Wasmachine.com

Goedkope wasmachine

De prijs van wasmachines varieert tussen de €350 en €2000. Wasmachines die niet duurder zijn dan €500 worden bestempeld als goedkope wasmachines. Je zoekt de goedkopere modellen bij Zanussi, Indesit, Beko en Haier. Let er wel op dat goedkope wasmachines meestal minder functies hebben en minder zuinig zijn.

Beste goedkope wasmachine van 2024

1

Samsung WW80TA049AE EcoBubble

2

Samsung WW90TA049AE EcoBubble

3

Hoover HWE 49AMBS/1-S

4

AEG LF62CS86 ProSense

5

Beko B3WT5941WS IronFast

Laatste update: 19 mei 2024

Beste goedkope wasmachine van 2024

1

Samsung WW80TA049AE EcoBubble

2

Samsung WW90TA049AE EcoBubble

3

Hoover HWE 49AMBS/1-S

4

AEG LF62CS86 ProSense

5

Beko B3WT5941WS IronFast

Laatste update: 19 mei 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Een goedkope wasmachine kost minder dan €500.
  • De gemiddelde prijs van een wasmachine is €700.
  • Goedkopere modellen hebben minder extra functies.
  • De beste goedkope wasmachine is de Samsung WW80TA049AE EcoBubble

Wat kost een wasmachine gemiddeld?

De goedkoopste wasmachine die je kunt vinden kost rond de €350. Voor dat geld heb je een wasmachine met energieklasse D, een vulgewicht van 7 kg en weinig extra opties. Voor de aller duurste wasmachine betaal je al snel meer dan €1700. Hiervoor krijg je energieklasse A, een vulgewicht van 9 kg en de nieuwste technologieën die het gebruiksgemak voor jou nog meer optimaliseren. Goedkope wasmachines heb je voor minder dan €500.

Gemiddeld mag je ervan uitgaan dat je ruim €700 kwijt bent voor een goed model. Houd er altijd rekening mee dat de goedkoopste wasmachines vaak een minder lange levensduur hebben, waardoor ze sneller aan vervanging toe zijn. Een goedkope wasmachine kopen is dus lang niet altijd de goedkoopste optie als je op de lange termijn denkt.

Als je op zoek bent naar een goedkope wasmachine zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. In de eerste plaats denk je na over de inhoud van de trommel, zodat je niet onnodig veel water en energie verbruikt. Kijk ook altijd naar het energieverbruik, anders loop je het risicio dat je kosten daarvoor zo hoog oplopen dat je net zo goed een duurder, maar zuiniger model had kunnen aanschaffen. De goedkopere wasmachines hebben geen besparende technieken en zorgen ook niet extra goed voor je kleding

Dit zijn de beste goedkope wasmachines van 2024

Er zijn veel goedkope wasmachines waar je uit kunt kiezen en wij snappen dat die keuze niet altijd even eenvoudig is. Om je alvast een beetje op weg te helpen hebben we een overzicht gemaakt van de beste goedkope wasmachines van 2024. Wij hebben deze voor je getest op het aantal kg vulgewicht, de energieklasse, het geluidsniveau, de verschillende extra functies en natuurlijk de prijs.

Voordelen Nadelen
Goedkoop
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Heeft geen WiFi
De Samsung WW80TA049AE EcoBubble is een ideale wasmachine voor huishoudens van 2 tot 3 personen, dankzij een laadvermogen van 8 kg en diverse gespecialiseerde wasprogramma's. De machine combineert functionaliteit en efficiëntie, en is daarom een uitgebalanceerde keuze voor middelgrote huishoudens.

De machine beschikt over twee opvallende functies: de Steam Wash-cyclus en EcoBubble-technologie. De Steam Wash-cyclus maakt gebruik van stoom voor een extra hygiënische was, ideaal voor het verwijderen van allergenen zoals huisstofmijt en dierenharen. De EcoBubble-technologie is energiezuinig en effectief, zelfs bij lage temperaturen, wat zowel goed is voor het milieu als voor de duurzaamheid van je kleding.

Ondanks de vele voordelen heeft de Samsung WW80TA049AE EcoBubble ook enkele nadelen. Het mist een AddWash-deur om vergeten wasgoed toe te voegen, biedt geen mogelijkheid voor automatisch doseren van wasmiddel via een Autodose-functie, en heeft geen volledige snelle wascyclus. Deze beperkingen zijn het overwegen waard voordat je tot aankoop overgaat.

Voordelen Nadelen
Goedkoop
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Heeft geen WiFi
De Samsung WW90TA049AE EcoBubble wasmachine staat vooral bekend om zijn efficiëntie en veelzijdigheid, geschikt voor zowel grote als kleine wasladingen. De machine biedt innovatieve technologieën zoals EcoBubble voor een hygiënische reiniging bij lage temperaturen en een Steam Wash-cyclus om allergenen en bacteriën te verwijderen. Deze functies maken het apparaat bijzonder nuttig voor mensen met allergieën en voor het wassen van babykleding.

