Wasmachine.com

Wasmachine 7 kg

Een wasmachine met een capaciteit van 7 kg is ideaal voor huishoudens met één persoon of weinig wasgoed. Voor grotere huishoudens kan dit echter leiden tot onnodig vaak wassen, wat resulteert in hogere water- en energiekosten. Het is daarom belangrijk om een wasmachine te kiezen die past bij de grootte van je huishouden. Let bij het selecteren van een wasmachine met een 7 kg vulgewicht op het energielabel en extra functies. Overweeg ten slotte een bovenlader wasmachine als je beperkte ruimte hebt.

Beste wasmachine 7 kg van 2024

1

Haier HW70-B14636N

2

Hoover HWE4 47AMBS/1-S

3

Miele WSA 033 WCS

4

Beko WTV7742A1 Steamcure

5

Whirlpool FFS 7458 W EE

Laatste update: 28 mei 2024

Beste wasmachine 7 kg van 2024

1

Haier HW70-B14636N

2

Hoover HWE4 47AMBS/1-S

3

Miele WSA 033 WCS

4

Beko WTV7742A1 Steamcure

5

Whirlpool FFS 7458 W EE

Laatste update: 28 mei 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Een wasmachine met 7 kg vulgewicht is geschikt voor een huishouden van één persoon.
  • Een te kleine trommelinhoud betekent dat je onnodig vaak moet wassen.
  • Als je weinig ruimte hebt is een bovenlader wasmachine van 7 kg ook een goede optie.
  • De beste wasmachine 7 kg is de Haier HW70-B14636N

Wat is een wasmachine met 7kg?

Een wasmachine met 7 kg vulgewicht van 7 kg geeft aan dat je er precies 7 kg aan wasgoed in kwijt kunt. Dit gaat om wasgoed dat droog is, nat kan het uiteraard iets zwaarder zijn.

Het is goed te begrijpen dat je misschien geen idee hebt van wat je je bij 7 kg wasgoed moet voorstellen. Over het algemeen wordt daarom aangehouden dat een wasmachine van 7 kg precies voldoende is voor een huishouden van één persoon. Als je een groter huishouden hebt, is de kans groot dat je met 7 kg wasmachines niet al je wasgoed in één keer kunt doen, waardoor je veel vaker wast en meer water en energie verbruikt dan nodig is. In dat geval kun je beter voor een wasmachine met een meer royale capaciteit kiezen, zodat je hier minder last van hebt.

In de meeste gevallen gaat het bij 7 kg om een voorlader wasmachine die iets minder breed of diep is dan normale modellen. Deze kun je bijvoorbeeld gemakkelijk kwijt in een woning die niet zo groot is. Binnen Nederland is de wasmachine voorlader de meest voorkomende variant.

Met dit vulgewicht kun je zowel een vrijstaande wasmachine als een model voor inbouw vinden. Het maakt daarbij niet uit dat je op zoek bent naar een lager vulgewicht.

Dit zijn de beste wasmachines met 7kg vulgewicht van 2024

Ben je op zoek naar een wasmachine waar precies 7 kg aan wasgoed in kan? Kijk dan eens naar de modellen die wij voor je hebben getest en met elkaar hebben vergeleken. Hierbij keken we naar het aantal kg, toerental, de verschillende wasprogramma’s, de energieklasse en extra functies zoals uitgestelde start, een beladingssensor en wassen op lage temperaturen. Zo kun jij de wasmachine met 7 kg vulgewicht kiezen die perfect bij jou past. Dit zijn de beste wasmachines met 7 kg vulgewicht van 2024:

De Haier HW70-B14636N wasmachine onderscheidt zich vooral door zijn stille werking en energie-efficiëntie. De Direct Motion motor is borstelloos, wat minder trillingen en geluid produceert, ideaal voor wie een rustige woonomgeving of thuiswerkplek wenst. Bovendien heeft de machine een A-energielabel en een ingebouwde beladingsensor die het water- en energieverbruik aanpast aan de hoeveelheid was, wat extra besparingen oplevert.

Naast de stille motor beschikt het apparaat over een Steam Plus stoomfunctie. Deze functie reduceert kreukels in je was met stoom, wat niet alleen tijdbesparend is bij het strijken maar ook effectief is tegen bacteriën en allergenen. Met een totaal geluidsniveau van slechts 67 dB kun je de machine zelfs 's nachts laten draaien zonder je nachtrust te verstoren.

