Wasmachine.com

Indesit wasmachine

Een Indesit wasmachine is een perfecte aankoop voor je huishouden. De apparaten zijn ontzettend betrouwbaar en hebben een hoge bouwkwaliteit, terwijl de prijs in vergelijking met de concurrentie vrij laag is. Verwacht qua speciale opties niet te veel, maar precies genoeg om het wassen iets gemakkelijker en aangenamer te maken. Denk daarbij aan Extrawash voor super schone kleding en RapidWash voor een snelle lading. Lees hier alles wat je moet weten voordat je overgaat tot de aankoop van een Indesit wasmachine.

Beste indesit wasmachine van 2024

1

Samsung WW80TA049AE EcoBubble

2

Samsung WW90TA049AE EcoBubble

3

Samsung WW80T654ALX AddWash

4

LG GC3V708S2 TurboWash 39

5

Hoover HWE 49AMBS/1-S

Laatste update: 19 mei 2024

Beste indesit wasmachine van 2024

1

Samsung WW80TA049AE EcoBubble

2

Samsung WW90TA049AE EcoBubble

3

Samsung WW80T654ALX AddWash

4

LG GC3V708S2 TurboWash 39

5

Hoover HWE 49AMBS/1-S

Laatste update: 19 mei 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Indesit is een betrouwbaar Italiaans merk van hoge kwaliteit.
  • Wasmachines zijn uitgerust met Push&Go, ExtraWash, Turn&Wash en RapidWash.
  • Let altijd goed op het energielabel, want dat kan heel laag zijn.
  • De beste indesit wasmachine is de Samsung WW80TA049AE EcoBubble

Over het merk Indesit

In 1975 werd er in Italië een bedrijf opgericht onder de naam Merloni Elettrodomestici spA, door Vittorio Merloni. Hun grootste concurrent was op dat moment Indesit, wat ze in 1985 overnamen. De grootste afzetmarkt is nu voornamelijk Italië, het Verenigd Koninkrijk en Rusland, maar ook in Nederland wordt het merk veel verkocht. Sinds 2014 is het onderdeel geworden van Whirlpool, maar beide fabrikanten brengen nog wel wasmachines, de was droogcombinatie bdebe en ander witgoed uit onder hun eigen merknaam.

Dit zijn de beste Indesit wasmachines van 2024

Een nieuwe wasmachine kopen is geen klusje wat snel afgerond kan worden, het duurt namelijk lang voordat je er achter bent wat voor jou de juiste keuze is. Wij hebben geprobeerd om het wat makkelijker voor je te maken en daarom hebben we een groot deel van het assortiment getest en met elkaar vergeleken. Daarbij keken we naar het vulgewicht, geluidsniveau, de verschillende wasprogramma’s en natuurlijk de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit. Dit zijn de beste Indesit wasmachines van 2024:

Voordelen Nadelen
Goedkoop
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Heeft geen WiFi
De Samsung WW80TA049AE EcoBubble is een ideale wasmachine voor huishoudens van 2 tot 3 personen, dankzij een laadvermogen van 8 kg en diverse gespecialiseerde wasprogramma's. De machine combineert functionaliteit en efficiëntie, en is daarom een uitgebalanceerde keuze voor middelgrote huishoudens.

De machine beschikt over twee opvallende functies: de Steam Wash-cyclus en EcoBubble-technologie. De Steam Wash-cyclus maakt gebruik van stoom voor een extra hygiënische was, ideaal voor het verwijderen van allergenen zoals huisstofmijt en dierenharen. De EcoBubble-technologie is energiezuinig en effectief, zelfs bij lage temperaturen, wat zowel goed is voor het milieu als voor de duurzaamheid van je kleding.

Ondanks de vele voordelen heeft de Samsung WW80TA049AE EcoBubble ook enkele nadelen. Het mist een AddWash-deur om vergeten wasgoed toe te voegen, biedt geen mogelijkheid voor automatisch doseren van wasmiddel via een Autodose-functie, en heeft geen volledige snelle wascyclus. Deze beperkingen zijn het overwegen waard voordat je tot aankoop overgaat.