Ondanks de voordelen kent de wasmachine ook enkele nadelen. Zo heeft het apparaat geen AutoDose-functie, wat betekent dat gebruikers hun wasmiddel handmatig moeten doseren. Dit kan als een gemis worden ervaren voor degenen die gewend zijn aan meer geautomatiseerde systemen.

Daarnaast ontbreekt de mogelijkheid om de wasmachine op afstand te bedienen via een app. Hoewel dit voor sommige gebruikers geen doorslaggevende factor zal zijn, zou deze functie een extra laag van gebruiksgemak toevoegen.

Voordelen Nadelen
Goedkoop
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Bediening via app
Heeft geen WiFi
Maakt veel geluid
De Hoover HWE 49AMBS/1-S wasmachine is uitgerust met diverse gebruikersvriendelijke, innovatieve functies. Een opvallend kenmerk is de ruime laadcapaciteit van 9 kg, die vooral gunstig is voor grote huishoudens of mensen die veel was in één keer willen doen. Bovendien biedt de machine integratie met de hOn app, waardoor gebruikers het waslabel van kleding kunnen scannen om de meest geschikte wascyclus te vinden.

De machine beschikt ook over een Power Care systeem dat wasmiddel over de kleding sprayt voor een extra grondige reiniging. Daarnaast is het apparaat energie-efficiënt met een A energielabel, wat zowel goed is voor de portemonnee als het milieu.

Toch zijn er ook enkele nadelen. De machine heeft een hoog geluidsniveau van 77 dB en komt zonder lekbeveiliging. Daarnaast wordt het niet aanbevolen om een droger bovenop deze wasmachine te plaatsen, wat voor sommigen een belemmering kan zijn bij beperkte ruimte.

Voordelen Nadelen
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
De AEG LF62CS86 ProSense wasmachine is ontworpen met een focus op gebruiksgemak en efficiëntie, en biedt diverse geavanceerde functies zoals de ProSense beladingsensor. Deze sensor past de duur van de wascyclus aan op basis van de hoeveelheid wasgoed, wat zowel water als energie bespaart. Bovendien resulteert het in minder slijtage van de kleding. Het apparaat heeft een beladingscapaciteit van 8 kg, wat het geschikt maakt voor middelgrote huishoudens en het mogelijk maakt grotere items te wassen.

Er zijn ook meerdere lekbeveiligingsopties; bij een lek sluit het apparaat automatisch de watertoevoer af om schade te voorkomen. Een andere interessante functie is de stoomoptie, die niet alleen bacteriën en allergenen verwijdert maar ook het strijken na het wassen makkelijker maakt.

Ondanks de vele voordelen zijn er ook enkele nadelen. De machine mist een volledige snelle wascyclus, wat een probleem kan zijn voor mensen met een druk schema. Bovendien is er geen automatische wasmiddeltoevoer, wat sommige gebruikers als ongemakkelijk kunnen ervaren. Tot slot is het apparaat met een geluidsniveau van 75 dB tijdens het centrifugeren niet de stilste optie op de markt.
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Bediening via app
Basisklasse bouwkwaliteit
De Beko B3WT5941WS IronFast wasmachine focust op efficiëntie en gebruiksgemak in de dagelijkse wasroutine. Met de IronFast-stoomfunctie komen kledingstukken minder gekreukt uit de machine, wat tijd en moeite bespaart bij het strijken.

Daarnaast heeft de wasmachine een royale laadcapaciteit van 9 kg, ideaal voor gezinnen en mensen met een druk schema. Het toestel beschikt ook over een StainExpert-functie die 24 soorten hardnekkige vlekken effectief verwijdert, wat het bijzonder handig maakt voor huishoudens met kinderen.

Echter, de machine kent ook nadelen zoals het ontbreken van een AutoDose-functie voor wasmiddel en wasverzachter, en een geluidsniveau van 75 dB tijdens het centrifugeren. Ook mist het apparaat een automatische wasmiddeltoevoer, wat tegenwoordig vaker in moderne wasmachines wordt aangetroffen.

Voor welke functies betaal je extra?

De extra kosten worden vaak veroorzaakt doordat een wasmachine beschikt over verschillende technieken, waar onder:

Energie en water besparen

De meeste dure wasmachines zijn uitgerust met technieken die ervoor zorgen dat je hetzelfde wasresultaat bereikt met zo min mogelijk water en energie. Zo zijn er bijvoorbeeld wasmachines die het water en wasmiddel eerst mengen en vervolgens over je kleding sproeien, wat tot wel 50% minder water en energie kost.

Ook zijn er wasmachines die ieder wasprogramma aanpassen op de hoeveelheid wasgoed die in de trommel zit. Hierdoor wordt er nooit een druppel meer gebruikt dan absoluut nodig is.

