Wasmachine.com

Wasmachine mat

Vind jij het geluid van je wasmachine ook zo irritant? Dan is een wasmachine mat precies waar je naar op zoek bent. Deze rubberen mat vangt namelijk een deel van de trillingen op, waardoor je minder last hebt van herrie. Daarbij hoeft je wasmachine zelf ook minder klappen op te vangen, waardoor de levensduur verlengd zal worden. Ook zorg je er met een mat voor dat de vloer onder je wasmachine in goede staat blijft.
Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Een wasmachine mat dempt de trillingen en het geluid.
  • Door de demping slijt je wasmachine minder snel.
  • De mat kan ook onder een droger of vaatwasser worden gelegd.

Wat is een wasmachine mat?

Een rubberen mat die je onder je wasmachine legt om de trillingen tijdens het centrifugeren enigszins te dempen. Wanneer een wasmachine aan het droogprogramma begint, kan dat namelijk flink wat schokken veroorzaken. Ook kun je voorkomen dat er krassen of andere beschadigingen op de vloer onder je wasmachine komen.

Met een antitril wasmachine mat zorg je er niet alleen voor dat de trillingen beter worden opgevangen voor het geluid, maar het is ook beter voor je wasmachine zelf. Het apparaat wordt namelijk veel minder heftig door elkaar geschud, waardoor de onderdelen binnenin minder vatbaar zijn voor slijtage.’

Wasmachine mat kopen: onze selectie

Ben je op zoek naar een nieuwe mat voor onder je wasmachine? Dan helpen wij jou uit de brand. Hier onder vind je een overzicht van de productinfo van de matten die wij hebben getest. We vergeleken de verschillende opties daarbij op basis van het materiaal, de afmetingen, de verhouding tussen prijs en kwaliteit en natuurlijk de demping. Dit zijn de beste wasmachine matten van 2024:

Waarom kiezen voor een wasmachine mat?

Als je een nieuwe wasmachine aanschaft, kan het een heel goed idee zijn om er eens zo’n anti vibratie mat onder te leggen, want het kan de levensduur van het apparaat flink verlengen en ook je ergernissen op het gebied van geluid laten afnemen.

Je kunt er ook voor kiezen om in plaats van een mat voor trillingsdempers te gaan, deze vallen minder op, maar kunnen er ook voor zorgen dat je wasmachine minder stabiel staat. Het geluid wordt dus wel voor een deel opgevangen, maar je vloer kan nog steeds beschadigen en ook de slijtage aan de binnenkant wordt er niet minder van. Wanneer het geluid echt een probleem voor je is dan is een mat beter.

Als je een droger hebt dan zou je daar ook een wasmachine mat onder kunnen leggen. Het product is in de eerste instantie ontworpen voor wasmachines, maar het kan natuurlijk ook de grond onder je wasdroger beschermen. De trillingen van een droger zijn over het algemeen iets minder heftig. Ook kun je hem onder je vaatwasmachine plaatsen om zo een deel van het geluid op te vangen, extra handig als je een open of juist hele kleine keuken hebt.

Je kiest dus voor een wasmachine mat als je wil dat je wasmachine zo lang mogelijk mee gaat, als je je vloer wil beschermen en als je het geluid zo veel mogelijk wil dempen.

Let op dat dit artikel niet is ontworpen om water op te vangen in het geval van een lekkage. Wanneer je vreest dat je daar last van zult hebben, kun je de wasmachine mat combineren met een wasmachine lekbak.

Waar moet je op letten bij het kopen van een wasmachine mat?

Ondanks dat er niet zo heel veel variatie is op het gebied van wasmachine matten, zijn er toch een aantal specificaties waar je op moet letten om met de beste keuze thuis te komen.

De afmetingen

De meeste matten hebben een afmeting van 60 x 60, wat precies genoeg is om onder standaard wasmachines van de grote fabrikanten geplaatst te worden. Heb jij een grotere wasmachine? Kijk dan goed naar de productomschrijving om er zeker van te zijn dat je de juiste mat in je winkelwagen hebt liggen.

Het materiaal

Bij een mat van rubber weet je zeker dat deze ok anti slip is en dus niet zomaar van zijn plek zal komen. Een wasmachine mat van een ander materiaal ziet er misschien een stuk beter uit, maar heeft vaak niet hetzelfde optimale effect. Controleer voordat je je wasmachine op de mat zet altijd of de mat echt goed stevig ligt en til dan pas je wasmachine erop.