsung QuickDrive wasmachine

Door QuickDrive wordt jouw wasgoed sneller schoon en bespaar je energie door het Super Speed programma. Naast deze techniek lees je hieronder de andere specificaties van een Samsung QuickDrive wasmachine.

Energieklasse

Bijna alle Samsung wasmachines hebben energielabel A, op een enkele na. Daarmee is een QuickDrive wasmachine al energiezuinig in gebruik. Door het snelle Super Speed programma bespaar je nog meer energie.

Wasprogramma’s

Voor uitgebreide wasprogramma’s en vele extra opties ben je bij Samsung aan het goede adres. De Samsung QuickDrive wasmachine heeft 22 programma’s. Naast de standaard programma’s zoals katoen, fijne was, wol en synthetisch heeft Samsung ook speciale programma’s voor onder andere overhemden, sportkleding, babykleding, gevoelige huid en beddengoed.

Afmetingen

Alle Samsung QuickDrive wasmachines hebben dezelfde hoogte van 85 cm. De breedte is ook bij alle machines 60 cm, tenzij je de extra grote wasmachine met 11kg vulgewicht hebt. Deze is 67 cm breed. De diepte van de wasmachines ligt tussen de 60 en 68,8 cm, afhankelijk van de grootte.

Gewicht

Het gewicht van een Samsung QuickDrive wasmachine varieert tussen de 67 en 79 kg.

Gemiddelde prijs

De gemiddelde aanschafprijs voor een nieuwe Samsung QuickDrive wasmachine is €980. Het goedkoopste model koop je voor €749 en de duurste kost €1299.

Samsung QuickDrive wasmachine: voordelen en nadelen

Het Super Speed wasprogramma van de Samsung Quickdrive is het grootste voordeel van deze wasmachines. Door dit wasprogramma ben je 50% minder tijd kwijt aan kleding wassen en bespaar je ook nog eens 20% energie. Je kleding wordt snel maar voorzichtig gewassen met de Q-Drum techniek en blijft zo ook langer mooi.

Een Samsung QuickDrive wasmachine is wel prijziger vergeleken met andere wasmachines van het merk. Een ‘gewone’ Samsung wasmachine heb je al voor €600 of minder, terwijl je voor de QuickDrive uitvoering minstens €749 neerlegt.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Samsung QuickDrive wasmachine

Naast de QuickDrive technologie let je hier op bij de aankoop van je nieuwe Samsung wasmachine:

Vulgewicht

Houd rekening met het vulgewicht van je wasmachine. Samsung wasmachines hebben een grote trommelinhoud van 8, 9 of zelfs 11 kg. Dat laatste is natuurlijk ideaal voor grote huishoudens waarbij je met meer dan 5 personen bent. 8 en 9 kg inhoud zijn voldoende voor een huishouden bestaande uit 2 tot 4 personen.

Toerental

Kijk ook naar het toerental van je nieuwe wasmachine. Samsung wasmachines met QuickDrive hebben een toerental van 1400 of 1600 rpm. 1400 toeren is voor een normaal huishouden al genoeg, maar een hoger toerental is wel ideaal wanneer je geen droger hebt of geen tijd hebt om de droger lang te gebruiken. Let hierbij wel op dat een hoger toerental ook zorgt voor meer slijtage aan je kleding.

Extra functies

Ben je naast de QuickDrive nog op zoek naar andere handige extra’s van Samsung zoals de AddWash, AutoDose of EcoBubble? Niet elke QuickDrive wasmachine heeft dit dus zoek er een uit die (een van) deze functies wel aanbiedt.

Veelgestelde vragen over een samsung quickdrive wasmachine

Wat is Quick drive Samsung washing machine?

De innovatieve QuickDrive technologie zorgt ervoor dat een wasprogramma gemiddeld 50% sneller is en je zo’n 20% energie bespaart. Met de Q-Drum of Q-Bubble technologie is een volle belading wasgoed binnen 66 minuten schoon gewassen. Een halfvolle trommel is zelfs binnne 39 minuten al volledig schoon.