Optimale behandeling van je kleding

Kledingbeschermende trommels en trommels die hun draaibeweging aanpassen aan de stof die erin zit. Er zijn veel dure wasmachines die er alles aan doen om ervoor te zorgen dat je kleding zo min mogelijk slijt.

Zo snel mogelijk wassen

Tijd is geld en tijd kunnen besparen op je was doen kost geld. Volg je het nog? Goed. Sommige wasmachines zijn wat duurder omdat ze programma’s hebben waarmee je binnen de kortste tijd je lading helemaal schoon hebt. Ook zijn er wasmachines met stoomfunctie die je kunt gebruiken om kleding even snel op te frissen.

Een kleine wasmachine is meestal goedkoper dan een grote

Nog niet iedereen weet wat het vulgewicht van een wasmachine betekent en welke zij het beste kunnen kiezen. Het is erg zonde om een te groot vulgewicht te hebben, omdat je dan altijd meer energie verbruikt dan je nodig hebt.

Houd altijd de volgende maten aan:

Aantal personenKg vulgewicht
1 persoon5 of 6 kg
2 personen7 kg
3 personen8 kg
4 personen9 kg
5 personen10 kg of meer

Mocht je nu wat vaker grote items willen wassen of heb je bovengemiddeld veel was, ga dan voor een kilo meer. Met een té kleine wasmachine zal je op de lange termijn duurder uit zijn, want daarmee zal je te vaak dubbele wasjes draaien en daardoor verkort de levensduur van je wasmachine en worden je energiekosten erg hoog.

Goedkope wasmachine merken

Voor een goedkope wasmachine kun je het beste van de volgende merken een wasmachine aanschaffen:

  1. Indesit wasmachine
  2. Zanussi wasmachine
  3. Beko wasmachine
  4. Haier wasmachine

De prijs van een wasmachine varieert bij deze aanbieders tussen de €400 en €600.

Wasmachines met de laagste verbruikskosten

Als je echt goedkoop uit wil zijn kun je het beste zoeken naar een model met lage verbruikskosten. Met de energieprijzen die maar op en neer blijven gaan kan het sommige maanden echt een duur grapje zijn om je wasmachine even aan te zetten. Doe jezelf een plezier en reken altijd uit wat een wasmachine je gaat kosten. Dit doe je aan de hand van het energielabel waar altijd het verbruik per 100 wasbeurten op te vinden is.

Tweedehands of tweedekans wasmachine kopen?

Wanneer je wel een goed en duurzaam model wil, maar niet de hoofdprijs kan of wil betalen, is het ook een optie om voor een tweedehands of zogenaamde tweedekans te gaan. Met deze wasmachines is in principe niks mis, vaak zijn ze door de aanbieder zelfs nog een keer helemaal doorgelicht en gerepareerd.

Als je een tweedekans model koopt bij een verkooppunt voor witgoed kun je er vaak vanuit gaan dat het om teruggestuurde modellen gaat. Iedere consument mag namelijk zonder opgaaf van reden een product terugsturen, maar door de lichte gebruikssporen wordt het voor de verkoper moeilijk om het product voor de volle nieuwprijs te verkopen. In de productomschrijving staat altijd wat er precies anders is, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Een abonnement nemen op je nieuwe wasmachine

Tegenwoordig bieden ook veel verkopers zogenaamde wasmachine abonnementen aan. Je betaalt dan maandelijks een vast bedrag voor je wasmachine en aan het einde van de huurperiode lever je hem weer in.

Uiteraard betaal je altijd iets meer dan de originele aanschafprijs, maar daar staat tegenover dat je maandelijks een heel laag bedrag betaalt, zo kun je toch een duurder model in huis halen. Ook zit er bij de meeste abonnement inbegrepen dat de wasmachine kosteloos wordt gerepareerd of vervangen.

Er zijn ook aanbieders waarbij je de wasmachine aan het einde van de huurperiode tegen een lagere prijs mag overnemen. Zij kunnen de wasmachine namelijk niet nog eens aan iemand anders verhuren en bieden hem daarom tegen een gereduceerd tarief aan.

Veelgestelde vragen over een goedkope wasmachine

Tot slot beantwoorden we nog een paar van de vragen die het vaakst worden gesteld over een goedkope wasmachine.

Wat kost een goedkope wasmachine?

Een echt goedkope wasmachine kost je ongeveer €400. Bij budget wasmachines kun je niet rekenen op speciale functies zoals een beladingssensor, koolborstelloze motor, stoomfunctie, uitgestelde start of technieken die het waterverbruik zo laag mogelijk houden. Wat je wel krijgt is een wasmachine die gewoon doet wat hij moet doen, namelijk je wasgoed schoon krijgen met behulp van water en wasmiddel. Houd er wel rekening mee dat het energieverbruik van een goedkope wasmachine veel hoger kan liggen en dat goedkopere wasmachines ook eerder aan vervanging toe zijn.