Wasmachine.com

Samsung Autodose wasmachine

Te veel of te weinig wasmiddel gebruiken kan problemen veroorzaken bij het wassen van kleding. Samsung Autodose biedt hiervoor een oplossing. Het zorgt ervoor dat altijd de juiste hoeveelheid wasmiddel wordt toegevoegd, wat tijd, energie en geld bespaart. Lees hier hoe Samsung Autodose werkt en welke wasmachines deze functie hebben.

Beste samsung autodose wasmachine van 2024

1

Samsung WW80T734ABH QuickDrive Autodose

2

Samsung WW90T986ASH QuickDrive AddWash

3

Samsung WW90T534AAW Autodose

4

Samsung WW90T636ALH Autodose

5

Samsung WW11BB534AABS2 Bespoke Autodose

Laatste update: 19 mei 2024

Beste samsung autodose wasmachine van 2024

1

Samsung WW80T734ABH QuickDrive Autodose

2

Samsung WW90T986ASH QuickDrive AddWash

3

Samsung WW90T534AAW Autodose

4

Samsung WW90T636ALH Autodose

5

Samsung WW11BB534AABS2 Bespoke Autodose

Laatste update: 19 mei 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Samsung Autodose is een wasmachine die automatisch wasmiddel en wasverzachter doseert.
  • Met Samsung Autodose bespaar je op wasmiddel, tijd, energie en water.
  • Samsung Autodose wasmachines zijn duurder dan andere Samsung wasmachines.
  • De beste samsung autodose wasmachine is de Samsung WW90T534AAW Autodose

Een Samsung Autodose wasmachine, wat is dat?

Een Samsung Autodose wasmachine is een wasmachine die automatisch wasmiddel en wasverzachter doseert tijdens het wassen. Doordat de Autodose technologie altijd precies de juiste hoeveelheid wasmiddel en -verzachter doseert, bespaar je op wasmiddel. Ook gebruik je zo nooit teveel zeep waardoor er geen zeepvlekken achterblijven en je kleding langer mooi blijft.

De automatische dosering wordt bepaald aan de hand van sensoren. Een Samsung Autodose wasmachine heeft 3 sensoren: voor het gewicht, waterniveau en vuilheid. De eerste sensor weegt hoeveel kilo wasgoed in de trommel zit. Het waterniveau sensor meet vervolgens het waterniveau in de trommel en stelt zo vast of er meer of minder water nodig heeft. De vuilheidsensor meet vervolgens hoe vuil je wasgoed is en past hier de automatische dosering op aan. Het enige wat jij hoeft te doen is de reservoirs bij te vullen. Een volle reservoir is genoeg voor 16 wasbeurten.

Dit zijn de beste Samsung Autodose wasmachines van 2024

Ben je op zoek naar een nieuwe Samsung wasmachine en lijkt de automatische dosering je wel wat? Het kan je een hoop geld en wasmiddel besparen en dat is wel zo ideaal. Voor de beste wasmachine hebben we niet alleen gekeken naar de automatische wasmiddeldosering, maar ook naar andere kenmerken van wasmachines zoals het vulgewicht, toerental, aantal wasprogramma’s en extra functies zoals een stoomfunctie. Dit zijn de beste Samsung Autodose wasmachines van 2024.

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Topklasse waskwaliteit
Bediening via app
Heeft geen WiFi
De Samsung WW80T734ABH QuickDrive Autodose is een wasmachine die ontworpen is met het oog op de moderne consument. De machine biedt tal van innovatieve functies zoals QuickDrive-technologie voor snelle wascycli en Autodose, die automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter doseert. Deze eigenschappen maken het apparaat tijd- en energie-efficiënt en helpen kleding langer mooi te blijven.

Daarnaast beschikt de wasmachine over een Steam Wash-programma dat zorgt voor een extra hygiënische wasbeurt door het verwijderen van allergenen en bacteriën. Deze functie is vooral nuttig voor gezinnen met jonge kinderen of mensen met allergieën. Ook is het apparaat compatibel met de SmartThings app, waarmee je de wasmachine op afstand kunt bedienen voor extra gemak en flexibiliteit.

Toch zijn er ook enkele nadelen. De machine heeft geen AddWash-deur, wat betekent dat je vergeten kledingstukken niet eenvoudig kunt toevoegen tijdens een lopende wascyclus. Bovendien produceert het apparaat een geluidsniveau van 72 dB tijdens het centrifugeren, wat voor sommige mensen storend kan zijn. Tot slot is de laadcapaciteit beperkt tot 8 kg, wat voor grotere gezinnen een nadeel kan zijn.

