Wasmachine.com

Wasmachine voor 1 persoon

Het is eenvoudig om te bepalen of je een wasmachine voor 1 persoon nodig hebt, maar bedenk je daarbij dat het niet voor ieder klein huishouden de juiste keuze is. Wil je weten welke wasmachine geschikt is voor jou? Kijk naar de hoeveelheid wasgoed die je hebt en de items die je wil wassen. Je hebt misschien een grote wasmachine nodig als je met regelmaat dekbedden, handdoeken en ander groot spul wil wassen. We raden over het algemeen een wasmachine met 7 kg vulgewicht aan voor een huishouden met 1 persoon.

Beste wasmachine voor 1 persoon van 2024

1

Haier HW70-B14636N

2

Hoover HWE4 47AMBS/1-S

3

Miele WSA 033 WCS

4

Beko WTV7742A1 Steamcure

5

Whirlpool FFS 7458 W EE

Laatste update: 18 mei 2024

Beste wasmachine voor 1 persoon van 2024

1

Haier HW70-B14636N

2

Hoover HWE4 47AMBS/1-S

3

Miele WSA 033 WCS

4

Beko WTV7742A1 Steamcure

5

Whirlpool FFS 7458 W EE

Laatste update: 18 mei 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Een eenpersoons wasmachine heeft een vulgewicht van 7 kg.
  • Kijk niet alleen naar het aantal kilo wasgoed, ook naar wat je wast.
  • Het verschil met grotere wasmachines is dat er minder in de trommel past.
  • De beste wasmachine voor 1 persoon is de Haier HW70-B14636N

Wasmachine voor 1 persoon: wat is dat?

Een wasmachine voor één persoon is vaak een compacte of kleine wasmachine, ontworpen voor eenpersoonshuishoudens of voor mensen die niet veel was hebben. De capaciteit van deze wasmachines is meestal 7 kg.

Energiezuinig en klein

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het kiezen van een kleinere wasmachine voor één persoon. Ten eerste zijn ze vaak energiezuiniger omdat je niet hoeft te wachten tot je genoeg was hebt verzameld om een volle lading te draaien, je hoeft niet in te leveren op het energie- en waterverbruik.. Daarnaast nemen ze minder ruimte in, wat ze ideaal maakt voor kleinere huizen of appartementen.

Handige functies en wasprogramma’s

Echter, ondanks hun kleinere formaat, beschikken veel wasmachines voor één persoon nog steeds over een reeks handige functies en wasprogramma’s. Zoals bij elke aankoop, is het belangrijk om je behoeften te overwegen en verschillende opties te vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt.

Bovenlader wasmachine

Let wel op dat de echt kleine wasmachines vaak een bovenlader wasmachine zijn, wat betekent dat je je wasgoed langs de bovenkant in de trommel stopt. De wasmachine centrifugeert dan van links naar rechts en niet van boven naar beneden, wat anders is dan bij een normale wasmachine.

Als je echt weinig ruimte hebt, kan een was droogcombinatie ook een ideale oplossing zijn. Deze hebben vaak een kleiner vulgewicht, waarbij de capaciteit voor het drogen nog lager is dan voor wassen.

Dit zijn de beste wasmachines voor 1 persoon van 2024

Ben je op zoek naar een nieuwe wasmachine voor 1 persoon, dan heb je geluk. Wij hebben namelijk de meeste wasmachines met een kleine capaciteit voor je getest en met elkaar vergeleken. Daarbij keken we naar het vulgewicht, het aantal toeren, het geluidsniveau en het energielabel. Zo weet je zeker dat jij de perfecte wasmachine voor een eenpersoons huishouden zal vinden!

1

Beste wasmachine voor 1 persoon

De Haier HW70-B14636N wasmachine onderscheidt zich vooral door zijn stille werking en energie-efficiëntie. De Direct Motion motor is borstelloos, wat minder trillingen en geluid produceert, ideaal voor wie een rustige woonomgeving of thuiswerkplek wenst. Bovendien heeft de machine een A-energielabel en een ingebouwde beladingsensor die het water- en energieverbruik aanpast aan de hoeveelheid was, wat extra besparingen oplevert.

Naast de stille motor beschikt het apparaat over een Steam Plus stoomfunctie. Deze functie reduceert kreukels in je was met stoom, wat niet alleen tijdbesparend is bij het strijken maar ook effectief is tegen bacteriën en allergenen. Met een totaal geluidsniveau van slechts 67 dB kun je de machine zelfs 's nachts laten draaien zonder je nachtrust te verstoren.

Ondanks deze voordelen heeft de Haier HW70-B14636N ook enkele nadelen. Met een beperkte laadcapaciteit van 7 kg is deze minder geschikt voor grotere huishoudens. Daarnaast biedt de machine geen optie voor een volledige snelle wascyclus en ontbreekt een automatische wasmiddeldosering, wat op de lange termijn zowel tijd als geld kan besparen.
2
De Hoover HWE4 47AMBS/1-S wasmachine heeft verschillende interessante functies die de aandacht trekken. Een daarvan is de Active Steam-functie, die kleding met stoom behandelt om kreukels en geurtjes te verminderen, ideaal voor wie niet graag strijkt. Een ander opvallend kenmerk is de anti-allergiecyclus, die op hoge temperaturen wast om bacteriën, huisdierharen en pollen te verwijderen, vooral handig voor mensen met allergieën of huisdieren.

De wasmachine is ook uitgerust met een borstelloze Eco-Power inverter motor. Deze motor is niet alleen duurzaam, maar vermindert ook trillingen, wat nuttig kan zijn als de wasmachine in een gedeelde ruimte staat waar je geen overlast wilt veroorzaken.

