Wasmachine.com

Wasmachine verhoger

Je hebt er misschien nog niet over nagedacht, maar een wasmachine verhoger kan je leven een stuk aangenamer maken. Het zorgt er namelijk voor dat je niet meer hoeft te bukken tijdens het in- en uitladen van je wasgoed en dat kan rugklachten voorkomen. Je kunt kiezen voor een sokkel met wat extra opbergruimte of juist voor een model dat ervoor zorgt dat je ook gemakkelijk onder je wasmachine kunt schoonmaken. Plaats voor het ultieme comfort ook je droger op een verhoging.
Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Een wasmachine verhoger zorgt voor een betere werkhoogte.
  • Je kunt ook je droger op een sokkel plaatsen.
  • Kies voor een dichte verhoger met extra opbergruimte.

Wat zijn wasmachine verhogers?

Een wasmachine verhoger, ook wel een sokkel genoemd, is een verhoging die je onder je wasmachine plaatst. Je hoeft dan niet langer te bukken als je je wasgoed uit de machine wil halen. Dit is erg gunstig voor mensen die al wat op leeftijd zijn of die om andere redenen rugklachten hebben.

Ook is het vaak een stuk mooier en handiger om je wasmachine op een verhoging te plaatsen. Een dichte verhoging zorgt ervoor dat er niet zo gemakkelijk stof tussen je wasmachine en droger terechtkomt en je kunt de ruimte onder de verhoger gebruiken om spullen zoals wasmiddel neer te zetten.

Verschillende soorten wasmachine verhogers

Je hebt de keuze uit een aantal verschillende soorten als je op zoek gaat naar een opbouwmeubel. We hebben hier de meest voorkomende keuzes voor je op een rijtje gezet.

Verhoger met verstelbare poten

Als je niet helemaal zeker bent van wat voor jou een prettige werkhoogte is, kun je voor een model met verstelbare pootjes kiezen. Je kunt de hoogte van je wasmachine dan vaak met een paar centimeter naar boven of beneden bijstellen en helemaal aanpassen aan je eigen wensen en behoeftes.

Dubbele verhoger

Natuurlijk is het wel zo prettig als je wasmachine en droger allebei even hoog staan. In dat geval is een dubbele verhoger de beste keuze voor jou. De maximale belasting is meer dan voldoende om beide apparaten te dragen. Zo kun je gemakkelijk je wasgoed in de droger laden.

Universele wasmachine opbouwmeubel

Een universeel model zoals de Hama universeel wasmachine verhoger werkt in principe goed voor iedere soort wasmachine. Je kunt hierop de gemiddelde wasmachine gemakkelijk kwijt, maar het kan dan nog wel voorkomen dat je aan de zijkanten een beetje extra ruimte over hebt, wat niet altijd even mooi is.

Op welke kenmerken moet je letten bij het kopen van een wasmachine verhoger?

Er zijn een aantal dingen waar je goed op moet letten als je een sokkel voor je wasmachine zoekt. We hebben hier de belangrijkste kenmerken voor je verzameld:

De hoogte

Lange mensen hebben er baat bij dat de wasmachine wat hoger staat dan mensen die kleiner zijn. Meet van tevoren dus goed hoe hoog je verhoging moet zijn, daarbij mag je als vuistregel aanhouden dat de ideale werkhoogte net iets onder je elleboog zit. Let altijd op de afmetingen van zowel je wasmachine als

De draagkracht

De beste wasmachine verhoger voor jou is natuurlijk in staat om je wasmachine echt te dragen. Dit gaat met name om het opvangen van de schokken die vrijkomen bij het centrifugeren. Je hebt een hoge draagkracht nodig als je een wasmachine met een hoog toerental hebt of als je wasmachine zwaarder is dan 150 kilogram.

Het type verhoger

Als je wasmachine in de garage staat, vind je het misschien niet zo belangrijk hoe de verhoger eruit ziet, maar op de gang is dat vaak een ander verhaal. Kies een verhoger wasmachine die past bij je wensen en behoeftes, bijvoorbeeld een model met een open opbergruimte waar onder je goed onder kunt schoonmaken of juist een zwaar meubel met extra opbergruimte die afgedekt is.

De grootte

Wil je ook je wasdroger op dezelfde hoogte plaatsen? Kies dan voor een dubbele verhoger. Houd er wel rekening mee dat dit alleen zin heeft als beide apparaten even hoog zijn, anders is de bovenkant oneven. In dat geval is de ideale oplossing twee losse verhogers met verstelbare pootjes.

De meest populaire merken

De merken die verhogers maken zijn vaak niet dezelfde merken die ook de wasmachines maken. Je kunt dus niet heel eenvoudig een verhoger kopen die toch bij je apparaat hoort. Bekende merken op het gebied van verhogers zijn onder andere MM Brands en Hama. Klik op een merk om er meer over te weten te komen.

Veelgestelde vragen over een wasmachine verhoger

Er zijn nog een aantal vragen over verhogers die vaak worden gesteld door andere consumenten. Lees ze hier om alles te weten te komen en een goede beslissing te kunnen maken.

Wat is een goede wasmachine verhoger?

Een goede wasmachine verhoger sluit aan bij jouw wensen en behoeftes. Kijk of je je wasmachine droger op een comfortabele hoogte kunt instellen en of de draagkracht voldoende is voor jouw wasmachine.

Let ook op eventuele extra’s zoals een lade waarin je gemakkelijk extra spullen kunt opbergen. Kijk ook welk materiaal het beste bij je past. Een houten lade is vaak mooier dan een lade van roestvrij staal, maar qua schoonmaken is de tweede vaak de betere optie.

Wat is de ideale hoogte voor de wasmachine?

Ergonomisch gezien is de wasmachine een apparaat dat nog niet volledig perfect is. Je moet namelijk bij iedere wasmachine nog bukken om je wasgoed er in en uit te krijgen.

Idealiter staat het apparaat op een hoogte van ongeveer 1 meter, net tot aan de onderkant van je elleboog. In de meeste gevallen houdt dit in dat je een verhoger nodig hebt van ongeveer 50 centimeter.

Waarom wasmachine op sokkel?

Je kunt een wasmachine op een sokkel plaatsen om ervoor te zorgen dat je minder ver hoeft te bukken, wat uiteindelijk beter voor je rug is. In 15 jaar doe je ongeveer 2350 wasbeurten, waarbij je iedere keer zeker 2 keer moet bukken. Het loont dus echt wel om je wasmachine op een verhoger te plaatsen en jezelf zo te ontlasten.