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse waskwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
Duur
De Samsung WW90T986ASH QuickDrive AddWash wasmachine onderscheidt zich met unieke functies zoals QuickDrive-technologie, die een halfvolle trommel in slechts 39 minuten kan wassen. Dit maakt het apparaat bijzonder geschikt voor mensen met een drukke levensstijl. Ook de AI Wash-functie voor automatische dosering van wasmiddel en wasverzachter is een groot pluspunt; het bespaart zowel geld als milieu.

Aan de andere kant kent de machine ook enkele nadelen. Zo ontbreekt een trommelverlichting, wat lastig kan zijn in een donkere ruimte zoals een kelder. Daarnaast is met een geluidsniveau van 72 dB tijdens het centrifugeren, de wasmachine niet de stilste in zijn soort.

Tenslotte, op het gebied van energiebesparing valt de Samsung WW90T986ASH QuickDrive AddWash tegen. Hoewel de machine in staat is om de wastijd te verkorten, levert dit op de lange termijn een geschatte energiebesparing van slechts 290 euro op. Dit is niet bijzonder indrukwekkend in vergelijking met andere energiezuinige modellen.

De Samsung WW90T534AAW Autodose wasmachine combineert technologische innovaties met gebruiksgemak om een grondige en duurzame was te garanderen. Met zijn Autodose-functie elimineert de machine het giswerk bij het doseren van wasmiddel en wasverzachter, wat resulteert in kleding die langer mooi blijft. De Steam Wash-cyclus is ideaal voor mensen met allergieën of een gevoelige huid, omdat het allergenen en bacteriën uit de kleding verwijdert.

Er zijn echter ook enkele nadelen. De machine heeft geen AddWash-deur, waardoor het niet mogelijk is om vergeten wasgoed toe te voegen nadat een wascyclus is begonnen. Daarnaast mist de machine de QuickDrive-functie die een wasbeurt in slechts 39 minuten voltooit, wat onhandig kan zijn voor wie snel zijn was gedaan wil hebben.

Tot slot heeft de wasmachine een relatief hoog geluidsniveau van 72 dB, wat storend kan zijn voor mensen die op zoek zijn naar een stille machine. Ook heeft het een ruime trommelcapaciteit van 9 kg, wat het bijzonder geschikt maakt voor grotere huishoudens of voor degenen die veel was in één keer willen doen.

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse waskwaliteit
Bediening via app
Heeft WiFi
De Samsung WW90T636ALH Autodose wasmachine biedt tal van geavanceerde functies voor een gemakkelijk en efficiënt wasproces. De Autodose-technologie zorgt voor een automatische dosering van wasmiddel en wasverzachter, wat bijdraagt aan een langere levensduur van kleding. Daarnaast is het apparaat voorzien van AI Control, waarmee je de wasmachine op afstand kunt bedienen via je smartphone.

De machine heeft ook een SuperSpeed snelle cyclus die tot 5 kg kleding in 59 minuten kan reinigen, en de EcoBubble-technologie zorgt voor een diepe reiniging van de kledingvezels, zelfs bij lage temperaturen. De wasmachine is met zijn laadcapaciteit van 9 kg en een toerental van 1600 rpm bijzonder geschikt voor grote huishoudens en is daarnaast energie-efficiënt.

Ondanks de vele voordelen kent de wasmachine ook enkele nadelen, zoals het ontbreken van een AddWash-deur voor het toevoegen van vergeten kleding en het gebrek aan een QuickDrive-functie die de wasduur verder zou kunnen verkorten. Het apparaat produceert bovendien een geluidsniveau van 72 dB tijdens het centrifugeren, wat als storend kan worden ervaren in bepaalde woonomgevingen.

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Heeft een stoomfunctie
Topklasse waskwaliteit
Bediening via app
Heeft geen WiFi
De Samsung WW11BB534AABS2 Bespoke Autodose wasmachine biedt een reeks van handige functies. Het apparaat is vooral indrukwekkend vanwege de Autodose-technologie, die automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter doseert. Sensoren in de machine meten het soort en de hoeveelheid wasgoed, waardoor verspilling van wasmiddel wordt verminderd en kosten worden bespaard.

Daarnaast is het apparaat uitgerust met een stoomwasprogramma dat zorgt voor extra hygiëne door allergenen en bacteriën te verwijderen. De ruime laadcapaciteit van 11 kg maakt de wasmachine geschikt voor grotere gezinnen of voor degenen die vaak veel wasgoed hebben. Bovendien is het apparaat energiezuinig dankzij de EcoBubble-technologie.

Toch kent de machine enkele nadelen. Er is geen QuickDrive-functie, waardoor wascycli langer duren. Ook ontbreekt een AddWash-deur om vergeten wasgoed toe te voegen nadat het programma is gestart. Het geluidsniveau van 72 dB tijdens het centrifugeren kan als storend worden ervaren, vooral in kleinere woonruimtes.