Voordelen Nadelen
Goedkoop
Maakt weinig geluid
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Heeft geen WiFi
De Samsung WW90TA049AE EcoBubble wasmachine staat vooral bekend om zijn efficiëntie en veelzijdigheid, geschikt voor zowel grote als kleine wasladingen. De machine biedt innovatieve technologieën zoals EcoBubble voor een hygiënische reiniging bij lage temperaturen en een Steam Wash-cyclus om allergenen en bacteriën te verwijderen. Deze functies maken het apparaat bijzonder nuttig voor mensen met allergieën en voor het wassen van babykleding.

Ondanks de voordelen kent de wasmachine ook enkele nadelen. Zo heeft het apparaat geen AutoDose-functie, wat betekent dat gebruikers hun wasmiddel handmatig moeten doseren. Dit kan als een gemis worden ervaren voor degenen die gewend zijn aan meer geautomatiseerde systemen.

Daarnaast ontbreekt de mogelijkheid om de wasmachine op afstand te bedienen via een app. Hoewel dit voor sommige gebruikers geen doorslaggevende factor zal zijn, zou deze functie een extra laag van gebruiksgemak toevoegen.

Voordelen Nadelen
Maakt weinig geluid
Voor 1 of 2 personen
Heeft een stoomfunctie
Bediening via app
Heeft geen WiFi
De Samsung WW80T654ALX AddWash wasmachine is ontworpen voor de moderne huishouding en heeft diverse innovatieve functies. Een opvallend kenmerk is de AddWash-deur, die het mogelijk maakt om vergeten kledingstukken toe te voegen terwijl de wascyclus al draait. Verder zorgt de EcoBubble-technologie voor een efficiënte reiniging bij lage temperaturen, wat zowel milieuvriendelijk is als beter voor de kleding.

Hoewel het apparaat hoog scoort op gebruiksgemak en efficiëntie, zijn er ook enkele nadelen. Het mist een Autodose-functie voor automatische wasmiddeldosering en heeft geen QuickDrive-functie voor snellere wascycli. Ook kan het draaigeluidsniveau van 72 dB als storend worden ervaren in kleinere woonruimtes.

De machine biedt ook slimme connectiviteit via de SmartThings-app en verschillende lekbeveiligingsmechanismen. In geval van een lek wordt de watertoevoer automatisch afgesloten, wat extra veiligheid en gemoedsrust biedt. De app maakt het mogelijk om favoriete wascycli op te slaan en te selecteren, wat bijdraagt aan een gebruiksvriendelijke ervaring op de lange termijn.

De LG GC3V708S2 TurboWash 39 is een geavanceerde wasmachine die verschillende indrukwekkende functies biedt. Aan de positieve kant heeft de machine een snelle TurboWash 39 cyclus die een halve lading in slechts 39 minuten wast. Daarnaast biedt het een stoomcyclus voor het verwijderen van allergenen en een AI DD-technologie die intelligente trommelbewegingen mogelijk maakt.

Echter, de wasmachine is niet zonder nadelen. Het mist een functie voor automatische wasmiddeldosering, wat als een gemis kan worden ervaren. Daarnaast is het geluidsniveau tijdens het centrifugeren met 71 dB wellicht storend voor sommigen, en de diepte van 56,5 cm kan installatie in kleinere ruimtes bemoeilijken.

LG heeft zich gericht op een balans tussen efficiëntie en zorg voor kleding. Technologieën zoals TurboWash 39 en AI DD maken dit een veelzijdig apparaat dat geschikt is voor verschillende textielsoorten. Toch is het gebrek aan automatische wasmiddeldosering en het potentieel storende geluidsniveau punten om te overwegen bij het maken van een aankoopbeslissing.