Ondanks deze voordelen heeft de Haier HW70-B14636N ook enkele nadelen. Met een beperkte laadcapaciteit van 7 kg is deze minder geschikt voor grotere huishoudens. Daarnaast biedt de machine geen optie voor een volledige snelle wascyclus en ontbreekt een automatische wasmiddeldosering, wat op de lange termijn zowel tijd als geld kan besparen.
De Hoover HWE4 47AMBS/1-S wasmachine heeft verschillende interessante functies die de aandacht trekken. Een daarvan is de Active Steam-functie, die kleding met stoom behandelt om kreukels en geurtjes te verminderen, ideaal voor wie niet graag strijkt. Een ander opvallend kenmerk is de anti-allergiecyclus, die op hoge temperaturen wast om bacteriën, huisdierharen en pollen te verwijderen, vooral handig voor mensen met allergieën of huisdieren.

De wasmachine is ook uitgerust met een borstelloze Eco-Power inverter motor. Deze motor is niet alleen duurzaam, maar vermindert ook trillingen, wat nuttig kan zijn als de wasmachine in een gedeelde ruimte staat waar je geen overlast wilt veroorzaken.

Ondanks de vele voordelen zijn er ook enkele nadelen om te overwegen. De machine heeft een beperkte laadcapaciteit van 7 kg, waardoor hij vooral geschikt is voor kleinere huishoudens. Daarnaast is het niet mogelijk om een droger bovenop te plaatsen vanwege de diepte van de machine. Ook moet je zelf wasmiddel toevoegen, aangezien er geen automatische wasmiddeltoevoer is.

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een klein huishouden
Topklasse bouwkwaliteit
Geen stoomfunctie
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
De Miele WSA 033 WCS wasmachine is ontworpen met een focus op duurzaamheid en efficiëntie. Het apparaat beschikt over unieke functies zoals CapDosing technologie, waarmee speciale detergent capsules kunnen worden gebruikt voor de optimale verzorging van delicate stoffen zoals wol en zijde. Daarnaast zorgt de ProfiEco motor voor een stillere werking met minder vibraties, ideaal voor kleine appartementen of huizen waar de wasmachine dicht bij de leefruimte staat.

Een ander kenmerkende functie is de SoftCare trommel met een honingraatstructuur. Deze trommel biedt een zachtere behandeling van de kleding tijdens het wassen, waardoor slijtage en beschadiging worden geminimaliseerd.

Ondanks de vele voordelen kent het apparaat ook enkele nadelen. Zo ontbreekt de TwinDos technologie voor automatische wasmiddeldosering en de PowerWash 2.0 functie voor snelle wasbeurten. Bovendien heeft de wasmachine een beperkte laadcapaciteit van 7 kg, wat het minder geschikt maakt voor grotere huishoudens.

Voordelen Nadelen
Goedkoop
Maakt weinig geluid
Voor een klein huishouden
Heeft een stoomfunctie
Bediening via app
Basisklasse bouwkwaliteit
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
De Beko WTV7742A1 SteamCure wasmachine blinkt uit in gebruiksgemak en effectiviteit. Met een stille ProSmart inverter motor die een maximaal geluidsniveau van 72 dB produceert tijdens het centrifugeren, kan de wasmachine vlakbij een slaapkamer of thuiskantoor worden geplaatst zonder veel overlast te veroorzaken. De machine beschikt tevens over een StainExpert-functie die 24 veelvoorkomende vlekken zoals koffie en make-up effectief kan verwijderen.

De SteamCure-functie biedt extra hygiënisch wassen, wat met name handig is tijdens griepseizoenen of als je kleine kinderen hebt. Bovendien is er een snelle Xpress-cyclus die 2 kg wasgoed in slechts 14 minuten kan opfrissen en een laadvermogen van 7 kg, wat voldoende is voor één of twee personen.