Hoe gebruik je Samsung Autodose?

Het systeem van Samsung Autodose is eenvoudig in te stellen. Dit doe je als volgt:

  1. Open de wasmiddellade. Hier zie je drie vakken. Het rechtervak is voor het wasmiddel. Draai de dop van dit vak linksom en vul het reservoir met vloeibaar wasmiddel. Waspoeder of andere type wasmiddelen zijn niet geschikt voor de automatische dosering. Een vol reservoir is goed voor 16 wasbeurten.

  2. In het linkervak kun je wasverzachter toevoegen. Draai de dop van dit reservoir linksom en giet hier de wasverzachter in.

  3. Om Autodose in te stellen houd je op het display van je Samsung wasmachine het handsymbool drie seconden ingedrukt. Met de draaiknop kies je vervolgens voor ‘Dosering per wasbeurt’. Klik op het ronde ‘O’ knopje links onder het display.

  4. Nu heb je een keuze uit verschillende opties zoals ‘gemiddeld’, ‘hoog’, ‘laag’, of ‘uit’. Kies een van deze opties. De wasmachine bepaalt vervolgens per wasbeurt zelf hoeveel wasmiddel precies nodig is. Druk daarna weer op het ‘O’ symbool om de instellingen op te slaan.

  5. Herhaal bovenstaande stappen ook voor ‘Dosering per spoelbeurt’. Nadat je dit hebt gedaan het je het automatisch doseren van je wasmiddel en wasverzachter goed ingesteld.

Samsung Autodose wasmachine: voor- en nadelen

Voordelen

Nooit meer zelf wasmiddel afmeten

Het grote voordeel van Samsung Autodose wasmachines is natuurlijk dat je nooit meer zelf wasmiddel of wasverzachter handmatig moet afmeten. Je vult eens in de zoveel tijd het reservoir bij met wasmiddel en dat is het. Met de automatische dosering bespaar je een hoop tijd en moeite.

Schonere kleding dat langer mooi blijft

Door de automatische dosering wordt altijd precies de juiste hoeveelheid wasmiddel gebruikt. Door de precieze dosering van wasmiddel worden je kleren schoner en blijven ze langer mooi. Ook voorkom je een te hoge dosering en krijgt je kostbare kleding geen zeepvlekken meer door teveel wasmiddel.

Bespaar wasmiddel, water en energie

De sensoren van Samsung Autodose wasmachines meten het gewicht, waterniveau en de vuilheid van je wasgoed. Aan de hand van deze sensoren wordt het wasmiddel gedoseerd. Voor elk wasje is dit uniek waardoor nooit teveel wasmiddel wordt verspild. Met deze techniek bespaar je op wasmiddel. Ook bespaar je water en energie doordat de wasmachine minder spoelbeurten moet draaien om alle resten wasmiddel weg te spoelen. Dit is niet alleen beter voor je wasmachine, maar ook voor het milieu.

Nadelen

Hogere aanschafprijs

Een Samsung Autodose wasmachine is over het algemeen duurder in aanschaf dan andere Samsung wasmachines. Zeker wanneer je ook nog andere handige extra’s wilt zoals Addwash of een stoomfunctie ben je een stukje prijziger uit.

Slechts Een optie voor wasmiddel en wasverzachter

Bij Samsung Autodose heb je slechts één optie voor wasmiddel en wasverzachter. Andere wasmachine merken hebben vaak twee opties voor wasmiddel. Een huishouden gebruikt namelijk toch wel regelmatig meerdere soorten wasmiddel, zoals voor de witte was, gekleurde was en donkere was. Je kunt slechts een soort wasmiddel automatisch laten doseren waardoor je vaak alsnog zelf ander wasmiddel handmatig moet toevoegen. Het automatisch doseersysteem is ontzettend handig, maar kan helaas niet al het werk voor je uit handen nemen.

Veelgestelde vragen over een Samsung Autodose wasmachine

Wat is Samsung Autodose?

Met Samsung Autodose wordt wasmiddel en wasverzachter automatisch gedoseerd. Hierdoor hoef je niet meer zelf je wasmiddel handmatig toe te voegen en gebruik je nooit teveel wasmiddel. Dit is beter voor kleding die langer mooi blijft en beter voor het milieu omdat je met de automatische dosering ook bespaart op energie en water.

Hoe werkt Samsung Autodose?

De automatische wasmiddeldosering van Samsung Autodose wordt bepaald aan de hand van sensoren. Deze meten de hoeveelheid wasgoed en hoe vuil deze is en passen daar het wasmiddel op aan. Het enige wat jij moet doen is het reservoir bijvullen wanneer deze leeg is. Een vol reservoir staat gelijk aan 16 wasbeurten waarbij wasmiddel en wasverzachter automatisch gedoseerd wordt.