Voordelen Nadelen
Goedkoop
Voor een gezin
Heeft een stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Bediening via app
Heeft geen WiFi
Maakt veel geluid
De Hoover HWE 49AMBS/1-S wasmachine is uitgerust met diverse gebruikersvriendelijke, innovatieve functies. Een opvallend kenmerk is de ruime laadcapaciteit van 9 kg, die vooral gunstig is voor grote huishoudens of mensen die veel was in één keer willen doen. Bovendien biedt de machine integratie met de hOn app, waardoor gebruikers het waslabel van kleding kunnen scannen om de meest geschikte wascyclus te vinden.

De machine beschikt ook over een Power Care systeem dat wasmiddel over de kleding sprayt voor een extra grondige reiniging. Daarnaast is het apparaat energie-efficiënt met een A energielabel, wat zowel goed is voor de portemonnee als het milieu.

Toch zijn er ook enkele nadelen. De machine heeft een hoog geluidsniveau van 77 dB en komt zonder lekbeveiliging. Daarnaast wordt het niet aanbevolen om een droger bovenop deze wasmachine te plaatsen, wat voor sommigen een belemmering kan zijn bij beperkte ruimte.

De unieke eigenschappen van Indesit wasmachines

Wanneer je voor een wasmachine van Indesit kiest, kun je rekenen op bepaalde voordelen in de vorm van exclusieve functies. Hier hebben we voor je op een rijtje gezet waar je op moet letten:

Push&Go

Door simpelweg op de Push&Go knop te drukken reinig je je wasgoed automatisch op de meest efficiënte manier. Met dezelfde knop bepaal je namelijk het programma (synthetische katoenmix op 30 graden) en dat begint meteen met draaien.

ExtraWash

Heb je kleding met hardnekkige vlekken? Zet dan eens de ExtraWash functie aan. Hiermee krijgt je wasgoed een extra grondige wasbeurt, waarmee geen vlek zal worden gespaard. Koffie of chocolade, het wordt met deze functie allemaal zo schoon!

Turn&Wash

Voor alle katoenen en synthetische was kun je dit programma gebruiken om alles in minder dan 45 minuten helemaal schoon te krijgen.

Water Balance Plus

Je bespaart op je verbruik met het innovatieve water balance plus programma. Bij een kleine was is de hoeveelheid water tot wel 70% minder en daarbij kun je ook nog eens 50% energie besparen. Als klap op de vuurpijl draait het programma ook 35% sneller.

RapidWash

Een wasmachine Indesit met deze functie heeft 5 verschillende wasprogramma’s die allemaal minder dan een uur duren. Voor iedere soort stof zijn er speciale wasprogramma’s, dus je kunt op alle soorten wasgoed flink veel tijd besparen.

Waarom kiezen voor een wasmachine van Indesit?

Je kiest voor een wasmachine van Indesit als je op zoek bent naar een betaalbaar model en niet zo gecharmeerd bent van allerlei functies. Met een wasmachine van Indesit kun je gewoon je wasgoed schoon krijgen, zonder dat je daarbij onnodig veel water gebruikt en zonder dat je kleding te gemakkelijk slijt. Vind je het daarentegen niet belangrijk dat je bijvoorbeeld midden in een programma nog was kan toevoegen of dat het wasmiddel automatisch gedoseerd wordt? Dan zit je bij Indesit aan het juiste adres.

Waar let je op bij het kopen van een Indesit wasmachine?

Voordat je tot je aankoop over gaat, moet je goed nadenken over een aantal eigenschappen van je Indesit wasmachine:

Het type wasmachine

Ben je op zoek naar een Indesit vrijstaande wasmachine voorlader of past een bovenlader beter bij jou en je huishouden? Het laatste slanke apparaat past namelijk beter in hoekjes die normaal gezien misschien onbenut blijven. Beide zitten in het assortiment en hebben hun eigen kwaliteiten.