Ondanks de vele voordelen zijn er ook enkele nadelen om te overwegen. De machine heeft een beperkte laadcapaciteit van 7 kg, waardoor hij vooral geschikt is voor kleinere huishoudens. Daarnaast is het niet mogelijk om een droger bovenop te plaatsen vanwege de diepte van de machine. Ook moet je zelf wasmiddel toevoegen, aangezien er geen automatische wasmiddeltoevoer is.

3
Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor een klein huishouden
Topklasse bouwkwaliteit
Geen stoomfunctie
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
De Miele WSA 033 WCS wasmachine is ontworpen met een focus op duurzaamheid en efficiëntie. Het apparaat beschikt over unieke functies zoals CapDosing technologie, waarmee speciale detergent capsules kunnen worden gebruikt voor de optimale verzorging van delicate stoffen zoals wol en zijde. Daarnaast zorgt de ProfiEco motor voor een stillere werking met minder vibraties, ideaal voor kleine appartementen of huizen waar de wasmachine dicht bij de leefruimte staat.

Een ander kenmerkende functie is de SoftCare trommel met een honingraatstructuur. Deze trommel biedt een zachtere behandeling van de kleding tijdens het wassen, waardoor slijtage en beschadiging worden geminimaliseerd.

Ondanks de vele voordelen kent het apparaat ook enkele nadelen. Zo ontbreekt de TwinDos technologie voor automatische wasmiddeldosering en de PowerWash 2.0 functie voor snelle wasbeurten. Bovendien heeft de wasmachine een beperkte laadcapaciteit van 7 kg, wat het minder geschikt maakt voor grotere huishoudens.

4
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Maakt weinig geluid
Voor een klein huishouden
Heeft een stoomfunctie
Bediening via app
Basisklasse bouwkwaliteit
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
De Beko WTV7742A1 SteamCure wasmachine blinkt uit in gebruiksgemak en effectiviteit. Met een stille ProSmart inverter motor die een maximaal geluidsniveau van 72 dB produceert tijdens het centrifugeren, kan de wasmachine vlakbij een slaapkamer of thuiskantoor worden geplaatst zonder veel overlast te veroorzaken. De machine beschikt tevens over een StainExpert-functie die 24 veelvoorkomende vlekken zoals koffie en make-up effectief kan verwijderen.

De SteamCure-functie biedt extra hygiënisch wassen, wat met name handig is tijdens griepseizoenen of als je kleine kinderen hebt. Bovendien is er een snelle Xpress-cyclus die 2 kg wasgoed in slechts 14 minuten kan opfrissen en een laadvermogen van 7 kg, wat voldoende is voor één of twee personen.

Toch zijn er enkele nadelen aan de Beko WTV7742A1 SteamCure. Het apparaat heeft een D-energielabel, wat niet bijdraagt aan duurzaamheid. Daarnaast ontbreekt er een automatische wasmiddeldosering en wordt het gebruik van een stapelkit om de wasmachine bovenop een droger te plaatsen, niet aanbevolen.
5
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Voor een klein huishouden
Geen stoomfunctie
Basisklasse bouwkwaliteit
Basisklasse waskwaliteit
Heeft geen WiFi
Maakt veel geluid
De Whirlpool FFS 7458 W EE is een wasmachine ontworpen voor efficiëntie en gebruiksgemak, met functies zoals de 6th Sense technologie die de wascyclus automatisch aanpast. Deze technologie zorgt niet alleen voor tijdbesparing maar helpt ook water en energie te besparen. Bovendien houdt de FreshCare+ functie wasgoed tot 6 uur fris na het voltooien van de wascyclus, waardoor muffe geuren worden voorkomen.

Toch heeft de machine ook enkele nadelen. Met een geluidsniveau van 78 dB kan het apparaat vrij luid zijn, wat een probleem kan vormen als de machine dichtbij een leefruimte of slaapkamer staat. Daarnaast ontbreekt een automatische wasmiddeltoevoer en is de snelle wascyclus van 30 minuten niet geschikt voor een volle waslading.

Qua energie-efficiëntie kan deze wasmachine op de lange termijn een besparing van 230 euro opleveren. Dit is niet alleen voordelig voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. De machine biedt ook snelle wascycli zoals de Rapid 30' cyclus, wat handig is voor het snel opfrissen van kleding.

Veelgestelde vragen over een wasmachine voor 1 persoon

Lees ook eens wat andere mensen willen weten over de best geteste wasmachine voor 1 persoon, dan weet je zeker dat je alle informatie hebt.

Hoeveel kg vulgewicht is geschikt voor een huishouden van 1 persoon?

Een wasmachine met een vulgewicht tot 7 kg is meestal voldoende voor een huishouden van één persoon. Dit biedt genoeg ruimte voor een week was, aangezien de gemiddelde persoon ongeveer 4-5 kg was per week genereert.

Wasmachines met een capaciteit van 7 kg zijn over het algemeen compacter, wat ze ideaal maakt voor kleinere ruimtes zoals appartementen. Ze zijn ook energiezuiniger, omdat je altijd een trommel kunt vullen.

Houd er echter rekening mee dat als je regelmatig grotere items wast, zoals dekbedden of zware dekens, de beste wasmachine voor jou misschien wat groter is. Het is altijd belangrijk om je wasgewoonten en de beschikbare ruimte in overweging te nemen bij het bepalen of je een grotere wasmachine nodig hebt.