Wasmachine.com

Wasmachine en droger set

Je kunt twee aparte apparaten kopen, of één wasmachine en droger set. In dit geval zijn beide apparaten perfect op elkaar afgestemd waardoor het wassen en drogen nóg makkelijker en efficiënter zal verlopen. Lees hier alles wat je moet weten over het kopen van de meeste geschikte wasmachine en droger set voor jouw huishouden.
Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

 • De voor- en nadelen van een wasmachine en droger set.
 • Topklasse waskwaliteit en droogkwaliteit: De beste sets van 2024.
 • Checklist: Let hier op als ga je een wasmachine en droger kopen.

Wasmachine en droger set: voordelen en nadelen

Voordelen

 1. Voordelig: Vaak is een set van een wasmachine en een droger in aanschaf goedkoper dan een losse wasmachine en een losse droger.

 2. Synergie: Je wasmachine en droger zijn perfect op elkaar afgestemd als je een set koopt. Qua functionaliteiten uiteraard, maar ook vorm. Het zal geen probleem zijn om je wasmachine en droger te stapelen.

 3. Esthetiek: Het oog wil ook wat! Als je een wasmachine en droger set koopt passen de twee apparaten perfect bij elkaar qua vormgeving en uiterlijk. Hierdoor wordt je wasruimte meer een geheel, in plaats van een kamer met losse apparaten.

 4. Modern: Wasmachine en droger sets zijn een relatief nieuwe ontwikkeling, hierdoor zijn je nieuwe wasmachine en droger modern, duurzaam en vaak ook energiezuiniger.

Nadelen

 1. Je hebt minder keuze als je een wasmachine droger set wilt. Er worden namelijk meer losse wasmachines en drogers verkocht dan in sets. Door deze beperktere keuze kan het zijn dat je nieuwe wasmachine en/of droger niet aan al jouw wensen en behoeften voldoet.

Dit zijn de beste wasmachine en droger sets van 2024

Voor het samenstellen van de onderstaande lijst met de beste sets, hebben we een tal aan sets met elkaar vergeleken op onder andere gebruiksgemak, energieverbruik en was- en droogkwaliteit. Dit zijn de best geteste wasmachine en droger sets van 2024.

Op welke eigenschappen moet ik letten bij het kopen van een wasmachine en droger set?

Wasmachines en drogers hebben beide een hoop eigenschappen en specificaties. Hierdoor kan het lastig zijn om te beoordelen wat precies een goede wasmachine en droger set is. Maar geen paniek! Loop de onderstaande checklist door. We hebben voor je op een rijtje gezet waar je allemaal rekening mee moet houden bij het vinden van de juiste wasmachine en droger set.

Vulgewicht

Het vulgewicht van een wasmachine en/of droger geeft aan hoeveel kg wasgoed er in de trommel past per wasbeurt of droogbeurt. Hoeveel vulgewicht je nodig hebt, wordt voornamelijk bepaald door de grootte van je huishouden. Als je met 1 of 2 personen bent, heb je niet zo’n grote wasmachine nodig, en is 6 of 7 kg vulgewicht meestal voldoende. Heb je een huishouden van 3 of 4 personen, heb je een hoger vulgewicht nodig; wij raden 8 of 9 kg aan. Als je een groot gezin hebt van 5 personen of meer, kun je het beste kijken naar een grote wasmachine droger set, met 10 kg vulgewicht.

Energieklasse

Een energiezuinige wasmachine en droger set is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je energierekening. Energiezuinig wassen en drogen kan je namelijk heel veel stroom besparen. Kies daarom het liefst voor een set met een energiezuinige wasmachine en een energiezuinige warmtepompdroger. In aanschaf zal een dergelijke set iets duurder zijn, maar omdat ze in gebruik heel zuinig zijn, ben je hier uiteindelijk toch goedkoper mee uit.

Geluidsniveau centrifugeren

Als je graag een stille wasmachine en droger set wilt, moet je hiervoor kijken naar het maximale geluids niveau tijdens het centrifugeren van de wasmachine. Tijdens het centrifugeren is de wasmachine namelijk het luidst, en drogers zijn altijd een stuk stiller dan wasmachines. Je hebt de keuze uit: geluidsniveau centrifugeren luid (78 decibel (dB) of meer), normaal (74 – 77 dB), stil (72 – 73 dB) en extra stil (71 dB of minder). Kies voor een set met geluidsniveau stil of extra stil als je baat hebt bij een stille set.