Toch zijn er enkele nadelen aan de Beko WTV7742A1 SteamCure. Het apparaat heeft een D-energielabel, wat niet bijdraagt aan duurzaamheid. Daarnaast ontbreekt er een automatische wasmiddeldosering en wordt het gebruik van een stapelkit om de wasmachine bovenop een droger te plaatsen, niet aanbevolen.
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Voor een klein huishouden
Geen stoomfunctie
Basisklasse bouwkwaliteit
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
Maakt veel geluid
De Whirlpool FFS 7458 W EE is een wasmachine ontworpen voor efficiëntie en gebruiksgemak, met functies zoals de 6th Sense technologie die de wascyclus automatisch aanpast. Deze technologie zorgt niet alleen voor tijdbesparing maar helpt ook water en energie te besparen. Bovendien houdt de FreshCare+ functie wasgoed tot 6 uur fris na het voltooien van de wascyclus, waardoor muffe geuren worden voorkomen.

Toch heeft de machine ook enkele nadelen. Met een geluidsniveau van 78 dB kan het apparaat vrij luid zijn, wat een probleem kan vormen als de machine dichtbij een leefruimte of slaapkamer staat. Daarnaast ontbreekt een automatische wasmiddeltoevoer en is de snelle wascyclus van 30 minuten niet geschikt voor een volle waslading.

Qua energie-efficiëntie kan deze wasmachine op de lange termijn een besparing van 230 euro opleveren. Dit is niet alleen voordelig voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. De machine biedt ook snelle wascycli zoals de Rapid 30' cyclus, wat handig is voor het snel opfrissen van kleding.

Waarom kiezen voor een wasmachine met 7kg

Je kiest voor een 7 kg wasmachine als je weinig wasgoed hebt. Dat kan zijn omdat je een klein huishouden hebt of omdat je gewoon weinig wast. Voor jou is een vulgewicht van 7 kg dan precies genoeg om al je ladingen er doorheen te krijgen, zonder dat je meer water en energie verbruikt dan nodig is.

Ook kan je ervoor kiezen om een kleine wasmachine te nemen omdat je een kleine woning hebt. Houd er wel rekening mee dat dit geen zin heeft als je wel een huishouden van 2 personen of meer hebt. Een te volle trommel zal er namelijk toe leiden dat je wasgoed niet goed schoon wordt, omdat het niet voldoende ruimte heeft om door de trommel te draaien.

Als gevolg daarvan zal je dan vaker wassen, waardoor je energie- en waterverbruik veel hoger is dan nodig. Je kunt er beter voor kiezen om een wasmachine te gebruiken waar je precies al je wasgoed in kwijt kunt.

Wasmachine met 7kg: hier moet je op letten

Als je op zoek bent naar een wasmachine met een vulgewicht van 7 kg, is het belangrijk dat je op een aantal eigenschappen goed let. We hebben de belangrijkste hier voor je op een rijtje gezet:

Het geluidsniveau centrifugeren

Zeker in een kleine ruimte is het belangrijk dat het geluidsniveau centrifugeren stil is. Zo weet je zeker dat je niet de hele tijd last hebt van het apparaat. Zoek dus naar een model dat een geluidsniveau van 73 dB of minder heeft, zodat je het in een kleine ruimte kunt plaatsen zonder dat je er overlast van ervaart.

Het energielabel

Bij een nieuwe wasmachine is het altijd verstandig om de meest zuinige te kopen, want door de lange levensduur kun je flink besparen op je kosten voor energie. Zo zijn er nog veel modellen met energielabel E verkrijgbaar, wat je op de lange termijn veel meer geld zal kosten dan een wat duurdere wasmachine met energielabel A. Kies voor een model met een minder energie intensieve koolborstelloze motor, zodat je nog heel lang van je wasmachine kunt genieten.

Het aantal wasprogramma’s

Bij een wasmachine moet je er altijd op letten dat het apparaat past bij jouw voorkeuren. Dat je weinig was hebt, sluit nog niet uit dat je specifieke wasvoordeuren hebt. Controleer bijvoorbeeld of er een programma is voor delicate stoffen of speciaal voor sportkleding. Zo weet je zeker dat jouw nieuwe aanwinst ook echt kan wassen wat je hebt en dus de perfecte aanvulling op je huishouden is.

De extra functies

Sommige merken verkopen kleine wasmachines waar niet zo veel technologieën bij inbegrepen zitten. In het slanke apparaat passen simpelweg niet de functies die andere wasmachines wel hebben. Erg fijn als je op zoek bent naar een apparaat met eenvoudige bediening en led display, maar niet zo handig als je op zoek bent naar een wasmachine met een stoomfunctie, startuitstel of softcare trommel.