Het energielabel

Als energie besparen voor jou een belangrijk punt is, moet je goed op de energieklasse letten. Er zijn namelijk modellen met energielabel A, maar ook met energielabel D en zelfs E, per jaar maakt dit een groot verschil in je verbruik en de daarbij behorende kosten.

Het vulgewicht

Een gemiddeld huishouden komt gemakkelijk toe met een was capaciteit van ongeveer 8 kg, maar dat is voor anderen juist te veel of weer veel te weinig. Ga voor een royale capaciteit als je veel wasgoed hebt of vaak grote items wil wassen en blijf meer bescheiden als je bijvoorbeeld maar alleen bent of gewoon weinig wast. Het draaien van een half lege trommel kost namelijk onnodig veel energie en water.

Het geluidsniveau

Je zet een stille wasmachine zonder problemen naast je slaap- of werkkamer, maar niet alle wasmachines uit het assortiment zijn daarvoor geschikt. Let op dat het geluidsniveau van je nieuwe Indesit niet boven de 73 dB ligt als je op zoek bent naar een stil model.

Veelgestelde vragen over een Indesit wasmachine

Ben je op zoek naar een nieuwe Indesit wasmachine? Lees dan eerst de vragen die andere consumenten over het apparaat hebben gesteld, zo weet je zeker dat je goed voorbereid bent op je aankoop.

Wat kost een Indesit wasmachine gemiddeld?

De goedkoopste wasmachine van Indesit heeft een adviesprijs van €340. Hiervoor krijgen een apparaat met energie-efficiëntieklasse F, een vulgewicht van 5 kg en weinig bijzondere functies. Het duurste model heeft energieklasse A, een capaciteit van 9 kg en veel meer functies. Dit kost je €450, gemiddeld mag je er dus vanuit gaan dat je €400 kwijt bent.

Hoe lang gaat een Indesit wasmachine mee?

Gemiddeld mag je erop rekenen dat je 1324 wasjes kunt draaien met een Indesit wasmachine. Met vijf wasbeurten per week houdt dit dus in dat je na iets meer dan 5 jaar een nieuw model moet aanschaffen. Vergeleken met andere merken is dat relatief kort, maar daar staat wel tegenover dat de prijs ook veel lager ligt. Vergeet ook niet dat de levensduur in jaren veel langer is als je minder wasjes draait per week.

Wat is de service en garantie op Indesit wasmachines?

Alle modellen hebben een fabrieksgarantie van 23 maanden, waar Indesit nog eens 3 jaar bovenop doet. Hiervoor moet je je wel zelf aanmelden door je wasmachine in te schrijven op de website.

Is Indesit een goede wasmachine?

Wanneer je op zoek bent naar een wasmachine die niet duur is, maar ook niet e veel verschillende functies heeft, zit je bij Indesit aan het juiste adres. Het apparaat doet wat het moet doen, zonder het onnodig ingewikkeld te maken.

Wat voor merk is Indesit?

Sinds 1988 is Indesit de vierde grootste fabrikant van huishoudelijke apparaten op de Europese markt. Je kunt er terecht voor apparatuur die goed in elkaar zit, maar weinig innovatieve technologie heeft, zodat je ook minder hoeft te betalen.

Hoe kan ik mijn Indesit wasmachine resetten?

In het geval van een storing kunt u de wasmachine resetten door de stekker voor 30 seconden uit het stopcontact te halen. Kijk voor het resetten eerst welke foutcode er wordt weergegeven op het scherm en handel vervolgens op basis daarvan.

Waar wordt Indesit gemaakt?

Het hoofdkantoor staat nog steeds in het Italiaanse Fabriano in de provincie Ancona. Waar de wasmachine gemaakt is, kan verschillen, er zijn fabrieken in Rusland, Frankrijk, China, Polen, Slowakije en Portugal. Controleer dit altijd in de documenten die bij het product zijn gevoegd. Soms staat er alleen W EU, dan mag je ervan uitgaan dat het apparaat in Frankrijk of Portugal gemaakt is.