Was- en droogvoorkeuren

Wasmachines en drogers hebben tegenwoordig oneindig veel verschillende programma’s. Door deze verschillende was- en droogprogramma’s wordt jouw wasgoed grondig schoon gemaakt en zorgvuldig gedroogd. Er zijn veel standaard programma’s, maar ook steeds meer specifieke behandelingen voor onder andere sportkleding, beddengoed, babykleding, gordijnen en vlekken. Een passende wasmachine en droger set beschikt over de programma’s die jij denkt nodig te hebben.

Gebruiksgemak

De meeste wasmachine en droger sets zijn uitgerust met een tal aan functies en opties om het wassen en droger voor jou zo makkelijk mogelijk te maken. Bij een wasmachine kun je denken aan een zelfreinigende wasmiddellade, een kledingbeschermende trommel, automatische wasmiddeldosering en meer. Bij gebruiksgemak bij een wasdroger kun je denken aan onder andere een zelfreinigende condensor (selfcleaning condensor), een koolborstelloze motor en een vochtigheidsensor.

Sets met sommige van deze functies zijn niet per se goedkope wasmachine en droger sets. Een bijkomend voordeel is wel dat sets met veel gebruiksgemak, vaak ook een langere levensduur hebben. Hierdoor hoef je deze apparaten dus voorlopig nog niet te vervangen. De ideale wasmachine droger set bewaart de balans tussen jouw budget en je wensen en behoeftes.

Wasmachine en droger set: de beste merken

Er zijn steeds meer merken die wasmachine en droger sets aanbieden. We hebben de grootste, meest populaire en meest betrouwbare aanbieders van wasmachine droger sets voor je op een rij gezet:

 1. Samsung wasmachine en droger set: Dit merk biedt de meeste sets aan en biedt betrouwbare apparaten

 2. Miele wasmachine en droger set: Dit zijn duurdere wasmachine en droger sets, maar wel van de beste kwaliteit

 3. Bosch wasmachine en droger set: Ook een grote aanbieder met verschillende opties

 4. AEG wasmachine en droger set: AEG levert kwaliteit en relatief betaalbaar

 5. LG wasmachine en droger set: Minder groot aanbod maar alsnog relevant

Niet alles wasmachine en droger sets zijn even goed. Bepaalde apparaten zijn eenmaal beter dan anderen; meer opties, langere levensduur, betere resultaten. In veel gevallen zit er een verband tussen merk/prijs en kwaliteit, maar dit is uiteraard geen garantie. Daarom raden wij aan om eerst naar de bovenstaande specificaties van de checklist te kijken, en dan pas naar het merk. Alleen zo vind je de ideale wasmachine en droger set voor jouw huishouden.

Was-droogcombinatie: alternatief voor een wasmachine en droger set

Een was-droogcombinatie is in feite twee apparaten in één. Met een wasdroogcombinatie kun je namelijk zowel wassen als drogen, zonder dat je je natte wasgoed van het ene in het andere apparaat hoeft te stoppen. Dit bespaart je tijd maar ook ruimte in je washok of badkamer, waardoor je weer plek overhoudt voor iets anders.

Vaak is het ook goedkoper om een was-droogcombinatie te kopen dan een wasmachine droger set of twee losse apparaten.

Veelgestelde vragen over een wasmachine en droger set

Wat is de beste wasmachine en droger?

De beste wasmachine en droger set is voor iedereen anders. Iedereen heeft namelijk andere wensen en behoeften als het gaat om wassen en drogen. Als je energie wilt besparen, kun je het beste een wasmachine en droger set kiezen met een energiezuinige wasmachine en energiezuinige warmtepompdroger. Maar komt de set naast een kinderkamer te staan, dan wil je misschien liever kijken naar een stille wasmachine en droger set.

Kun je moeilijk een set beoordelen? Kijk dan naar onze lijst met de best geteste wasmachine en droger sets van 2024, eerder op deze pagina. Hier vind je een aantal wasmachine en droger sets die absoluut de moeite waard zijn.

Kunnen een wasmachine en een droger op één groep?

Kort antwoord: Nee, een wasmachine en droger kunnen niet op één groep worden aangesloten.

Tegenwoordig hebben nagenoeg alle wasmachines een aansluitwaarde van meer dan 2000 Watt. Hierom ben je verplicht om je wasmachine op een aparte groep aan te sluiten. Wasmachines en drogers mogen niet op één groep worden aangesloten door middel van een dubbelstopcontact. Veel mensen doen dit echter wel, met het argument (of eerder excuus) dat ze de apparaten toch nooit tegelijkertijd gebruiken. Echter is dit alsnog niet aan te raden. Want wanneer er toch nog iets verkeerd gaat, kan de verzekering in dit geval weigeren eventuele schade te vergoeden vanwege het onjuiste gebruik van een elektrische installatie.